Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

« Ελευθερώστε τους Σπόρους! »


 Συμμετέχουμε στο 15μερο (2-16 Οκτωβρίου 2012) παγκόσμιας δράσης για την Ελευθερία των Σπόρων
Οι φορείς «ΑΓΡΟΝΑΥΤΕΣ», «ΒΙΟμόνοια Μ.Κ.Ο. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος»  και «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» συσπειρώνονται, συνεργάζονται και συμμετέχουν στο παγκόσμιο αυτό κίνημα και προσκαλούν όλους εσάς να ενωθείτε μαζί μας, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που ακολουθούν, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασωπού (Δημητρίου Περδίκη).

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012
1. Καλλιτεχνικό εργαστήριο για παιδιά «Δράστε για την Ελευθερία των Σπόρων», ώρα : 7.30 μμ
Παιδιά όλων των ηλικιών προσκαλούνται σε ένα βιωματικό καλλιτεχνικό εργαστήριο αφιερωμένο στην Ελευθερία των Σπόρων. To εργαστήριο περιλαμβάνει παιχνίδια και ασκήσεις δυναμικής ομάδας, με έμφαση στις αξίες που κρύβει μέσα του Ένας Σπόρος, καθώς και συλλογική εικαστική δημιουργία με όλα τα συμμετέχοντα παιδιά. Το συλλογικό έργο θα παραμείνει στο χώρο της εκδήλωσης, ορατό σε όλους μας, μέχρι και την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012. Τα παιδιά έρχονται στο εργαστήριο με άνετα ρούχα και παπούτσια, γνωρίζοντας λίγα στοιχεία για το αγαπημένο τους φυτό (λουλούδι, δέντρο, θάμνος, βότανο, λαχανικό κ.λπ.).

2. Προβολή ταινίας «Πελίτι» , ώρα: 9 μμ
Οι βασικοί στόχοι της εναλλακτικής κοινότητας "Πελίτι" είναι:
- η συλλογή, διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών,
- η ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος,
- η δημιουργία μιας εναλλακτικής κοινότητας με κύριο άξονα τη διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών.

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012
1. Προβολή ταινίας: «Ο κόσμος σύμφωνα με την Μονσάντο», ώρα: 8.00 μμ
Η Monsanto είναι ο παγκόσμιος ηγέτης όσο αναφορά τους γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς (GMO) όπως επίσης και μία από τις πιο αμφιλεγόμενες εταιρίες στην ιστορία της βιομηχανίας. Αυτή η κυριαρχία για πάνω από έναν αιώνα έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο τοξικά προϊόντα που πουλήθηκαν ποτέ, συμπεριλαμβανομένων των polychlorinated biphenyls (PCBs) και το ζιζανιοκτόνο Agent Orange που ήταν υπεύθυνο για την ισοπέδωση των δασών στο Βιετνάμ.

2. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση και διανομή ντόπιων και παραδοσιακών σπόρων.

12 & 14 Οκτωβρίου 2012 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασωπού (Δημητρίου Περδίκη) του Δήμου Μονεμβασίας, Λακωνία

Πληροφορίες στα τηλ. 6980358038 και 6938141330

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Αυτή τη φορά το ψέκασμα σιωπής ήταν πολύ αποτελεσματικό.Αρχίζουμε πρόωρα να συνηθίζουμε την αιωνιότητα.Συγνώμη αν προκάλεσα διαταραχή, αλλά ήθελα να δω αν υπάρχω.

Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους