Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Το διαβασαμε Μας αρεσε Το αναδημοσιευουμε

Subject: ΑΡΘΡΟ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ




«Μηδέν στο πηλήκιο»!
Tου Χρηστου Γιανναρα
Ναι, το είπε ο ανελλήνιστος: «Και τι κατάφεραν οι αντίπαλοί μας; Μηδέν στο πηλήκιο»!
Υπήρξε υπουργός Παιδείας, υπουργός Εξωτερικών, ετοιμάζεται να είναι αυριανός πρωθυπουργός των Ελλήνων. Και δεν ξέρει να ξεχωρίσει το «πηλίκον» (αποτέλεσμα της διαίρεσης δύο αριθμών) από το «πηλήκιο» (στρατιωτικό κάλυμμα της κεφαλής).
Η Ελλάδα δεν είναι ούτε γεωγραφία ούτε Ιστορία αλλοτριωμένη σε ιδεολόγημα. Είναι στάση ζωής και νόημα ζωής σαρκωμένα και τα δύο στη γλώσσα. Οσο υπήρχαν Ελληνες, πρώτη ανάγκη είχαν: «Ελευθερία και γλώσσα» (Σολωμός). Ελευθερία είναι η κατακτημένη ετερότητα, η ανάγκη να είσαι ο εαυτός σου, να αυτοκαθορίζεσαι, όχι να σε διαφεντεύουν άλλοι. Και η γλώσσα σαρκώνει την ετερότητα, καθιστά τον αυτοκαθορισμό κοινή, κοινωνούμενη πράξη.
Ο ανελλήνιστος πολιτικός αρχηγός δεν ξέρει να ξεχωρίσει το «πηλίκον» από το «πηλήκιο». Πώς να εμπιστευθούμε ότι καταλαβαίνει πού βρίσκονται τα γλωσσικά σύνορα της ελληνικής ετερότητας: ποια η διαφορά (βιωματικού φορτίου αιώνων) ανάμεσα στην «κοινωνία» και στη «societas», στη «δημοκρατία» και στη «respublica», στον «λόγο» και στη «ratio», στην «αλήθεια» και στη «veritas», στο «πρόσωπο» και στην «persona», στον «νόμο» και στη «lex». Και αν στις διαφορές αυτές δεν έχει ριζωμένα παιδικά βιώματα πατρίδας, τι θα υπερασπίσει σαν πρωθυπουργός; Το ακαθάριστο εθνικό προϊόν και την κατά κεφαλήν καταναλωτική ευχέρεια; Αλλά τότε ας δικτυωθεί καλύτερα η οικογένειά του να τον κάνει πρωθυπουργό σε κράτος με γλώσσα (και συνείδηση) δίχως ετερότητα - σε κανένα Βέλγιο ή Λουξεμβούργο.
Οι επερχόμενες εκλογές, στις 4 Οκτωβρίου 2009, θυμίζουν κάτι από τις αποφράδες εκείνες του Νοεμβρίου 1920, τότε που οι Ελληνες, ασυλλόγιστα και φανατισμένα, όδευαν προς τη συμφορά. Σαν οσμή και τώρα στην ατμόσφαιρα η ανατριχίλα από το κακό που συνοδεύει πάντα την αλογία και την τυφλότητα. Και μάλιστα χωρίς να υπάρχει σήμερα αμφιλεγόμενος ηγέτης, δίλημμα για τον λαό. Μια παράδοση στόχων αλήθειας και ποιότητας ζωής τρεισήμισι χιλιάδων χρόνων παραδίνεται (από αμηχανία, αγανάκτηση ή απερισκεψία) στα χέρια ενός ανθρώπου που δεν ξέρει να ξεχωρίσει το «πηλίκον» από το «πηλήκιο».
Δεν φταίει που είναι ανελλήνιστος ο μεθοδικά κατασκευασμένος «ηγέτης». Δεν είχε παιδικά βιώματα πατρίδας στην Ελλάδα ούτε γλώσσα μητρική τα ελληνικά. Το κρίμα και η ιστορική ευθύνη είναι των παραιτημένων από τη σκέψη και την κρίση τους ψηφοφόρων. Ο ίδιος απέδειξε απροσχημάτιστα πόσο έτοιμος είναι να απεμπολήσει κοιτίδες της ελληνικής πρότασης πολιτισμού, όταν προπαγάνδιζε, δίχως αιδώ ή λύπη, την εξωφρενική πλεκτάνη του Σχεδίου Ανάν για την Κύπρο. ΄Η, πριν από λίγες μέρες, με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του για το Σκοπιανό.
Στην προεκλογική του εκστρατεία μιλάει μόνο για λεφτά, πώς θα μπουκώσει τον Ελλαδίτη της παρακμής με ψευδαισθητική ευζωία. Ούτε λέξη για τις τουρκικές έμπρακτες (καθημερινής βίας) απαιτήσεις κυριαρχίας στο Αιγαίο, για τα πολιτικά καμώματα του «κομμουνιστή» (αλλά νατοϊκής ποδηγέτησης) προέδρου της Κύπρου να νεκραναστήσει, μαζί με τον Ταλάτ, την εκτρωματική πανουργία του Ανάν. Ούτε σχολίασε ποτέ (όπως και κανένας Ελλαδίτης πολιτικός) τον προγραμματικό αφελληνισμό της παιδείας και των θεσμών στην Κύπρο από το καθεστώς Χριστόφια.
Το ορθολογικό συμπέρασμα είναι αδυσώπητο: Η ελληνικότητα της Κύπρου, η ελληνικότητα του ονόματος Μακεδονία αφήνουν παγερά αδιάφορο τον αυριανό πρωθυπουργό της Ελλάδας. Τι φυσικότερο να τον αφήνει αδιάφορο και η ελληνικότητα του Αιγαίου, της Θράκης, του Καστελλόριζου, της Λήμνου, της Μυτιλήνης. Με ανελλήνιστη ηγεσία, βουβή και άλαλη για τα εθνικά θέματα, ο ορθολογισμός μεταγγίζει τον φόβο της σαφέστατα επαπειλούμενης συμφοράς. Γι' αυτό και οι επερχόμενες εκλογές θυμίζουν κάτι από τις αποφράδες εκείνες του 1920, έχουν μια πρόγευση φόβου προσφυγιάς, ξεριζωμού, ίσως αίματος. Τα σημάδια της πολιτικής «σταδιοδρομίας», ώς τώρα, του γλωσσικά ανελλήνιστου μάλλον βεβαιώνουν ότι, αν γίνει πρωθυπουργός, η «λύση» του Κυπριακού, του Σκοπιανού, της μοιρασιάς του Αιγαίου θα επιβληθεί μέσα σε εβδομάδες ή ελάχιστους μήνες. Ομως Θρακιώτες, Καστελλοριζιοί, Μυτιληνιοί, μέσα στο περίπου 40% των Ελλαδιτών ψηφοφόρων, χοροπηδάνε, με πράσινες σημαιούλες, κάτω από το μπαλκόνι του ξενότροπου κομματάρχη διαδηλώνοντας την ίδια εκείνη επιλογή του 1920: «Μικράν Ελλάδα», συρρικνωμένη, και ούτε λόγος για «έντιμον» - σήμερα τη θέλουμε «πάροχον καταναλωτικής ευχέρειας».
Εναλλακτική λύση; Μα είναι φανερό πως δεν υπάρχει, ο ανελλήνιστος δεν έχει αντίπαλο. Η «Νέα Δημοκρατία» έχει τελειώσει πολιτικά, ήταν είκοσι χρόνια ανύπαρκτη ως αντιπολίτευση και πέντε χρόνια ανύπαρκτη ως κυβέρνηση. Σίγουρα δεν μπερδεύει το «πηλίκον» με το «πηλήκιο», αλλά έχει πια αποδείξει, επί είκοσι έξι χρόνια, ότι είναι το ίδιο ή και πιο θεαματικά ανελλήνιστη: στα μπλα-μπλα που με στόμφο εκφέρει και στα αυτοκτονικής ατολμίας διαχειριστικά της ενεργήματα. Δεν πιστεύει αυτό το κόμμα σε τίποτα, το μόνο που ήθελε, και προσπάθησε υστερικά, ήταν να γίνει ΠΑΣΟΚ. Και δεν τα κατάφερε. Αποδείχτηκε, εκτός από εξωφρενικά ανίκανη, και ανήκεστα φαύλη.
Μένει ακόμα μία εβδομάδα ώς τις εκλογές. Η πορεία της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη, όσοι οσφραίνονται τα επερχόμενα νιώθουν ανήμποροι να αναχαιτίσουν την αλογία. Για την εξαφάνιση των «εθνικών» θεμάτων και της άμυνας από την προεκλογική ατζέντα θα μπορούσε να έχει υπάρξει κάποια παρήγορη παρέμβαση (συμβολική αντίσταση συλλογικής αξιοπρέπειας) της Ακαδημίας Αθηνών, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, της ηγεσίας της Δικαιοσύνης. Εχει μάλλον χαθεί η επίγνωση ότι μπροστάρηδες στην κοινωνία δεν μπορεί να είναι μόνο οι ανυπόληπτοι επαγγελματίες της εξουσιαστικής μονομανίας και ιδιοτέλειας.
Τουλάχιστον, στην εβδομάδα που απομένει, ας μπορούσε να εμφανιστεί ένας τίμιος και ανυστερόβουλος «εκλογολόγος» από αυτούς που σπουδάζουν την σε βάρος μας πανουργία των εκλογικών νόμων, να μας συμβουλέψει: Ποια είναι η αποτελεσματικότερη οδός για να αποτραπεί η αυτοδυναμία του ανελλήνιστου: Η αποχή; Η υπερψήφιση εξωκοινοβουλευτικών κομματιδίων «της πλάκας»; Το λευκό; Το άκυρο;
Στη δεκαετία του 1950 ή '60, αν ένας πολιτικός μιλούσε για «μηδέν στο πηλήκιο» θα είχε τελειώσει αυθημερόν την καριέρα του μέσα στον γενικό καγχασμό. Η γλωσσική ευαισθησία ήταν τέτοια, που επέτρεπε στο χιούμορ του Μποστ να λειτουργεί καθολικά στην ελληνική κοινωνία και να σπάζει κόκαλα. Σήμερα, μια σατυρική ιδιοφυΐα με τη γλώσσα του Μποστ δεν θα προκαλούσε ούτε μειδίαμα. Μέσα σε πενήντα χρόνια οι Ελληνες ξεριζώθηκαν μεθοδικά από τη συνέχεια της γλώσσας τους, από την κοινή σάρκα και κοινωνούμενη πράξη του αυτοκαθορισμού τους, της ετερότητάς τους.
Αυτή η απώλεια φαίνεται πως πρέπει να μετρηθεί και με εδαφική συρρίκνωση. Το ιστορικό τέλος ιστορικών λαών πάντοτε εντοπίζεται και χαρτογραφημένο.

....ξίφει τον δεσμόν λελυσθε.... Αλέξανδρος ο Μέγας

27 σχόλια:

ο souks είπε...

Δυστηχώς άλλη μία φορά θα αναγκαστούμε να ψηφίσουμε τον λιγότερο κακό.
Αλλη μια φορά θα πάμε στις κάλπες ψιλοαναποφάσιστοι και θα την ρίξουμε τελικά σ αυτόν που μηχανικά συνηθίζουμε.
Πόσο μας λείπει ο ηγέτης που θα μας εμπνέυσει ασφάλεια και θα μας βοηθήσει να σπάσουμε τις πολιτικές μας αρτηριοσκληρώσεις.
Στον Ελληνα σήμερα ούτε οι "αποφάσεις ευθύνης" λείπουν ούτε οι "πράσινες αναπτύξεις".
Στον Ελληνα σήμερα λείπει το όραμα.

Ερεβος είπε...

Ρε σεις πολυ ...βαθος εχει πεσει σαυτον το τοπο. Μπραβο σουκς που ελυσες το προβλημα. Δεν φταιμε εμεις, ο ηγετης φταιει που δεν ερχεται.... Για δε την αναλυση-αναδημοσιευση του τεο αν και θα το προτιμουσα με δικα του λογια ενοιωσα μια δυσφορια που δεν μου επιτρεπει να μεινω αλλο σαυτο το δωματιο... πρεπει να βγω να παρω λιγο αερα... να σωθω...

ο souks είπε...

Ερεβε αντί να εξαντλείς τον σαρκασμό σου πάνω στις σκέψεις των άλλων -όπως μόνιμα κάνεις επισκεπτόμενος αυτό το blog- θα προτιμούσαμε να διαβάζουμε τις απόψεις σου(αν βέβαια έχεις) στα θέματα.

τονια είπε...

Είμαστε λίγο εκτός τόπου κ εκτός χρόνου...???
Δηλαδή το μεγαλύτερο πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή είναι οτι ο Γιωργάκης μπερδεύει τα λόγια του?
Δε θα αμφισβητήσω το πόσο σημαντική είναι η γλώσσα για τη διατήρηση ενός πολιτισμού, αλλά νομίζω οτι ο κ.Γιανναρας φτάνει στο αλλο άκρο, του εθνικισμού. Δηλαδή ο κ.Καρατζαφέρης που μιλάει άπτεστα την Ελληνική αξίζει, μόνο κ μόνο γι' αυτό, την υποστήριξή μας?
Πρέπει να πάρουμε απόφαση οτι ο ηγέτης που όλοι περιμένουμε σαν Μεσσία δεν θα έρθει (τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον). Αυτό όμως δεν πρέπει να μας εμποδίζει από το να έχουμε όραμα κ να παλεύουμε γι' αυτό (κ δεν εννοώ φυσικά μέσα από τις εκλογές).

Ανώνυμος είπε...

"....ξίφει τον δεσμόν λελυσθε.... Αλέξανδρος ο Μέγας". Ρε βλάκα ΤΕΟ αντε..γ..

kats69 είπε...

συμφωνω απολυτα με την τονια.ματαιη η προσπαθεια σου για συσπειρωση ΤΕΟ....αν ειναι δικια σου....

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΕΟ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ?
ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΞΕΜΩΡΑΜΕΝΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ?
ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

είδαμε και τους ρήτορες τι κανανε...
Υ.Γ. Σαν Λάκων έχω να: πω Ισκαντέρ αντε και γαμ...

Δημήτρης Γιαννιός είπε...

Τσάτς, κάτι λέγαμε για αυτορρύθμιση ...

Τόνια συμφωνώ στο 2ο μισό του σχολίου σου. Από τη στιγμή που το "w8" σημαίνει "περίμενε" θα ξεχάσουμε και να μιλάμε και θα καταλήξουμε σαν τους 2 "αυτορυθμιζόμενους" (Τσάτσε) "ανώνυμους" που ανταλάσσουν φιλοφρονήσεις με τον ΤΕΟ και στοιχηματίζω οτι δεν έχουν ιδέα τι θα πει Γιανναράς και κάθε άλλος καθηγητής Πανεπιστημίου ανεξαρτήτως τοποθετήσεως.

Ο souks τα είπε όλα, ψηφίζουμε τον λιγότερο κακό και το χειρότερο: "ψηφίζουμε από συνήθεια".

Επώνυμη είπε...

Συμφωνώ ότι το όραμα είναι ανυψωτικό για το λαό αρκεί να μην πρόκειται για ένα «όραμα» δίχως επαφή με την πραγματικότητα. Θα πρέπει κάποιοι και κάποιες να μπορούν για κάποιο χρονικό διάστημα να ταυτιστούν με αυτό. Έως τώρα ένας μόνο ηγέτης κατάφερε να συγχρονίσει το προσωπικό του όραμα με εκείνο της ιστορίας και δεν αναφέρομαι σε άλλον από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Δε θα πρέπει όμως να παγιδευτούμε στην αναζήτηση του μεγάλου οράματος και του μεγάλου ηγέτη και να μας γίνει αυτό έμμονη ιδέα. Άλλωστε οι μεγάλοι ηγέτες γεννιούνται μέσα από τις μεγάλες κρίσεις. Ο σημερινός ηγέτης έχει να αντιμετωπίσει μια πρόκληση, να κάνει την υπέρβαση και να λειτουργήσει αντίθετα προς το μεγαλύτερο συμφέρον του κράτους που είναι η ενίσχυση του κομφορμισμού. Εύχομαι η νέα κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες που έχει δημιουργήσει…

Ανώνυμος είπε...

Καλά να έχουν αυταπάτες οι πιτσιρικάδες για το ΠΑΣΟΚ αλλά να έχουν και οι μεγαλύτεροι... Δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν θυμούνται τίποτε από το παρελθόν του; Αλλά έτσι γίνεται σ' αυτήν την χώρα, πάντα ψάχνουμε τους άλλους να βγάλουν το φίδι απ' την τρύπα είτε αυτό είναι η κυβέρνηση, είτε ο "άλλος συνάδελφος" για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη δουλειά μας και πάντα ελπίζουμε. Αρκεί να μας αφήνουν στην ησυχία μας και εμείς τους δίνουμε το λόγο μας ότι εμείς θα τους ψηφίζουμε, θα τους ψηφίζουμε, θα τους ψηφίζουμε... δεν θα ρισκάρουμε τίποτα παραπάνω. Συλλογική διεκδίκηση, αγώνας; αντε καλέ... αυτά είναι για κάποιους συνδικαλιστές (γι' αυτό άλλωστε πληρώνονται, οι περισσότεροι δεν δουλεύουν) και κάποια κομματόσκυλα. Αυτά αν κάποτε είχαν κάποια μικρά αποτελέσματα, τώρα δεν φέρνουν τίποτα. Μήπως είμαι λίγο εκτός θέματος;

Ανώνυμος είπε...

iskanter ante ggam.

lakon

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΗΤΑΝ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ 'ΓΑΤΕΣ'
ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG ΒΛΕΠΟΥΜΕ 'ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ' ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ 'ΔΗΘΕΝ'lakon ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ 'ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΤΟΥΣ'..ΚΑΙ ΑΠΟ 'ΓΑΤΕΣ' ΝΑ ΕΙΝΑΙ 'ΚΟΤΕΣ'..ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΙΠΟΝ..-ΕΙΣΑΙ ΓΑΤΑ ΜΟΡΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΟΤΑ! (και το κακο ειναι οτι ψηφισες!)
/perix.thimos!

ο χωριατης είπε...

Πολλη μουρη και πνευμα περισσιο.Μου μυριζει πολλη ΜΟΥΧΛΑ

Ανώνυμος είπε...

gia pes mas enan lakon filosofo?tous ksereis?ektos apo ton gnosto ksereis kanan allon?
diabases pote sou liantini?
an oxi pos milas?
Kai esy kota eisai pou grafeis anonyma, h mono oi alloi?

Ανώνυμος είπε...

poia itan h gnomi ton lakonon gia ton akatanomast pou tin eixe dei theos?

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΣΥ ΒΓΗΚΕΣ 'ΜΑΙΜΟΥ'KAI ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ...ΠΕΡΙΕΡΓΟ!
ΜΑΛΟΝ ΓΙΑ 'ΜΑΙΜΟΥ' 'lakon'ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΠΟΥ ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ !
/perix.tsantilas.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε τι ήταν ο Καιάδας δεν ξέρεις και μιλάς. Δεν αχολούμε άλλο εκτός αν έχεις επιχειρήματα για κάτι.
Μόνο να βρίζεις ξέρεις?
iskanter ante gam....

ΛΑΚΩΝ

ΣΑΣΧΑΙΡΟΜΑΙ είπε...

Συνεχίστε να έχετε εμπιστοσύνη στη Δημοκρατία μας και αδιαφορίστε για τα ύπουλα λόγια του κάθε Γιανναρά που ελπίζει σε "κάποια παρήγορη παρέμβαση (συμβολική αντίσταση συλλογικής αξιοπρέπειας) της Ακαδημίας Αθηνών, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, της ηγεσίας της Δικαιοσύνης". Μετά από 4 χρόνια εμείς πάλι θα κρίνουμε και θα ξαναποφασίσουμε!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ΣΑΣΧΑΙΡΟΜΑΙ
αν ο μπαμπούλας του Γιανναρά μας κάνει να εμπιστευτούμε το καθεστώς που παράγει καταναλωτές υπηκόους, που για 30 δευτερόλεπτα κάθε 4 χρόνια κάνουν δήθεν ότι είναι πολίτες και παρ΄ ολ΄ αυτά αποκαλείται «Δημοκρατία», τότε ο Γιανναράς νίκησε!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά έχετε μεταμεσονύκτιες αυπνίες και γράφετε τέτοιες ώρες; Αλλά ξέχασα η νύχτα εμπνέει, σε σπρώχνει για τα καλύτερα ή τα χειρότερα!

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΣΑΣΧΑΙΡΟΜΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ''ΠΡΟΓΡΑΜΑ''ΣΤΙΣ 100 ΗΜΕΡΕΣ (Δηλωσεις..γαρ) ΤΟΤΕ ΜΑΣ....''ΣΙΧΑΙΝΟΜΕ''
Σιγουρα ο Γιανναρας αρχισε να γραφει μετα την 101 ημερα...
/perix.p.heraklio.

Ανώνυμος είπε...

Kαι πάλι σε 4 (;) χρόνια (θα ζω άραγε;) ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ !!!
(από ανάρτηση 28 Μαίου).

g.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΤΗΝ 100η ΗΜΕΡΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΗΝ!
/PERIX 2012

100+ meres meta..... είπε...

teo bravo eilikrina gia thn anarthsh, gia to gegonos oti kapoia gidia me to arthro stravwsan mh xaliesai, etsi htan, einai kai tha einai, enoxlountai sfodra kai skouzoun otan noiwsoun oti apeilountai oi thewries tous apo anthrwpous pragmatika xarismatikous. makari oi skepseis kai ta logia tou Giannara na mas enwsoun kapoia stigmh, einai toso eukolh telika h apostasiopoihsh pou to keimeno auto apeu8ynetai mono se sympolites kaloproairetous. bravo kai pali file.
p.s meta apo posous mhnes epivevaiwnetai o daskalos kai akoma xampari na paroun ta gidia...

Ανώνυμος είπε...

η παμε να ψηφισουμε η δεν παμε εκεινοι που ειναι να βγουν θα βγουν.η σε αλλη περιπτωση μας καλυπτει ο πανουσης με το διαχρωνικο.-την ημερα σταυρωνα και τη νυχτα καυ,,λω.να

Ανώνυμος είπε...

αριστερα νομιζω οτι βαδιζω αλλα ντρεπομαι και αισχυνομαι που κατα λαθος εχω δυο ποδια.αμα ακουω οτινεα παιδια που γερνουν στο πασοκ.να ρωτησουν και εμας τους 40ρηδες τω παπαδιανικων και του ασωπου που σημερα λαθροβιουμε εξαιτιας αυτης της πανουκλας που καταστρεψε τα χωρια μας.κοιταχτε μας θα μας δειτε ευκολα.ειδικα τα παπ/νικα,.εγω ευτιχως ναι μεν ειχα ευκαιριες να μαθω το χασισι αλλα δεν ειχα λεφτα και δεν το εμαθα.δειτε ποιοι ψηφιζουν εκει και συμπερανεται..


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους