Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Casus Belli

του Γιώργου Ζώη με τους Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Τζένη Θεωνά, Ιρις Πόνκενα, Ηλία Γκόγιαννο, Λάμπρο Φιλίππου, Γιώργο Μπινιάρη Υπόθεση: Άνθρωποι διαφορετικών φύλων, τάξεων, ηλικιών, εθνικοτήτων περιμένουν σε εφτά διαφορετικές ουρές δημιουργώντας μια τεράστια ανθρώπινη γραμμή. Φτάνοντας, όμως, στο τέλος της ανθρώπινης ουράς, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά.  

Περισσότερα για την ταινία
Στο Διαγωνιστικό Τμήμα Μικρού Μήκους Ταινίας του Φεστιβάλ Βενετίας το Casus Belli του Γιώργου Ζώη Στο Διαγωνιστικό Τμήμα Μικρού Μήκους Ταινίας του 67ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας (1-11 Σεπτεμβρίου), συμμετέχει ο Γιώργος Ζώης, με την πρώτη του μικρού μήκους ταινία Casus Belli. Το σενάριο της ταινίας είχε επιλεχθεί ως ένα από τα 15 καλύτερα σενάρια για να παρουσιαστεί στο Forum Ευρωπαίων Παραγωγών στο φεστιβάλ του Clermont-Ferrand, το οποίο θεωρείται το σημαντικότερο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.  

Βιογραφικό του σκηνοθέτη
Ο Γιώργος Ζώης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες και σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου και στην UdK στο Βερολίνο με υποτροφία του Ιδρύματος Γουλανδρή. Είναι πρωτοεμφανιζόμενος με την ταινία Casus Belli, το σενάριο της οποίας επιλέχθηκε στο Clermont Ferrand Film Festival το 2009.
 ΠΗΓΗ myfilm.gr

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Αθώοι πολίτες, ένοχες συνειδήσεις!

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθήσαμε όλοι την επικίνδυνη συσπείρωση ακροδεξιών οργανώσεων και ιδεολογιών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Φυσικά το φαινόμενο αυτό παρουσιάστηκε ακόμα πιο έντονο στην περιοχή της Λακωνίας όπου η φασιστική-ναζιστική οργάνωση Χ.Α συγκέντρωσε περίπου το 10% των ψήφων.
Επειδή έτυχε να βρίσκομαι στον Ασωπό ολόκληρη την προεκλογική περίοδο πολλές φορές ήρθα αντιμέτωπη με την παράνοια των εκλογών και την ολοένα και αυξανόμενη κοινωνική αποδοχή της παραπάνω οργάνωσης από ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων. Πολλά ερωτήματα προκύπτουν από την τόσο μεγάλη αποδοχή-στήριξη μιας τέτοιας οργάνωσης και πολλές ερμηνείες δίνονται. Όπως για παράδειγμα:
Ποιοί και γιατί οδηγήθηκαν σε μια τέτοια επιλογή?
Η επιλογή ήταν συνειδητή ή απλά ήταν η έσχατη "λύση"?
Ποιοί πραγματικά ευθύνονται για την άνοδο μιας τέτοιας οργάνωσης?
Και άλλα πολλά ερωτήματα...
Όπως όλοι γνωρίζουμε μετά την εκλογική νίκη της Χ.Α ακολούθησαν επιθέσεις των εν λόγω ανθρωποειδών σε ολόκληρη την περιοχή με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό του Ολλανδού στη Μονεμβάσιας. Όμως η σιωπή που ακολούθησε τις επόμενες μέρες είναι περισσότερο τρομακτική ακομά και από το ίδιο το περιστατικό. Είναι αδιανόητο για μια πολιτισμένη κοινωνία να στέκεται με αδιαφορία απένατι σε τέτοιου είδους περιστατικά! Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!!!
Μπορεί να μην τους ψηφίσαμε (οι περισσότεροι από εμάς) αλλά τους ανεχτήκαμε! Ανεχτήκαμε κάποιους να μιλούν δημόσια για το φασισμό-ρατσισμό προσπαθώντας να μολύνουν με τη σαπίλα τους ολόκληρη την κοινωνία! Ανεχτήκαμε την προπαγάνδα τους λέγοντας: "Άστους να μιλήσουν για φασισμό, δημοκρατία έχουμε! Άστους να λαϊκίσουν και να "κλέψουν" ψήφους από τον κάθε μη-σκεπτόμενο, φοβισμένο ανθρωπάκο που δε σκοτίζεται ιδιαίτερα γι' αυτά, άλλωστε το κάνουν όλοι! Άστους να βασανίσουν και να δολοφονήσουν μερικούς μετανάστες, πολλοί έχουν μαζευτεί εδώ κάτω τώρα τελευταία!" Και το αποκορύφωμα??? Ατάκες του στίλ "Από το να ψηφίσεις Ν.Δ-Π.Α.Σ.Ο.Κ καλύτερα ρίχτω Χ.Α!" Μετά από αυτά τι περιμέναμε δηλαδή? Λογικό είναι να ακούμε σχεδόν καθημερινά για τέτοιου είδους περιστατικά.
Και μετά από όλα αυτά συνεχίζουμε να ΜΗ ΜΙΛΑΜΕ! Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας πιστεύοντας ότι δε μας αφορά, οτί εμείς δε φταίμε και ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα. Θα το ξανά πω: Η σιωπή είναι συνενοχή! Όσο εμείς μένουμε απαθείς τόσο τα ανάλογα περιστατικά θα αυξάνονται και δεν αργεί να έρθει η στγμή που όταν θυμηθούμε να μιλήσουμε, δε θα μπορούμε να το κάνουμε! Ας σπάσουμε λοιπόν αυτή τη σιωπή και ας πάρουμε επιτέλους θέση για όσα συμβαίνουν. Θέση δράσης και όχι θέση απάθειας! Ας ξεκινήσουμε τουλάχιστον να το συζητάμε ανοιχτά ελπίζοντας ότι μέσα απ' αυτό  θα οργανωθεί και κάτι πιο άμεσο στο οποίο θα συμμετέχει ολόκληρη η κοινωνία του Ασωπού. Και προς "Θεού" ας μην ξανά κάνουμε το λάθος να φλερτάρουμε με τέτοιου είδους ιδεολογίες!

 "ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ"


Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Εθελοντικός καθαρισμός παραλιών Μποζά και Πούλιας 2012

Την Κυριακή 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο εθελοντικός καθαρισμός στις παραλίες του Μποζά και της Πούλιας. Απολογισμός 35-40 σακούλες σκουπιδιών, 2 λάστιχα φορτηγού, 2 λάστιχα αυτοκινήτου. Για τους αυτούς που δεν έμαθαν, για αυτούς που δεν μπορούσαν και για αυτούς που το ξεχάσαν, τους ενημερώνουμε ότι θα υπάρξει και άλλη τον Ιούνιο.






Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Χημικοί αεροψεκασμοί





Η Ελληνική  υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια της 6ης Μαίου
παρατηρήθηκαν χημικοί αεροψεκασμοί (chemtrails) σε πολλές περιοχές της Ελληνικής επικράτειας.

Υγ. Πριν αρχίσει το κράξιμο αγαπητοί φίλοι του blog σας ενημερώνω ότι ο αποκλειστικός σκοπός της ανάρτησης ήταν να εγέρθητω την κουβενταρία για τις τελευτάιες πολιτικές εξελίξεις γιατί διαπιστώνω μια ανησυχητική σιγή.

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Συμβουλές σε νέους πολιτικούς.


Οι εκλογές έφτασαν, οι υποψήφιοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους και έτσι μερικές συμβουλές στους νέους πολιτικούς είναι χρήσιμες γιά τη επιτυχία τους και την γρήγορη προσαρμογή τους στην νέα δραστηριότητά τους.

 Πριν από όλα απαραίτητη είναι η επισήμανση ότι ως νέος διαχειριστής της ζωής των συνανθρώπων πρέπει να μπορεις νέε πολιτικέ να κάνεις διάκριση σε αυτούς που είναι χρήσιμοι, δηλαδή εκμεταλλεύσιμοι γιά την ανάδειξη, που είναι το ζητούμενο.

 Αυτοί δηλαδή που πιστεύουν πραγματικά κάπου που έχουν άποψη σταθερή και τεκμηριωμένη είναι άχρηστοι και περιττοί, αυτοί που έχουν ως στόχο τους τη Δικαιοσύνη την ισότητα και σχετικές έννοιες είναι επικίνδυνοι σε προεκλογικές περιόδους γιατί εκτρέπουν τη συζήτηση σε ακανθώδη μονοπάτια, πρέπει όμως να κλέψεις πολλά από τη φρασεολογία τους ώστε τα πρόβατα στα οποία κυρίως απευθύνεσαι να νομίζουν ότι είσαι εκφραστής υψηλών στόχων.

 Να είσαι αοριστολόγος, με ωραίες και βαρύγδουπες φράσεις να διανθίζεις την κενότητα των λόγων σου, με λόγια μεγάλων αντρών να καλύπτεις την προσπάθεια διαχείρισης του πλήθους που πρέπει απαρέγκλητα να επιδιώκεις.
 Εσύ, νέε πολιτικέ με πάθος πρέπει να υπερασπίζεσαι τις αρχές στις οποίες ο όχλος πιστεύει, γιατί αν δε δείξεις υποταγή στα πιστεύω του δεν μπορείς να τον κερδίσεις.

Να δίνεις μεγάλη σημασία στη γενική εικόνα σου, στις χειρονομίες, στο ύφος σου, να συγκινείσε όταν πρέπει, να θυμώνεις διακριτικά όταν δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά μπροστά σε μία οφθαλμοφανή αδικία, να εμπνέεις όταν με τεντωμένο δάχτυλο δείχνεις το φεγγάρι
.Μην περιπλέκεις τα πράγματα συζητώντας με τους ιδεολόγους γιατί μπορεί να βρεθείς σε μονοπάτια που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα και έτσι να διακινδυνεύσεις τις εντυπώσεις. Στόχος σου είναι η εντύπωση, ποτέ μην το ξεχάσεις και μείνεις στην αφάνεια. Οι επόμενες εκλογές συνήθως αργούν, αυτές από ότι φαίνετε όχι, μην περιμένεις και χάσεις την ευκαιρία.

 Μη διστάσεις να πεις ψέμα, στο τρόπο να είσαι πολύ προσεκτικός και στη διατύπωσή, είναι και αυτό διαχειρίσιμο όπως η πλειοδοσία υποσχέσεων, η μεγαλοποίηση των ασήμαντων και η συσκότιση των στόχων σου. Άμορφη μάζα είναι το πλήθος που έχει ανάγκη τον πολιτικό να νοιώσει ότι ανήκει κάπου και στη θαλπωρή του κόμματος να βρει καταφύγιο, και αν μπορεί να μπλεχτεί σε κάποιο φαγοπότι θα το κάνει με χαρά.
 Πρόσεξε όμως ποιούς θα βάλεις στο τραπέζι σου και σε εκθέσουν αυτοί που θα ταίσεις, πάντα με ανταλλάγματα να ταίζεις και με ψεύτικες υποσχέσεις, αυτές πολλές φορές χορταίνουν περισσότερο τις πεινασμένες από κουφιόλογα κοιλιές.

 Αλλά το καλύτερο παράδειγμα νέε πολιτικέ θα το βρεις στις πράξεις των παλαιότερων πολιτικών, αυτών των μεγάλων δασκάλων που κατάφεραν και ανήλθαν στα υψηλότερα σκαλοπάτια της πολιτικής, που διαχειρίστηκαν με μαεστρία το πλήθος ως πλαστελίνη στα χέρια επιδέξιου μαθητή.
 Στη ζωή τους σκύψε με σεβασμό να βρεις το σίγουρο παράδειγμα της προσωπικής σου ανέλιξης που δεν πρέπει να στέκεται στα εμπόδια που θα τύχουν αλλά να τρέχει σαν τον άνεμο στη πίστα της ιδιοτέλειας της επιτυχίας και της υστεροφημίας.

Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους