Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

« Ελευθερώστε τους Σπόρους! »


 Συμμετέχουμε στο 15μερο (2-16 Οκτωβρίου 2012) παγκόσμιας δράσης για την Ελευθερία των Σπόρων
Οι φορείς «ΑΓΡΟΝΑΥΤΕΣ», «ΒΙΟμόνοια Μ.Κ.Ο. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος»  και «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» συσπειρώνονται, συνεργάζονται και συμμετέχουν στο παγκόσμιο αυτό κίνημα και προσκαλούν όλους εσάς να ενωθείτε μαζί μας, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που ακολουθούν, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασωπού (Δημητρίου Περδίκη).

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012
1. Καλλιτεχνικό εργαστήριο για παιδιά «Δράστε για την Ελευθερία των Σπόρων», ώρα : 7.30 μμ
Παιδιά όλων των ηλικιών προσκαλούνται σε ένα βιωματικό καλλιτεχνικό εργαστήριο αφιερωμένο στην Ελευθερία των Σπόρων. To εργαστήριο περιλαμβάνει παιχνίδια και ασκήσεις δυναμικής ομάδας, με έμφαση στις αξίες που κρύβει μέσα του Ένας Σπόρος, καθώς και συλλογική εικαστική δημιουργία με όλα τα συμμετέχοντα παιδιά. Το συλλογικό έργο θα παραμείνει στο χώρο της εκδήλωσης, ορατό σε όλους μας, μέχρι και την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012. Τα παιδιά έρχονται στο εργαστήριο με άνετα ρούχα και παπούτσια, γνωρίζοντας λίγα στοιχεία για το αγαπημένο τους φυτό (λουλούδι, δέντρο, θάμνος, βότανο, λαχανικό κ.λπ.).

2. Προβολή ταινίας «Πελίτι» , ώρα: 9 μμ
Οι βασικοί στόχοι της εναλλακτικής κοινότητας "Πελίτι" είναι:
- η συλλογή, διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών,
- η ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος,
- η δημιουργία μιας εναλλακτικής κοινότητας με κύριο άξονα τη διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών.

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012
1. Προβολή ταινίας: «Ο κόσμος σύμφωνα με την Μονσάντο», ώρα: 8.00 μμ
Η Monsanto είναι ο παγκόσμιος ηγέτης όσο αναφορά τους γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς (GMO) όπως επίσης και μία από τις πιο αμφιλεγόμενες εταιρίες στην ιστορία της βιομηχανίας. Αυτή η κυριαρχία για πάνω από έναν αιώνα έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο τοξικά προϊόντα που πουλήθηκαν ποτέ, συμπεριλαμβανομένων των polychlorinated biphenyls (PCBs) και το ζιζανιοκτόνο Agent Orange που ήταν υπεύθυνο για την ισοπέδωση των δασών στο Βιετνάμ.

2. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση και διανομή ντόπιων και παραδοσιακών σπόρων.

12 & 14 Οκτωβρίου 2012 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασωπού (Δημητρίου Περδίκη) του Δήμου Μονεμβασίας, Λακωνία

Πληροφορίες στα τηλ. 6980358038 και 6938141330

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία! το "ο κόσμος σύμφωνα με την μονσάντο" είναι εκπληκτικό ντοκιμαντέρ, ελπίζω να έρθουν να το δουν όσο περισσότεροι γίνεται (και να καταργηθεί η χρήση του roundup στο χωριο!)

Ανώνυμος είπε...

Ο ευαγγελοs καλα θα κανει να φαει κανα κομματι γλινα με αυγα και πατατεs γιατι θα πεθανει!

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία εύχομαι στην εκδήλωση. Έχω παρακολουθήσει εκπομπές για τον Πελίτι στην ΕΤ3. Μήπως είναι επαναπροβολή αυτών των εκπομπών;
Θα προσπαθήσω να είμαι εκεί.

Πρόταση μουσικής συνοδείας στην προβολή της εκδήλωσης, μιας και άκουσα για "γιορτή" των σπόρων. Γιορτή δίχως τραγούδι δε γίνεται:

1)
http://www.youtube.com/watch?v=ls6GvO76IFM
Δυο τρία σπόρια φύτεψα
αμάν αμάν
στην άκρη στο ποτάμι
μπάτσοι τα βρήκαν και τα πήρανε
αμάν αμάν
και μ' άφησαν χαρμάνη

2) Και κάτι πιο σύγχρονο αν επιθυμείτε
http://www.youtube.com/watch?v=qe3vrtBMf0Q&playnext=1&list=PL03A7816A254AFCD3&feature=results_video
"Φάε σπόρια να σου φύγει η στεναχώρια.
Τσίκι τσίκι τα σποράκια καταπείνουν τα φαρμάκια,
2 σακκούλες την ημέρα επιβάλεται"

molaitis

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι ο ανωνυμος που κανει σχολια για επωνυμους και ανωνυμους και μη με παρεξηγειτε. Δεν εχω δουλεια να κανω και παιζω τρολλιες :)

Ανώνυμος είπε...

ειχα ακουσει [και εχω δει] για Αλβανους πετραδες χτιστες και τα συναφη.τωρα ακουω οτι υπαρχουν.. και σκηνοθετες.ενω ειχα την εντυπωση οτι ειχαν μεινει μονο στην ταινια Σκερντεμπεης.προοδευει η Ευρωπη τελικα.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχιζω τις τρολλιες γιατι ειμαι ο Ανωνυμος: " Σκηνες υπαρχουν , θεσεις υπαρχουν , σκηνοθετες δεν υπαρχουν ουτε και υπηρξαν ποτε. ειστε μια μεγαλη απατη"
Θανος Ανεστοπουλος

Ανώνυμος είπε...

σκηνοθετες μπορει να μην υπαρχουν οπως γραφετε.αλλα υπαρχουν ζουρναλιστ δοξα τω θεω.που κοπτονται για την δημοκρατια.και ειδικα οταν γραφουν ειδησεις, παπας εκλεβε νοβα,παπας λαθροκυνηγουσε,αδερφος παπα επαιζε σε τσοντα.μια σελιδα για τον αδερφο του κασιδιαρη επειδη κατειχε πιστολι.αλλοι ελληνες δεν παρανομουν μονο οι παπαδες και οι κασιδιαρηδες.ευγε σας και λαθος στη χρυση αυγη που δεν σας πλακωνει στο ξυλο για να παρει αλλο ενα δεκα τις εκατο για πλακα.

Ανώνυμος είπε...

προς παραπληποφορημένο(σκόπημα η μη)

δεν είναι οτι κατείχε, ο δικός σου,
είναι ότι το τράβηξε σε άοπλους...ωοωο!!!

όσο για το ξύλο,καλύτερα να μας πυροβολείται μιά και έξω.

δεν είμαι ζουρναλίστ,
αλλά ζουρλός που κόπτεται γιά τη δημοκρατία

Ανώνυμος είπε...

α]αμα δεν βρεθει αλλος ελληνας που να εχει τραβηξει σε αοπλους δεχομαι να με εκτελεσετε.το κακο ειναι οτι δινουν εκταση σε μικρα γεγονοτα.β]σε μια διοικηση καλο θα ειναι να υπαρχει μια εποπτεια.και ειδικα σε τυπο και εξουσια.γ]οντως αν ησουν ζουρναλιστ σιγουρα θα τους τα ειχες πεταξει γιατι ισως να σου υπαγορευαν τι να γραψεις.

Ανώνυμος είπε...

ζουρλανιστ!!! πολυ πλακα εχετε!

Ανώνυμος είπε...

αντι να ψαχνουν να βρουν ποσοι αλλοδαποι ειναι στους παιδικους σταθμους και στα ΙΕΚ,καλυτερα να συνταξουν καταλογους των πλουσιων στο καθε χωριο και στην καθε συνοικια.και ισως στην πορεια να φανει χρησιμο και αποτελεσματικο.

Ανώνυμος είπε...

ενταξει η χρυση αυγη το δεχομαι εχει ναζιστικες καταβολες.κατι αλλοι νεοδημοκρατες και κεντρωοι που ηταν τον καιρο της κατοχης[στο ΕΑΜ η στα ταγματα]ας βγουν να απαντησουν.οι αρχηγοι τους μαζι με το βασιλια ειχαν λιποτακτησει στη μεση ανατολη.φαντασου να εκανε το ιδιο και ο χρυσοστομος της σμυρνης το 1922.και να μην εχουμε αναμπουμπουλες γιατι θα αδεισει η ελλαδα,και μονο κατι ρομαντικοι φανταροι θα μεινουν..μαζι με το Μπογδανο..

Ανώνυμος είπε...

-μετα απο αναλυση της ευαγγελικης περικοπης της παραβολης του καλου σπορεως βγηκε το συμπερασμα οτι οι σποροι ευδοκιμουν καλυτερα στα ..Τηγανια.και μπορει να παραγραφουν λογω και της απεργιας των ..υπηρετων της θεμιδας.μετα κανουμε και ενα μυστικο δειπνο με Λαγους και ειμαστε ευτυχεις που καθαρισαμε.ΑΛΛΑ απο την αλλη δυστυχως νεκραναστενουμε σαν τοπος αλλα και πανελλαδικα μια αισχρη πολιτικη παραταξη που αυτη τη στιγμη η εμβελεια της εχει περιοριστει μονο γυρω γυρω απο το Μαξιμου.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Ασωπιάτη Μαλάκα

Ανώνυμος είπε...

ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ξαναχτύπησε! μήπως είναι καιρός να ελέγχονται τα σχόλια πριν δημοσιευτούν;

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου... αυτοί που έχουν ανοίξει αυτό το blog δεν έχουν ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι παιδεία... Είναι σκουλήκια που κρύβονται βαθειά στο χώμα.

Ανώνυμος είπε...

apela.gr - Το site της ενημέρωσης του Λάκωνα μαλάκα. Η συγκεκριμένη φράση παιδιά φιλοξενείτε σε αυτό το blogspot και νομίζω σωστά ο ανώνυμος έχει τις αντιρρήσεις του. Αν ο διαχειριστής αυτού το blogspot ήταν σωστός θα το είχε αφαιρέσει, αλλά το αφήνει γιατί στο google όταν κανείς απτά τη λέξη apela φέρνει και το blogs πιο κοντά στην επισκεψιμότητα. Άρα ο διαχειριστής με δόλο προσπαθεί να φέρει κόσμο εδώ. Λυπάμαι αλλά αυτό είναι ανάγωγο...

Ανώνυμος είπε...

Πολιτιστικός Σύλλογος Ασωπού - Το site του Ασωπιάτη Μαλάκα. Νααα μαλάκα Ασωπιάτη που θες και ενημέρωση από το internet. Ουστ ζώα που πήρατε το ποιό σύγχρονο μέσο επικοινωνίας και το κάνατε εργαλείο προπαγάνδας και παραπληροφόρησης του μεσαίωνα.
Θα μου πεις πρόβατο δεν είσαι ρε Ασωπιάτη? Καλά να σου κάνουν. Καμαρώστε ενημέρωση από το ποιό γνωστό Ασωπιάτικο site... Για περισσότερα μπείτε εδώ...

http://polsilas1.blogspot.gr/2010/10/apelagr-site.html

Πολύ ωραίο έτσι!!!


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους