Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Διακοπη κατασκευης εργου στη Λακωνια

Ερώτηση βουλευτή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ

Την εγκατάλειψη του σημαντικού έργου (παράκαμψη Μακρυναρας) μεταξύ Βλαχιωτη και Μολαων της Λακωνίας καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής.

Όπως αναφέρεται το ανωτέρω έργο, αρμοδιότητα περιφέρειας Πελοποννήσου, με συγχρηματοδότηση από κονδύλια του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης , το οποίο ξεκίνησαν πριν τρία χρονιά , διεκόπη για τη διόρθωση κατασκευαστικών ατελειών και, εν τελεί ,εγκαταλειφθεί από τον εργολάβο που είχε αναλάβει τις εργασίες.

Η χάραξη και η κατασκευή της ανώτερου οδού αποτελούσε για δεκαετίες αίτημα όλων των κάτοικων της περιοχής, αφού θα βελτίωνε σε μεγάλο βαθμό τις συνθήκες μετακίνησης κατοίκων και αγαθών από και προς τη Σπάρτη, ενώ θα διευκόλυνε σημαντικά την επικοινωνία μεταξύ των παρακείμενων οικισμών και θα λειτουργούσε ως κίνητρο για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλεται , το ανωτέρω σημαντικό <<έργο υποδομής>>, όπως χαρακτηρίστηκε από αρμοδίους φορείς , ξεκίνησε χωρίς αξιόπιστες προδιαγραφές και μελετητική άποψη , με αποτέλεσμα να σημειωθούν στην κατασκευή τραγικά λάθη ,αστοχίες και παραλείψεις, τόσο από την κατασκευάστρια εταιρία , όσο και από την επιβλέπουσα αρχή.

Με δεδομένη την πρωτοφανή εικόνα απαξίωσης και εγκατάλειψης του προαναφερόμενου έργου.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί ;

Θα αποδοθούν ευθύνες και σε ποιους,για τα σημαντικά λάθη, παραλείψεις και αστοχίες στην κατασκευή του ανωτέρω έργου΄;
Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθενται να προβούν , για την άμεση αποκατάσταση των κατασκευαστικών ατελειών και για την ολοκλήρωση του έργου.
Αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο της απώλειας των κοινοτικών πόρων συγχρηματοδότησης, με το δεδομένο ότι οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν διακοπεί;

23Ιουλιου 2009

8 σχόλια:

ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ είπε...

Τώρα τους έκανε τη μούρη κρέας.
Ο εργολάβος από την στιγμή που το έμαθε άρχισε να σκέφτεται το κελί της φυλακής και οι αρμόδιοι υπουργοί σκέφτονται να παραιτηθούν.
Ρε λέτε να πέσει η κυβέρνηση και να έχουμε επιτέλους εκλογές;(η σκέψη αυτή ανήκει στους Λάκωνες Πασόκους)
Όσο για τον δρόμο... ε μετά την ερώτηση του βουλευτή (καλό θα ήταν να μας έλεγες και ποιός ήταν)είναι σίγουρο ότι θα παραδοθεί στην κυκλοφορία σε μια-δυο εβδομάδες.

tsats είπε...

Η αναρτηση εγινε για να δειχτει για ακομα μια φορα οτι το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ οχι μονον δεν εχει το αναμενομενο αποτελεσμα αλλα αναπαραγει και καλιεργει ψευτικες ελπιδες που σαν αποτελεσμα εχουν την συντηρηση του ιδιου του συστηματος.
Η προκληση (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ) λοιπον ειναι τι κανουμε για την αντιμετωπιση του.......
Ελπιζω βεβαια να μην με αιφνιδιασει το ΥΠΕΧΩΔΕ με καμια πειστικη απαντηση....
Το μελλον θα δειξει;.....

tsats είπε...

Υ.Γ Το ποιος εκανε την ερωτηση κατα την ταπεινη μου γνωμη δεν εχει σημασια(οποιος θελει το μαθαινει ευκολα).Σημασια εχει η συνεχεια την οποια μαλλον την ξερω (οπως και ολοι σας μαλλον)

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ανακοινώνεται ότι με την αρ. 22781/1839/24-7-2009 απόφαση της ΔΔΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου εγκρίθηκαν τα Συμβατικά Τεύχη του έργου «ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΜΑΚΡΥΝΑΡΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝ.ΟΔ. ΧΑΝΙΑ-ΚΡΟΚΕΕΣ-ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ» προϋπολογισμού 470.000 ευρώ (αρ. έργου: 2006 ΕΠ 0263 0029 ΔΕ) και η απευθείας ανάθεση εκτέλεσης των εργασιών σε βάρος και για λογαριασμό του έκπτωτου Αναδόχου «ΝΤΙ ΕΣ ΑΕ» προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των εκδηλωθεισών αστοχιών και να αποδοθεί στην κυκλοφορία, το γρηγορότερο δυνατό, η νέα οδική παράκαμψη Μακρυνάρας.

Για να δούμε...

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ;;;;;;;;;;;
molaitis

tsats είπε...

Φιλε μολαιτη ηρθε η ωρα να αποδεχτεις οτι γερασες για μπιτς βολει αλλα ωριμασες για να αμυνθεις στα παιχνιδια των γραφειων.ΝΟΜΙΖΩ;...............

Ο χωριατης είπε...

Για ενημερωση,εγινε καποια διαμαρτυρια -διαβημα καποιων φορεων, δημων ,ατομων νομαρχιακων συμβουλων,για το χρονιο προβλημα ΝΤΡΟΠΗΣ που αντιμετωπιζει η περιοχη? Διαφωνω για την μη δημοσιευση ονοματος του ταλαιπωρου βουλευτου ,που μετα τοσου χρονου...ΣΚΕΨΗΣ εκανε την ερωτηση.Ετοιμαστειτε παλι για παραθεση καποιων αριθμων ,αποφασεων κ.λ.π και ολα μελι γαλα για ποσο καιρο ακομη κορο΄ι'διας κανεις δεν ξερει.

ο souks είπε...

200 χρόνια ειπα πίσω από τους ιάπωνες-γράψε λάθος 300 είμαστε.

ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ είπε...

ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΕΙ ΤΟ ΨΑΡΙ!!!!!!!!!!!!


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους