Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Πανδημία κέρδους

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με μια κουνουπιέρα.
Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’αυτό.
Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί με ένα σιρόπι των 25 σέντς.
Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.
Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες με φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.
Και οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα.
Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών.
Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι μας πλημμύρισαν με πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου.
Επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες, μια πανδημία!!!
Μιλάγανε μόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.
Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως. 250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.
Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως.
Μισό εκατομμύριο έναντι 25.
Για ένα λεπτό. Τότε γιατί τόση φασαρία με τη γρίπη των πουλερικών;
Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας με μεγάλο λειρί.
Η διεθνής φαρμακευτική Roche με το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.
Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.
Με την γρίπη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με αντιγριππικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια.
Πρώτα με τα πουλερικά και τώρα με τα χοιρινά.
Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων. Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε μόνο γι’αυτό.
Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo.
Μόνο για τη γρίπη των χοίρων.
Και διερωτώμαι: αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να μην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;
Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche.
ROCHE: Εμάς μας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.
- Και πόσο πωλείται το «θαυματουργό» Tamiflú;
- Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί.
- 50 δολάρια το κουτί με τις κάψουλες;
- Πρέπει να καταλάβετε κυρία ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.
- Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό μας πόνο.
Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αμερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.
Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία προσωπικότητα της αριστερής πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, γραμματέα αμύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ.
Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς με τις πωλήσεις τους, που για άλλη μια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφίβολου Tamiflú. Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.
Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.
Αλλά αν η γρίπη των χοιρινών είναι μια φοβερή πανδημία απ’ ό,τι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπισή της; Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.

7 σχόλια:

χωριατης είπε...

Και τωρα τι λεμε, ειναι καμπανια οικονομικων συμφεροντων?μηπως ειδες καμμια ευαισθητοποηση , ενημερωση , καταγγελια , πολιτικου φορεα στο τοσο σοβαρο ασχετου μεγεθους προβληματος υγειας?Ας ειναι καλα ο Αβραμοπουλος που φροντιζει πριν απο εμας για μας.ΠΟΥ ΚΑΝΤΙΣΑΜΕ .Σε λιγο θα ειμαστε και ευγνωμονες σε διαφορους εκπροσωπους οικονομικων συμφερωντων γιατι θα μας παρεχουν απασχοληση για τα προς το ζην, με οποια απολαβη και κοστος!!!!Τα μεγαλυτερα διατροφικα σκανδαλα εγιναν απ'οταν εμφανιστηκαν τα καθε ειδους συστηματα διασφαλισης ποιοτητας τροφιμων.ΤΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!!!ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ.

satso.K είπε...

διαβασα εχθες οτι,απο τα 7 δις εμβολια που θα ριξουν στην αγορα ουτε ενα δεν θα παει στους τριτοκοσμικους.
ως γνωστο δεν εχουν χρηματα και δεν ειμαστε και ισοι κι ομοιοι.

kuikueg είπε...

σα να υπαρχει στριμωξιδι σ αυτο το "οχημα"που ονομαζεται πλανητης γη και ειναι καιρος να μας αραιωνουμε...

GODDESS είπε...

souks
Xa xa xa dianomi dorean farmakon??? tha asteieuesai vevaia. To mono pou tous endiaferei einai ta lefta kai oxi i prolipsi astheneion. Kai o fovos epidimion me ton opoio mas vomvardizoun kathe ligo, mono auto ton skopo exei: na epofeleithoun apo ton paniko mas kai na kanoun perissotera lefta. Oso gia ton Pangosmio Organismo Ygeias, paizei mono 'diakosmitiko' rolo. To megalo afentiko- i pio sosta to MEGALO GOUROUNI- einai panta oi farmakeutikes etairies pou rixnoun stin agora farmaka amfivolon apotelesmaton. (Den thelo na to pao poli makria kai na po pos ta perissotera farmaka anti na kanoun kalo, me ton kairo dimiourgoun alla provlimata igeias kai simptomata ta opoia apaitoun alla farmaka... kai outokathexis......)
kuikueg
Auto einai gegonos. Kai to kanoun me pollous tropous kai siga-siga gia na min kinisoun ipopsies.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα. Ας διαλύσουμε τις πολυεθνικές. Τι μας νοιάζει αν έχουν καμμιά διακοσαριά χιλιάδες εργαζόμενους η κάθε μια. Ας τους προσθέσουμε κι αυτούς σε κείνους που δεν έχουν να πάρουν μια κουνουπιέρα. Φαρμακευτικές? ποιος τις χρειάζεται? Τα φάρμακα δε μας κάνουν καλά, μας πεθαίνουν. το οτι ο μέσος όρος ζωής και ποιότητας ζωής τα τελευταία 50 χρονια έχει διπλασιαστεί... συμπτωση μωρέ σιγα μην το έκαναν τα φάρμακα και η επιστήμη. Ασοπός: μια ζωή ψευτοκουλτούρα, αμπελοφιλοσοφία και κατσε καλά αριστερισμός. Παν αυτά ξυπνάτε.

χωριατης είπε...

Αντι να εισαι ΑΝΩΝΥΜΕ μεγαφωνακι και να χαιρεσε που δεν κοιμασε με κουνουπιερα -προς το παρων γιατι που ξερεις τα μολυσμενα κουνουπια μπορει να κανουν επιδρομη και αναγκαστεις-ξυπνα γιατι δεν παει τιποτα παραπερα απλως αλλαζει μορφη εκφραση και τακτικη.Οσο για τους χαρακτηρισμους
περι Ασωπιτων ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ

τονια είπε...

Ανώνυμε έχεις μπερδευτεί, εμείς προσπαθούμε εδώ κ καιρό να ξυπνήσουμε κ μάλλον τα πάμε πάρα πολύ καλά... Άλλοι όμως κοιμούνται κ "ονειρεύονται" κ το χειρότερο απ' όλα είναι οτι το κάνουν συνειδητά, όπως εσύ.....
Κ όσο για τα φάρμακα κ τις εταιρίες μην μας κάνεις τον χαζό γιατί καταλαβαίνεις πολύ καλά τι θέλει να πει ο souks κ ξέρεις οτι έχει δίκιο, γι' αυτό ξεκόλλα!


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους