Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΓΟΥΡΟΥΝΟΣΦΑΓΙΑ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2011

 

Την περασμενη Κυριακη ανοιξαμε τις αποκριατικες εκδηλωσεις του Συλλογου.

Στην αιθουσα εκδηλωσεων του Συλλογου συγκεντωθηκαμε αναβιωνοντας την παραδοση με τα ΓΟΥΡΟΥΝΟΣΦΑΓΙΑ.

Ξεκινησαμε απο το πρωι να ψηνουμε και καταληξαμε σχεδον μεσανυχτα χορευοντας.

Απο το χωρο περασαν δεκαδες μελη μας και μη.Κατα γενικη ομολογια η εκδηλωση ηταν μια οαση κεφιου μεσα στην γενικη καταθλιψη που μας δημιουργουν τα καθημερινα προβληματα που τον τελευταιο καιρο αυξανονται και μεγαλωνουν.


Σε πεισμα λοιπον των καιρων ο Συλλογος αρχιζει τις προετοιμασιες για το καθιερωμενο πλεον Καρναβαλι μας στις 6 Μαρτιου.



                                    «Ανοιχτη Πρόσκληση συμμετοχής».



               Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2011, στις  05:00 μ.μ.., θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, το «Καρναβάλι Ασωπού» στην Τοπική Κοινότητα Ασωπού, του Δήμου Μονεμβασιάς.
              Αυτή η εκδήλωση έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια και αποτελεί παράδοση στον Ασωπό, που προσπαθούμε να διατηρήσουμε παρ’ όλες τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες των εποχών. Είναι άλλωστε μια εκδήλωση που φέρνει τη χαρά, το κέφι και την ξεγνοιασιά στους ανθρώπους, τόσο πολύτιμα αγαθά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
             Για να εμπλουτίσουμε το Καρναβάλι μας με νέες ιδές και με πρωτότυπα θέματα, ζητούμε από εσάς τη συμμετοχή σας και τη βοήθεια σας.
             Αν επιθυμείτε να λάβετε μέρος με μία ομάδα παιδιών ή μεγάλων … παιδιών, παρουσιάζοντας ένα θέμα που εσείς θα έχετε επιλέξει, παρακαλούμε, επικοινωνήστε με το Γραμματέα του Συλλόγου κ. Ιωάννη Αντ. Λυριωτάκη στο τηλέφωνο: 6946344706   ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:    tsats10@yahoo.gr.
             Μπορείτε ακόμα να αφήσετε μήνυμα στο blog του Συλλόγου μας 
            Οι συμμετοχές σας θα πρέπει να έχουν φτάσει σε εμάς ως τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011.
             Ελπίζουμε σε μια συνεργασία, που προβάλλει ήθη και έθιμα του τόπου και συσφίγγει σχέσεις ανθρώπων, κάτι που όλοι χρειαζόμαστε.

Ξεκινησαμε πλεον τις εργασιες για την κατασκευη των αρματων της παρελασης.



Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση -Δελτιο τυπου Πρωτοβουλίας Πολιτών του Δήμου Μονεμβασίας

 Μολις παρελαβα την ανακοινωση και επειδη νομιζω οτι ενδιαφερει τους αναγνωστες μας το παραθετω.
Επισης εδω μπορειτε να παρακολουθησετε βιντεο απο την συγκεντρωση για να σχηματισετε προσωπικη αντιληψη για το κλιμα και το περιεχομενο της συγκεντρωσης-συζητησης.


Ανακοίνωση
Πρωτοβουλία Πολιτών του Δήμου Μονεμβασίας
Την περασμένη Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Μονεμβασίας στους Μολάους, όπου λειτουργεί και το σχολείο για τους μετανάστες, συγκέντρωση φορέων και μεγάλου αριθμού πολιτών ύστερα από πρόσκληση της Πρωτοβουλίας μας, για ν’ αναζητηθούν λύσεις μετά τα πρόσφατα γεγονότα παραβατικής συμπεριφοράς συγκεκριμένων παράνομων μεταναστών με αποκορύφωμα τον τραυματισμό και την κλοπή τσάντας δασκάλας της περιοχής μας και εν’ συνεχεία νυχτερινής επιδρομής ομάδας θερμοκέφαλων στοιχείων της περιοχής μας και ίσως και κάποιον παρασυρμένων απ’ αυτούς σε καταλύματα όπου διανυκτερεύει μεγάλος αριθμός Μαροκινών και βιαιοπράγησαν εναντίον τους, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να κινδυνεύει να χάσει το μάτι του.
Στη συγκέντρωση που κράτησε έως τις 11 τη νύχτα παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο εκ των υποψηφίων Δημάρχων κ. Νεκτάριος Μαστορόπουλος, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής. Στην εκδήλωση παρευρέθη και η πρώην Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. κ. Φεβρωνία Πατριανάκου
Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβαν τα μέλη της πρωτοβουλίας :Γουναλάκης  Γιάννης , Κάκκορης  Γιάννης και Περδίκης Χρήστος
Εισηγούμενος το θέμα εκ μέρους της Πρωτοβουλίας, ο Γιάννης Γουναλάκης επεσήμανε τα αδιέξοδα της ασκούμενης μεταναστευτικής πολιτικής, που επιτείνονται από το τελευταίο κύμα παράνομης εισδοχής από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, επέμεινε στη λήψη μέτρων από την κεντρική εξουσία, πρότεινε την εντός των νόμιμων προθεσμιών συγκρότηση στον Καλλικρατικό Δήμο μας του Συμβουλίου για την ενσωμάτωση των νόμιμων μεταναστών και κάλεσε τους φορείς να συνεργαστούν για ν’ αποφεύγονται φαινόμενα που απειλούν με διάρρηξη τον κοινωνικό ιστό.
Από τις ομιλίες των πολιτών ξεχώρισε η πρόταση συμπολίτη μας και πρώην δημοτικού συμβούλου, για την καταγραφή από το Δήμο όλων των παράνομων μεταναστών που διαβιούν μόνιμα ή εποχιακά στην περιοχή μας, γεγονός που όπως είπε έπρεπε να έχει ήδη νομοθετήσει η κυβέρνηση, όπως ο ίδιος το έζησε στο παρελθόν ως «λαθρομετανάστης στον Καναδά». Την πρόταση αυτή είχε καταθέσει και κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δημοτικός σύμβουλος του πρώην Δήμου Μολάων.
Η πρωτοβουλία Πολιτών του Δήμου Μονεμβασίας, υιοθετεί την πρόταση αυτή του συμπολίτη μας, σε συνδυασμό με την αξίωση από την κυβέρνηση να διεκδικήσει την κατάργηση της κοινοτικής οδηγίας «Δουβλίνο2», η οποία έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε «αποθήκη» μεταναστών, όπως τόνισε άλλος ομιλητής. Η πίεση για την κατάργηση της εν’ λόγω οδηγίας θα διευκολύνει την ορθή κατανομή του μεταναστευτικού κύματος σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες άλλωστε η μετανάστες θέλουν να μετακινηθούν.
Στη συγκέντρωση εμφανίστηκε και ομάδα της Χρυσής Αυγής από άλλες περιοχές, με επικεφαλής πολίτη από την Καλαμάτα, ο οποίος συνέστησε στον Δήμαρχο κατ’ ουσίαν να παρανομήσει και να αποδεχτεί να συγκροτηθούν ομάδες «αυτοάμυνας πολιτών» εναντίον των μεταναστών. Η παγερή αποδοκιμασία των συγκεντρωμένων και η ψυχραιμία με την οποία το προεδρείο και ο Δήμαρχος αντιμετώπισε την προκλητική συμπεριφορά και την διχαστική πρόταση της ομάδας των ξενόφερτων Χρυσαυγιτών, για τη δημιουργία παρακρατικών ομάδων, διαφύλαξε την γόνιμη ανταλλαγή απόψεων στη συγκέντρωση.
Η πρωτόγνωρη διαδικασία νομίζουμε ότι έφερε την προσδοκία για συναινετικές λύσεις που στηρίζονται στις απόψεις των συμπολιτών μας και οφείλουμε να τις κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις λύσεων προς την κεντρική εξουσία, τον Δήμο και την κοινωνία. «Γιατί το προλαμβάνειν είναι πάντα καλύτερο του θεραπεύειν».
Η Πρωτοβουλία Πολιτών του Δήμου Μονεμβασίας
16  Φεβρουαρίου 2011

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΟΣ








 Την Παρασκευη 11/02/2011 κοψαμε την πρωτοχρονιατικη πιτα  και παραληλα εγινε και ο Αγιασμος της νεας αιθουσας εκδηλωσεων  του Συλλογου μας.
Παρευρεθησαν εκτος απο τα μελη μας ο Δημαρχος Δημου Μονεμβασιας κ Ηρακλης Τριχειλης ο Αντιδημαρχος Δημοτικης Ενοτητας Ασωπου  Δημοτικοι Συμβουλοι απο την Δ.Ενοτητα Ασωπου και πολλοι εκπροσωποι Συλλογων της περιοχης μας.

Τον Αγιασμο τελεσε ο Πατηρ Γεωργιος Κωτσαλης.

Το Δ.Σ του Συλλογου ευχαριστει ολους οσους μας τιμησαν με την παρουσια τους και  ευχεται σε ολους μια καλη και παραγωγικη  χρονια.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

BOB MARLEY

Bob Marley: 66 χρόνια από την γέννηση του θρύλου της Reggae


Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
Ο Bob Marley αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μουσικούς όλων των εποχών που άφησε το δικό του μουσικό στίγμα μέχρι σήμερα και έγινε σύμβολο ολόκληρης της χώρας του.
Ο Robert Nesta Marley όπως έιναι ολόκληρο το όνομά του γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1945 στην ενορία του St Anns στο Nine Miles της Τζαμάϊκα από τον Norval Marley και την Cedella Malcom. Ο πατέρας του ήταν αξιωματικός του Βρετανικού Ναυτικού και η μητέρα του Ciddy όπως την φώναζαν ντόπια του νησιού. Σύντομα, μετά την γέννησή του ο πατέρας του έφυγε και παρά την οικονομική ενίσχυση που έστελνε στην μητέρα του δεν κατάφερε να έχει ιδιαίτερη επαφή με τον γιο του.
Σε ηλικία 5 ετών ο Marley μετακόμισε στον Kingston μαζί με τον πατέρα του αλλά πάνω στο χρόνο ο μικρός Marley έμεινε πάλι με την μητέρα του αυτή τη φορά στο Trenchtown κοντά στο Kingston, όπου ήταν πασίγνωστο για τα επικίνδυνα γκέτο.


Το 1961 σε ηλικία 16 ετών ο Marley κυκλοφορεί το πρώτο του τραγούδι, Judge Not, το οποίο δεν σημείωσε επιτυχία, χωρίς ωστόσο να τον αποθαρρύνει. Συνέχισε την μουσική του καριέρα και το 1965 δημιούργησε το γκρουπ ‘The Wailers’ μαζί με τον φίλο του Bunny Livingstone και τον Peter Mclntosh. Ο Marley ήταν ο βασικός τραγουδιστής του γκρουπ ενώ έγραφε και τα περισσότερα κομμάτια του συγκροτήματος. Το γκρουπ κυκλοφόρησε τα ‘Simmer Down’, ‘Rule Them Rudie’ και ‘It Hurts to be Alone’ τα οποία έγιναν μεγάλες επιτυχίες στην Τζαμάικα.
Το 1966 ο Marley παντρεύεται την Rita Anderson με την οποία διατηρούσε μακροχρόνια σχέση και την επόμενη του γάμου τους ταξιδεύει στις ΗΠΑ παραμένοντας για μεγάλο διάστημα ώστε να καταφέρει να βρει χρηματοδότη για την ηχογράφησει του επόμενου δίσκου του, ενώ τον επόμενο χρόνο το πρώτο τους παιδί η Cedella έρχεται στον κόσμο. Ο Marley επιχειρεί να ανοίξει την δική του δισκογραφική εταιρεία λίγο αργότερα, με την ονομασία Wail ‘N Soul’ M Records και κυκλοφορεί το σινγκλ ‘Bend Down Low/Mellow Mood’. Δυστυχώς, η εταιρεία έκλεισε όσο γρήγορα ξεκίνησε.
Το επόμενο μέλος της οικογένειας Marley, ο David γνωστός ως Ziggy, γεννιέται το 1968, ενώ οι Wailers συνεχίζουν να κυκλοφορούν σινγκλς χωρίς ωστόσο να κάνουν δίσκο. Η μπάντα δεν εγκαταλείπει το κυνήγι για την επιτυχία και σχηματίζουν νέα δισκογραφική εταιρεία με το όνομα Tuff Gong καταφέρνοντας αυτή τη φορά να επιβιώσουν. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, το συγκρότημα ήταν εξαιρετικά γνωστό στην Καραϊβική αλλά άγνωστο για τον υπόλοιπο κόσμο.

Τελικά, το 1971 οι Wailers επιτυγχάνουν το ακατόρθωτο. Η Island Records τους διαβιβάζει £8000 για την παραγωγή ολόκληρου άλμπουμ κάνοντάς τους το πρώτο συγκρότημα reggae που είχε τόσα χρήματα στην διάθεσή του και πρόσβαση στα καλύτερα συστήματα ηχογράφησης. Εκείνη την περίοδο ηχογράφησαν δύο δίσκους το ‘Catch a Fire’ και το ‘Burnin’ στο οποίο μάλιστα περιλαμβάνονται τα τραγούδια ‘Get Up Stand Up’ και το ‘I Shot the Sheriff’. Οι Wailers άρχισαν να περιοδεύουν εκτενώς στις ΗΠΑ και στη Μεγάλη Βρετανία και όταν ο Eric Clapton τραγούδησε το ‘I Shot the Sheriff’ το συγκρότημα έγινε αμέσως διάσημο.
Η επιτυχία τους είναι πια γεγονός και το όνομά τους από Wailers αλλάζει σε Bob Marley and the Wailers. Το γκρουπ κυκλοφορεί το επόμενο άλμπουμ του με τίτλο ‘Natty Dread’. Ο δίσκος περιλαμβάνει το τραγούδι ‘No Woman No Cry’ που αποτελεί το πιο γνωστό τους κομμάτι. Λίγο αργότερα ο Bunny και ο Peter θα εγκαταλείψουν το γκρουπ κυνηγώντας μία σόλο καριέρα δίνοντας την θέση τους σε νέα μέλη. Μέχρι το 1976 η επιτυχία της reggae μουσικής είχε εξαπλωθεί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το περιοδικό Rolling Stone είχε ανακηρύξει τους Bob Marley and the Wailers το ‘Band of the Year’ και το τραγούδι ‘Rastaman Vibration’ είχε σκαρφαλώσει στην κορυφή των charts.

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

GARY MOORE: ΠΕΘΑΝΕ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ (4/41952 – 6/2/2011)


                                


Ήταν τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου, που ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας βρέθηκε νεκρός στην Costa del Sol της Ισπανίας , όπου και έκανε διακοπές, με τα αίτια θανάτου αδιευκρίνιστα (η νεκροψία θα γίνει αυτές τις μέρες στη Μαγιόρκα).


Ο Moore γεννήθηκε στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, στις 4 Απριλίου 1952. Ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα πολύ μικρός – αγόρασε την πρώτη του, χιλιοταλαιπωρημένη ακουστική κιθάρα στην ηλικία των οκτώ και μια λίγο καλύτερη στα δέκα τέσσερα. Εμαθε να παίζει με το δεξί, αντιγράφοντας άλλους κιθαρίστας, ενώ ήταν, στην πραγματικότητα, αριστερόχειρας! Όπως και τόσοι άλλοι, μυήθηκε στο rock’n’roll αρχικά ακούγοντας τον Elvis Presley και μετά τους Beatles. Βλέποντας από κοντά τον Jimmy Hendrix και τους Bluesbreakers του John Mayall να παίζουν στη μικρή του πόλη, στα μέσα του ’60, γνώρισε τον πλούσιο κόσμο της blues. Η τέχνη της κιθάρας, μέσα στα πλαίσια της blues, όπως την άκουσε από τον μαγικό Peter Green, έδωσε τροφή στο εκκολαπτόμενο ταλέντο του Moore και, σύντομα, τον ανέδειξε σ’ ένα παιδί – θαύμα της μουσικής.

Ο Peter Green, μάλιστα, ο κιθαρίστας των Fleetwood Mac, βοήθησε σημαντικά στο χτίσιμο της καριέρας του Moore – το χρέος αποδόθηκε και με το παραπάνω, όταν ο Gary κυκλοφόρησε, το 1995, το άλμπουμ «Blues for Greeny», αποτελούμενο αποκλειστικά από συνθέσεις του Green, έναν από καρδιάς φόρο τιμής στον μέντορά του. Στην ηχογράφηση ο Moore χρησιμοποίησε τη διάσημη κιθάρα Les Paul του Green, την οποία και αγόρασε αργότερα ώστε, όπως είπε ο Green, «ν’ αποκτήσει ένα καλύτερο σπίτι…».


Το πρώτο αξιομνημόνευτο συγκρότημα του Moore, οι Skid Row, εξασφάλισαν  ένα συμβόλαιο με τη δισκογραφική του CBS το 1970. Ο Gary είχε, ήδη,  εγκατασταθεί στο Δουβλίνο και είχε γίνει φίλος με τον Philip Lynott, που  αποτελούσε και τη φωνή των Skid Row μέχρι πριν την υπογραφή του  συμβολαίου. Ο Gary ηχογράφησε τρία άλμπουμ με το συγκρότημα, προτού  αποχωρήσει από τους Skid Row για να κάνει σόλο καριέρα. Αυτό δεν κράτησε  πολύ, μια και ο Gary γρήγορα ξανασυνδέθηκε με τον Philip Lynott, ως  αντικαταστάτης του Eric Bell στους Thin Lizzy. Αν κι έμεινε στο  συγκρότημα για σχετικά μικρό διάστημα, επέστρεψε και πάλι στο line-up  τους 1977 και ξανά, για τελευταία φορά, το 1978, για την περιοδεία  «Black Rose».

Η σόλο καριέρα του Gary ξεκίνησε ουσιαστικά το 1979, με το υποβλητικό κι εξαιρετικά επιτυχημένο single «Parisienne Walkways», που συνδύαζε τη μελωδική blues κιθάρα του Gary με τη μελαγχολική φωνή του Philip Lynott. Το single μπήκε στο βρετανικό Top 10 τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς και το άλμπουμ που ακολούθησε, με τίτλο «Back on the Streets» έγινε επίσης δεκτό με ενθουσιασμό.  Μια επανασύνδεση με τον Philip Lynott το 1985, είχε ως καρπό το δυνατό single «Out in the Fields». Επειτα ο Gary εξερεύνησε τις κέλτικες ρίζες του με το άλμπουμ «Wild Frontier» (1987), αλλά στην πραγματικότητα έφτασε στο απόγειο της δημιουργικότητάς του το 1990, με το άλμπουμ «Still Got the Blues», το οποίο γνώρισε τεράστια κριτική κι εμπορική επιτυχία. Τόσο σε αυτό, όσο και στο επόμενο άλμπουμ του, «After Hours», συμμετείχαν θρύλοι της blues –και όχι μόνο- μουσικής, όπως οι Albert King, B.B. King, Albert Collins και George Harrison, κι είναι απόδειξη του τεράστιου ταλέντου του Gary ότι στάθηκε επάξια δίπλα σ’ αυτές τις ιστορικές φιγούρες.

Ανήσυχος μουσικά τα επόμενα χρόνια τον βρίσκουν πάντα να αναζητεί το επόμενο βήμα του μέχρι που τον Αύγουστο του 2005, ο Moore ξανασυναντήθηκε με τους παλιούς του φίλους, τους Thin Lizzy, για μία και μοναδική συναυλία στο Δουβλίνο.


Την αναρτηση μας εδωσε ο Γιωργος ο Σακκαρης.

Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους