Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Το εγχειρίδιο του καλού ρήτορα









       Τα σχολια περιττα.-

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑΜΕ ΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ.

25η Μάρτη 2012: Θα έρθουν πάλι με στεφάνια και τύμπανα και παρελάσεις.

Όλο το ασκέρι των υπουργών, υπό την προεδρία μάλιστα του διορισμένου-προσκυνημένου στις τράπεζες πρωθυπουργού Παπαδήμου, οι βουλευτές και οι δημαρχαίοι. Θα εκφωνήσουν τον πανηγυρικό της ημέρας: πόσα έκαναν και πόσα κάνουν για το «καλό» μας, για τη «σωτηρία» μας. Θα ακούσουμε εμβατήρια στρατιωτικά, ύμνους και εκκλήσεις για «εθνική ενότητα». Ναι, πάνω από όλα «εθνική ομοψυχία» και «καρτερία»! Η «εθνική επέτειος», σύμφωνα με τους εξουσιαστές και καταπατητές της ζωής μας, τους υπουργούς, τους πολιτειακούς παράγοντες και παραγοντίσκους, τους δεσποτάδες και τους προπαγανδιστές δημοσιογράφους, είναι η πιο έγκυρη και έγκαιρη υπενθύμιση για όλους εμάς: όλοι μαζί, να αντιμετωπίσουμε αυτούς που απειλούν τη χώρα μας.

Όμως, δεν είμαστε «όλοι ένα» -αυτό το ξέρουμε καλά: δεν είναι το ίδιο οι τραπεζίτες και οι άνεργοι, οι απολυμένοι και οι βιομήχανοι, οι διαδηλωτές και οι κρατικές δυνάμεις βίας και καταστολής. Δεν είμαστε το ίδιο, με τους Μπόμπολες, τους τραπεζίτες, τους Αλαφούζους και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων. Πώς είναι δυνατόν να συμπράξουμε με όλους αυτούς που μας ληστεύουν, μας εξοντώνουν και μας κουνούν απειλητικά το χέρι ή το ρόπαλο. Μας δουλεύουν; Πώς είναι δυνατόν όλοι μαζί, χέρι χέρι, να αγωνιστούμε για το «καλό» του τόπου μας ; Γνωρίζουμε πολύ καλά, πως κάθε φορά που η εξουσία αναφέρεται στη σωτηρία της χώρας, δεν εννοεί να σώσει εμάς φυσικά, αλλά τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεργολάβους, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και όλους τους λακέδες τους.

Όμως ως εδώ και μη παρέκει !

Όσο κι αν προσπάθησαν να μας αλώσουν το κεφάλι, τη σκέψη και τη συνείδησή μας ξέρουμε πως δύο ήταν τα Εικοσιένα. Το ένα του λαού και των πιο προοδευτικών ανθρώπων εκείνου του καιρού, το άλλο των κοτζαμπάσηδων και των πολιτικάντηδων. Το πρώτο ποτέ δεν δικαιώθηκε. Τη θέση των Τούρκων μπέηδων, αγάδων και πασάδων την πήραν αυτοί που είχαν γίνει το ίδιο, όπως και οι Τούρκοι κατακτητές: ληστές και εκμεταλλευτές του μόχθου, μαζί, πάντα μαζί με τους ξένους δανειστές και τις «μεγάλες δυνάμεις». Το δεύτερο Εικοσιένα των αστών, να φτιάξουν ένα κράτος, πέτυχε εν μέρει, όσο και αν απείχε από τα ιδανικά της Γαλλικής Επανάστασης. Μάλλον οι αστοί ξεχάσανε την επανάστασή τους, για την ακρίβεια την «ξεχνάγανε» ακόμη και την ίδια στιγμή που την κάνανε ! Έτσι φτιάξανε ένα κράτος, τάχα αστικό, αλλά πάντα εξαρτημένο και υποτελές στις ορέξεις των ξένων και ντόπιων κυρίαρχων δυνάμεων.

Και αν σήμερα δεν μοιάζουν οι αγάδες και οι μπέηδες με τους επίτροπους και τη Μέργκελ και η Ιερή Συμμαχία με την τρόικα, τους τραπεζίτες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα και όλο αυτό το ασκέρι τους, κι αν δεν υπάρχουν σήμερα κοινά στοιχεία των κοτζαμπάσηδων και προεστών, Φαναριωτών και δεσποτάδων με τους ραγιάδες και προσκυνημένους σαν τον Παπαδήμο, τον ΓΑΠ, τον Αντωνάκη, τον κωλοτούμπα Καρατζαφέρη και όλο το συνάφι τους, χωρίς φυσικά να εξαιρούνται ντόπιοι τραπεζίτες και βιομήχανοι, και αν δεν έχουν τόσες ομοιότητες οι άγριοι γενίτσαροι με τους μπάτσους και τις δυνάμεις καταστολής και θανάτου των διαδηλωτών, τότε κοιμόμαστε τον ύπνο του αδίκου !!!


Να φύγουν τρόικα, ΔΝΤ, τραπεζίτες. Να πέσει η χούντα των τραπεζών. Να ξεκουμπιστεί η σύγχρονη Ιερή Συμμαχία του κεφαλαίου και οι κάθε λογής ραγιάδες.

Είναι ανεπιθύμητοι οι σύγχρονοι προεστοί και κοτζαμπάσηδες, υπουργοί και δήμαρχοι, οι προσκυνημένοι Παπαδήμοι και οι νενέκοι τους.

Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι γέροι, οι μαθητές και οι φοιτητές, οι «ελεύθεροι» και οι φυλακισμένοι, θα χρειαστεί να συνεχίσουμε τη δική μας επανάσταση, για να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια. Μια επανάσταση πολύ πιο ριζική από εκείνες των αστών, που δεν θα σημάνει την αντικατάσταση της μιας εκμεταλλευτικής μειοψηφίας από μια άλλη.



Ας ξεκινήσουμε ανατρέποντας όλους αυτούς που μας οδήγησαν στην εξαθλίωση.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΠΑΠΑΓΟΥ

Αν ο μόνος σκοπός που αξίζει τον κόπο κανείς να γεννηθεί, είναι η λευτεριά, και μόλις γεννηθεί του την υποθηκεύσουν τα συμφέροντα, τι άλλο του απομένει αν όχι η επανάσταση;

Γιάννης Σκαρίμπας


από την Ανοιχτή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Blogger Alert

Ντουουττ.. ντουουττ..

Εξαφάνηση bloggers.

Ακούν στα ονόματα souks, kats69,satsok,le papillon,tonia,teo,ashurbanipal.

Τελευταία εμφανισή τους ήταν στα πεδία σχολιασμών σε άσχετες φάσεις.

Οποιος τουs δεί να ειδοποιήσει γρήγορα το πλησιέστερο ηλεκτρονικό portal.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

"Μαθήματα στο σκοτάδι"

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους» για την Κινηματογραφική Εκπαίδευση. Aπό τον Απρίλιο στα σχολεία του δήμου Μονεμβασίας. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή!

Τα «Μαθήματα στο Σκοτάδι» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους» και περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές και αναλύσεις ταινιών, επιμορφωτικές συναντήσεις, καθώς και μια σειρά από κινηματογραφικά εργαστήρια για μαθητές και εκπαιδευτικούς τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται από επαγγελματίες του κινηματογράφου. Με αυτό τον τρόπο καλύπτουν ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στη χώρα μας στον τομέα της οπτικοακουστικής παιδείας.

Μέχρι τώρα τα «Μαθήματα στο Σκοτάδι» έχουν επισκεφτεί 50 περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας και τον Φεβρουάριο με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενήθηκαν την Ζάκυνθο. Αναλυτικότερα από 13 έως 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήσαν 17 εκδηλώσεις στην Αίθουσα του Κινηματογράφου «Φώσκολος» και στην Αίθουσα του Θεάτρου του Δήμου στο Σαρακινάδο που παρακολούθησαν περίπου 1878 μαθητές και 130 εκπαιδευτικοί και γονείς, φωτίζοντας λιγάκι το μαύρο σκηνικό της εποχής μας.

Αναλυτικότερα έγιναν παρουσιάσεις και αναλύσεις των ταινιών «Ένα παραμύθι για δύο κουνουπάκια», «Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα», «Βάλο», «Ο Ψύλλος» και «Άλματα» για τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων, της ταινίας «Πετώντας στα τυφλά» για τα παιδιά του Γυμνασίου και της ταινίας «Fighter» και «Ξύλινη Κάμερα για τα παιδιά του Λυκείου. Η επίσκεψή μας στη Ζάκυνθο εμπεριείχε επίσης και μία παράλληλη απογευματινή προβολή της ταινίας «Το Σκασιαρχείο» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου, και συζήτηση που ακολούθησε για τον κινηματογράφο και την εκπαίδευση.




Το γοητευτικό εκπαιδευτικό κινηματογραφικό μας ταξίδι όμως δεν τελείωσε, αλλά συνεχίζεται τον Μάρτιο στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα, το Μέτσοβο καθώς επίσης και στην Βόρεια Ελλάδα με επισκέψεις στην ακριτική Φλώρινα και την Νάουσα όπου λόγω κακοκαιρίας δεν κατορθώσαμε να φτάσουμε τον Φεβρουάριο. Tον Απρίλιο προγραμματίζουμε να επισκεφτούμε το νομό Λακωνίας.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Το τριακοστό καρναβάλι Ασωπού πέρασε!

Το τριακοστό καρναβάλι Ασωπού πέρασε!  Όσοι  έχουν και θέλουν  να μοιραστούν το οπτικοακουστικό υλικό τους ,  να επικοινωνήσουν μαζί μας μετά τις 15/3 λόγο τρεχουσών υποχρεώσεων. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση. 

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΞΑΝΑ.

Πριν από μερικές εβδομάδες ανακοινώθηκε η γέννηση ενός ανθρώπου με τον οποίο
ο πλανήτης ξεπέρασε τα 7.000.000.000. Ενα γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει
σχετικά με το μέλλον όχι μόνο όλου του πλανήτη που είναι μάλλον θεωρητική προσέγγιση,
αλλά και της τοπικής κοινωνίας στην οποία ζει ο καθένας γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει
άμεσα τη ζωή μας.
Πολλές χώρες από αυτές που αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς είναι πληθυσμιακοί γίγαντες, Κίνα, Ινδία και Βραζιλία είναι περίπου το 40% τοα παγκόσμιου πληθυσμού,και
αυτό μας βεβαιώνει ότι ένα από τά μεγαλύτερα μελλοντικά προβλήματα θα είναι το διατροφικό. Ηδη η τιμή πολλών αγροτικών προιόντων ακολουθεί ανοδική πορεία παρά την κρίση σε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου. Η ζήτηση θα αυξηθεί σε όλα τα προιόντα και καλό θα είναι αυτό να μας προβληματίσει σοβαρά, γιατί μπορεί να μας γεμίσει με την ελπίδα που σπανίζει στην εποχή μας.
Η Ελληνική γη είναι πραγματικά ευλογημένη. Ελάχιστα αγροτικά προιόντα δεν μπορουν να καλλιεργηθούν με επιτυχία σε αυτή, ενώ ο μικρός σε έκταση κλήρος ευνοεί την καλλιέργεια πολλών διαφορετικών ειδών και όχι της μονοκαλλιέργειας. Το μοναδικό κλίμα και η τεράστια ποικιλία της γης μας της προσδίδουν μοναδικό ανταγωνιστικό πρεονέκτημα που μπορεί να την καταστήσει έναν από τους σημαντικότερους διατροφικούς τροφοδότες σε παγκόσμιο επίπεδο αρκεί να κερδίσει την ποιότητα, ήδη την έχει σε παλλά είδη, και την πιστοποίηση.
Είχα σε παλαιότερη ανάρτησή μου υποστηρίξει ότι οι σύλλογοι, όλοι οι σύλλογοι της περιοχής μαζί, πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να ξεκινήσει η ενημέρωση
σε πρώτο στάδιο γύρω απότις δυνατότητες που υπάρχουν και τις προοπτικές που ανοίγονται σε αυτό το τομέα. Σε συνεργασία και με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς
μπορεί να ασκηθεί η πίεση που απαιτείται ώστε να ξεκινήσουν κάποια σεμινάρια αρχικά, όπως αυτό του Ευάγγελου Βλαχάκη, και κατόπιν δοκιμαστικές νέες καλλιέργειες που θα δώσουν την προοπτική που λείπει.
Σε αυτό επιμένω ξανά γιατί νομίζω ότι αν η χώρα μας επιμείνει στην αγροτική παραγωγή θα κερδίσει το στοίχημα επειδή μπορεί πολύ γρήγορα να παράγει υψηλής ποιότητας προιόντα, ανταγωνιστικά σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς καμία υπερβολή.
Νομίζω ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος δεν βγαίνει έξω απότις αρμοδιότητές του όταν
επεκτείνει τη δράση του και σε άλλους τομείς, άλλωστε η συνεχής επέκταση είναι σημάδι ζωής όταν μάλιστα οι άλλοι φορείς επιεικώς κοιμούνται.
Επιμένω στη Διασυλλογικότητα ως τονωτική κίνηση που ίσως είναι ικανή να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα και όλοι ξέρουμε ότι μετά από λίγο καιρό αυτά γίνονται βούρκος.
Λέτε να είμαστε ήδη μέσα στο βούρκο και να μην το έχουμε καταλάβει;

Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους