Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Αρης Βελουχιώτης.(Θανάσης Κλάρας)16/6/1945



16/6 Ημέρα ντροπής γιά τό ΚΚΕ...

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kats69 πας γυρευοντας! Προβλεπω μεγαλη σφαγη! Βαλτε στοιχηματα για τον αριθμο των σχολιων

Ανώνυμος είπε...

i meres ntropis toy KKE einai polles..

Δημήτρης Γιαννιός είπε...

Αν και δεν είμαι fan του να σχολιάζεις τα πάντα μέσω youtube, νομίζω οτι το συγκεκριμένο video (ή μάλλον σύνθεση φωτογραφιών) είναι πολύ καλή και αντιπροσωπευτική του Βελουχιώτη.

Οπως λέει και ο Ανώνυμος πιό πάνω "οι μέρες ντροπής του ΚΚΕ είναι πολλές", αλλά η μεγαλύτερη ντροπή είναι ο ίδιος ο Ζαχαριάδης. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω, απλά να σας αφιερώσω την παρακάτω φωτογραφία που τράβηξα το περασμένο ΣΚ σε μια εξόρμηση που είχα πάει σε Καρπενήσι - Μονή Προυσού κλπ.

http://www.flickr.com/photos/dgiannios/4703168267

Είναι το Δημοτικό Σχολείο στους Κορυσχάδες που πραγματοποιήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο της Ελεύθερης Ελλάδας στις 14 Μαΐου 1944 και λειτούργησε ως Κοινοβούλιο. Συμμετείχαν 202 εθνοσύμβουλοι από όλη την Ελλάδα που εκλέχτηκαν μετά από μυστικές εκλογές (κατά τις οποίες ψήφισαν για πρώτη φορά νέοι και νέες πάνω από 18 χρονών και γυναίκες) στα τέλη Απριλίου του ίδιου χρόνου.
Δεκατέσσερις μέρες διήρκεσαν οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου και ολοκληρώθηκαν με το διορισμό της Κυβέρνησης του Βουνού και ιστορικό ψήφισμα που έλεγε μεταξύ άλλων ότι «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται από το λαό. Η αυτοδιοίκηση και η λαϊκή δικαιοσύνη είναι θεμελιώδεις θεσμοί του δημοσίου βίου των Ελλήνων».

ενας αριστερός είπε...

τό ΚΚΕ καλά εκανε κάι τόν διέγραψε.ο βελουχιώτης ηταν περισσότερο ενας στυγνός δολοφόνος παρά ενας λαικός αγωνιστής.ο υπάρχηγός τού ΚΚΕ γιάννης ιωαννίδης λέει πιό κάτω.Ο Άρης πάντα ήταν νταής, ωσότου να κάνει τη δήλωση. Όταν ένιωθε την πλάτη του εξασφαλισμένη, σ’ αυτά τα πράγματα πάντα ήταν εντάξει. Όμως πάντα είχε το αλήτικο στοιχείο πάνω του. Τον ξέραμε, είχε μια τάση προς την αλητεία. Μ’ αυτόν γνωριστήκαμε αργότερα όταν μπήκα στο Πολιτικό Γραφείο. Αυτούς τους ήξερε καλά ο Ζαχαριάδης από τη νεολαία. Κάτι τέτοιους τύπους τους μάζευε ο Ζαχαριάδης, γιατί μ’ αυτούς μπορούσε να κάνει και φασαρίες κτλ. Αυτός τους κρατούσε… Τον χρησιμοποιούσαμε σε ορισμένες παράνομες δουλειές. Να παρακολουθήσουν κανέναν για τον οποίον είχαμε υποψίες ότι είναι χαφιές για να τον πιάσουν στα πράσα. Η δουλειά αυτή ήταν μέσα στη φύση του, μέσα στο αίμα του… Τον πιάσαν, τον βάλαν φυλακή (1936), έκανε τη δήλωση και βγήκε. Τα έκανε δηλαδή μούσκεμα. Αυτός ο άνθρωπος τώρα, βρέθηκε στο βουνό, επικεφαλής του αντάρτικου. Μπορούσες να ‘χεις εμπιστοσύνη; Δεν μπορούσες…

Γεροδάσκαλος είπε...

Αριστερέ, αν και δεν αμφισβητώ την ακρίβεια των στοιχείων σου, επίτρεψέ μου να επισημάνω ότι ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιοι «αλήτες» και ομορφαίνουν τις ιστορίες που λέμε στα παιδιά μας. Βλέπεις αυτές οι ιστορίες είναι που διαμορφώνουν την απαραίτητη ελπίδα στη ζωή τους και συγχρόνως …κρύβουν τη «μικρότητα» του δικού μας βίου (του μπαμπά δηλαδή)!

ενας αριστερός είπε...

γεροδάσκαλε μπές εδω.http://www.pare-dose.net/?p=77 δεν ξέρω πραγματικά πώς θα γραφόταν η ιστορία χωρίς αυτούς τούς (αλήτες)

Ανώνυμος είπε...

το κκε αν καί θα ηθελε πολύ ευτυχώς δέν μπόρεσε να καπηλευτεί καί να εκμεταλευτεί το θάνατο τού αρη.

satso.K είπε...

αριστερέ???;;;!!!!??///
πήγα στην σελιδα πού μας προτείνεις και διάβασα το άρθρο, ένα συνοθύλευμα ..κάποιες αλήθειες και πάμπολλα ψέματα άτεχνα σπαρμένα και ιδιαιτέρως τονισμένα...
..καμία πληροφορία δεν συνοδεύεται απο ling πήγης...
..οι έντεκα πηγές που αναφαίρονται στο τέλος του άρθρου:
α.evrytan.gr δεν οδηγεί σε άρθρο σχετικό
β.athens.indymedia.org δεν οδηγεί σε άρθρο σχετικό
γ.δέν οδηγεί πουθενά
δ.www.geocities.com/altlinks δεν οδηγεί σε άρθρο σχετικό
ε.asxetos.gr δεν οδηγεί σε άρθρο σχετικό
στ.el.wikipedia.org δεν οδηγεί σε άρθρο σχετικό
ζ.smartwolf73.spaces.live.com δεν οδηγεί σε άρθρο σχετικό,αλλά οδηγεί στην πραγματική ταυτότητα του ανώνυμου αρθρογράφου..
η.ellas.pblogs.gr δεν οδηγεί σε άρθρο σχετικό
θ.tovima.dolnet.gr δεν οδηγεί σε άρθρο σχετικό
ι.politikokafeneio.com δεν οδηγεί σε άρθρο σχετικό
ια.rizospastis.gr δεν οδηγεί σε άρθρο σχετικό
..πουθενά δεν υπάρχει αναφορά στο Διονύση Χαριτόπουλο και στο "Άρης ο αρχηγός των ατάκτων" εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα 2003 παρ'ολο που το άρθρο γράφτηκε το 2008...
..χείριστη,πασιφάνης,συκοφαντική και άτεχνη προπαγάνδα γνωστών φανατικών,που μετά από τόσα χρόνια δεν εννοούν να κοιτάξουν νηφάλια την ιστορία μας...
..

tsats είπε...

Ανεξαρτητα απο ποια (ποιες)πηγη(ες)χρησιμοποιητε ηθελα να πω σε ολους οτι το να προσπαθουμε να ξαναγραψουμε την ιστορια η να την ερμηνευσουμε ειναι μαλλον η μεγαλη παγιδα .............
Γνωμη μου ειναι οτι εαν θελει η γενια μας να αλλαξει λιγο τους συσχετισμους πρεπει να γραψει την ιστορια της.
Εχουμε να αντιμετοπισουμε νεα δεδομενα -νεες συμμαχιες...πρεπει να δημιουργησουμε νεα δεδομενα -νεους στοχους.-

ΜΠΟΡΟΥΜΕ;

Περίοικος είπε...

Δυστυχώς υπάρχει τόσος υποκειμενισμός, σπαρμένες εκτιμήσεις, καταθέσεις της όποιας πλευράς αλλά και τόσο μεγάλη ανάγκη της κάθε μερίδας να πείσει τουλάχιστον τους ομοϊδεάτες της ότι η εκδοχή που παρουσιάζει είναι η αληθής. Κρίμα γιατί ακόμη και σε ιστορικά βιβλία σοβαρών και αντικειμενικών συγγραφέων-ιστορικών, κρατήθηκαν αποστάσεις τέτοιες που να επιτρέπουν τη μέγιστη δυνατή σύγκλιση των απόψεων, αποτρέποντας όμως έτσι μια (μη αρεστή σε κάποιους "βαμμένους") ρεαλιστική καταγραφή της τότε πραγματικότητας. Κρίμα γιατί μέσα από τη διάθεση σας για συμπόρευση σε κάτι που εκτιμάτε ως ειλικρινές και αρεστό, πολύ πιθανόν να συνταυτίζεστε -και να αναπαράγετε και σεις στη συνέχεια- με ένα ψέμμα το οποίο τόσο έντεχνα σας παρουσίασαν οι άνωθεν πνευματικοί σας γιατί έτσι βόλευε. Και αυτό σίγουρα δεν αφορά μόνο τη μια ή κάποια μεριά αφού ΟΛΟΙ παρουσιάζεστε τόσο σίγουροι και φιλαλήθεις.

Γεροδάσκαλος είπε...

Όσο απομακρυνόμαστε χρονικά από τα γεγονότα, τόσο διακρίνουμε καλύτερα το σημαντικό από το ασήμαντο. Αναρωτηθήκατε ποτέ αν υπήρχε Επανάσταση 21 χωρίς Παπαφλέσσα, Καραϊσκάκη κλπ; Αλήθεια τον δικό μας Καπετάν Ζαχαριά πως θα τον χαρακτηρίζαμε, από πλευρά «ηθικής»; Από επιστημονική άποψη φαίνεται ότι η ιστορία μικροσκοπικά (ΜΙΚΡΟΪΣΤΟΡΙΑ) ακολουθεί χαοτικές διαδρομές ενώ μακροσκοπικά, η διαδρομή της είναι μάλλον απλή!

Ανώνυμος είπε...

Ρε tsats Ε,δεν γίνεται να είσαι
και με τον αστυφύλαξ και με τον…χωροφύλαξ!...Μια ζωή!......

tsats είπε...

Δεν καταλαβα τι εννοεις ανωνυμε...
καντο συγκεκριμμενο να σου απαντησω...

ενας αριστερός είπε...

satsok λέει αυτή η σελίδα ψέματα?αμφισβητεις τα λεγόμενα? μπορείς να τό αποδείξείς? εχεις κάτι αλλο να προτείνεις?

Φύλαγε τα ρούχα σου... είπε...

& τον αγροφύλαξ? & τον θηροφύλαξ? & το λιμενοφύλαξ? ή μήπως & με τον σκευοφύλαξ???

Χίτης είπε...

και με τον οστεοφύλαξ της πηγάδας του Μελιγαλά;

o Allosanfan είπε...

Γεροδάσκαλε μάλλον θα διαφωνήσω μαζί σου. Όπως ξέρεις καλύτερα από μένα η αξία μιας θεωρίας, δεν κρίνεται μόνο στην πληρότητα με την οποία ερμηνεύει τα ήδη γνωστά φαινόμενα, αλλά και από την προβλεπτική της ικανότητα. Έτσι, μιλώντας για την ιστορία, μπορεί να μας φαίνεται απλή και λογική η αλληλουχία των γεγονότων του παρελθόντος, αλλά όταν επιχειρούμε να κάνουμε προβλέψεις συνήθως αποτυγχάνουμε. Τα υπόλοιπα ελπίζω να τα πούμε από κοντά.
Όσο για την ανάρτηση και τα σχόλια που ακολούθησαν, θα έλεγα ότι ο αναστοχασμός της ιστορίας, όσο περιορίζεται στη σφαίρα του συναισθηματισμού και της ηθικολογίας, δεν βοηθάει ιδιαίτερα στην κατανόηση της πραγματικότητας και της πολιτικής πρακτικής, που είναι αναγκαία περισσότερο από άλλοτε σήμερα.

satso.K είπε...

...είπα ο΄τι λέει ψέματα καί είπα γιατί...
...οι πηγές δείχνουν πολλά και πρέπει να αναφέρονται,είδικα όταν πρόκειται γιά ανυπόγραφη συραφή κειμένων..
..την αλήθεια δεν την ξέρω,το ψέμα όμως το αναγνωρίζω(ίσως)...
..έχω να προτείνω πολλές πηγές,αλλά αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι πιστεύω ο'τι θα ψάξεις και θα τις βρείς μόνος σου...
..υποκειμενική άποψη(εννοείται).

Γεροδάσκαλος είπε...

Allonsenfants, φυσικά δεν μπορούμε να προβλέψουμε την "ΙΣΤΟΡΙΑ". Ίσως να μη χρησιμοποίησα τις σωστές λέξεις! Αλλά η γνωστή πλέον συσχέτιση "Τεχνολογικές εξελίξεις συνεπάγονται αντίστοιχες κοινωνικές εξελίξεις" μας επιτρέπει πλέον να έχουμε μια εικόνα της ΜΑΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ κοινωνικής εξέλιξης. ΠΙΣΤΕΥΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΙΜΕΝΩ, γιατί είμαι έξω από τα νερά μου σ' αυτά τα θέματα.

Ανώνυμος είπε...

χίτη σού γ...το σπίτι..

Ανώνυμος είπε...

Η σελίδα του συλλόγου είναι γκέτο των "αριστερών" και καλά, τρομάρα σας? (άραγε ποιοι είναι οι πραγματικοί αριστεροί όλα αυτά τα χρόνια στο χωρίο? όταν έπεφταν οι επιδοτήσεις και κυκλοφορούσε το παραδάκι ήσασταν όλοι ψευτοστοχαστές και κεντροδεξιοί! με λίγα λόγια οπορτουνιστές ήσασταν και είστε και θα είστε!!!!) το ερώτημα είναι απλό: ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ BLOG ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ? ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ BLOG ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ!!!!ΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΠΑΙΤΩ!!! ΣΤΑ 20 ΘΕΜΑΤΑ ΤΟ 1 ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ! πριν μου πείτε ότι η πολιτική είναι αλληλένδετη με τον πολιτισμό, και αν είναι αυτή η γραμμή του συλλόγου πλέον, τότε απαιτώ (παρότι ιδεολογικά είμαι κάθετα αντίθετος πολιτικά) να υπάρχουν και 2 αναρχικοί διαχειριστές , 2 δεξιοί , 2 χουντικοί και πάει λέγοντας! είναι πολιτισμός η μια άποψη? γιατί μια άποψη περνάει παρόλο που μπορεί να υπάρχει δυνατότητα διαλόγου, αυτή του εισηγητή!!!!! Αν ο σύλλογος αποφάσισε να έχει καθαρά και απροκάλυπτα "κεντροαριστερή" πολιτική θέση, να καλέσετε συμβούλιο μελών να το πείτε, να προτείνετε να αλλάξετε την ονομασία σε Πολιτικός, πολιτιστικός και μορφωτικός σύλλογος Ασωπού, και να κάνετε μαθήματα μαρξισμού!

Ανώνυμος είπε...

Μαθηματα αντικουμμουνισμου θελεις να πεις !

τονια είπε...

Ανώνυμε νομίζω οτι οι αναρτήσεις που γίνονται είναι κυρίως πολιτιστικού περιεχομένου (ρίξε μια ματιά στις αναρτήσεις αυτού του μήνα). Ακόμα όλες οι δραστηριότητες του συλλόγου και του δήμου κατέχουν ένα βασικό κομμάτι του blog όπως και θα έπρεπε να συμβαίνει(δε νομίζω να έχεις παράπονο σε αυτό). Τώρα αν τα σχόλια επικεντρώνονται κυρίως σε πολιτικές συζητήσεις αυτό σημαίνει οτι οι περισσότεροι συμμετέχοντες ενδιαφέρονται περισσότερο για τα πολιτικά δρώμενα του τόπου ή και ολόκληρης της χώρας, εμένα προσωπικά αυτό μου αρέσει και χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να πω τη γνώμη μου δημόσια αλλά και να ακούσω και άλλες απόψεις σε θέματα που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα μας. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι σε τέτοιες περιόδους η πολιτική συνειδητοποίηση είναι αναγκαία και θα έπρεπε να είσαι ευτυχής που μέσα από το blog δίνεις την ευκαιρία σε κάποιους ανθρώπους να εκφραστούν αλλά και να δουν πέντε πράγματα παραπάνω απ' αυτά που προσφέρει το χωριό.
Το κεντροαριστερό ρεύμα δεν ξέρω που είδες πάντως. Εγώ εδώ μέσα έχω ακούσει κυριολεκτικά τα πάντα, από φασίστες μέχρι αναρχικούς και από συνειδητοποιημένους πολίτες μέχρι τελείως βλάκες και αδιάφορους.
Και μην ξεχνάς ο σύλλογος εκφράζεται μόνο από τον polsilas. Πάντα βέβαια σαν μέλη του συλλόγου (καλώς ή κακώς) έχετε την εξουσία να αλλάξετε οτιδήποτε δεν σας αρέσει και να θέσετε περιορισμούς στο blog ανεξάρτητα αν αυτό αρέσει σε εμάς ή όχι.
Η απόφαση είναι δική σας.....

τονια είπε...

..... και η αντίδραση δική μας.....

Ανώνυμος είπε...

νομίζω ότι ήμουν σαφής πιο πάνω αλλά να το κάνω πιο λιανά! η πολιτική συνειδητοποίηση είναι αναγκαία (και η ταξική ακόμα περισσότερο), άλλα δεν έχει σχέση το που; ναι έχετε κάνει την διευκρίνηση ότι το ΔΣ υπογράφει ως polsilas, αλλά ότι δημοσιεύεται υπό την στέγη του, αυτομάτως το αποδέχεται, αλλιώς θα έπρεπε να το είχε κατεβάσει! αν μπει κάποιος και δει ένα άρθρο όπως αυτό για τον Αρη, το σχόλιο του kats69 (γιατί είναι συντάκτης) "δεν θα περάσει ο φασισμός", τον (αποτυχημενο) συσχετισμό Che/Μανου, και είναι δεξιός , γονιός , και πει στα παιδιά του σε αυτά τα κουμμουνια δεν θα πατήσεις ποτέ το πόδι σου, θα έχει άδικο; και οπως ειπα, ο εισηγητης διαμορφωνει άποψή! τους λοιπούς τους βλέπεις μόνο στα σχόλια! είσαι σίγουρη ότι όλοι κοιτάζουν τα σχόλια σε ένα blog; αλλά ακόμα και να τα διαβάζουν αυτοί μόνο συμμετέχουν, ενώ οι αναρτήσεις μένουν! ο σύλλογος πρέπει όπως λέει η λέξη να ενώνει. αυτό που λες ότι θα έπρεπε να με ευχαριστεί, μάλλον με τρομάζει... με τρομάζει ότι πάνω που το ΔΣ έχει τεράστια βήματα ως προς την μαζικότητα κυρίως σε νεαρές ηλικίες, γυρίσουμε πίσω στις μαύρες εποχές... το έχουμε ξαναζήσει, και δεν νομίζω ότι έχουν αλλάξει οι πολιτικές πεποιθήσεις των ασωπιτών ακόμα! θα μου πεις ένα βήμα μπροστά και δυο πίσω άλλα πρέπει; Αν θέλετε συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου κάλλιστα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα με όνομα πχ "πολιτικό καφενείο Ασωπού", βεβαίως και να υπάρχει link από αυτό το blog, και να συμμετέχουμε όλοι μαζί.

Ανώνυμος είπε...

διευκρινίζω γιατί ίσως να βγει λάθος συμπέρασμα,"το έχουμε ξαναζήσει, και δεν νομίζω ότι έχουν αλλάξει οι πολιτικές πεποιθήσεις των ασωπιτών ακόμα" εννοώ ότι έχουμε ξαναζήσει την υπολειτουργία του συλλόγου και δεν το συγχαιω εννοείτε με τις πεποιθήσεις του χωριού!

τονια είπε...

Διαφωνώ με αυτά που λες από την αρχή μέχρι το τέλος. Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για τον πολιτιστικό σύλλογο Ασωπού θα συμμετάσχει σε αυτόν και θα συνεργαστεί με τα μέλη του, ασχέτως με τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός. Όσο κολλημένος και αν είναι ένας γονιός δε νομίζω να βλέπει τόσο στενόμυαλα τη λειτουργία του συλλόγου.
Εμένα με τρομάζει η φράση σου "ναι έχετε κάνει την διευκρίνηση ότι το ΔΣ υπογράφει ως polsilas, αλλά ότι δημοσιεύεται υπό την στέγη του, αυτομάτως το αποδέχεται, αλλιώς θα έπρεπε να το είχε κατεβάσει!" Ξέρεις πώς λέγεται αυτό??? ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ
Εγώ ξέρω οτι όλοι μπορούμε να πουμε τις απόψεις μας ελεύθερα μέσα στο σύλλογο, όποια στιγμή θέλουμε και για όποιο θέμα θέλουμε. Ο σύλλογος αποδέχεται οτιδήποτε για το οποίο γίνεται ψήφισμα από το διοικητικό συμβούλιο και μόνο. Εδώ μέσα δεν έχει γίνει ποτέ κάποια τέτοια διαδικασία, το μόνο που γίνεται είναι ανταλλαγή απόψεων.
Καλύτερα δες το σαν μια μεγάλη αίθουσα αναψυχής, που ο σύλλογος είχε κάποτε σκοπό να φτιάξει, όπου μαζεύεται όποιος Ασωπίτης ή απλός επισκέπτης θέλει και επικοινωνεί με τους άλλους. Ο προβληματισμός ορίζεται συνήθως από κάποιον στην αρχή και έπειτα έρχεται η συζήτηση που συνήθως δεν καταλήγει κάπου. Τώρα βγάλε τους τοίχους και την προσωπική επαφή. Τι μένει? Το blog μας....

Ανώνυμος2 είπε...

Ν' αγιασει το στομα σου ανωνυμε ή τελος παντων το χερι σου!!! Δε βρισκεις ακρη στο διαλογο με την Τονια... Να σου πω εγω αν εγραφε το επωνυμο της σε προηγουμενη καταγγελια για τον Φουρα τι μηνυση για συκοφαντια και δυσφημιση χωρις στοιχεια θα'χε φαει τωρα το κοριτσακι και πως θα'χε χωσει την ουρα στα σκελια.

Ανώνυμος είπε...

δεν με ενδιαφέρει αν διαφωνείς Τονια, και εγώ διαφωνώ με την χρήση όπως γίνεται του blog! αν θες να παίξουμε με τις λέξεις το κάνουμε και άνετα!!!! αν αυτό ονομάζεται λογοκρισία και όχι έλεγχος για την προστασία του συλλόγου, τότε αυτό εδώ μέσα που γίνεται το ονομάζω ΑΣΥΔΩΣΙΑ!!!! Αν εγώ στείλω ένα άρθρο που περιέχει ακραία στοιχεία, στο email που έχετε αναρτήσει , θα αναρτηθεί πάραυτα, ή κάποιος/α θα το αποφασίσει; ΑΥΤΟ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ! και ποια είναι η διαφορά; στα μεν "δικά σας" αναρτούνται με το δικαίωμα της ελευθερίας λόγου, και στους άλλους μέσω λογοκρισίας! Για έναν ακροδεξιό είναι ακραίο η ανάρτηση αυτή πχ. βλ.χιτη παραπάνω!λογοκρισία και φασισμός είναι που δεν βλέπω έναν ακροδεξιό να είναι διαχειριστής! άρα όπως έγραψα παραπάνω αν θέλει ο σύλλογος να δώσει λόγο έκφρασης, να δώσει σε όλους ανεξαρτήτως ή καθόλου!!!! να γίνει ελεύθερη η ανάρτηση άρθρων για όλους! ( και μην νομίζεις ότι ο φασισμός υπάρχει μόνο στα δεξιά.)! " Όσο κολλημένος και αν είναι ένας γονιός δε νομίζω να βλέπει τόσο στενόμυαλα τη λειτουργία του συλλόγου" ..... να είσαι καλά στην υγεία σου, και έχεις να δεις πάρα μα πάρα πολλά στην κοινωνία που ζεις!!! αυτά τα ολίγα είχα να πω, δεν θα αναλωθώ άλλο, έκανα την τοποθέτηση μου όπως μου αρμόζει ως μέλος του συλλόγου !

satso.K είπε...

προς μέλη και μη
ο τρόπος για να κάνει κάποιος αναρτήσεις είναι να γίνει συντάκτης,δυνατότητα που έχουν όλα τα μέλη..(δεν γίνεται μέσω ανώνυμων mail γιατί δεν μπορεί ο polsiilas να κάνει την διαλογή ακραίων η μη θέσεων)
ο polsilas έχει κάνει και ένα site το οποίο σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί επίσημα και θα έχει χώρους για να προσφέρουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται (φόρουμ-ιστορια-αρχεια φωτογραφιών,ηχου,εικόνας και πολλά άλλα)..
..αφού λοιπόν είσαστε μέλη και θέλετε, και επειδή γνωρίζετε (οπως όλοι) τους συντάκτες και το συμβούλιο, τις προτάσεις και τις προσφορές (αν πραγματικά θέλετε) να λειτουργήσουν, πρέπει να τις συζητήσουμε δημόσια(με ονοματεπώνυμο)και να τις υλοποιήσετε και εσείς...
..η δράση θα μετασχηματίσει το blog και αυτό γίνεται μόνο επώνυμα -οι αναρτήσεις θέλουν κόπο και χρόνο.. (ελάτε μας έχει φάει η μοναξιά)...
..αυτά είναι προσωπική άποψη, αλλά δέν νομίζω να διαφωνεί ο σύλλογος...

tsats είπε...

Φιλε ανωνυμε σε γενικες γραμμες σεβομαι και γιατι οχι δεχομαι τον προβλημματισμο σου .Ειναι ενα μεγαλο ζητημα ο διαχωρισμος των εννοιων ελεγχος-λογοκρισια,ελευθερια-ασυδωσια.
Δεν ξερω απο ποτε παρακολουθεις την λειτουργια του blog (θελω να πω εαν εχεις αντιληψη για τον τροπο με τον οποιο ξεκινησε και εξελιχθηκε).
Θεωρωντας λοιπον οτι πιθανον να μην εχεις παρακολουθησει εσυ οι καποιοι αλλοι αναγνωστες θαθελα να κανω καποιες παρατηρησεις.
Το blog δημιουργηθηκε χωρις καποιον ιδιαιτερο στοχο.Περισσοτερο ειχε σαν σκοπο την ενημερωτικη αναρτηση καποιων ανακοινωσεων του Συλλογου και εαν ηταν δυνατον την ανταλλαγη αποψεων εαν προεκυπτε σε θεματα γενικοτερου ενδιαφεροντος.
Σαν ιδεα σε καποιους ανθρωπους φανηκε ενδιαφερουσα με αποτελεσμα να ενταχθουν στην ομαδα συντακτων.
Οταν λοιπον δημιουργηθηκε η πρωτη ομαδα συντακτων (που σημειωτεον εκπροσωπουσαν ευρυτατο φασμα πολιτικων-κομματικων-ιδεολογικων θεσεων) εγινε αποπειρα να καθιερωσουμε κανονες στο περιεχομενο των αναρτησεων την επιλογη των συντακτων και τον περιορισμο των σχολιων .Η αποψη που υιοθετηθηκε απο τους συντακτες και εγκριθηκε (με προβλημματισμο οφειλω να πω απο το Δ.Σ του Συλλογου)συνοψιζεται στα εξης...
1.Συντακτης μπορει να γινει οποιος το θελησει αρκει να ειναι επωνυμος.
2.Στα ανωνυμα σχολια δεν επιβαλλεται κανενας περιορισμος αρκει να μην εναι συκοφαντικα η χυδαια.
3.Η αποψη του Συλλογου εκφραζεται αποκλειστικα και μονον απο τον polsilas.
Πλεον μετα απο ενα χρονο λειτουργιας και περισσοτερες απο 200 αναρτησεις και εκατονταδες σχολια πιθανον να πρεπει να επανεξετασουμε τους κανονες.
Ειμαστε ενας ζωντανος οργανισμος(και αυτη ειναι η ομορφια μας)που συνεχως εχει την δυνατοτητα να βελτιωνεται να κανει λαθη και να μαθαινει απο τα λαθη του.

Εδω να καταθεσω την αποψη μου οτι τον Πολιτισμο μας τον δημιουργουμε-παραγουμε μονοι μας και του δινουμε την ποιοτητα μας.

Επειδη λοιπον ειναι μια δυσκολη αποπειρα χρειαζομαστε καθε ανοιχτο μυαλο να προσφερει τη γνωση τη φαντασια την εμπειρια αλλα και την κριτικη του.
Απο την πρωτη στιγμη εχουμε καλεσει (και το επαναλαμβανω δοθεισης ευκαιριας)οποιον θελει να συμμετασχει σε αυτην την προσπαθεια απο οποια θεση θελει.(Για να γινει καποιος συντακτης αρκει να το ζητησει σε ενα απο τα email που βρισκονται στο blog).
Εδω να απαντησω στην ερωτηση σου εαν δημοσιευτει αρθρο που θα μας στειλεις .ΦΥΣΙΚΑ ΝΑΙ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ.
Τελειωνοντας θελω να πω οτι αυτη η αποπειρα υλοποιει το αρθρο του καταστατικου ,Σκοπος του Συλλογου ειναι η ανοδος του πολιτιστικου και πνευματικου επιπεδου των μελων του και της κοινωνιας του Ασωπου,.

καλη μας συνεχεια.....

tsats είπε...

Ο satsok συμπληρωσε αυτο που ξεχασα να αναφερω πριν...

Ευχαριστω !

Χίτης είπε...

Συζητούσαμε για το Βελουχιώτη ή έχω λάθος εντύπωση;
--------------------------
ΑΣΧΕΤΟ: Θέλω να γίνω συντάκτης (για να μην πω αρχισυντάκτης), που πρέπει να στείλω αίτηση;

Ανώνυμος είπε...

ένα ανοικτό φόρουμ, οπως ολα τα αλλα θα έλυνε το όλο πρόβλημα!!!

kats69 είπε...

ανωνυμε1 αν κοιταξεις καλα την αναρτηση γραφω ημερα ντροπης για το κκε.επομενως κακως μας κατηγορεις οτι εχουμε κανει το blog γκετο των αριστερων.ισα ισα που οι αριστεροι δεν χαρηκαν με το θεμα,αν κοιταξεις τα σχολια θα το διαπιστωσεις.αρα λοιπον η αναρτηση ειναι στα μετρα σου.επισης συμφωνω απολυτα με τις τοποθετησεις της τονιας και του satsok. οσον αφορα το ειδος των αναρτησεων που ανεφερες στο σχολιο σου,θελω να σου πω οτι το blog δεν ξεχνα τα σημαντικα προσωπα της ελληνικης ιστοριας και ενα απο αυτα ειναι και ο αρης βελουχιωτης.τωρα αν τα περισσοτερα απο τα σημαντικα προσωπα της ελληνικης ιστοριας ανηκαν στην αριστερα δεν φταιμε οι συντακτες του blog.

Ανώνυμος είπε...

basika mono aristeroys den sas eipe! giati oi proypo8eseis den einai anartimenes kai dhmioyrghte entiposeis? malista h anarthsh oti upografei mono os posilas teleytea egine. oso gia ta postarismata mia ekdilwsh ekane o syllogos kai to blog den anefere tpt! to ma8ame sto royfiano toy fbi, facebook kai malista oi proskliseis den eginan apo tin selida toy silogoy! kai einai apo tis pio sobares ekdiloseis o ka8arismos twn paraliwn! den ton adikw an sas ta exose akoma kai an ta paraeipe!

Ανώνυμος είπε...

Re tsats:einai anakgi na vgenis san bloger....ti nomizis tha fovithoume!kseroume pios eise...ligo metriofrosini den kani kako.....

nickyg είπε...

Κάποιοι νομίζουν ότι η επιλογή συμμετοχής στο blog, τους βάζει στο ίδιο τσουβάλι με διάφορους αριστερούς (ή "αριστερούς) του χωριού επειδή τάχα ο σύλλογος "κουμουνιστικοκρατείται".

Εγώ θα πώ ότι με το να μπαίνει κάποιος να βάζει αναρτήσεις ή να συνεισφέρει στο διάλογο δεν πρόκειται να τον περάσει στην κατηγορία των μιασμάτων που έλεγε και κάποιος κάποτε.

Φίλε kats69 η ελληνική ιστορία πάει τουλάχιστον 2500 χρόνια πίσω. Δεν ξανακάνεις μια καταμέτρηση ;


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους