Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Οι μέρες της αφθονίας τους να είναι μετρημένες!


Δεν πληρώνουμε την κρίση τους!

Κυριακή 18/9 στο Σύνταγμα

Μετά τις επισκέψεις των διεθνών τοκογλύφων ήρθε τελικά να μας παλουκωθεί η "task force" (Ομάδα Δράσης) της Κομισιόν για να επιβλέπει αν τηρούνται οι συμφωνίες ξεπουλήματος των ζωών μας στην τρόικα και την κομισιόν. Ζούμε και επίσημα πια σε συνθήκες απόλυτης κατοχής από το κεφάλαιο, τις πολυεθνικές και τις τράπεζες.

Το "πείραμα" της Ελλάδας πέτυχε! Η ανεργία και οι απολύσεις έφτασαν στα ύψη, οι μηδαμινές κοινωνικές παροχές του παρελθόντος εξανεμίστηκαν. Βιώνουμε την καταπάτηση όλων των υποτυποδών δικαιωμάτων μας με το ξεπούλημα της υγείας, της παιδείας, με την επισφάλεια στην εργασία. Ταυτόχρονα κάθε μέρα ξεπετάγονται νέοι φόροι μαζί με νέες "τιμωρίες" αν δεν υποκύψουμε στους εκβιασμούς τους.

Το τελευταίο κατόρθωμα είναι ο ληστρικός φόρος, του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας που ήρθε να προστεθεί στην ήδη ασφυκτική καθημερινότητά μας και που έχει προκαλέσει κοινωνική αγανάκτηση και απελπισία. Δεν φτάνουν οι μειώσεις μισθών, οι απολύσεις, η αυθαιρεσία των συνεχών αυξήσεων του ΦΠΑ (23% ακόμα και στα βασικά προϊόντα διατροφής) αλλά και των αυξήσεων τιμών σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης -τις μετακινήσεις, τη θέρμανση, κ.ά- τώρα οι εξουσιαστές κεφαλαιοκράτες ζητάνε να πληρώσουν αυτό το χαράτσι για δεύτερη και τρίτη φορά όλοι όσοι έχουν σπίτι (σαν να πρόκειται για κεφαλαιοκράτες μεγαλοϊδιοκτήτες), χωρίς να εξαιρούνται οι άνεργοι, αλλά αφήνοντας παράθυρα εξαίρεσης στην τεράστια εκκλησιαστική περιουσία (αντί να την δημεύσει)! Το εξωφρενικό είναι ότι προσπαθούν να εισπράξουν χρήματα, χρησιμοποιώντας την ΔΕΗ και απειλώντας να στερήσουν από τον κόσμο βασικές παροχές επιβίωσης όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, αν δεν υπακούσει.

Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι αυτό που ονομάζουν οικονομική κρίση, δεν είναι παρά ένα παιχνίδι του καπιταλισμού, που προσπαθεί να μας εξαθλιώσει και να συσσωρεύσει ακόμα περισσότερο πλούτο στα χέρια ελαχίστων. Είναι ο πόλεμος που κήρυξε το κεφάλαιο ενάντια στις κοινωνίες των ανθρώπων (σήμερα είμαστε εμείς, αλλά αυτός ο πόλεμος σταδιακά αποκτά παγκόσμια χαρακτηριστικά) με σκοπό να εξαθλιώσει και να μας μετατρέψει όλους σε δούλους και υποτακτικούς.

Η δική μας απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη, από την γενικευμένη εξέγερση και τη συλλογική αντίσταση!
Έφτασε η στιγμή να σταματήσουμε να πληρώνουμε οποιοδήποτε φόρο, τέλος, ή όπως αλλιώς ονομάζουν τις ληστείες τους!
Να βγούμε όλες και όλοι στους δρόμους (εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές) και να ακυρώσουμε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, να αποτρέψουμε μαζικά και συλλογικά πιθανές διακοπές ρεύματος!
Να ξαναζωντανέψουμε τις αξίες της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.
Έφτασε η ώρα να αρνηθούμε συλλογικά την εξαθλίωση που μας επιφυλάσσουν, να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να την απελευθερώσουμε από τον καπιταλισμό!

πηγή: http://athens.indymedia.org/

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν θεs να παs,να παs!Οπωs και οι αγανακτισμενοι σου που το καλοκαιρι ηταν στην Ιταλια διακοπεs!!Πηγαινε κανε καμια δουλεια! !!!!!!

τονια είπε...

Αν μου βρεις δουλεια παω αυριο κιολας, αλλα συμφωνα με τον πρωθυπουργο μας σε καθε οικογενεια πλεον δικαιουται να δουλευει ενα μονο ατομο.... Τι εχεις να πεις για αυτο?

είπε...

Καλες οι διαμαρτυριες αλλα δεν αρκουν. Χρειαζομαστε αμεσα πρακτικα παραδειγματα εναλλακτικης κοινωνικης οργανωσης. Κατι που να πλησιαζει την κοινοτητα αλλα να διατηρει και την αυτονομια μας ως ατομα. Υπαρχει τελικα κατι διαφορετικο; και πως θα το προσεγγισουμε; αυτα ειναι τα κρισιμα ερωτηματα κατα τη γνωμη μου...

ΙΝΏ είπε...

Στο ελληνικό κράτος δε φτάνει να κουρδίζεις το ρολόι. Για να λειτουργήσει πρέπει και να σπρώχνεις τους δείκτες με το χέρι. Αυτό βέβαια είναι κάτι που ανέκαθεν ίσχυε. Το ξέραμε όλοι και ζούσαμε με αυτό. Όσο οι τράπεζες βέβαια στέκονταν στο "πλευρό" μας όλα κυλούσαν χωρίς πολλές πολλές γκρίνιες! Δε θα διαφωνήσω πως η ελληνική εξουσία από το 1821 -ίσως και νωρίτερα- και μετά καταχράται όχι το χρήμα αλλά το αίμα του πολίτη. Αλλά κανείς μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Το ψάρι μπορεί να βρωμάει από το κεφάλι εμείς όμως έπρεπε να το έχουμε κόψει και να το έχουμε πετάξει πάλι στη θάλασσα εδώ και πολύ καιρό αντί να εμπιστευόμαστε τους απογόνους του! Και αντί να προσπαθούμε να διορθώσουμε τα πράγματα ο καθένας στο μικρόκοσμό του πρωτα, τα κάνουμε χειρότερα. Παίρνοντας επιδοτήσεις που δε μας αξίζουν, σβήνοντας μια κλήση, πετώντας σκουπίδια και πολλά άλλα. Και πριν βιαστείς να μου πεις οτι εσύ δεν κλέβεις σκέψου το σπίτι σου στο χωριό σου. Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι χωρίς παρανομία. Εστω και μικρή. Αδυνατούμε να αποτινάξουμε τη ρεμούλα από πάνω μας. όσο για δουλειά τί να πω? Οι περισσότεροι δουλεύουμε τόσο όσο για να μην απολυθούμε και βέβαια πληρωνόμαστε και τόσο όσο για να μην παραιτηθούμε. Κλέβουμε λίγο, όσο μπορούμε, γιατί δεν έχουμε την εξουσία για να κλέψουμε περισσότρεο...
Χορεύαμε όλοι τόσα χρόνια... τα μπροστά τραπέζια περισσότερο και τα πίσω λιγότερο... τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουμε και το βιολιτζή!!! Η πληρωμή βέβαια είναι αντιστρόφως ανάλογη του χορού που ρίξαμε αλλά τί να κάνουμε??? Life's a bitch! (Αυτη βέβαια είναι η ταπεινή μου γνώμη και αντέχει την κριτική. Α!!! Και μη νομίζετε, νέο παιδί είμαι κι εγώ. ακόμα δεν πατάω καλά στα 30!)

ΙΝΏ είπε...

Παρεπιπτοόντως κάτι άσχετο ο βιβλιοφάγος Αύγουστος τελείωσε και μερικοί μου χρωστούν κριτικές βιβλίου. Δοκιμίου για την ακρίβεια. Και πρόταση για δυνατό βιβλίο γίνεται δεκτή γιατί εχω ξεμείνει. Thanx guys!

ΙΝΏ είπε...

Τόνια παιδί μου μήπως ανήκεις σε κανα κόμα??? ελπίζω όχι γιατί αυτά είναι πράγματα του σατανα! Σα λίγο μεγαλύτερη θα σου πω κάτι. Κρίνεις μόνη σου. Αν θες το κρατάς αν θες το πετάς. Το πάθος είναι πολύ ύπουλο πράγμα. Σε ό,τι κι αν αναφέρεται. Πολιτική, γυμναστική, Φαγητό, δουλειά,σπορ και το χειρότερο όλων ...έρωτα! Μπορεί πολύ εύκολα να γυρίσει σε φανατισμό με ασχημα αποτελέσματα.Σου δίνει ενέργεια και δύναμη αλλά ταυτόχρονα σου βάζει παρωπίδες, αν δε σου κλείσει τα μάτια τελείως. Δεν έχω δει ούτε μία ανάρτησή σου να έχει να κάνει με κάτι άλλο εκτός από πολιτικο-κομματικά θέματα. Ούτε ένα σχολιό σου σε άλλες αξιολογες αναρτήσεις. Θα ήθελα να διαβασω τη γνώμη σου και τον τρόπο που σκέφτεσαι και σε κάτι άλλο.
Όσο για δουλεια ξέρεις τι γίνεται? Αν σου έβρισκα εγώ αύριο μία θα πήγαινες αν έπρεπε να δουλεύεις κατω από τον ήλιο? Αν το νύχι έσπαζε και το τακούνι απαγορευόταν? Αν το αφεντικό ήταν αμείλικτο και δε συγχωρούσε τίποτα?
Περνώντας πρωί και χειμώνα απο τα καφενεία του χωριού σου(που τυχαίνει να είναι και δικό μου) βλέπω μόνο μετανάστες να πηγαίνουν για δουλειά. Ξέρεις γιατι? Γιατί ο έλληνας δεν έχει μάθει να δουλεύει. Όχι μέσα στη χώρα του τουλάχιστον.
Αν τα νέα παιδιά έμεναν στα χωριά τους, έκαναν συνεταιρισμούς και εξήγαγαν τα προιόντα που παράγει ο κάθε τόπος όλα θα ήταν διαφορετικά.
Καλοπροαίρετα τα λέω όλα αυτά χωρίς να θέλω να παρεξηγηθω.
Αλλά πραγματικά βαρέθηκα την κλάψα και την ψευτοεπανάσταση. Όσο κι αν φωνάξω στις πλατείες τίποτα ποτέ δε θα αλλάξει. Θα αλλάξει αν γυρίσω στον τόπο μου και προσφέρω. Και παράγω. Και είμαι δημιουργική. Στη δική μου μικρή κοινωνία και ο καθένας στη δική του. Αυτα ειχα να πω. και ήταν τόσα πολλά μάλλον λόγω αυπνίας...τί να πω...καληνύχτα! Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτέ!

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε (21 Σεπτεμβρίου 3:59 μ.μ)

δεν μπορεί, κάποια χυλόπιτα έχεις φάει...................

souks είπε...

Τόνια ο πρωθυπουργός είπε ότι σε κάθε οικογένεια θα πρέπει να δουλέυει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ένα άτομο.
Οταν ασκούμε κριτική(καλώς για μένα) τέτοιες ειδικά ώρες, πρέπει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να είμαστε πιο προσεχτικοί.

Ανώνυμος είπε...

-και γνωστες αλυσιδες σουπερ μαρκετ του νομου μας την ιδια πολιτικη ακολουθουν,να μην παιρνουν δηλαδη πανω απο ενα ατομο απο μια οικογενεια.

Lupo είπε...

Στην ιστοσελίδα www.eforiakoi.org θα βρείτε φόρμα με τη δήλωση εναντίωσης για την έκτατη εισφορά.
Επειδή φτάνει κάποτε η ώρα της δράσης να δούμε ποιοι έχουν τα κότσια.
Αν σας χαλάει που είναι συριζαίοι στην ιστοσελίδα πληρώστε και πείτε κι ευχαριστώ.

ΙΝΏ είπε...

Δυστυχώς θα διαφωνήσω μαζί σου Lupo. Μάλλον έχουμε διαφορετική αντίληψη της έννοιας δράσης. Δήλωση εναντίωσης!!! Σαν ανέκδοτο μου ακούγεται. Φαντάσου γέλιο που θα ρίξουν οι έχοντες και κατέχοντες την εξουσία! Εδώ κάθε τόσο καίγεται η πρωτεύουσα της χώρας κι αυτοί "αμολάνε αετό"! Οι δηλώσεις θα τους σταματήσουν? Ο άνθρωπος για να αλλάξει πρέπει να έχει φιλότιμο λέξη που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους.
Μη νομίζεις οτι εγώ "δρω" πιο αποτελεσματικά. Αλλά πήρα μια απόφαση. Να δω πως θα προσφέρω στο δικό μου χωριο και τίποτε άλλο. Ως εκεί

souks είπε...

Και εκεί που νομίζουμε ότι τα χουμε δεί όλα σε αυτή την χώρα, έρχονται οι εφοριακοί που τους πληρώνουμε να εισπράτουν τους φόρους να μας πουν πως να μην πληρώσουμε τους φόρους!
Ρε τι μπουρδέλο είμαστε?
Τους έπιασε ξαφνικά ο καημός για την τσέπη μας.
Εγώ ξέρω και άλλον τρόπο όμως να γλυτώσουμε την εισφορά.
Να απολύσουν τους μισούς από δαύτους.

τονια είπε...

ΙΝΩ αν κ είμαστε από το ίδιο χωριό μάλλον δεν με γνωρίζεις καλά. Αν και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία σου λέω οτι δουλεύω από τα 18 μου (όποτε βέβαια μου το επιτρέπουν οι συνθήκες) και ναι, έχω δουλέψει κ 15ωρα κάτω από τον ήλιο κ έχω κάνει δουλειές όπου απαγορευόταν το τακούνι (αυτές είναι και οι αγαπημένες μου), ομώς ποτέ δεν έχω ανεκτεί "αμείλικτα" αφεντικά, πάντα διεκδικούσα τα δικαιώματά μου με οποιοδήποτε κόστος!
Οι αναρτήσεις που έχω κάνει μέχρι τώρα αφορούν άμεσα την κοινωνία του χωριού μας (αλλιώς θα μπορούσα να έχω ήδη κάνει ανάρτηση για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια που με "καίνε" κ περισσότερο) και επειδή πιστεύω οτι η καθημερινότητα κ η ζωή μας επηρεάζεται άμεσα από την κοινωνία μας δεν μπορώ να μην αναφερθώ στα "κακώς κείμενα" της εποχής μας. Από προσωπική εμπειρία βλέπω οτι καθημερινά χρειάζεται να παλεύω για την υγεία, την παιδεία, τις μεταφορές, την ποιότητα ζωής κ.λ.π τα οποία θα έπρεπε να είναι αυτονόητα. Επειδή όμως αυτόν τον αγώνα δε θέλω κ δεν μπορώ να τον δώσω μόνη μου προσπαθώ μέσα από το μπλόγκ και όχι μόνο, να συννενοηθώ με τους συνανθρώπους μου για τα κοινά μας προβλήματα, νομίζω οτι αυτή είναι και η δύναμη του μπλόγκ.
Όσον αφορά τώρα τους συνεταιρισμούς νομίζω οτι το πρόβλημά τους δεν είναι η έλλειψη της νεολέας άλλα η έλλειψη αγωνιστικής δράσης, συνειδητοποίησης και συννενόησης.ΙΝΩ έχεις δίκιο που επιμένεις σε αυτό το θέμα γιατί η αγροτική δυναμική της περιοχής μας είναι τεράστια και πολλή σημαντική (σημαντικότερη από τον τουρισμό). Ίσως μπορούσα να βοηθήσω σε αυτό έχοντας κάποιες ιδέες αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει διάθεση για αλλαγή.
Τέλος, θέλω να πω οτι και εγώ θέλω να είμαι δημιουργική, παραγωγική και εργατική όχι όμως προς όφελος των εργατών και του κράτους αλλά προς όφελος της κοινωνίας στην οποία ζω. Αυτό όμως μπορεί να γίνει και να είναι αποτελεσματικό μόνο μέσα από την αυτοοργάνωση της κοινωνίας μας, μαζικά και όχι μεμονωμένα.
Καλημέρα ΙΝΩ, αυτός ο κόσμος ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ είτε το θέλουμε, είτε όχι!

Ευάγγελος είπε...

>Τονια και Ινω νομιζω οτι δεν υπαρχει καλυτερος τροπος να αλλαξουμε κατι που μας ενοχλει αν δεν αρχισουμε να συνενοουμαστε και να συζηταμε για τα πρακτικα θεματα της καθημερινοτητας μας. Ο διαλογος βοηθα αλλα απαιτουνται και πραξεις...οι συνεταιρισμοι και αλλες δραστηριοτητες κοινωφελους χαρακτηρα για τον τοπο , οπως ο αγροτουρισμος ειναι μια καλη ευκαιρια και αφορμη αν θελετε, για να ερθουν οι ανθρωποι πιο κοντα αφηνοντας πισω τους εγωισμους και μικροτητες και συνεργαζομενοι σε ισοτιμη βαση να δημιουργησουν το νεο και το ομορφο για το κοινο μας μελλον. Εδω ειμαστε και αναμενουμε συνοδοιπορους...

ΙΝΏ είπε...

Τόνια μου ας κάνουμε μια προσπάθεια να συνεννοηθούμε γιατί ο γραπτός λόγος είναι ήδη πολύ δύσκολος αφού εμπεριέχει τρομερούς κινδύνους παρανόησης και παρεξήγησης. Αρχικά να τονίσω πάλι πως είμαι άνθρωπος καλοπροαίρετος. Αν ήθελα τσαμπουκάδες και νταιλίκια θα διάλλεγα έναν πιο άμεσο τρόπο πολύ πιο εκτονωτικό απο το blog. Δόξα το Θεό οι ευκαιρίες αμέτρητες.
Πρώτα απ΄όλα ποτέ δεν ισχυρίστηκα πως σε γνωρίζω προσωπικά και ούτε βεβαια γνωρίζω τι κάνεις και τι όχι στη ζωή σου. Λοιπόν, αναφερόμουν στο β΄ πρόσωπο όταν έλεγα για δουλειές στον ήλιο κτλ αλλά ήταν από ποιητική αδεία και ήθελα να τονίσω το σύνολο υπό το πρίσμα του ενός ατόμου. Πολύπλοκο ε?! Περιττεύει να αναφέρω οτι δε με εξαιρώ από χαρακτηρισμούς και διαπιστώσεις. Ηθελα να τονίσω πως δεν είμαστε μαθημένοι στην αληθινη δουλειά. Και αν εσύ είσαι, οι περισσότεροι δεν είναι πίστεψέ με.
Τελειώνοντας όμως θα σου διευκρινήσω πως λέγοντας "αμείλικτα αφεντικά" δεν εννοώ τραμπουκισμούς και καταπάτιση δικαιωμάτων. Ούτε εννοώ να ανέχεσαι προσβολές και άλλα περίεργα. Αυτό που έννοω είναι να συμμορφώνεσαι με παράλογες απαιτήσεις, να ανέχεσαι τη "διαταγή" από κάποιον που τραυλίζει και άλλα τέτοιου είδους.
Θα παρατηρήσω όμως πως για να μου λες "με οποιοδήποτε κόστος" σημαίνει πως έχεις back up plan! Και δεν έχεις το άγχος για το πώς και το αν, θα πληρώσεις το ενοίκιο ή τους λογαριασμούς σου. Δεν είανι κακό. Όλοι αυτό κάναμε. Αλλά δυστυχως μπαίνουμε στο στόμα του συστήματος με ένα μεγάλο ΟΧΙ στα χερια κι αυτό μας βγάζει από τον k... με ένα μεγάλο ΝΑΙ!
Το δικό μου προβληματάκι βεβαια δεν ήταν ποτέ το να πολεμήσω για τις αρχές μου... δυσκολευόμουν λίγο στο να ζήσω με αυτές!!!!(Adler)
Καλή δύναμη σε ό,τι κι αν κάνεις

Περιμένω πολιτισμική ανάρτηση από εσένα...

τονια είπε...

Να κάνω μια διόρθωση στο παραπάνω σχόλιο μου. Ήθελα προφανώς να πω "προς όφελος των αφεντικών" αντι για εργατών.
ΙΝΩ η τελευταία πολιτισμική ανάρτηση μου ήταν στις 13 Ιουνίου, αν κάποια στιγμή θεωρήσω οτι κάποιο πολιτισμικό δρόμενο αξίζει και έχει νόημα να αναφερθεί τότε θα το κάνω, αλλά ανάρτηση για την ανάρτηση δε θα κάνω.

ΙΝΏ είπε...

Κανείς δε ζητησε πράγματα να γίνονται μόνο και μόνο για το θεαθηναι! Αν σχηματισες τετοια εντυπωση κάνεις λάθος.Μη γίνεσαι επιθετικη...θέλω θετική αύρα!!!
Και η διευκρίνιση δεν ηταν απαραίτητη. Ηταν ηλίου φαεινότερον...

Ανώνυμος είπε...

«Εχουμε πάρει μια σειρά αποφάσεις περικοπών και σε εκδόσεις κλπ. Και αυτά, κοιτάξτε να δείτε, είναι πρόβλημα γιατί αφορούν τη δράση του κόμματος. Επομένως, γίνανε απολύσεις στον “902”..'' (Α.Παπαρήγα) .. Απιατευτο!!!! Στηριζει το Μνημόνιο!!!!!!!!!!!!!!!

T.T είπε...

Οι Έλληνες θα ζουν με σκουπίδια αν χρεοκοπήσουν.

Δραματικά σενάρια "καίνε" το μέλλον της χώρας μας, έτσι όπως παρουσιάζονται σε δημοσίευμα των Financial Times.

Στο εκτενές άρθρο προβλέπονται μαύρες ημέρες στην Ελλάδα, με τους περισσότερους συμπολίτες μας να οδηγούνται ακόμα και στο να ψάχνουν... φαγητό στα σκουπίδια.

Σύμφωνα με το άρθρο, η πρώτη συνέπεια είναι να μείνουν απλήρωτοι δημόσιοι υπάλληλοι και αντίστοιχα, οι συνταξιούχοι.Αμέσως μετά, το τραπεζικό σύστημα της χώρας προβλέπεται να βουλιάξει οριστικά, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να μείνουν απροστάτευτοι και σχεδόν άφραγκοι.

Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι η ελληνική κατάρρευση θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο του ευρώ και στην απαρχή πολέμων στην Ευρώπη.

"Αν το ευρώ καταρρεύσει, τότε θα καταρρεύσει και η Ευρώπη", δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ στη γερμανική βουλή, σε μια ξεκάθαρη υπεράσπιση του ευρώ, την οποία συμμερίζονται και άλλοι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης. Με τέτοιο επίπεδο πολιτικών κεφαλαίων επενδυμένο στο ευρώ, το ενιαίο νόμισμα έχει πολλές πιθανότητες να επιβιώσει.

Όμως, οι φράση που δεν φεύγει από τα στόματα επενδυτών και ορισμένων Ευρωπαίων πολιτικών τελευταία, είναι το ελληνικό χρεοστάσιο. Και οι FT επιχειρούν μια περιγραφή –όχι πρόβλεψη, περιγραφή- του τι θα σήμαινε κάτι τέτοιο.

Οι απρόβλεπτες επιπτώσεις

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως εάν δεν εφαρμοστεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσμενώς τα πράγματα και να υπάρξουν απρόβλεπτες επιπτώσεις γεγονότων.

Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μην εξυπηρετήσει τα χρέη της προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τράπεζες και τον ιδιωτικό τομέα. "Το σοκ του χρεοστασίου θα καταβαράθρωνε την οικονομία", τονίζουν οι Financial Times.

Καθώς δεν θα υπήρχαν ικανά δημόσια έσοδα το Δημόσιο θα αδυνατούσε να πληρώσει υπάλληλους και κοινωνικά επιδόματα, ενώ τη ίδια στιγμή οι ελληνικές τράπεζες θα αντιμετώπιζαν την κατάρρευση, καθώς το χαρτοφυλάκιο ομολόγων τους θα κατέγραφε τεράστιες ζημιές και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα αποδεχόταν τα στοιχεία αυτά του ενεργητικού ως εγγυήσεις για την χορήγηση ρευστότητας.

Η επακόλουθη δε διακοπή λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος πληρωμών θα πολλαπλασίαζε τα προβλήματα.

Σύμφωνα με τους Financial Times η Ελλάδα θα έπρεπε είτε να επανακεφαλαιοποιεί τις τράπεζες και να ισοσκελίζει σε καθημερινή βάση τον προϋπολογισμό της, κάτι που θα προϋπόθετε την χορήγηση νέων δανείων από τους πιστωτές, είτε θα έπρεπε να αποκαταστήσει τη δυνατότητα δημιουργίας χρήματος, κάτι που θα την οδηγούσε σε έξοδο από το ευρώ και την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος.

Όπως προειδοποιεί η εφημερίδα οι επιπτώσεις οποιουδήποτε χρεοστασίου δεν θα περιορίζονταν στην Ελλάδα και σταδιακά θα εξωθούνταν εκτός ευρώ χώρες που θεωρούνται επικίνδυνες.

Η δε μείωση της αξία των ομολόγων των επικίνδυνων κρατών θα βύθιζε υπονόμευε την εμπιστοσύνη στις οικονομίες της Ευρωζώνης και σε πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες. "Αν μια χώρα έφευγε από το ευρώ θα αυξάνονταν οι φόβοι ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι δημιουργώντας κινδύνους σε όλη την Ευρωζώνη", σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι Financial Times υπογραμμίζουν πως καμία από αυτές τις εξελίξεις δεν είναι αναπόφευκτη και τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στο σύστημα καθιστούν αυξημένη την υποχρέωση επίγνωσης των μεγάλων κινδύνων που εγκυμονούν.

"Αν η Αθήνα κηρύξει χρεοστάσιο, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να καταρρεύσουν και το ευρώ και η Ευρώπη", σημειώνεται.

ΙΝΏ είπε...

Το χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήσαμε
για άλλα δέκα χρόνια άιντε καθαρίσαμε...

Ανώνυμος είπε...

θα πρεπει να πηδησουμε πολλους χειμωνες.αν προλαβουμε.και απο το 1979 που αρχισα να καταλαβαινω καπως,ολο για λιτοτητα ακουω.

Καλημέρα! είπε...

http://plateiamolaon.wordpress.com

W--V είπε...

"To KKE πληρώνει την καταπιταλιστική κρίση"

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9CPyCOcUoME

Ανώνυμος είπε...

-3 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-α]να καταργηθουν τελειως μισθοι,να τρωμε σε συσσιτια στην ουρα.και αν θελουμε ενα πακετο τσιγαρα λχ να κανουμε γραπτη αιτηση.και φυσικα να χαριστουν οι ωφειλες μας σε τραπεζες και ΔΕΚΟ.β]να φτιαχτει ενα φιλοτουρκικο κομμα και αν βγει να καλεσει εν λευκω τους γειτονες να κυβερνησουν.απο τους δυτικους μην περιμενουμε και πολλα.γ]και το πιο ακατορθωτο.σε δυο χρονια το αργοτερο θα εχουμε εκλογες.ας δοκιμασουμε και καποιους τριτους τεταρτους και κατω,μπορει να αποδειχτουν λιγοτερο ανικανοι.με την ελπιδα παμε στο αγνωστο.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=WERICDPPwgc&feature=player_embedded

τονια είπε...

Ένα βίντεο για τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1336888

Ανώνυμος είπε...

Πωs σαs εχει κανει το κκε!!!!ρομποτακια!!!!!!!!ειδα το βιντεακι !αχρειοι φοιτητεs,που τρωνε τον κοπο των γονιων τουs επικαλουνται αναρχια,επικαλουνται διαφορα για να κανουν τον "αγωνα" τουs ,φυσικα μια αιωνια αυταπατη για αυτουs που μετα στην ζωη τουs στο τελοs καταληγουν δαμανακηδεs!!!!ενα τραγουδι του καζατζιδη λεει:υπαρχουν και καλα παιδια!

Ανώνυμος είπε...

-α]στα μπουρδελα υπαρχει καποια ταξη και σειρα.β]η ειδηση ειναι οτι λεφτα υπαρχουν..μεχρι τον νοεμβρη.γ]δεν με νοιαζει και πολυ για τις απεργιες,τους φορους,τις αυξησεις,απολυσεις,μειωσεις μισθων και συνταξεων,με νοιαζει που δεν τα κανει η δεξια,για να μπορω να βριζω.

Ανώνυμος είπε...

αλλα γιατι να βριζεις και να χανεις τα λογια σου.εδω δεν εχουν το σθενος να καταργησουν τα ΜΑΤ...

Ανώνυμος είπε...

..αλλα να λεμε και τα καλα τους.ενα ΜΠΡΑΒΟ στον υπουργο αμυνης,για τις ριζοσπαστικες του καινοτομιες.και καλο ειναι να καταλαβουν καποιοι οτι χωρις στολη η αξια τους και το σχετικο κυρος,μειωνονται αισθητα.και για αυτο το ζητημα ειναι ολος ο καυγας.

Ανώνυμος είπε...

Για 17η φορά έγινε στόχος αγνώστων το βιβλιοπωλείου του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνη Γεωργιάδη. Περίπου 15 άτομα, τα ξημερώματα, αφού έκοψαν με τροχό τα κάγκελα από την πλευρά της οδού Λόντου, περιέλουσαν με βενζίνη το μαγαζί και του έβαλαν φωτιά.

Η επέμβαση της πυροσβεστικής υπήρξε άμεση και η φωτιά δεν επεκτάθηκε στους υπόλοιπους ορόφους.

Ανώνυμος είπε...

-δρυος πεσουσης πας ανηρ ξυλευετω..αφου δυστυχως δεν εχουμε μαθει να σεβομαστε και το διαφορετικο.για τα σημερινα χρονια.γιατι πιο παλια δεν υπηρχαν αυτοι οι οροι στα λεξικα.

Ανώνυμος είπε...

-παντως δεν ξερω αν το εχετε καταλαβει,αλλα ο περιβοητος κομμουνισμος μας ηρθε απο την δυση.και τον εφαρμοζει στην ακραια μορφη του,αυτη η κατοχικη κυβερνηση και οι ευρω-πεη που απο το 1821 μας πινουν το αιμα,οσο φωναζουμε και διαμαρτυρουμαστε ετσι θα κανουν.ας αδιαφορησουμε και ας το ριξουμε στο χαβαλε.ετσι μονο θα αρχισουν να ψαχνονται.


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους