Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Αλκης Αλκαιος

με μια μικρη καθυστερηση αυτη η αναρτηση αλλα καλλιο αργα παρα ποτε! ο αλκης αλκαιος εφυγε προχθες απο τη ζωη στα 63 του χρονια και εχοντας γραψει 160 μελοποιημενους στιχους περιπου.ο ισιος και σκληρος λογος,οι ευρηματικες ριμες και η τελεια γνωση της ελληνικης γλωσσας τον εκαναν ενα απο τους πιο ιδιαιτερους και σημαντικους στιχουργους μας.το εμπαργκο,(πιρογα) το οσο κραταει ενας καφες,στου αιωνα την παραγκα(ροζα) ειναι μερικα απο τα μεγαλα του εργα.

17 σχόλια:

ΑΦΩΝΟΣ ΡΗΤΟΡΑΣ είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΡΟΖΑ Η ΠΙΡΟΓΑ ΠΑΝΤΑ ΓΕΛΑΣΤΟΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΑΛΚΑΙΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΣΙΓΑΡΟ - ΜΙΑ ΠΑΛΗΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ -
ΦΥΛΛΑ ΑΛΚΑΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΦΤΕΡΟ ΣΤΙΧΟ "ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΑΜΕΝΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΝΙΚΑ" ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ......ΑΥΤΑ

kats69 είπε...

εισαι γνωστης αδερφε αλλα εγω ανεφερα καποια ενδεικτικα αλμπουμ για την ιστορια.για να τα γραψεις ολα θα γεμιζε το blog!η παλια φωτογραφια που αναφερεις ειναι απο το οσο κραταει ενας καφες.

ΙΝΏ είπε...

Ο θεος, ο θανατος, οι μοιρες, ο χαρος, η τυχη ή η ατυχια, όποιος τελικα κι αν μας διαταζει να αφησουμε τον κόσμο αυτο, το σιγουρο ειναι πως διαλλεγει μονο τους γνησια καλους ανθρωπους. Με λύπη το διαπιστωνω τωρα τελευταια.
Ζηλευω αυτους που η πιστη τους στο Θεο ειναι βαθεια γιατι ολοι αυτοι ειναι βεβαιοι πως υπαρχει Παραδεισος! Πολλες φορες εχω αναγκη να ειχα κι εγω αυτη τη βεβαιοτητα. Ευχομαι να ξαναβρεθω με χαμενους αγαπημενους σε πρασινα λιβαδια και καταγαλανες θαλασσες κι εκει να μας παιζουν μουσικη ανθρωποι σαν τον Αλκαιο.
Ειμαι σιγουρη πως οποιος εχει χασει δικο του ανθρωπο με νοιωθει!

Ας μην το βαρυνω ομως αλλο.
Ενα απο τα πολυ αγαπημενα μου τραγουδια ειναι το "Της αγκαλιας η ξενιτεια". Με το στιχο του Αλκαιου σε ολα του τα τραγουδια, to the point που λεν κι οι φιλοι μας...
Αν και τωρα που το σκεφτομαι το τριπτυχο Αλκης-Μικρουτσικος-Μπονατσος ειναι απλα μαγικο!

Ο,τι εχει ζησει δυστυχως πρεπει και να πεθανει. Ελπιζω μόνο... καπου να ζει ξανα...

Ανώνυμος είπε...

οτι και να γραψουμε για τον συγκεκριμενο ειναι λιγα.απλα σκεφτητε τι θα μπορουσαν να προσφερουν ακομη στον πολιτισμο μας οι λοιζος ξυλουρης πρετεντερης πυθαγορας και τοσοι αλλοι που εφυγαν νεοι και στο ανθος της δημιουργιας τους.

satso.K είπε...

.η μοναδική τηλεοπτική εμφάνιση του,με τον Μικρούτσικο το '90
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZPNL9Kk_Bjo

kats69 είπε...

παιδια επειδη αναφερεστε σε αυτους που εφυγαν νωρις,θα ηθελα να προσθεσω εναν απο τους αγαπημενους μου,το Δημητρη Λάγιο

ΙΝΏ είπε...

Προσπάθησα να σκεφτω αυτόν τον τύπο αλλα δε θα πω ψεμματα, δεν τον ξερω. φυσικά τον εψαξα στο διαδικτυο και μεσα σε πολλα ειδα πως εχει γραψει και το "Τί πάθος". Μου αρκει.
Δυστυχως οι στιχουργοι και οι συνθετες δεν εχουν πάντα την αναγνωρισιμότητα που τους αρμόζει.

Ανώνυμος είπε...

ολοι δινουν τα ευσημα στους τραγουδιστες και η πραγματικη δουλεια δεν βραβευετε οπως αξιζει. αυτο ειναι σιγουρο

Ανώνυμος είπε...

Ρε διαχειριστή βγάλε επιτέλους αυτή τη μαλακία μας έχουν σπάσει τα νεύρα με τον μαλάκα και τον μαλάκα επιτέλους. Κακό στο σύλλογο κάνει δεν το βλέπεις;;;

Ανώνυμος είπε...

Βγάλτε επιτέλους αυτό το σύνδεσμο... http://polsilas1.blogspot.gr/2010/10/apelagr-site.html προκαλείτε ρε παιδιά.

kats69 είπε...

αυτη η αναρτηση ανωνυμε κακοηθη βλακα του 9:17 που μας εχεις σπασει τα μπαλακια του τενις,εγινε για τον μεγαλο μας στιχουργο αλκη αλκαιο και γιαυτο θα σου απαντησω με μερικες λεξεις απο το παραπανω τραγουδι που εβαλα:
καχυποπτος ανυποπτος υποπτος αδιαφορος παραφορος,και εν τελει ΑΝΥΠΟΦΟΡΟΣ!

ΙΝΏ είπε...

Ανώνυμε φίλε του 9,17! Εσύ που βρίζεις ακατάπαυστα! Να μου επιτρεψεις μια συμβουλη παρακαλω. Αν θέλεις να πιστεψουμε πως τα δύο σχολια που έπονται του υβριστικού δεν είναι δικά σου να τους δίνεις λίγο αερα στα λεπτα! Να μην είναι μόνο με ένα λεπτο διαφορα το καθενα γιατι δυσκολευομαι λιγο να το φαω!9.17, 9.18, 9.19!!! Να εισαι πιο προσεκτικός να την κανεις σωστα τη δουλεια!
Εκτος αν δεν ειχες τετοια προθεση και σε παρεξηγησα, οποτε a priori θα σου ζητησω και συγγνωμη!

Παρεπιπτοοντως το κακοηθες μελανωμα εχει πολυ ωραια εισαγωγη!

kats69 είπε...

ινω η αληθεια ειναι οτι πολυ στο blog τσακωνονται με τον εαυτο τους....κατι ξερω για να το λεω...

ΙΝΏ είπε...

Ας είναι! Εγω απτόητη θα γυρίσω στν Αλκη Αλκαιο και θα προτεινω να θυμηθειτε ξανά τις "Ατάκες" με το Μητροπάνο. ""κανένα μέλλον δεν μπορεί/αυτό που ζούμε να μας παρει"! Εκπληκτικό τραγούδι. Τραγουδι ξεχασμένο που δεν το έχω σε κακνενα cd σε κανενα mp3 και ΟΥΤΕ στα τραγουδια μου στον υπολογιστή!
Και συνηδειτοποιω οτι συνεχεια ακουω τα ιδια και τα ιδια και υπεροχα τραγουδια δεν παιζονται ουτε σε τηλεορασεις ουτε στο ραδιόφωνο, ούτε πουθενα.
Πόσα ταξιδιάρικα, πολύχρωμα και ξεχασμένα τραγούδια υπάρχουν πια...?

Ανώνυμος είπε...

Πολλα, παρα πολλα τραγουδια Ινω, αυτο ειναι το μονο σιγουρο

kats69 είπε...

ανωνυμε,στην ψυχιατρικη κλινικη που νοσηλευεσαι σας εχουν και υπολογιστες με ιντερνετ η βγηκες με αδεια λογω εορτων?

Ανώνυμος είπε...

μην επαναλαμβανετε τα ιδια..καταφεραμε και τα αποστηθησαμε


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους