Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Ο Στάλιν ζεί στό σώμα τής Παπαρήγα


εβλεπα χθές ενα ντοκυμαντέρ στήν ΕΤ1 με θέμα τήν ΕΣΣΔ τού Στάλιν,ο οποίος φοβόταν ακόμα καί τη σκιά τού ότι συνωμοτεί εναντίον τού!!Δυστυχώς τα Σταλινικά κύτταρα ζούν ακόμα στό σώμα τής Παπαρήγα καί τών στελεχών τού ΚΚΕ.μάς το εδειξαν πάλι προχθές.αποφασίζουμε καί διατάζουμε,διάλογος γιά τό ασφαλιστικό δέν θά γίνει γιατί έτσι γουστάρουμε!!συνεχίζουν νά βλέπουν παντού συνωμοσίες καί η δημοκρατία καί οί δημοκρατικές διαδικασίες είναι γιαυτούς άγνωστες έννοιες.κρίμα γιαυτή τήν ιστορική παράταξή πού έχει δώσει τόσους αγώνες γία τή δημοκρατία νά μένει ακόμα στή δεκαετία τού 50.

85 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γράφει σήμερα η Πανδώρα του ΒΗΜΑτος :

Η γενική γραμματέας της ΚΕ τού ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα διεκδικεί: κατοχύρωση του 35ώρου, 7ώρου, 5ημέρου με πλήρη ένσημα και αύξηση των αποδοχών· αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις· σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες· επίδομα θέρμανσης για συνταξιούχους, ανέργους, πολύτεκνες οικογένειες, χαμηλοεισοδηματίες· δωρεάν εισιτήριο στα ΜΜΜ για συνταξιούχους και χαμηλόμισθους κατά τις πρωινές ώρες· απαλλαγή από τους φόρους για τις οικογένειες με εισόδημα 40.000 ευρώ τον χρόνο· κατάργηση του ΦΠΑ σε πετρέλαιο θέρμανσης, είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας... Βρε, τι χάνουμε που δεν ψηφίζουμε ΚΚΕ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις λαϊκές κινητοποιήσεις- το αντίθετο. Αλλά η εικόνα... ευσταλούς συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ να σπρώχνει χυδαία τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για να μην προσέλθουν στον διάλογο για το Ασφαλιστικό, πέραν του απεχθούς θεάματος συνιστά βαρύτατη προσβολή για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν στις εκλογές. Κατ΄ αρχάς ουδείς εξ ημών, και υμών φαντάζομαι, εξουσιοδότησε τον... εν λόγω φανατισμένο «αγωνιστή» και τους συντρόφους του να αποτρέψουν τον διάλογο για το Ασφαλιστικό. Κατά δεύτερον, ουδείς επίσης εξουσιοδότησε το ΚΚΕ και τη γραμματέα του να κηρύξει... πόλεμο εξ ονόματός μας για το Ασφαλιστικό. Αν δεν θέλει το ΚΚΕ τον διάλογο, να μην προσέλθει σ΄ αυτόν. Αλλά δεν νομιμοποιείται να τον απαγορεύει. Σε δημοκρατία ζούμε κι αυτά που έγιναν χθες στο υπουργείο Εργασίας μόνο σε δημοκρατία δεν παραπέμπουν. Αλλού παραπέμπουν. Σε καταστάσεις και καθεστώτα όπου οι μειοψηφίες επιβάλλουν τα «θέλω» τους, κόντρα στη βούληση των πλειοψηφιών. Τι να λέμε τώρα...

ο souks είπε...

Πείτε ότι θέλετε για την κυρία Παπαρήγα, ένα πράγμα όμως δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε γι αυτήν.
Της πάει πολύ το μουστάκι.

Ανώνυμος είπε...

Πατσαβουρα.....

Ανώνυμος είπε...

προς kats69
'Ισως το ΠΑΣΟΚ και η ανύπαρκτη ΝΔ αν συζητήσουν μεταξύ τους να ανακαλύψουν ποιος από τους δυο έφαγε περισσότερα λεφτά από τα ασφαλιστικά ταμεία για να τα κάνει δώρο στα λαμόγια του χρηματιστηρίου. Μήπως η Παπαρήγα φταίει και γι΄ αυτό;
Ποιός φίλε μου έφερε σ΄ αυτή την κατάντια το ασφαλιστικό μας σύστημα; Το ΚΚΕ μήπως;
Να κατέβει το ΚΚΕ να συζητήσει τι;
Το πως με μια τροπολογία σε μια νύχτα κάνουμε δώρο στο Κωστόπουλο τα χρέη του προς το ασφαλιστικό ταμείο της ALPHA BANK;
Το αν οι συντάξεις των 500 ευρώ πρέπει να μειωθούν στα 400;
Το αν τα όρια ηλικίας πρέπει να αυξηθούν απο τα 65 που είναι σήμερα στα 70;
Γιατί δεν τα συζητάται μόνοι σας με τους φίλους σας τους ΝΔούδες που έτσι κι αλλιώς τώρα τελευταία πάντα συμφωνείται.
Κάνει μήπως τίποτα διαφορετικό ο Γιωργάκης σήμερα από αυτό που έλεγε ο Κωστάκης πρίν τις εκλογές.
Ρίξτε στην πυρά την Παπαρήγα με το ωραίο της μουστάκι. Αυτή φταίει για όλα τα δεινά της Ελλάδας σήμερα. Η πατσαβούρα...
Κρίμα γιατί νόμιζα ότι μπορούσες να δείς τι μπανανόφλουδες που σου πετάνε.
Αφού η κυβέρνηση έχει πρόγραμμα ας το εφαρμόσει για να κριθεί τελικά από το λαό στο τέλος της τετραετείας. Τον διάλογο τι τον θέλει; Για ναισχυριστεί εκ των υστέρων πως ότι έκανε το έκανε μετά από συμφωνία με τους εργαζόμενους;
Μα δεν τα έφαγαν τα λεφτά οι εργαζόμενοι για να τα πληρώσουν αυτοί.

kats69 είπε...

προς ανωνυμο.
δεν διαφωνω μαζι σου.πασοκ και Ν.Δ μας εφεραν σε αυτη την κατασταση.ομως καλως η κακως ο λαος εδωσε εντολη ξανα στο πασοκ να κυβερνηση και οχι εξουσιοδοτηση στο κκε να το παιζει ρομπεν των δασων.που ηταν το κκε στα εξι χρονια της Ν.Δ? δηλωσεις μεσα απο τα γραφεια,και απο την πρωτη μερα του πασοκ εχουν βγει στο ανταρτικο.αλλα θα μου πει καποιος το αιμα νερο δεν γινεται γιατι το κκε εχει αναλαβει το ρολο της αντιπολιτευσης και για λογαριασμο της ανυπαρκτης Ν.Δ. συνεταιρακια οι δυο τους απο παλια βλεπεις....

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ έχει κάθε δικαίωμα να καταγγέλει το διάλογο και να μη συμμετέχει σε αυτόν, δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να εμποδίζει τους άλλους να συζητήσουν. Η όλη στάση του από την πρώτη μέρα που εξελέγη το ΠΑΣΟΚ, έιναι εντελώς φασιστική και προσβλητική για την ίδια την υπόστασή του. Δεν τιμά τους δικούς του αγώνες πρώτα απ΄όλα με αυτή του τη στάση. Και φυσικά όταν ένα κόμμα υιοθετεί τέτοιου είδους ακραίες συμπεριφορές, σημαίνει ότι θα πρέπει και να δεχτεί ανάλογες, αν προκύψουν στο μέλλον. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ,που επιχειρεί να επιβάλει είναι ανεξέλεγκτος. Η αλήθεια είναι πάντως ότι για 5,5 χρόνια δεν αντιδρούσε σε τίποτα. Μήπως τελικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα που καταγγέλει???? Βλέπω, περαιτέρω συρρίκνωση του ΚΚΕ, κρίνοντας από αντιδράσεις πολλών ψηφοφόρων του, που εκφράζουν αντιρρήσεις για τη γενικότερη στάση του κόμματος. Αν δεν ανανεωθεί σε ιδέες και δεν αποκτήσει πολιτικές θέσεις (διότι δεν αρκούν τα συνθήματα), θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με δεδομένο ότι δεν είναι πια τόσο εύκολο να κατευθύνεις τον κόσμο, που έχει πρόσβαση πλέον σε χιλιάδες πληροφορίες και είναι σε θέση να κρίνει και να έχει δική του άποψη.

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι πόσο δημοκρατικό είναι όταν έχεις 7,5%, να θέλεις να επιβάλεις τις δικές σου απόψεις, όχι με διάλογο και επιχειρήματα, αλλά με φασιστικές πρακτικές.Φανταστείτε να είχε το ΚΚΕ 30% τι θα γινόταν!!! Δεν καταλαβαίνω ποιός έξουσιοδότησε το ΚΚΕ να κηρύξει "πόλεμο" και ποιός το όρισε προστάτη και διεκδικητή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αφού τα ποσοστά που παίρνει το τοποθετούν στη μειοψηφία. Αδυνατώ επίσης να κατανοήσω πλέον τις διαφορές μεταξύ του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής!!! Ίδιες πρακτικές, ίδιες μέθοδοι, ίδιος φασισμός, ίδιες ακρότητες!!!
Σύντροφοι του ΚΚΕ, συμμαζευτείτε και μην πυροβολείτε τη Δημοκρατία. Ο ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ,ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ και η ΜΙΖΕΡΙΑ, που σας διακρίνει, καθώς και η εμπάθεια και το μίσος που σας έχουν κάνει να χάσετε τον έλεγχο και το μέτρο, σας οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια.
Και κάτι τελευταίο: ΜΑΖΕΨΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΗ (ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ....που ξέρει καλά να εξυπηρετεί συμφέροντα), γιατί μόνο κακό κάνει, με το θράσσος και τον ψευτοτσαμπουκά της.

kats69 είπε...

πεστα ρε ανωνυμε!
να συμληρωσω οτι η μεγαλη κατακτηση του κκε ειναι να θεωρειται πινικο αδικιμα οποιος τολμαει να διαφωνει μαζι τους!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως το ΚΚΕ φοβάται και αγωνιά για το δικό του μέλλον, στην υποθετική περίπτωση που πετύχει αυτή η κυβέρνηση?

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ «ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΚΕ»
Ι. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ από «ΤΟ ΒΗΜΑ»
Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009-11-2009

Δεν είναι κακή ιδέα αυτή του ΚΚΕ για «πόλεμο στον πόλεμο». Ούτε καινούργια. Την τελευταία φορά που την ενεργοποίησαν οι κομμουνιστές ήταν το 1939, όταν υπό την επιφοίτηση του Γερμανοσοβιετικού Συμφώνου είχαν κηρύξει «τον πόλεμο στον πόλεμο» των δυτικών δημοκρατιών εναντίον του Χίτλερ. Αλλά αυτό είναι το ωραίο μαζί τους: πάντα έχουν ένα άθλιο παράδειγμα να θυμηθούν.
Φυσικά, τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Αφού συνέπραξαν με τον ΣΥΡΙΖΑ του Κωνσταντόπουλου για να ανέβει η ΝΔ στην εξουσία, έβαλαν όση πλάτη μπορούσαν να την κρατήσουν εκεί. Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ (υπό τον Αλαβάνο και τον Τσίπρα, πλέον) πήρε κάποια στιγμή τις αποστάσεις του. Τώρα, είναι προφανές ότι στο ΚΚΕ ετοιμάζουν νέο γύρο αντιπαράθεσης με την νέα κυβέρνηση.
Να ξεκαθαρίσω κάτι: είναι απόλυτο δικαίωμά τους. Κάθε κόμμα έχει τη δημοκρατική ευχέρεια να επιλέγει τους φίλους και τους αντιπάλους του. Δεν πιστεύω ότι ισχύουν οι παλιές ιδεολογικές γραμμές και δεν θεωρώ ότι ένας κομμουνιστής είναι υποχρεωμένος να συμπεριφέρεται φιλικότερα προς τη ΝΔ ή προς το ΠΑΣΟΚ ή προς το ΣΥΡΙΖΑ. Ο καθένας πολιτεύεται για πάρτη του, συμπεριφέρεται όπως του γουστάρει και κρίνεται γι’αυτό.

Ανώνυμος είπε...

συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης (δε χωρούσε λόγω μεγέθους)
Από την άλλη πλευρά όμως, ακριβώς όπως ουδείς δικαιούται να επιβάλλει στο ΚΚΕ τις επιλογές του, ούτε αυτό έχει το δικαίωμα να επιβάλλει στους άλλους τις δικές του. Δεν του αρέσει ο διάλογος για το Ασφαλιστικό? Ας μην περάσει ούτε απ’έξω! Αλλά αν θα κάνουν οι άλλοι διάλογο, αυτό δεν είναι δική του δουλειά.
Μόνο που εκεί ακριβώς εντοπίζεται το «πρόβλημα ΚΚΕ». Δεν είναι ότι έχει απόψεις, οι οποίες συμβαίνει αν αποδοκιμάζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού – από το 92,5% στις τελευταίες εκλογές….Είναι ότι θέλει να επιβάλλει τις απόψεις του αυτές στους υπολοίπους.
Πώς? Με κάτι δασύτριχες αρλούμπες ως ιδεολογικό περίβλημα. Στο όνομα μιας υποθετικής εκπροσώπησης κάποιων ταξικών συμφερόντων, τη στιγμή που καμία τάξη της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει αναθέσει κατά πλειοψηφία την εκπροσώπησή της στο ΚΚΕ. Αλλά κυρίως με τη φασαρία, με τη φωνή και με το ζόρι.
Με άλλα λόγια, το «πρόβλημα ΚΚΕ» δεν είναι οι λύσεις που προτείνει αλλά το ίδιο αποτελεί πρόβλημα στο οποίο χρειάζεται μια λύση. Διότι, είτε μας αρέσει είτε δε μας αρέσει, αυτό το πρόβλημα αρχίζει αν έχει κοινωνικό κόστος το οποίο πληρώνουμε όλοι.

Ανώνυμος είπε...

Με κουράσατε με το να μου εξηγήτε πόσο λάθος κάνει το ΚΚΕ που δεν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό εμένα καθόλου δεν με ενδιαφέρει. Ταλεφτά των ασφαλιστικών ταμείων που πήγαν μπορεί κάποιος να μου πεί. Το 1999 όταν το χρηματηστήριο κατέρρεε το ΠΑΣΟΚ αποφ'ασισε να το στηρήξει τζογάροντας τα αποθεματικά των ταμείων σε κάποιες ετερείες που κανένας δεν έμαθε ποτέ ποιες ήταν. Το χρηματηστήριο από τις 5500 βρέθηκε στις 1500. Τα αποθεματικά των ταμείων είχαν περάσει στα χέρια κάποιων που ακόμα δεν μάθαμε ποιοι ήταν.Το ΚΚΕ τότε το κατείγγειλε αυτό αλλά η ΝΔ σιώπησε γιατί περίμενε υπομονετικά να έρθει η σειρά της να κάνει και αυτή τα δωράκια της.
Το 2006 το χρηματηστήριο βρίσκεται ξανά στις 5500 και αρχίζει να πέφτει. Όλοι προβλέπουν μεγάλη πτώση και πουλάνε. Μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία αγοράζουν. Ξανά το ίδιο έργο. Πάλι τα αποθεματικά στου επιτείδιους που απλώς αυτή τη φορά είχαν άλλο χρώμα. Το ΚΚΕ ζητά την ψήφηση νόμου που να απαγορεύει το τζογάρισμα των αποθεματικών στο χρηματηστήριο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προφανώς διαφωνούν. Δεν τους βολεύει άλλωστε κάτο τέτοιο. Όταν στη Βουλή το 2007 συζητείται το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει τα ασφαλιστικά ταμεία Η Πετραλιά περνάει τροπολογία στις 12 τα μεσάνυχτα που ψηφίζει και το ΠΑΣΟΚ με την οποία ουσιαστικά χαρίζει τα χρέει της ALPHA BANK προς το ταμείο ασφάλισης των εργαζομένων στην τράπεζα.
Ο κ. Ι. Πρετεντέρης που ήταν τότε;
Αυτό το γλειώδες υποκείμενο ας πετάξει κανένα μπουκάλι σε τίποτα διαιτητές και μετά ας μας εξηγήσει γιατί το ΚΚΕ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη γιατί δεν συνεργάστκε με τους Γερμανούς και τους δοσίλογους

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε στη δημοκρατία λόγο και δικαιώματα έχει και το 1% και το 99%. Απόψεις σαν τις δικές σου περί επιβολής της άποψης της πληοψηφίας στην μειοψηφία είχε και ο Μουσολίνι. Μην ξεχνάς ότι και αυτός πλειοψηφία ήταν τότε στην Ιταλία.

Ανώνυμος είπε...

Κανένας δεν εμποδίζει το ΠΑΣΟΚ του 44% να εφαρμόσει την πολιτική του στο ασφαλιστικό. Ας το κάνει. Κι αν αποτύχει θα χρεωθεί την πολιτθκή ευθύνη. Τον διάλογο τι τον θέλει; Για να λέει εκ των υστέρων ότι μαζί με τα συνδικάτα πήρε τις οποιεσδήποτε αποφάσεις που απέτυχαν;
Οι μόνοι συνδικαλιστές που μετέχουν μετά χαράς στο διάλογο είναι οι επικεφαλής των παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν τον συνδικαλισμό ως σκαλοπάτι για να μπούν στη ΒΟΥΛΗ και να υπουργοποιηθούν κάποτε. Τα ονόματα Κανελλόπουλος (Λάμπρος) και Πρωτόπαππας σας λένε κάτι;

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς αυτό συμβαίνει στη Δημοκρατία. Λόγο και δικαιώματα έχει και το 1% και το 99%, αλλά όσο και αν δε σε βρίσκει σύμφωνο, η πλειοψηφία παίρνει τις αποφάσεις. Η επιβολή απόψεων είναι διαφορετικό πράγμα. Γιατί αν συμμεριστούμε τη δημοκρατική σου άποψη και αντίληψη ανώνυμε, θα πρέπει να κάνει κουμάντο η μειοψηφία και όχι η οποιαδήποτε, αλλά μόνο αυτή του 7,5%.
Όσο για τους συνδικαλιστές που αναφέρει ο άλλος ανώνυμος, έχω να παρατηρήσω ότι την πρωτιά στα επαγγελματικά στελέχη τα έχει το ΚΚΕ στο ΠΑΜΕ, που η μόνη τους δουλειά είναι να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Άλλο η συμετοχή σε διαδηλώσεις και άλλο το να γίνεις Υπουργός. Δεν συυμφωνείς;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμοι του ΚΚΕ,είναι πολύ καλή η κριτική που κάνετε στους άλλους και συμφωνώ σε πολλά.Όμως μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε κριτική και στους καλοβολεμένους του ΚΚΕ?
Σε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν εσάς για να διατηρήσουν ένα κομματικό κατεστημένο, για να μη χάσουν τις καρέκλες τους?
Σε όλους αυτούς που στην πραγματικότητα δε νοιάζονται καθόλου για σας, για τους εργαζόμενους (δείτε πως αντιμετωπίζουν αυτούς που απασχολούνται στις επιχειρήσεις τους) και για το γενικότερο συμφέρον και που αγωνίζονται πάνω απ'όλα για το δικό τους καλό?
Σε όλους αυτούς που σας προβάλουν ως πρότυπο τον επίγειο παράδεισο (!!!) της Κούβας?
Σε όλους αυτούς που επενδύουν στη δική σας πειθαρχία και πίστη?
Σε όλους αυτούς που σας χρησιμοποιούν ως πρόβατα και σας απαγορεύουν να έχετε γνώμη και άποψη?
Σε όλους αυτούς που αρνούνται πεισματικά να κάνουν ένα βήμα μπροστά για να εξελιχθεί και να ανανεωθεί το κόμμα?
Μήπως ήρθε η ώρα να απαιτήσετε δημοκρατικές διαδικασίες, ώστε να ακουστούν και άλλες φωνές εκτός από της Αλέκας, της Λιάνας, και των πέριξ αυτών?
Δυστυχώς ο κύκλος κλείνει και αφήνει πίσω του προδομένους αγώνες.Σε λίγο το 7,54%, θα είναι άπιαστο όνειρο.
Εξάλλου μην ξεχνάτε ποιό σύστημα εξέθρεψε τον Αμπράμοβιτς.

ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ (που έφυγε μάλλον αργά)

Ανώνυμος είπε...

Να είσαι σίγουρος ανώνυμε ότι αν τους δινόταν η ευκαιρία να γίνουν Υπουργοί, θα γίνονταν με μεγάλη τους χαρά και θα έλεγαν ότι το κάνουν για το καλό του λαού. Όπως γίνονται και Ευρωβουλευτές αν και διαφωνούν με την Ευρώπη,
χρησιμοποιώντας τη φτηνή δικαιολογία ότι πολεμούν το σύστημα από μέσα.
Δεν τους δόθηκε απλά η ευκαιρία.
Μην έχεις ψευδαισθήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ανώνυμο που η βλακεία του δεν τον αφήνει να δεί τις διαφορές του ΚΚΕ από την χρυσή αυγή.
Όταν το ΚΚΕ διαδηλώνει δεν δολοφονεί δεν δέρνει αθώους πολίτες που το μόνο σφάλμα που κάνουν είναι να διαφωνούν μαζί του
Γνωρίζεις μήπως κύριε ηλίθιε πως λειτουργεί η χρυσή αυγή; Ποιές είναι οι θέσεις της για τους μετανάστες στην Ελλάδα;
Γνωρίζεις κύριε ανιστόρητε πόσοι άνθρωποι έχουν δώσει τη ζωή του από το ΚΚΕ για να μπορείς εσύ σήμερα να λές τις παπαριές σου ελέυθερα;
Είναι τουλάχιστον επικύνδυνο να εξισώνουμε ένα κόμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου νόμιμα εκλεγμένο με ανθρώπους που έχου κάνει εγκλήματα είτε ως αγανακτισμένοι πολίτες είτε ως ομάδες που επιτίθενται σε ανθρώπους που ζούν στην Ελλάδα αλλά έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος από εσένα ή δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι όπως εσύ ή προσπαθούν να βγάλουν ένα κομάτι ψωμί στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια κύριε kats69 που και εσύ ως μέλος του πολιτιστικού συμφωνείς με τον παραπάνω ανώνυμο. Περιμένω την επίσημη θέση του Συλλόγου σας για το παραπάνω θέμα. Η σιωπή σας μόνο συνενοχή δείχνει.Εγώ πάντως αλλιώς είχα γνωρίσει το σύλλογό σας. Από πότε εκπολιτιστήκατε τόσο πολύ που στα μάτια σας να είναι το ίδιο αυτοί που έζησαν τη μισή τους ζωή στα ξερονήσια με αυτούς που του έστειλαν εκεί;
Μπράβο σας! Αυτό θα πεί πρόοδος. Προσέξτε μην καμία φορά μπερδέψετε το σφυροδρέπανο με την σβάστικα και τους δοσίλογους με τους αντάρτες.
ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγανακτισμένε Αριστερέ, το σημερινό ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με το ΚΚΕ των αγώνων και των εξοριών.
Αυτοί που σας ασκούν κριτική, σέβονται πολύ περισσότερο την ιστορία σας, από εσάς που την εξευτελίσατε με το χειρότερο τρόπο.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ.
Κρατήστε την ευθιξία σας για τους εκπροσώπους σας και μάθετε να ακούτε.Δεν έχετε το αποκλειστικό προνόμιο να χαρακτηρίζετε τους πάντες και να μη δέχεστε κριτική απο πουθενά. Ούτε είναι ένοχος όποιος λέει τη γνώμη του για σας, ούτε και συνένοχος αυτός που φιλοξενεί όλες τις αποψεις. Εκτός αν η "δημοκρατία" σας δεν επιτρέπει να εκφράζονται αντίθετες απόψεις!
Ένοχοι είναι οι δικοί σας, που σας διασύρουν με τις πράξεις και τις φασιστικές μεθόδους τους.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΕ
συμφωνώ μαζί σου και διαφωνώ με πολλές πρακτικές του ΚΚΕ. Δεν με χρησιμοποιεί κανένας γιατί δεν είμαι ούτε ήμουν ποτέ μέλος.
Αλλά δεν ανέχομε να μου λένε αυτοί που διαχειρίζονται την εξουσία από την μεταπολίτευση και μετά ότι για το χάλι του ασφαλιστικού μας συστήματος σήμερα ευθύνεται το ΚΚΕ και η μη συμμετοχή του στο διάλογο.Προσβάλλει τη νοημοσύνη μου αυτό και Ο κάθε Πρετεντέρης που ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται ότι το ΚΚΕ συνεργάστηκε με τον Χίτλερ. Έλεος

Ανώνυμος είπε...

Δε νομίζω ότι είπε κανείς ότι φταίει το ΚΚΕ για τα χάλια του Ασφαλιστικού, λόγω της μη συμμετοχής του στο διάλογο. Μάλλον έχεις μπερδευτεί λίγο. Κριτική στο ΚΚΕ ασκείται για τις μεθόδους και την τακτική που ακολουθεί.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 5:05
Κατ΄αρχήν δεν είμαι μέλος κανενός κόματος άρα ουτε τσιράκι της Παπαρήγα.
Με ενοχλεί όμως η άποψη ΚΚΕ=Χρυσή Αυγή που προβάλλεται στο Blog ενός ιστορικού Πολιτιστικού συλλόγου που η ιστορία του έχει να επιδείξει πολύ σημαντικά πράγματα και σε εποχές σαφώς δυσκολότερες από την σημερινή.
Διαφωνώ με τις πρακτικές τοης σύγχρονης ηγεσίας του ΚΚΕ. Δεν μπορείς όμως να εξισώνεις τους διαδηλωτές και τους εργάτες με στυγνούς εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.
Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΈΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ (ΟΧΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ)

Ανώνυμος είπε...

Αγανακτισμένε Αριστερέ,
έχεις δίκιο που αγανακτείς. Κι εγώ μαζί σου!
Προτείνω μάλιστα να φέρει Νόμο το κόμμα σου στη Βουλή, που να ποινικοποιείται και να θεωρείται κακούργημα η κριτική προς το ΚΚΕ και οι παραβάτες να φυλακίζονται ισόβια. Ή μάλλον καλύτερα να καταδικάζονται σε θάνατο.
Επίσης ο Νόμος αυτός θα πρέπει να προβλέπει ότι αποκλειστικό δικαίωμα άσκησης κριτικής και εξύβρισης με χυδαίους χαρακτηρισμούς, από τούδε και στο εξής θα έχει μόνο το ΚΚΕ!!!

satso.k είπε...

το ξαναλέμε!!!!!!!!!!!!!!!
γραψετε με κάποιο ψευδώνημο ωστε να εχει νοημα ο διάλογος και συνεχεια η άποψη σας...
εδω εγινε του ανώνυμου....
από την επιλογή προφίλ,επιλεγουμε "ονομα/διευθυνση url" και γραφουμε το ψευδώνυμό μας....

Ανώνυμος είπε...

Εμένα δε με ενοχλεί να προβάλονται όλες οι απόψεις, ακόμα και αν θεωρούνται από κάποιους ακραίες.Μπράβο στο Σύλλογο που δίνει βήμα σε όλους και δε νομίζω ότι πρέπει να απολογηθεί για κάτι.
Μόνο όταν γράφονται όλες οι απόψεις μπορεί ο καθένας να κρίνει και να βγάζει συμπεράσματα.
Α.Δ.Β.

Ανώνυμος είπε...

Ολα τα κανουν οι κνιτες. Βαλτε το καλα στο μυαλο σας θελετε δεν θελετε ολα τα επεισοδια ξεκινουν απο εκει.Οι ψευτοεπαναστατες που κρυβονται πισω απο κουκουλες και μετα παιρνουν δικηγορο με το μπαμπα και την μαμα να βγουν εξω.Μαλλουρες με πολλη ψειρα πανω τους,σπανε τις περιουσιες του κοσμου και συνεχεια τσε γκεβαρα.

Που ο τσε ολους τετοιους ηθελε στην πολεμικη ανταρτικη μηχανη του,ΧΕΣΤΕΣ..αν σας εβλεπε ο τσε θα γελαγε. Κακόμοιρα, η ποιο τελεια λεξη για σας
που υπαρχει στον κοσμο.
Σε 20 30 χρονια δεν θα υπαρχει κκε και θα ειμαστε μια χαρα.
Ετσι και οι μεγαλοι αυτης της πλευρας ειναι,
ολο αποδοκιμαζουν πασοκ και Ν.Δ,διαδηλωσεις κτλ.
Ολα μηδεν!
Απο την μεταπολιτευση και υστερα ολα μηδεν
τιποτα καλο,επρεπε να ειχαμε πεθανει ολοι οπως
τα λενε αυτοι.

Ανώνυμος είπε...

kats 69
ακόμα δεν έχεις συμφωνήσει με τον ανώνυμο των 6:05;
Μάλλον έχεις αργήσει.

kats69 είπε...

εγω συμφωνω με το satsok.βαλτε κανενα ονομα ρε παιδια για να διευκολυνουμε λιγο το διαλογο.ο 6,05 ο 5,51 και παει λεγοντας.στο τελος θα χρειαστουμε τον 007 για να βρουμε ακρη!

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ είπε...

Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε βλέπω.
Αφήστε τα περί ανωνυμίας και δώστε την άποψή σας για την εξίσωση ΚΚΕ=Χρυσή Αυγή

Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ είπε...

Ανώνυνε των 5:51 δεν με ενοχλεί καθόλου το να προβάλονται όλες οι απόψεις στο blog του συλλόγου, ούτε ζήτησα τη λογοκρισία κανενός σχολίου.
Απλώς παρατήρησα την συμφωνία ενός από τους bloger με μια συγκεκριμένη άποψη και θέλω να μάθω κατά πόσο αυτό έγινε εκ παραδρομής ή αν πράγματι η θέση του συλλόγου είναι αυτή. Πραγματικά δηλαδή για τους υπεύθυνους του πολιτιστικού ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή έιναι το ίδιο πράγμα; Αυτό ζήτησα να αποσαφηνιστεί, αλλά ακόμα περιμένω την απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Όπως έγραψα και παραπάνω, εμένα δε μ'ενοχλεί η προβολή όλων των απόψεων.Διαβάζοντας προσεκτικά όλα τα παραπάνω σχόλια, διαπιστώνω ότι τα δημοκρατικά αντανακλαστικά ορισμένων λειτουργούν επιλεκτικά και μονόπλευρα.
Ενοχλούνται από τη σύγκριση των μεθόδων και της πρακτικής του ΚΚΕ με τη Χρυσή Αυγή, αλλά δεν ενοχλούνται καθόλου από την ταύτιση των πλειοψηφιών με το Μουσολίνι, που γράφει κάποιος ανώνυμος παραπάνω.
Εν ολίγοις η πλειοψηφία (που προκύπτει μετά από εκλογική διαδικασία), ταυτίζεται με το φασισμό.
Είναι και αυτό μιά άποψη....
Εξάλλου δημοκρατία είναι να μπορεί ο καθένας να εκφράζει τις απόψεις του και όχι να εμποδίζεται από αυτούς που διαφωνούν.
Α.Δ.Β.

kats69 είπε...

σου απανταω ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΕ
φυσικα και δεν ειναι το ιδιο κκε και χρυση αυγη.ο φασισμος ομως εχει πολλα ποδαρια και τα δυο εξ αυτων ειναι το αριστερο και το δεξι

τονια είπε...

Εγώ ήθελα να πω οτι πριν από λίγο καιρό ήθελα να κάνω μια ανάρτηση η οποία ίσως ήταν λίγο ακραία και ίσως δεν έβρισκε σύμφωνο κανέναν από εδώ μέσα. Αυτή η ανάρτηση δεν έγινε ποτέ γιατί τα μέλη του συλλόγου με απέτρεψαν λέγοντας μου οτι αποφάσισαν οι αναρτήσεις από εδώ και πέρα να μην εκφράζουν κανέναν πολιτικό χώρο και να είναι προσιτές στο κοινό του χωριού. Βέβαια τώρα καταλαβαίνω οτι αυτά που είναι προσιτά σε εσάς είναι οτιδήποτε λέει ο Πρετεντέρης και ο κάθε παπάρας στη T.V. Δε θέλετε να ακούτε τίποτα που να διαταράσσει την καθημερινότητα και κανονικότητά σας και να είναι διαφορετικό από τα κοινώς αποδεκτά. Σ' αυτή την ανάρτηση, όπως και σε πολλές άλλες, δεν άκουσα τίποτα διαφορετικό και τίποτα που να είναι ικανό να μου διεγείρει τη σκέψη, βέβαια άκουσα "απόψεις" που νόμιζα οτι είχαν εκλείψει από τις σύγχρονες "προοδευτικές" κοινωνίες (μάλλον ο Ασωπός δεν ανήκει σ' αυτές).
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί δεν ψάχνετε να ακούσετε και κάτι καινούριο? Σας αρκεί να είσαστε φερέφωνα του κάθε πουλημένου και γλοιώδους υποκειμένου της Τ.V?
Πραγματικά σας βαρέθηκα, δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος μαζί σας....
Η ειρωνία της υπόθεσης είναι οτι όλοι μιλάτε για δημοκρατία!
Ξέρετε άραγε τι σημαίνει Δημοκρατία και τι Άνθρωπος...???

Επώνυμη είπε...

Οι ακραίες εξτρεμιστικές πολιτικές προτάσεις, είτε αριστερές είτε δεξιές, συνιστούν μια σύγχρονη πρακτική αλληλοεξόντωσης και απομάκρυνσης της πολιτικής μεσότητας που ενθαρρύνει την ελεύθερη συμμετοχή και την ποικίλη έκφραση του πολιτικού ήθους. Όσον αφορά σε όσους τις ασπάζονται ας προσέξουν γιατί η δήθεν προσέγγιση των πολιτικών άκρων αποσκοπεί στην άνοδο στην εξουσία και όχι στην προσέγγιση του μέρους του λαού που εκπροσωπούν...

Επώνυμη είπε...

Σχόλιο για την ανάρτηση «Ήταν 17 Νοέμβρη» επειδή άργησα να προσέξω τα σχόλια και επειδή μιλάμε για ακραίες θέσεις …

Τι λέτε ρε παιδιά τώρα, δηλαδή τα αφιερώματα που γίνονται κάθε χρόνο και οι σχολικές εορτές για την επέτειο του Πολυτεχνείου γίνονται επειδή εκφράζουν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο??? Ας σοβαρευτούμε λίγο κι ας προσέχουμε τι γράφουμε… Και επιτέλους φασίστες άντε …

Σας έχω σιχαθεί. είπε...

Κνίτες και πασόκοι, οπαδοί της πολιτικής μεσότητας, δεξιοί και κρυπτοφασίστες, ξερόλικα παπαγαλάκια των λαμογιών της δημοσιογραφίας και των κομματικών ινστρουχτόρων, η διανοητική σας μιζέρια είναι ανυπόφορη. Ο λόγος προϋποθέτει την σκέψη. Αφού δεν μπορείτε να σκεφτείτε σκάστε!
Αυτό το blog γνώρισε και καλύτερες στιγμές, αλλά τώρα που πληροφορούμαι ότι «τα μέλη του συλλόγου αποφάσισαν οι αναρτήσεις από εδώ και πέρα να μην εκφράζουν κανέναν πολιτικό χώρο και να είναι προσιτές στο κοινό του χωριού» θα ετοιμάσω ένα σχόλιο για τον δάκο, τη μουχρίτσα, τις λαλαγκίδες και τον μπρούστουλα.

Σας έχω σιχαθεί είπε...

Υ.Γ. Τόνια μαζί σου.

ο χωριατης είπε...

Δυστυχως δεν εχουμε καταλαβει οτι ολοι μας ειμαστε
στον κοινοχρηστο καλαθο σκουπιδιων. Ειναι ο μοναδικος χωρος που μας αξιζει.Εχουν γνωση οι καθε
ειδους ΣΥΧΡΟΝΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ...οτι οπως και να ΜΑΣ παιξουν δεν θα εχουν καμμια αντιδραση.Τα βαλατε με το κκε και αν ακομα διαφωνουμε με την ιδεολογια,ταχτικη, λειτουργια του, συμπεριφορα του και δεν βλεπετε οτι μας εχουν γυρισει αναποδα και μας βαρανε αλυπητα.Οσο για τις καθε ειδους λογοκρισιες δεν εκπλησωμε

kats69 είπε...

εγω παντως πρωτη φορα ακουω περι λογοκρισιας των αναρτησεων.αλλωστε η αναρτηση που εχω κανει δειχνει το αντιθετο

satso.k είπε...

και αυτό το ξαναλέμε!!!!!!!!!!
οι αποψεις των συντακτών αντιπροσωπεύουν τους ίδιους και τις θέσεις τους,οχι το σύνολο των αθρογράφων(είμαστε απο διάφορους χώρους),και ούτε βεβαια το συλλογο,που εκφράζεται μέσα απο τον blogger polsilas,αλλιως δεν υπήρχε λόγος να είμαστε τόσοι θα εγραφε μόνο ο polsilas...
το blog είναι ανοικτό σε όποιον θελει να γίνει blogger...
επειδή κάτι άκουσα Τόνια μου,μου φαίνεται οτι την έπαθες μόνη σου,ζητώντας αδεια για να αναρτήσης ενα θεμα-την στιγμή που εισαι blogger και μπορούσες να το κάνεις-με αποτέλεσμα αφου εσυ δέχτηκες κάποια αρχή,αυτή, να ασκήσει την εξουσία που της απέδωσες....
σε θέλουμε πάλι μαζί μας,εισαι blogger και μπορεις να πεις οτι θελεις(επωνυμα)οπως κάνουν ολοι ανώνυμα....

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το επίπεδό μου είναι πολύ χαμηλό και στερούμαι κουλτούρας, αδυνατώ να κατανοήσω το νόημα αρκετών από τα τελευταία σχόλια.Δυστυχώς είμαι σε θέση να καταλαβαίνω τα ΑΠΛΑ,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΥΣΙΑ ΛΟΓΙΑ.
Οι γενικολογίες, οι αοριστολογίες, οι φιλοσοφικοφιλολογικές ασυναρτησίες υψηλής διανόησης, ο υπερβατικός και ακατανόητος "προοδευτικός" λόγος, με κάνουν να νοιώθω πολύ μειονεκτικά.
ΜΙΛΗΣΤΕ ΑΠΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΟΠΩΣ ΜΙΛΑΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΝΟ ΜΕ ΞΥΛΙΝΟ ΛΟΓΟ!
Επίσης, εκτός των παραπάνω, ειλικρινά θα ήθελα να μας εξηγήσει κάποιος (η Τόνια ίσως μιας και μας ψέγει, για κάτι που μόνο εκείνη γνωρίζει όπως προκύπτει από το σχόλιό της), τι σημαίνει Δημοκρατία και τι Άνθρωπος.
Α.Δ.Β.

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι να μας αναλύσει η Τόνια, τι σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, σας παραθέτω τις δικές μου σκέψεις πάνω σε αυτό το μεγάλο και μάλλον παρεξηγημένο θέμα.
Επειδή συχνά η δημοκρατία συγχέεται με την ασυδοσία, η ειδοποιός διαφορά της πρώτης είναι ότι διέπεται από αρχές, κανόνες και όρια.
Στη δημοκρατία έχουμε δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις και τα δικαιώματά μας φτάνουν μέχρι του σημείου, που δε στερούν τα δικαιώματα του άλλου.
Και βέβαια δεν είναι δυνατό ο καθένας να έχει και να ορίζει τη «δική του δημοκρατία», αναγνωρίζοντας στον εαυτό του ελευθερίες (λόγου, έκφρασης, πράξεων, κλπ), τις οποίες αντίστοιχα δεν αναγνωρίζει ως δικαίωμα στους άλλους. Δυστυχώς πολλές φορές απαιτούμε από τους άλλους να μας σεβαστούν, να είναι νόμιμοι και «σωστοί», αλλά για κάποιο δικό μας λόγο, θεωρούμε ότι εμείς εξαιρούμαστε από όλα αυτά. Κρίνουμε τους άλλους, αλλά ποτέ τον εαυτό μας, απαιτούμε από τους άλλους, αλλά ποτέ από εμάς, καταγγέλουμε τους άλλους, αλλά εμείς είμαστε πάντα στο απυρόβλητο.
Η «δική μας δημοκρατία» έχει μόνο δικαιώματα για μας και μόνο υποχρεώσεις για τους άλλους.
Θα μπορούσαμε να πούμε χιλιάδες πράγματα, αλλά κατά τη γνώμη μου υπάρχει μια αρχή, που αν προσπαθήσουμε να την τηρήσουμε όλοι σε κάποιο βαθμό, ίσως γίνουμε καλύτεροι. Αυτή η αρχή είναι:
ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.

Τέλος παραθέτω τη ρήση περί Δημοκρατίας του Ισοκράτη, η οποία σχεδόν 2.500 χρόνια μετά, παραμένει επίκαιρη:
«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας. Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.»
Α.Δ.Β.

ο χωριατης είπε...

Κατηγορω ολους τους ανωνυμους υποκριτες θεωριτικολογους που δεν επικαλουντε ουτε ενα ψευδωνυμο για να μπορεσουμε να επικοινωνησουμε με καποιο στιγμα .Δεν μπορουμε ουτε μια παρεα διαδικτυακης επικοινωνιας δεν μπορουμε να κανουμε?
ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ

scripta manent είπε...

Αγαπητέ μου Χωριάτη, άντε να σου κάνω το χατήρι και να βάλω κι εγώ ένα ψευδώνυμο! Προς διευκόλυνσή σου, τα σχόλιά μου έχουν την υπογραφή Α.Δ.Β.,είμαι γένους θηλυκού και είναι η πρώτη φορά που σχολιάζω στο blog σας.
Βέβαια η γνώμη μου είναι ότι η χρήση ψευδωνύμου δεν αυξάνει την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά μας, δίνει όμως ένα στίγμα (έχεις απόλυτο δίκιο).
Από δω και πέρα και επειδή παραμένω σταθερή στις απόψεις μου, θα χρησιμοποιώ το συμβολικό ψευδώνυμο "scripta manent".
Α.Δ.Β.

νοσταλγος είπε...

αρε dk που εισαι???

ενας αγροτης είπε...

το λαδι παει παλι πατο.η παπαρηγα και ολο το συναφι μια χαρα περνανε

τονια είπε...

Κατ' αρχάς,ευχαριστώ satso.K που μου έδωσες αυτή την ξεκάθαρη απάντηση και συνεπώς την ελευθερία να εκφραστώ χωρίς το φόβο οτι ίσως κάποια στιγμή φέρω σε δύσκολη θέση το σύλλογο και τα μέλη του.
Κατά δεύτερον θα ήθελα να πω στη φίλη μας Α.Δ.Β οτι όπως κ η ίδια είπε ο Ισοκράτης είπε όλα αυτά 2.500 χρόνια πριν αναφερόμενος στην τότε αρχική μορφή της δημοκρατίας. Δε θέλω να πιστέψω οτι είμαστε ακόμα στα ίδια επίπεδα και οτι η δημοκρατία μας ταυτίζεται με αυτήν που ίσχυε τότε, όπως λέει και ο Καστοριάδης "η δημοκρατία της αρχαίας Ελλάδας είναι σπέρμα και όχι πρότυπο".
Ακόμα θα ήθελα να επιμείνω στο ότι η μελέτη οποιουδήποτε κειμένου είναι άσκοπη αν δεν καταφέρει να ενεργοποιήσει τη σκέψη μας. Αυτό που έχει σημασία είναι το τι σκέψεις γενιούνται μέσα από κάθε κείμενο και πως αυτές επηρεάζουν εμάς και την κοινωνία μας. Γιατί οι ορισμοί της κάθε έννοιας είναι εύκολο να βρεθούν και να αποστηθιστούν από τον καθένα μας, το δύσκολο είναι να γίνουν πραγματικότητα και καθημερινότητα.
Θα ακολουθήσει σχόλιο για τον Άνθρωπο....

scripta manent είπε...

Αγαπητή Τόνια,θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου στην επισήμανση ότι "οι ορισμοί της κάθε έννοιας είναι εύκολο να βρεθούν και να αποστηθιστούν από τον καθένα μας, το δύσκολο είναι να γίνουν πραγματικότητα και καθημερινότητα". Διότι αυτό που μετράει είναι η πράξη και όχι τα λόγια. Και γι'αυτό είναι πολύ βασική αρχή το: ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.
Αναφορικά με τη δημοκρατία της Αρχαίας Αθήνας, είναι γνωστό σε όλους (υποθέτω),ότι δεν είχε τη μορφή και τις δομές της σημερινής.΄Ομως πίστεψέ το, όσο κι αν δεν το θέλεις, ο Ισοκράτης δυστυχώς παραείναι επίκαιρος.
Φιλικά Α.Δ.Β.

κοντοχωριανος είπε...

Τονια παρακολουθω τον τροπο που γραφεις περισσοτερο γιατι εισαι το πιο νεο μελος απο οσο εγω γνωριζω στο μπλοκ σας..χαιρομαι που αναφερεσαι σε καποια ονοματα -ισοκρατης καστοριαδης-σημαινει οτι καταναλωνεις αρκετο χρονο και χρημα στο διαβασμα σε σχεση με συνομηλικους σου.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ. μια συμβουλη ομως μην πορωνεσαι και μην εχεις εμμονες απο τωρα.θα δεις σε μερικα χρονια αν σκεφτεσαι πιο ελευθερα ποσο πολυ θα εχεις αλλαξει.απολαυσε την ηλικια σου

τονια είπε...

Τι είναι άνθρωπος?

Σύμφωνα με τον Νίτσε υπάρχουν 3 κατηγορίες ανθρώπου : "ο τελευταίος άνθρωπος", ο "Άνθρωπος" και ο "Υπεράνθρωπος".
Ο Νίτσε ορίζει τον Άνθρωπο ως "ένα σκοινί, τεντωμένο ανάμεσα στο ζώο και τον υπεράνθρωπο-ένα σκοινί πάνω από μια άβυσσο" και συνεχίζοντας λέει : "Αγαπώ εκείνον που ζει για να γνωρίζει και που θέλει να γνωρίσει, έτσι ώστε να ζείσει κάποτε ο υπεράνθρωπος. Και έτσι θέλει αυτός την καταστροφή του...
Αγαπώ εκείνον που δεν κρατά ούτε σταγόνα πνεύματος για τον εαυτό του, αλλά θέλει να είναι καθ' ολοκληρίαν το πνεύμα της αρετής του: έτσι διασχίζει αυτός, ως πνεύμα, το γεφύρι...
Αγαπώ εκείνον που η ψυχή του σπαταλιέται, που δεν θέλει ευχαριστίες και που δεν γυρίζει τίποτα πίσω: γιατί πάντα δίνει και δεν θέλει να προφυλάγεται..."
Αυτό είναι ο Άνθρωπος σύμφωνα με τον Νίτσε, ελπίζω να αναγνωρίσατε στον εαυτό σας τον "Άνθρωπο" και όχι τον "τελευταίο άνθρωπο".

Επώνυμη είπε...

Ωραίο το θέμα «άνθρωπος και γνώση» που προέκυψε. Ορισμοί, όμως, τέτοιου είδους όπως του Νίτσε αν και σαγηνεύουν με την έκφραση του λόγου ωστόσο το περιεχόμενο τους δεν είναι πάντα σαφές και δε νομίζω ότι μας επιτρέπει να προσδιορίσουμε την ιδέα του υπεράνθρωπου ώστε να διαμορφώσουμε ένα πρότυπο ζωής. Η αξία του έργου νομίζω περιορίζεται στο γεγονός ότι αναδεικνύει την ανάγκη ενός νέου τρόπου ζωής.
Θα συμφωνήσω λοιπόν με προηγούμενο σχολιαστή ότι o άνθρωπος πρέπει να έχει δικό του περιεχόμενο αλλιώς μένει απορροφημένος από τις εντυπώσεις που του δημιουργεί η γνώση σε μια κατάσταση σχεδόν πορώδη. Η γνώση μπορεί να είναι εργαλείο διάκρισης αλλά δυστυχώς δεν έχει την ικανότητα να διαμορφώσει την πρόθεση. Γι αυτό και δε φτάνει η γνώση για να λυθούν τα προβλήματα του ανθρώπου. Να απελευθερώσουμε λοιπόν τη σκέψη και την ψυχή μας όπως προτρέπει και ο ίδιος ο Ζαρατούστρα: « …μόνοι σας να πορευτείτε κι εσείς… φύγετε μακριά μου και φυλαχτείτε από το Ζαρατούστρα…!»

scripta manent είπε...

Αγαπητή Τόνια,
όταν προχθές αναρωτήθηκες αν ξέρει άραγε κανένας από μας τι σημαίνει Άνθρωπος, δε μου πέρασε από το μυαλό ούτε για μια στιγμή, ότι μας έκανες τεστ γνώσεων. Ότι δηλαδή ήθελες να δεις αν γνωρίζουμε τη θεωρία του Νίτσε ή ενδεχομένως και του Στίρνερ.
Πάντως η αλήθεια είναι ότι περίμενα τη δική σου άποψη για το τι είναι άνθρωπος. Περίμενα μια ερμηνεία απλή, κατανοητή, καθημερινή, όπως τη νοιώθει ο καθένας μας, όπως τη ζει ο καθένας μας κάθε μέρα. Όπως τη ζούμε όλοι στο περιβάλλον της δουλειάς, της οικογένειας, των φίλων,των σχέσεων, της κοινωνίας γενικότερα. Η ζωή να ξέρεις είναι τελικά πολύ απλή και φυσικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθούμε να εξηγούμε τα πάντα σύμφωνα με τις θεωρίες των στοχαστών.
Όπως κι εσύ έγραψες σε προηγούμενο σχόλιό σου "οι ορισμοί της κάθε έννοιας είναι εύκολο να βρεθούν και να αποστηθιστούν από τον καθένα μας....."
Ζήσε λοιπόν τη ζωή σου απλά και δώσε στις έννοιες τους ορισμούς που εσύ νοιώθεις.
Και πάνω απ'όλα να είσαι ο εαυτός σου. Μην προσπαθήσεις ποτέ να δείξεις ότι είσαι κάτι, που στην πραγματικότητα δεν είσαι.
Φιλικά
Α.Δ.Β.

Ο «σας έχω σιχαθεί» είπε...

Παιδία κατάσταση έκτακτης ανάγκης!
Κλείστε το blog γρήγορα!
Η βλακεία και η αμορφωσιά άρχισαν να ξεχειλίζουν! Σε λίγο η απειλή πανδημίας δεν θα είναι η γρίπη αλλά η έρπουσα κουταμάρα και εμβόλιο δεν υπάρχει! Καφενοχαβαλέδες και κουτορνίθια βγήκαν παγανιά να υπερασπιστούν την αθλιότητά τους. Αισθάνθηκαν απειλημένοι γιατί διαπίστωσαν ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν χαυνώθηκαν ακόμα από τους τηλεπαραθυράκιδες, το Facebook και την κατανάλωση και οι οποίοι μάλιστα (ακόμα χειρότερα) επιδίδονται στο ανοσιούργημα του διαβάσματος! Βάλθηκαν λοιπόν να τους συνετίσουν αμέσως.

Ο ένας καθησυχάζεται με τη σκέψη ότι το διάβασμα το μόνο που προσφέρει είναι η δυνατότητα να πετάμε σκόρπια μερικά ονόματα στις κουβέντες μας για να πουλάμε μούρη, αλλά εν πάση περιπτώσει είναι σπατάλη χρόνου και χρήματος και μπορείς να πετύχεις τα ίδια με ένα μουράτο κινητό η αυτοκίνητο (αναλόγως ηλικίας ) και αρχίζει τις νουθεσίες: «…σε μερικά χρόνια αν σκέφτεσαι πιο ελεύθερα…», εννοώντας: «…όταν θα σκέφτεσαι με μυαλό έμενταλ σαν το δικό μου…».

Η άλλη συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο υπεράσπισης της ασημαντότητας και του κατιναριού με την συνήθη στομφώδη μπαρουφολογία (μη κάνεις αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν και άλλα σπουδαία…) συμβουλεύει: Ζήσε λοιπόν τη ζωή σου απλά. Ξεμπερδεύει έτσι με τους κινδύνους που ενέχουν οι θεωρίες των στοχαστών και για να μη την περάσουμε γι αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή παντελώς άσχετη κι αγράμματη κάνει μια αναζητησούλα στο ίντερνετ και τσουπ ο ψευτο-εγκυκλοπαιδισμός! Βάζει λοιπόν τον Στίρνερ, έναν σχεδόν ξεχασμένο υπερασπιστή του αυτιστικού ατομισμού, δίπλα σε μια δοτική φράση του Νίτσε (…γιατί πάντα δίνει και δεν θέλει να προφυλάγεται...) μόνο και μόνο επειδή βρήκε τα ονόματα τους δίπλα δίπλα (μάλλον δεν αρκούν τα ονόματα για να πουλάμε μούρη!)

Αφού λοιπόν έφαγα τις ΑΛΗΘΕΙΕΣΖΩΗΣ τους στη μούρη, τους επιστρέφω και εγώ μία για να συνεχιστεί ο γιαουρτοπόλεμος:
Η ευφυΐα και το πνεύμα δεν είναι ταλέντο αλλά μόχθος και επομένως δεν έχετε καμιά δικαιολογία.

Τέλος αν σε κάποιον έμεινε αναπάντητο το ερώτημα για το τι είναι άνθρωπος (τι είναι το ζουμί του) θα το απαντήσω δια παντός: Άνθρωπος είναι ο όγκος που καταλαμβάνει το σώμα του.

ενας αγροτης είπε...

προς σας εχω σιχαθει.
ευτυχως που η βλακεια δεν ειναι πονος...

ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ είπε...

προς σας εχω σιχαθει
φίλε ένα έχω να σου πω:ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΧΑΘΕΙ!!!!όλοι εδώ μέσα λένε τις απόψεις τους,χωρις να προσβάλουν ο ένας τον άλλον.εσυ τι παριστανεις δηλαδη?
εισαι ολα αυτα που κατηγορεις στους αλλους.με την ψευτοκουλτούρα, την κομπλεξάρα και τη μαχαλομαγκιά σου,προσπαθεις να εντυπωσιασεις κανοντας επίδειξη γνώσεων τεμπελιάς με τις στομφώδεις μπαρουφολογίες σου .Σιγουρα στην περίπτωσή σου ο ανθρωπος ειναι ο όγκος που καταλαμβάνει και τίποτα παραπάνω, οπως δηλαδή ένα τραπέζι, μια ντουλάπα κλπ. Δεν εισαι σε θεση να δεχτεις άλλες απόψεις και αυτο δείχνει ποσο κενος εισαι, αν και έχεις κατατάξει την πάρτη σου στην κατηγορία των σοφών και διαβασμένων.το ωραίο ειναι ότι κατηγορείς τους άλλους οτι πουλανε μουρη.
και αυτή η δήθεν αηδία και άρνηση που εχεις για όλους και όλα μαλλον πρέπει να στραφει προς τον εαυτό σου. Σε καταλαβαινω μόνο για ένα:
για την απόρριψη που εχεις δεχτει από τους γυρω σου (και μη μας πεις το αντιθετο γιατι είναι φανερο από το κομπλεξ που ξεχυλίζει στο σχολιο σου). Η μοναξιά σου είναι ολοφάνερη και δεν είναι σίγουρα από επιλογή
Επιτέλους μπουχτήσαμε απο ψευτοσοφούς...

GODDESS είπε...

Pros "sas exo sixathei"
Sta sxolia sou metaxi allon, apokaleses tous ipoloipous sxoliastes "kriptofasistes". Profanos den antilamvanesai pos esi, me ton tropo pou milas kai antidras, deixnei pos eisai O FASISTAS. Eipes: afou den mporeite na skefteite, skaste. O fasismos se olo tou to megaleio. Kai an den mporeis na to deis auto, simainei pos eisai kai o megaliteros vlakas.

Agapiti Tonia
Einai axion sevasmou to gegonos oti meletas alla anti na aporofas ola osa diavazeis nomizo tha itan kalitera na ta analieis prota kai na sximatizeis tin DIKI SOU gnomi. Esi xereis ti einai Dimokratia kai ti Anthropos? Eipes: sas varethika, den xero an axizei ton kopo na asxolithei kapoios mazi sas. Otan milas me tetoio perifronitiko tropo gia allous, mono kai mono epeidi den exoun -kata tin gnomi sou- to morfotiko sou epipedo, den nomizo pos eisai se thesi na milas gia ton Anthropo.
I axia tou Anthropou DEN kathorizetai oute apo ptixia oute apo gnoseis alla apo ta aisthimata agapis kai sevasmou pros ton sinanthropo oso aploikos kai amorfotos kai an einai autos o sinanthropos.

A.D.B
"Pote min kaneis stous allous, auto pou den theleis na sou kanoun"
Poso diaforetikos kai omorfos tha itan o kosmos an oloi akolouthousan autin tin panarxaia arxi. Ego to leo AGAPI. Xoris agapi einai adinato na iparxei Dimokratia kai Anthropia

kats69 είπε...

τα μαθατε τα νεα παιδια?στην πολωνια τεθηκε εκτος νομου το κομμουνιστικο κομμα.για περισσοτερη ενημερωση διαβαστε το σημερινο ΒΗΜΑ. αλλη μια αντιπροσωπεια εκλεισε....

τονια είπε...

Χαχαχα.... είσαστε πολύ αστείοι!
Κατ' αρχάς δε θεωρώ τον εαυτό μου τόσο έξυπνο (ακόμα) ώστε να έχω τη φιλοδοξία οτι μπορώ να αντιληφθώ τον άνθρωπο και τη δημοκρατία με έναν διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο απ' αυτούς που ήδη υπάρχουν. Τώρα αν αυτό που θέλετε είναι απλά μια περίληψη του τι είπε ο Νίτσε ή μια σούμα απ' όλες τις απόψεις που υπάρχουν γι' αυτές τις έννοιες εγώ απλά το θεωρώ άσκοπο και γι' αυτό προτιμώ να παραθέσω μια άποψη που εμένα προσωπικά με καλύπτει ή μάλλον με γεμίζει.
Τώρα όλα αυτά που ακούω περί αγάπης και οτι ο καθένας έχει δικαίωμα στην αμορφωσιά μου φαίνονται εντελώς γελοία και μοιρολατρικά. Αντί να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι βρίσκουμε δικαιολογίες για να παραμείνουμε ανθρωπάκια...
Α, και δεν πρέπει να μπερδεύουμε την απλότητα με την επιφάνεια.

kuikueg είπε...

την τονια την σωζει το νεαρο της ηλικιας της.και γι αυτο εχει αφεση. Γιατι τονια, αν καποιος αλλος απο τα ανθρωπακια κρεμαγε με τον τροπο που κρεμασες εσυ τους μπλοκερ της σελιδας αυτης, να εισαι σιγουρη οτι θα ειχε αλλη αντιμετωπιση.Προσπαθουμε με διαλογο και διακριτικα -ετσι αρμοζει στους ανθρωπους- οχι να της δειξουμε τον δικο μας τροπο που συμβαδιζει με την ηλικια μας αλλα οτι τα πραγματα δεν ειναι ασπρο μαυρο..υπαρχει και το γκρι.Λυπαμαι που θα σου απαντησω με τον προκλητικο τροπο που εσυ υιοθετεις οτι εισαι πολυ μικρη για να μιλας για γελοιοτητες και μοιρολατριες και ανθρωπακια.εσυ τωρα ανακαλυπτεις και μαθαινεις...και θα σου προτεινα σαν μεγαλυτερη-παρολο(σε) θαυμαζω την ενασχοληση σου με τα κοινα και οχι μονο-ολα αυτα που σε απασχολουνε να τα ανακαλυψεις με τους συνομηλικους σου και μονο προς το παρων..ετσι θα ριζωσει η σκεψη και θα αναπτυχθει..ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ....

scripta manent είπε...

προς σας έχω σιχαθεί

Εδώ και λίγη ώρα που διάβασα τη γνώμη σου για μένα, έχω πάθει κάτι! Να το πω κατάρρευση? Να το πω καταρράκωση? Να το πω παντελή έλλειψη αυτοεκτίμησης? Να το πω κρίση προσωπικότητας? Όπως και να το πω πάντως, η αλήθεια είναι ότι το έχω πάθει το κατιτί μου! Άσε δε που μου κόπηκε και η όρεξη (αν και μεταξύ μας καλό μου κάνει, γιατί πρέπει να χάσω και 4-5 κιλά!!)
Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο. Πρώτον για το «αγράμματη», έχω να σου πω (μεταξύ μας πάντα και μην το πεις σε κανένα και ξεφτιλιστούμε) ότι με το ζόρι πήγαινα σχολείο. Έτρωγα κάθε μέρα ξύλο για να πάω στο Δημοτικό. Όταν το τελείωσα δε κακήν κακώς, έκαναν πάρτυ οι δικοί μου. Όσο για μετά, άστο καλύτερα! Ένα δράμα!
Δεύτερον για το «κατίνα» κι εδώ έχεις δίκιο. Από τη στιγμή που ζω στον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ και δουλεύω πολλές φορές μέχρι και 13 ώρες την ημέρα, μαγειρεύω, πλένω, σκουπίζω, σιδερώνω, πηγαίνω super market και γενικά κάνω όλα τα πεζά πράγματα, που είναι αδιανόητα για τους ανθρώπους του «πνεύματος», πως αλλιώς μπορεί κάποιος να με χαρακτηρίσει? Διότι ως γνωστόν οι άνθρωποι του «πνεύματος», όλα αυτά τα περιμένουν από τους άλλους και κάνουν και την πρέπουσα κριτική. Οι άνθρωποι του πνεύματος και οι «προοδευτικοί» βρίσκουν ένα κορόιδο που τρέχει γι’αυτούς και αυτοί πουλάνε μούρη και ιδέες και κοιτάνε πως θα εντυπωσιάσουν με ψευτοτσαμπουκάδες και με κάτι ακαταλαβίστικες και χωρίς ουσία πα…ριές!!. Άσε δε, που είναι και μόνιμα αγανακτισμένοι. Δε συμφωνείς???
Τρίτον, όλες μου οι γνώσεις (αν υπάρχουν) όντως προκύπτουν μέσα από το internet και μάλιστα εντελώς τυχαία και αποσπασματικά. Πώς το κατάλαβες ρε θηρίο ότι ήθελα να εντυπωσιάσω? Πίστευα ότι θα μπορούσα να κρυφτώ, αλλά την πάτησα! Δεν είχα υπολογίσει το μέγεθος της γνώσης, της μόρφωσης, της ευφυίας, της κουλτούρας(!) και πάνω απ’ όλα των προοδευτικών και προχωρημένων ιδεών σου. Τι να πω? Υποκλίνομαι με δέος!
Ειλικρινά σ΄ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, που με βοήθησες ν΄ανακαλύψω την ασημαντότητά μου. Σ’ευχαριστώ επίσης που ασχολείσαι μαζί μας, αν και μας έχεις σιχαθεί! Δεν είναι και λίγο πράμα αυτό!
Μεγάλε σοφέ σε προσκυνώ! Είσαι ο ορισμός της Δημοκρατίας και του Ανθρώπου!
Α.Δ.Β.

Ανώνυμος είπε...

α ρε προβοκατωρ τι χανεις!!!

Ανώνυμος είπε...

O FASISTAS EIPE ....KOYKOYNIA SAPOYNI POY 8ELETE OY STOY KARAMITROI.........

scripta manent είπε...

προς σας έχω σιχαθεί
Α και κάτι ακόμη! Συγνώμη ξεχάστηκα και δε σου ζήτησα το πιο σημαντικό. Βλέπεις παρασύρθηκα από το μεγαλείο και την πνευματική καταιγίδα της αναρχοαριστερίστικης σκέψης σου. Αγράμματη γυναίκα είμαι, όσο να το πεις εντυπωσιάζομαι εύκολα.
Θα ήθελα σε παρακαλώ τη συνταγή για τις λαλαγκίδες και το μπρούστουλα, γιατι δεν τίς βρήκα στο internet.Εκτός και ψάχνω λάθος.
Πολύ σε παρακαλώ!!!
Α.Δ.Β.

ο souks είπε...

Κάπου εδώ υπάρχει ανάγκη να υπενθυμιστεί ότι τα blogs είναι απλά μέσα έκφρασης
και ΟΧΙ άιθουσες διδασκαλίας, κατηχητικά, κριτικές επιτροπές, καφενεία, διοικητικά συμβούλια και αναμορφωτήρια.
Οι ντιρεκτίβες συμπεριφοράς είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με την φιλοσοφία των ιστολογίων.

τονια είπε...

Συγγνώμη που μόλις στα 21 μου χρόνια τόλμησσα να βγάλω γλώσσα και να εκφράσω τις απόψεις μου... Αλήθεια, σε πόσα χρόνια από τώρα θα είμαι έτοιμη να φανώ αντάξια απέναντι στις εμπειρίες σας και τις σαγηνευτικές σας γνώσεις???
Λέγοντας "αυτά πρέπει να τα ανακαλύψεις με τους συνομιλήκους σου" σε συνδυασμό με το γεγονός οτι στο blog δε συμμετέχουν συνομίληκοι μου, τι θες να πεις? επειδή εγώ δεν είμαι καθόλου διακριτική και δεν μου αρέσουν οι πλάγιες μέθοδοι θες να το κάνεις πιο ξεκάθαρο?
Ότι είχα να πω πάνω σ' αυτό το θέμα το είπα, βαρέθηκα να γράφω μόνο και μόνο για να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου. Θα ξανά επέμβω μόνο αν υπάρξει κάποια ενδιαφέρουσα ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

Προς Τονια

Δεκτή η συγγνωμη.Γιατι αν δεν εχεις και εμπειριες να μην εκφραζεσαι μονοπλευρα και φανατικα.
Μετα τα 35-40 θα εχεις αλλη εικονα.Τα ειρωνικα σχολια περι δεξιων γιατι σ'αυτους αναφερεσαι οπως κατι για καρατζαφερη σε αλλη σελιδα και διαφορα αλλα θα πρεπει να τα ψαχεις απο ολες τις πλευρες και να βγαζεις συμπερασματα.Οσο για την τηλεοραση και τους παπαρες που λες δεν σε αναγκασε κανεις να βλεπεις.
Κι εμενα παπαριες μου φαινονται αυτα του νιτσε και των αλλων.
Εχω μαθει να πορευομαι μονος με συμπερασματα και αποδειξεις κι οχι τηλεκατευθυνομενα.

Επώνυμη είπε...

Προσπαθήσαμε κάποια στιγμή να κατανοήσουμε την έννοια της δημοκρατίας αλλά απ’ ότι φαίνεται τίποτα δε καταφέραμε γιατί ο διάλογος που γίνεται σε τίποτα δε θυμίζει δημοκρατικό κλίμα. Και αυτό γιατί βασική αρχή της δημοκρατίας είναι ότι πάντα υπάρχουν αντιθέσεις και πρέπει να εκφράζονται οι απόψεις όλων μέσα σε ένα κλίμα ηρεμίας ώστε να συγκλίνουν σε έναν καλοπροαίρετο διάλογο και να δημιουργούνται προοπτικές βελτίωσης στο μέλλον. Τίποτα απ’ όλα αυτά. Αναλογιστείτε μόνο τι θα γινόταν αν καθόμασταν σε ένα τραπέζι να συζητήσουμε … μάλλον θα πιανόμασταν μαλλί με μαλλί!

Ο ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ είπε...

Βγηκανε οι φασιστες δεξιοί και αριστεροί και προπαντός πασόκοι να μας κατηγορήσουνε για φασισμό. Βρε που εφτασε ο κόσμος. Βγήκανε οι αμόρφωτοι να κατηγορήσουνε τους μορφωμένους.Συγνώμη που διαβάζουμε και δεν καταλαβαίνετε τι λέμε. Αλλη φορά "σας εχω σιχαθεί" να μιλας για το δάκο και τη μουχρίτσα όπως είπες.Και συ Τόνια πρόσεχε παιδάκι μου όταν διαβάζεις να τα αναλύεις 'οπως τα αναλύουνε αυτοί όλοι οι ανώνυμοι που αντι να πουνε τα πραγματικά λαθη του ΚΚΕ το παρομοιάζουνε με τη χρυσή αυγή.Τι τη θέλετε τη μόρφωση και τα άλλα κουραφέξαλα; Ελάτε εδώ να σας καθοδηγήσουνε αυτοί που χωρίς να διαβάσουν τίποτα έχουν γίνει σαίνια.Ε ρε ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ που σας χρειάζεται.Επίσης πρώτη φορά άκουσα οτι οι άνθρωποι του πνεύματος όπως χαρακτηριστικά τους λέει ο "scripta manet" δεν μαγειρεύουν ούτε πλένουν τα ρούχα τους αλλά έχουν υπηρέτη. Οσο για σένα Τόνια άλλη φορά να μη μιλάς. Οταν θα πας 35-40 χρονών και γίνεις σαν τα μούτρα τους τότε να ξαναγράψεις.

Ανώνυμος είπε...

Καθυστερημένα μπαίνω στη συζήτηση και επειδή δεν έχω πολύ χρόνο αφιερώνω, σ’ όλους εκείνους που μεγάλωσαν και επιχειρούν να συνετίσουν τους νεώτερους με το απόσταγμα των εμπειριών τους, το τραγούδι της Αλέξιου «Μεγάλωσα».

http://www.youtube.com/watch?v=tVuwrC3vHNg

Αν και μ’ αυτό δεν καταλάβουν τίποτα τότε δεν έχουν καμία ελπίδα.

Kats69
με την χαρά που επιδεικνύεις επειδή στην Πολωνία τέθηκε έκτος νόμου το κομμουνιστικό κόμμα, το ’χασες εντελώς.
Μήπως πρέπει να σου θυμίσω ότι αυτή την ευτυχία, να είναι εκτός νόμου το κομμουνιστικό κόμμα την είχαμε και εδώ μέχρι το ΄74;

Ο άλλος κοντοχωριανός είπε...

Και εγώ μπαίνω καθυστερημένα αλλά θα είμαι σύντομος:
Προς «σας έχω σιχαθεί»: Κάτσε κάτω ρε επηρμένο σκέτο!

Ο άλλος κοντοχωριανός είπε...

Διορθώνω:
Κάτσε κάτω ρε επηρμένο σκατό!

scripta manent είπε...

προς ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ

Λυπάμαι ειλικρινά που το γράφω, αλλά αν όλοι που διαβάζουν και είναι μορφωμένοι, είναι σαν εσένα και σαν τον "σας έχω σιχαθεί", τότε μιλάμε για μεγάλη απογοήτευση. Μόνο μόρφωση δε δείχνει ο τρόπος που απαξιώνετε όσους δε σκέφτονται σαν εσάς. Για να μην πω για φασισμό. Εδώ δίνετε ρέστα. Προφανώς, αν και πολυδιαβασμένοι σας έχει ξεφύγει τι είναι πραγματικά ο φασισμός. Το ύφος γραφής σας, όταν αναφέρεστε στους άλλους δείχνει ότι τον έχετε υιοθετήσει μεγαλοπρεπώς, όσο και αν ισχυρίζεστε το αντίθετο. Δεν αντέχετε αυτούς που εκφράζονται απλά και κατανοητά και που έχουν διαφορετική άποψη από τη δική σας. Χαρακτηρίζετε και κάνετε κριτική, προσπαθώντας ταυτόχρονα να μειώσετε όποιον δεν χρησιμοποιεί βαρύγδουπες εκφράσεις. Αν αυτό δεν είναι εκδήλωση φασιστικής νοοτροπίας, τότε τι είναι? Δηλαδή υποθέτω ότι αν μας είχατε μπροστά σας όλους εμάς τους αμόρφωτους, θα μας χαστουκίζατε!
Επίσης δεν κατάλαβες καλά τι γράφω στο σχόλιό μου. Όταν αναφέρομαι στους ανθρώπους του "πνεύματος", τη λέξη τη βάζω εντός εισαγωγικών και δεν είπα ότι έχουν υπηρέτες. Για κορόιδα μίλησα (ο υπηρέτης τουλάχιστον αμείβεται). Επειδή είμαι αρκετά μεγάλη και επειδή έτυχε να έχω κάποτε και φοιτητική ζωή, είχα την τύχη να γνωρίσω κάποια αντιπροσωπευτικά δείγματα του χαρακτήρα που περιγράφω. Και λειτουργούν όλοι πανομοιότυπα. Μιλάμε για καρμπόν.
Συνεχίζεται......

scripta manent είπε...

συνέχεια του προηγουμένου...
Με το να προσπαθείτε να καταξιωθείτε μέσα από μια υποτιθέμενη μόρφωση, σας έχει κάνει να χάσετε τον έλεγχο. Ξεχνάτε ότι εκτός από τη μόρφωση που αποκτάς από τα βιβλία, υπάρχει και μία άλλη μόρφωση που λέγεται κοινωνική και έχει να κάνει με τη συμπεριφορά του καθενός. Και δυστυχώς αυτή δεν υπάρχει στα βιβλία. Εδώ θέλω να κάνω και μια παρατήρηση στο φίλος μας «σας έχω σιχαθεί», σχετικά με την ευφυία. Η ευφυία δεν ταυτίζεται με τη γνώση και δεν είναι μόχθος, όπως γράφει. Γεννιέσαι με αυτή. Ή την έχεις ή δεν την έχεις. Δεν την αποκτάς, ακόμα και αν διαβάσεις τα βιβλία όλου του κόσμου.
Δεν απαξιώνω τα βιβλία και τις γνώσεις. Πως θα μπορούσα άλλωστε?. Μακριά από μένα τέτοιοι αφορισμοί. Εκτιμώ απεριόριστα και σέβομαι τους πραγματικά πνευματικούς ανθρώπους, που έχουν ήθος, δείχνουν σεβασμό και δεν θεωρούν κατώτερο τους ακόμα και αυτόν που είναι εντελώς αναλφάβητος. Αυτούς που με τη στάση ζωής και συμπεριφοράς τους, τιμούν τη γνώση. Όμως δε δέχομαι τις γνώσεις σαν εργαλείο επίδειξης και υποτίμησης των άλλων.
ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ.

Υ.Γ.: Το καλοκαίρι που σκέφτομαι να κάνω διακοπές στα μέρη σας, ειλικρινά πολύ θα ήθελα να υπήρχε τρόπος να σας γνωρίσω και να ανταλλάξουμε απόψεις, χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από την ασφάλεια της ανωνυμίας.
Α.Δ.Β.

ο χωριατης είπε...

Αγαπητη και ειλικρινη Α.Δ.Β καλη η ιδεα σου να βρεθουμε και να γνωριστουμε το καλοκαιρι. Θα συνυπαρξουμε εστω για λιγο ολες οι γενιες που εκφραζοντε στο polsilas.Και κατι για τους πνευματικους πατερες,σταματηστε το φτυσιμο των παιδιων μας,λιγη αυτογνωσια και αυτοκριτικη

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙ χιτλερ

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω αγαπητέ "χωριάτη" δεν χάνεις ευκαιρία, απαντάς θετικά στις προκλήσεις, γνωριμίες και τα σχετικά...

Ανώνυμος είπε...

Ωρα είναι τώρα από τούς πολιτικοκοινωνικούς διαξιφισμούς να το γυρίσουμε στό καμάκι!

Ανώνυμος είπε...

Με επηρέασε ο ανώνυμος 7.34 που το γύρισε στο τσάμικο .
'Αντε και
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους!!!
εορταστικό γεμάτο λαμπάκια και στολίδια...

ο χωριατης είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΒΡΟΜΙΣΑΜΕ.....

Ανώνυμος είπε...

Τιμη και δοξα στον Φυρερ που ιδρυσε την σαπουνοποιια.Τιμη και δοξα στα θρυλικα ες-ες.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ: ΣΕ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ,ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΑΤΙΝΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ....?

GODDESS είπε...

Eutuxos pou anamesa stous pollous iparxoun kai kapoioi me ithos, axioprepeia, psixiki eugeneia kai akeraio xaraktira, gia na ginontai faroi kai me to paradeigma kai tin anoterotita tous na gemizoun me fos ta skotadia mas.
YPARXEI ELPIDA......

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ να παρακαλαμε να ερθει το συστημα, τουλαχιστον να εχουμε απασχοληση και σιγουρη μια καραβανα με φασολαδα για το μεσημερι.γιατι οπως παμε ουτε απασχοληση θα υπαρχει ουτε καραβανες.ποσους να ταισουν και οι εκκλησιες.τωρα αν εσεις θελετε να γινετε εφοπλιστες η βιομηχανοι δικαιωμα σας.βεβαια οσο εχετε τους μαυρους και τους λαθραιους και τους πινεται το αιμα ολα πηγαινουν καλα.ειδαμε και τα κομματα με τα μεγαλα ποσοστα τι παραδεισους μας εφεραν.


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους