Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Μπλοκο Κορινθου







Μια καλή αρχή.

Όλη η Πελοπόννησος εκπροσωπείται στον Ισθμό.

Αν υπήρχε και μεγαλύτερη εμπειρία σε κινητοποιήσεις θα υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή και παλμός.

Όμως φαίνεται ότι η εξαθλίωση γεμίζει τα μπλόκα και συσπειρώνει .

Μήπως τα άχρωμα (η πολύχρωμα ) μπλόκα τρομάξουν και συνεφέρουν τους << εκπροσώπους μας>> στο κοινοβούλιο?







Μολις ακουσα στις ειδησεις οτι ο Υπουργος δεν δεχτηκε την επιτροπη Κορινθου.

Μηπως ηρθε η ωρα για ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ?


35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα δεν τους ακούνε...


Από τότε που ο Καραμανλής έκανε βόλτες στα χωράφια των «γαλάζιων» αγροτοπατέρων της Λάρισας έχουν περάσει οκτώ χρόνια. Από τότε που δεσμευόταν ότι θα είναι «προσωπικά παρών στις μεγάλες διαπραγματεύσεις για τα προϊόντα μας» στην Ευρωπαϊκή Ενωση, έχουν περάσει πέντε χρόνια. Απο τότε δεν ξαναπήγε σε χωράφι. Οσο για την προσωπική παρουσία του στις Βρυξέλλες, άσ' τα να πάνε. Εν τω μεταξύ ο Χατζηγάκης και ο Σούρλας, οι οποίοι ως βουλευτές της αντιπολίτευσης βολτάριζαν στα μπλόκα και ανέβαιναν στα τρακτέρ, απέκτησαν εξουσία. Ως υπουργός, ο πρώτος δεν μπορεί να τρέχει σήμερα σε μπλόκα. Κάθεται στο υπουργείο του και με ένα μπλοκάκι κάνει υπολογισμούς για το πού θα πάνε τα εκατομμύρια που μοιράζει. Ο Σούρλας, όμως, αντιπρόεδρος της Βουλής, έκανε μια βόλτα στα μπλόκα. Αλλά δεν του άρεσε ο τρόπος που τον υποδέχτηκαν. «Δεν μου τα λες καλά. Αντί να μου λες ένα ευχαριστώ που ήρθα να σας ακούσω, μου μιλάς έτσι», είπε σ' έναν αγρότη που διαμαρτυρόταν γιατί δεν δίνονται λύσεις στα προβλήματά τους. Και αποχώρησε. Τι άλλο να έκανε; Και αυτός και όσα άλλα στελέχη της Ν.Δ. καλλιέργησαν υπέρμετρες προσδοκίες σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, τώρα βρίσκουν μπροστά τους το αδιέξοδο. Γι' αυτό και δεν ακούει κανένας τις εκκλήσεις του Καραμανλή για «υπευθυνότητα». Διότι εκείνος καλλιέργησε την αντιπολιτευτική υπερβολή και ανευθυνότητα, τάζοντας και χαϊδεύοντας όλα τα αυτιά

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ κατηγορεί για αδιαλλαξία τους αγρότες η κυβέρνηση; Οι αγρότες φταίνε που επιμένουν στα μπλόκα, ή η τακτική της; Γιατί δηλαδή πρέπει να ξεχάσουν οι άνθρω- ποι ότι προκειμέ- νου να τους πάρουν την ψήφο, το 2004 τους έταζαν ξεδιάντροπα «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά», ή τον Πρωθυπουργό που τους υποσχόταν ότι «κάθε εβδομάδα θα είναι (γι΄ αυτούς) στις Βρυξέλλες»; Τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι επικαλούνται την οικονομική κρίση, τα άδεια ταμεία (γιατί ρε παιδιά, αφού ο Αλογοσκούφης άφησε μια εύρωστη οικονομία, έτσι δεν έλεγε;), τα δήθεν υπερβολικά αιτήματα, δηλαδή οτιδήποτε για να μην υλοποιήσουν τίποτε από όσα υποσχέθηκαν. Θα μου πεις, πρώτη φορά το κάνουν; Όχι φυσικά, πάγια τακτική τους είναι αυτή. Αντί άλλης απάντησης για το τι έκαναν και τι δεν κάνουν τώρα στην κυβέρνηση για τους αγρότες, αρκεί να αναφερθεί τι είπε ένας αγρότης μιλώντας προχθές το βράδυ στο Μega: ένα χρόνο πηγαινοερχόμασταν, λέει, στο υπουργείο και τους αναφέραμε τα αιτήματά μας και πόσο δύσκολα τα φέρνουμε βόλτα. Και ο υπουργός ήταν όλο «γράφ΄ τα Κώστα» και «γράφ΄τα Κώστα». Και ο Κώστας έκανε αυτό που του έλεγαν, μας έγραψε!!!

Ανώνυμος είπε...

Όπως όλοι βλέπουμε δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε κάτι καλό από αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Οπότε ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μόνο με τον δικό μας καθημερινό αγώνα μπορούμε να ελπίζουμε ακόμα σε κάποια αλλαγή.... Μια καλή αρχή μπορεί να γίνει από τον σύλλογο του Ασωπού με την αύξηση της συμμετοχής των κατοίκων στα κοινά, την παράθεση νέων απόψεων και θέσεων για τα προβλήματα του τόπου μας και την αποφασιστική μας δράση. Μόνο έτσι κάποια στιγμή η φωνή μας θα φτάσει στα αυτιά αυτών που βολεύονται να πιστεύουν ότι δεν υπάρχουμε!

Ανώνυμος είπε...

τωρα τα μπλοκα ,τα μπλοκς ,τα κλομπς(μαζι με σφαιρες αυτα) ητανε, κατεβηκαμε στο δρομο...για να δουμε αν ακουει κανεις...οσο για τους αρμοδιους υπουργοδιευθυνοντες ,τραγικες(κουφες μουγκες απο οτι ειδα στα καναλια)φιγουρες...

Σατσο.Κ

Ανώνυμος είπε...

Τονια ναι υπαρχετε αλλα λιγοστευετε .
Εισαστε ευκολοι αντιπαλοι και σας εξολοθρευουν.
Πως?Υπαρχουν πολλοι τροποι (απομονωση ,προβοκατσια,εξαγορα,εκβιασμος,εξαφανιση) φυσικη-κοινωνικη-πολιτικη-οικονομικη-συναισθηματικη και οτι αλλο δεν μπορω να φανταστω τωρα.
Εισαστε δυνατοι ομως εχετε ενα μεγαλο μειονεκτημα
εισαστε εντιμοι.
Τα προγνωστικα ειναι απελπιστικα εναντιον σας.


ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΥΡΩ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Στη Ν.Δ. θα πρέπει να θυμηθούν πότε το ΠΑΣΟΚ πήρε την κάτω βόλτα: το 1996, όταν διέρρηξε οριστικά τη σχέση με τους αγρότες που είχε χτίσει με μαεστρία επί δύο δεκαετίες ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η χαριστική βολή μάλιστα δόθηκε όταν η Αστυνομία με ένα πράγματι πονηρό σχέδιο ξεφούσκωσε νύχτα τα λάστιχα από τα τρακτέρ για ανοίξουν οι δρόμοι. Η Ν.Δ. τώρα ζει ημέρες ΄96. Χάνει κάθε μέρα ένα μεγάλο μέρος από τα... κέρδη του Κώστα Καραμανλή στον Κάμπο. Είναι γεγονός πως οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες έδωσαν δύο μεγάλες νίκες στη Ν.Δ. Οι πρώτοι από τον μαύρο Σεπτέμβρη Αλογοσκούφη είπαν «άντε για» στην κυβέρνηση. Τώρα, ήρθε η ώρα των αγροτών να την αποχαιρετήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Αναμφισβήτητο είναι ότι η κυβέρνηση επέδειξε και στην περίπτωση των αγροτών καθυστερημένα αντανακλαστικά. Από μήνες ήταν γνωστά τα αιτήματα και τα προβλήματά τους και μέχρι και ημερομηνίες της κινητοποίησης των τρακτέρ είχαν δημοσιοποιηθεί, αλλά οι κυβερνώντες, και προσωπικά ο Κ. Καραμανλής, επέδειξαν και στην περίπτωση αυτή τα καθυστερημένα αντανακλαστικά τους. Αναπόφευκτο ήταν, κατά συνέπεια, να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.

Μόνο που η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Η χώρα δεν είναι απλώς «κομμένη στα δύο», όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε σε περιπτώσεις αποκλεισμού δρόμων, αλλά «κατατεμαχισμένη», μια και τα μπλόκα έχουν απλωθεί σ' όλη τη χώρα κι έχουν ακυρώσει τη δυνατότητα μεταφοράς προϊόντων ακόμη και από τη μια περιοχή στην άλλη.

Απέναντι σ' αυτή την πραγματικότητα η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να αντιδράσει στοιχειωδώς αποτελεσματικά και να ακυρώσει έστω κάποια από τα σημάδια παρακμής που εμφανίζει η καθημερινότητά μας. Απλώς δείχνει να περιμένει και να ελπίζει ότι κάποια στιγμή οι αγρότες θα κουραστούν ή ότι άλλες κοινωνικές τάξεις θα αντιδράσουν και ότι η κρίση θα εκτονωθεί. Η ίδια, δηλαδή, τακτική τού «βλέποντας και κάνοντας» που πάγια εφαρμόζει για κάθε πρόβλημα η κυβέρνηση Καραμανλή.

Ανώνυμος είπε...

Το παιχνίδι της κυβέρνησης με τους αγρότες!
Ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εμπνεύσεως Χατζηγάκη, θέλησε να παίξει η κυβέρνηση σε βάρος των αγροτών και της γύρισε μπούμερανγκ.
Προκειμένου να διασπάσουν το πανελλαδικό αγροτικό κίνημα, έβαλαν τους κομματικούς αγροτοσυνδικαλιστές του Θεσσαλικού κάμπου να στήσουν μπλόκα. Η κυβέρνηση, ευαίσθητη τάχα απέναντι στα προβλήματα των αγροτών, έσπευσε να ανταποκριθεί χουβαρδάδικα με το «αστρονομικό» οικονομικό πακέτο των 500. εκ €. Προφανώς ικανοποιούσε τους μεγαλομονοκαλλιεργητές του κάμπου που σπέρνουν μόνο για τις στρεμματικές επιδοτήσεις, χωρίς να θερίζουν, αλλά όχι την συντριπτική πλειοψηφία των μικροκληρούχων αγροτών της χώρας με ποικίλες και ευαίσθητες καλλιέργειες.
Ήταν τόσο μπουνταλάδικα στημένο το παιχνίδι, που εξέθεσαν ακόμη και τους συμπαίκτες τους αγροτοπατέρες, οι οποίοι προσπαθούν να τηρήσουν τα προσχήματα παραμένοντας στα μπλόκα. Ακόμη και κυβερνητικοί βουλευτές επικρίνουν την κυβέρνηση για τους αδέξιους χειρισμούς της.
Αναφορικά δε με το ποσό που απλόχερα προσφέρει η κυβέρνηση για στήριξη υποτίθεται του αγροτικού εισοδήματος του 20% του πληθυσμού της χώρας είναι μικρότερο ακόμη και από τη μπάζα που έκαναν τα λαμόγια της με δομημένα ομόλογα.

Ανώνυμος είπε...

Η πρώτη διαπίστωση είναι ότι μας «δουλεύουν». Είτε κάποιοι μας έλεγαν ενσυνείδητα ψέματα ότι έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια της οικονομίας (και μάλιστα τα έλεγαν αυτά πριν από τη διεθνή κρίση) είτε τώρα τάζουν χρήματα που δεν έχουν και γνωρίζουν ότι δεν θα τα δώσουν. Απλούστατα, επιδιώκουν την άνοδο των ποσοστών της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, ώστε να προσφύγουν σε πρόωρες εκλογές. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, γιατί το θαύμα με τα πέντε ψωμιά και τα δύο ψάρια αναγράφεται μόνο στα θρησκευτικά βιβλία.

Με βάση τα παραπάνω, οι κυβερνητικές εξαγγελίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί και όσες πρόκειται να ανακοινωθούν δεν πρόκειται να συγκινήσουν κανέναν. Και αυτό γιατί, πολύ απλά, οι πολίτες θεωρούν ότι όσα υπόσχονται αποτελούν κεκτημένα τους ή χρεωστούμενα. Τα κυβερνητικά τρικ για δημιουργία εντυπώσεων δεν έχουν πρακτικό αποτέλεσμα.

Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι σήμερα οι πολίτες, λόγω της εσφαλμένης πολιτικής της, διακατέχονται από ιδιαίτερη ανασφάλεια για το μέλλον τους και γι αυτό, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, είμαστε ο πιο απαισιόδοξος λαός της Ευρώπης. Οφείλουμε να συνεκτιμήσουμε, βέβαια, ότι ο παρορμητισμος που μας χαρακτηρίζει ως λαό, παίζει ρόλο για τη διαμόρφωση αυτού του αποτελέσματος, αλλά ταυτοχρόνως πρέπει να γνωρίζουμε ότι η απαισιοδοξία και η έλλειψη προσδοκιών για το μέλλον ήταν βασικό χαρακτηριστικό των Ελλήνων και πριν από τη διεθνή κρίση και οφειλόταν στην αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Αυτό είναι το κρίσιμο μέγεθος που διαμορφώνει το πολιτικό κλίμα και οι επαϊοντες του Μεγάρου Μαξίμου δεν λαμβάνουν υπόψη τους. Παραγνωρίζουν δηλαδή ότι η απώλεια της αξιοπιστίας που προήλθε από την έλλειψη στρατηγικής έχει οδηγήσει τους πολίτες στο απώτατο σημείο ανασφάλειας, η οποία τροφοδοτείται από το αδιέξοδο των πολιτικών της. Συνεπώς, ό,τι και αν εξαγγείλουν δεν θα φέρει τα επιθυμητά γι αυτούς αποτελέσματα, καθώς θα θυμίζει τις επιταγές που μοίραζε παλαιός πολιτικός της ΝΔ πριν από τις εκλογές του 1981. Τις επιταγές αυτές, ακόμη και αν δεν είναι ακάλυπτες ή μεταχρονολογημένες, ο πολίτης περιορίζεται να τις εισπράξει και στη συνέχεια στρέφεται αλλού.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο φίλος της διπλανής καρέκλας κάνει δήλωση
για πάγο και το κρατά κρυφό να μη το μάθω.

Όταν ο άνθρωπος που ψήφισα στο Συνεταιρισμό
και το Δήμο κάνει δήλωση για το πάγο και το
κρατά κρυφό για να μη το μάθω και λιγοστέψει
το μερίδιο που του έχουν τάξει.

Όταν ο εκπρόσωπός μας βγαίνει στον «ΕΛΛΑΔΑ»
και λέει θα πάμε στον Ισθμό να διεκδικήσουμε
κομάτι από τη πίτα που αγωνίζονται οι άλλοι.

Όταν ο εκπρόσωπος της συντονιστικής του Ισθμού
έξω από το Υπουργείο ξεπουλάει τους συναγώ-
νιστές του που παρέμειναν στο μπλόκο.

Για ποιόν αγροτικό αγώνα μιλάμε;
Πόσα τρακτέρ Λακωνικής καλιέργειας ήταν στον
Ισθμό, πόσα Μεσσηνιακής, πόσα της Ηλείας, πόσα
της Αρκαδίας...; (200 περίπου έχει ο Ασωπός)

Εμείς πήγαμε στον Ισθμό να δούμε τι κάνουνε οι
άλλοι και φύγαμε μονοημερίς με αυτοκίνητα
βέβαια με καλοριφέρ.

Όταν το ψάρι βρωμάει απ΄την ουρά
το κεφάλι του έχει μπόχα!

Πάντοτε οι αστικές κυβερνήσεις κάνουν τη δουλειά
τους. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

ΤΟΝΙΑ τούτος ο σύλλογος είναι μόνο για καλά
πανηγύργια και γλέντια και επετείους γάμων.
Τούτο το χωριό από παλιά καλιεργούσε ρουφιάνους
και παρήγαγε φελούς!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΜΠΕ(1) είπε:
"Κάθε λέξη κι απ' ένα χελιδόνι
για να μας φέρει την Άνοιξη
μέσα στο Θέρος."
Στίχοι Οδυσέα Ελύτη απ' το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ.

Έπαινος για τη δημιουργία του blog και όχι η ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ θαυμάστρια του bloger που ορισμένοι νομίζουν!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ΑΜΠΕ(5) και γι΄αυτό ντρέπομαι (φοβάμαι και λίγο τους ρουφιάνους;;;) να βάλω την υπογραφή μου

Ανώνυμος είπε...

Δ0ΥΡΕΙΟΣ ΙΠΟΣ.

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.
ΠΡΟΚΟΒΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΙΑ.ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ
ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΘΕΣΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ.ΟΤΑΝ (ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΤΑ), ΤΙ ΕΝΝΟΥ, ΠΟΙΑ ΠΙΤΑ. ΞΕΦΙΛΑ.

ΞΕΦΤΙΛΙΖΜΕΝΟΙ........

Ανώνυμος είπε...

Οταν ο αρχηγός της Δεξιάς προσπαθεί για πολλαπλή φορά να αυτοπροταθεί σαν ο μονάρχης ελέω λαού, υπεράνω δημοκρατικών θεσμών και πολιτικών κανόνων, αγνοεί το ρίσκο. ΄Η το γνωρίζει πολύ καλά και το κρύβει πίσω από τη μάσκα του σωτήρα του έθνους. Διαβάζοντας τα όσα γράφουν τα μιντιακά παπαγαλάκια του μάλλον το αγνοείπιστεύει ότι ο ρόλος που υποδύεται θα αποτρέψει την πτώση του.

Kάνει λάθος. Δεν υπάρχουν εξωτερικά πλάνα σε αυτά τα φιλμάκια που γυρίζονται στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Καραμανλής σκηνοθετεί ένα ριμέικ της επικοινωνιακής χειραγώγησης των προηγουμένων ετών αλλά δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει κοινό για να το δει. Αν στην προσπάθειά του να παραμείνει ηγεμόνας ο κ. Καραμανλής χρειάζεται να αποκρύψει από τους πολίτες (ή από τους υπηκόους του, όπως τους αντιλαμβάνεται) την πραγματικότητα μιας κολοσσιαίας κρίσης (οικονομικής - πολιτικής- κοινωνικής) σκεπάζοντάς τη με πέπλα εύκολων λαϊκιστικών συνταγών, εικονικής πραγματικότητας και πλαστής αισιοδοξίας, σημαίνει ότι η αυτοπεποίθησή του έχει χαθεί.

Eίναι αλήθεια ότι συχνά με την παραπλάνηση ένας ηγεμόνας διατηρείται στην εξουσία. Αλλά το ίδιο συχνά όταν η παραπλάνηση είναι υπερβολική, ιδίως όταν απευθύνεσαι σε κοινωνικούς χώρους και τάξεις που έχεις παίξει μπουνιές μαζί τους, γίνεται μπούμερανγκ και ο λαός βλέπει ότι ο βασιλιάς είναι τσίτσιδος. Και τον παίρνει στο ψιλό.

Ανώνυμος είπε...

Βαριά ή ανάλαφρα, τα πολιτικά καθεστώτα μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο από τη λαϊκή ώθηση που τα έφερε στην εξουσία. Αλλά μπορούν και να καταρρεύσουν από μια αιφνίδια και αναπάντεχη πτώση της συναίνεσης. Οι δύο εκδοχές πολλές φορές συνυπάρχουν: αυτό συμβαίνει όταν το καθεστώς θεωρεί ναρκισσιστικά ότι η συναίνεση είναι εξασφαλισμένη λόγω έλλειψης αντιπάλου. Φθάνει κάτι το ασήμαντο για να αποξενώσει τον ηγέτη από τον λαό και τον λαό από τον ηγέτη.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΡΙΚΥΜΙΑ είναι φανερό, αλλά τόσο πολύ; Είναι δυνατόν να ασκούν ποινικές διώξεις κατά των αγροτών και να τους εξαναγκάζουν να κυκλοφορούν με κουκούλες; Όσοι πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό θα επιταχυνθεί το τέλος των κινητοποιήσεων, προφανώς είναι μακριά νυχτωμένοι. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να τους πεισμώσουν περισσότερο. Και όσοι επίσης θεωρούν ότι με τακτικούς ελιγμούς όπως αυτός που έγινε με το γαλάζιο μπλόκο των Τεμπών, θα πειστεί η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών που ξημεροβραδιάζεται στα μπλόκα να αποχωρήσει, κάνουν τεράστιο λάθος. Ό,τι γίνεται αυτή την περίοδο στα μπλόκα είναι ακόμη μία απόδειξη ότι ουδείς εμπιστεύεται αυτή την κυβέρνηση. Είναι δυνατόν να κάνει εξαγγελίες ο αρμόδιος υπουργός, να δεσμεύεται ότι δίνει λύση στα προβλήματα των αγροτών και εκείνοι από τα τηλεοπτικά παράθυρα να του ζητούν να τους δώσει γραπτές εγγυήσεις; Πάλι καλά που δεν του ζήτησαν συμβόλαιο επικυρωμένο σε συμβολαιογράφο. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει μηδενική αξιοπιστία. Δεν την πιστεύει κανείς. Άρα, γιατί να περιμένει και κάτι από αυτήν; Χαμένος χρόνος είναι...

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα κυβέρνησης πλέον. Όποιος κ αν ήταν τώρα στην εξουσία τα ίδια θα έκανε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Το πρόβλημα βρίσκεται στη ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ κ την ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ! Αφού βλέπουν οτι τους παίρνει το συνεχίζουν κ όχι μόνο δεν διορθώνουν "τα αδιόρθωτα" αλλά επιμένουν να ακολουθούν την ίδια τακτική, αδιαφορώντας για τους "ασήμαντους" που έτσι κ αλλιώς θα συνεχίσουν να ψηφίζουν ή τον έναν ή τον άλλο.
Σ' αυτό το σημείο, ο μεγάλος τους φόβος κ το μοναδικό μας όπλο είναι η επίθεση όχι όμως ενάντια σ' έναν κόμμα ή έναν υπουργό, αλλά ενάντια σ' ένα σύστημα εκμετάλλευσης κ τρομοκρατίας που μας κρατάει εγκλοβισμένους στη μίζερη καθημερινότητα!
Πιστεύω οτι δεν είναι ακόμα πολύ αργά για να δράσουμε κ να αντιδράσουμε......

Ανώνυμος είπε...

Αγανακτούμε και φωνάζουμε τη τελευταία στιγμή, όταν εξαγγέλλονται τα μέτρα, λες και περιμένει κανείς μας ότι θα πάρουμε αυτά που μας ανήκουν. Αν δεν καταλάβουμε όλοι ότι αυτούς δεν τους ενδιαφέρει ο αγρότης, ο εργάτης, ο συνταξιούχος, τότε μια ζωή θα φωνάζουμε κατόπιν εορτής και προ τετελεσμένων γεγονότων. Περιμέναμε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για να μάθουμε τι θα μοιραστεί; Τόσα χρόνια ακόμα να το καταλάβουμε ότι αυτή η πολιτική δεν αλλάζει; Για να ξυπνήσουμε σιγά σιγά και να μη κοιτάει ο καθένας μόνο το "κτηματάκι" του. Για να αρχίσουμε να ζητάμε αυτά που δικαιούμαστε...και εννοώ αυτά που έχουμε ανάγκη.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΚΟΒΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ
24 ΩΡ ΕΦΗΓΑΝ ΣΑΝ ΤΗΣ ΚΟΤΕΣ? ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ.

ΡΕ..ΟΥΣΤ..........

Ανώνυμος είπε...

Γιατί με βγάλατε από το ίντερνετ βρε;
που με καμάρωνα στη Πλύτρα.
Άντε να βρείς γυναίκα τώρα.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ
29/1/2009

tsats είπε...

θα ξαναμπεις .αν πληρωσεις κατι παραπανω θα σε ρετουσαρουμε κιολα.
λιγο χρονο να αφαιρεσουμε αυτον που παραξηγηθηκε και θα ξαναμοστραρεις!

Ανώνυμος είπε...

Γράφτε - γράφτε, τώρα που θάρθει ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τι περιμενεις λασπωμενε χωρικε
ερειπιο του ουρανου γονατιστος αν μεινεις?
Σηκω και τρεξε,τρεξε καβαλαρης
μαζι με τον Ζαπατα, τον αρχηγο μαζι.

(ΠΑΜΠΛΟ ΝΕΡΟΥΔΑ)

tsats είπε...

Ολα καλα φιλε δια-τηλ

αλλα που ειναι σημερα οι Ζαπατα και οι Τσε?

Ανώνυμος είπε...

το θεμα τωρα ειναι να μην σπασουν τα μπλοκα των αγροτων..να μην τους κανουμε τη χαρη και να μην πιστεψουμε παλι τις ψευτικες υποσχεσεις τους..γιατι σιγουρα θα προτεινουν καποια "λυση" η οποια ομως στην ουσια δεν 8α βοηθησει καθολου..θα περασουν αυτα που 8ελουν αλλα απο την πισω πορτα..γιαυτο 8α πρεπει να υπαρχει ενα εννιαιο μπλοκο των αγροτων εναντια στην πολιτικη που θελουν να περασουν..καλοι και οι συνδικαλιστες αγροτες αλλα δεν θα πρεπει να βαζουν τα κομματικα τους συμφεροντα μπροστα οπως εγινε στα Τεμπη ..πρεπει να βρεθουν κοινα αιτηματα τα οποια θα καλυπτουν απολυτα ολους τουσ αγροτες..ετσι λοιπον θα πρεπει να ειναι και ο αγωνας ,κοινος!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ...

Ο …αρχηγός των αγροτών, ο οποίος τυχαίνει νάναι και …Υπουργός Γεωργίας, ανακοίνωσε τη λήξη των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Κατ΄ αρχήν για το φαινόμενο της χατζηγάκειας συμπεριφοράς : η παντελής απουσία – λόγω ανικανότητας και ανεπάρκειας - της θεσμοθετημένης ηγεσίας, (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ κλπ) και η …δυσκινησία, (έως ακινησία), των «πράσινων», λόγω των «βαρών» των πολιτικών των κυβερνήσεών τους, έδωσε το ρόλο του μπροστάρη, στους κομματικούς εγκάθετους της Ν.Δ., τύπου Κοκινούλη, Σιδηρόπουλου κ.α.
Αυτοί οι τύποι, αιχμάλωτοι των κομματικών, αλλά και άλλων δεσμεύσεων, (υπέρογκα χρέη της ΄Ενωσης, διορισμός σε κρατικό οργανισμό), έστησαν το σκηνικό έτσι, ώστε όχι μόνο να οδηγηθεί η συσσωρευμένη αγανάκτηση σε εκτόνωση, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα σ΄ έναν πολιτικάντη, σαν τον Χατζηγάκη, να υποδύεται τον εκφραστή και τον πάτρωνα της αγροτικής τάξης. !

Ανώνυμος είπε...

Επί της ουσίας : το ζήτημα δεν είναι ότι τα όποια 500 εκατομμύρια Ευρώ, (το ποσό ως προς το ύψος απροσδιόριστο, εκ των προτέρων…), τα παίρνουν δανεικά, ούτε το γεγονός πως επιχειρείται να δοθούν παράτυπα και από πολλές πλευρές παράνομα. Στο κάτω-κάτω της γραφής, αν ήταν για καλό σκοπό και για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος, χαλάλι !...
Το έγκλημα είναι πως πρόκειται για μια εφ΄ άπαξ ενίσχυση, χωρίς καμιά συνέχεια και προοπτική. Είναι μέτρα τα οποία πέρα από ένα πρόσκαιρο φιλοδώρημα, (ας μη συζητήσουμε καλύτερα, ούτε το ύψος του, ούτε την κατανομή του), δεν αλλάζουν, σε τίποτα, το από δω και πέρα : ο έλληνας αγρότης, υποχρεωτικά, θα συνεχίσει να καταφεύγει σε προβληματικές καλλιέργειες, με μεγάλο κόστος για τα εφόδια και με χαμηλές τιμές για τα προϊόντα…

Ανώνυμος είπε...

΄Εχουμε να κάνουμε με τον ψηφοφόρο, ο οποίος παρουσιάζεται ο πιο επιρρεπής στην ψηφοθηρία. Εύπλαστο «ζυμάρι» στα χέρια των πολιτικάντηδων και των εγκάθετων. Από έμφυτη καλοπιστία, αλλά και απόγνωση…

Σε μια ακόμα προεκλογική περίοδο, "έπαιξε" κι απ΄ ό,τι φαίνεται, έχασε και πάλι…

Ανώνυμος είπε...

Για το μπλόκο 28 σχόλια, για την Πλύτρα (αγάπη μου) 9, για τον Δήμαρχο (μπρουουου...) 6 και για τα άλλα 0-3 σχόλια. Αυτό κάτι θέλει να πει. Τσάτσο μπράβο σου .... που έδωσες πλατφόρμα έκφρασης στο παρόν και .... ανάμνησης για το μέλλον (όταν κλεισμένοι πάλι στο καφενείο θα τα ξαναδιαβάζουμε).
Αισθάνομαι τόσο όμορφα όσο και .... όταν αναβάζω τη σφυρίδα στη ζόγκα.

Ανώνυμος είπε...

Aκολουθουμε πιστα τη γραμμη του συντροφου Τσιπρα

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Ψαρα
Δεν μπορω να αξιολογησω το αποτελεσμα,
απολογουμενος για την ποιοτητα και το επιπεδο του ιστοτοπου αντιγραφω το εισαγωγικο σημειωμα της σελιδας:

...ΕΠΙΣΗΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΔΙΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΙΔΕΩΝ , ΑΠΟΨΕΩΝ , ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΟΛΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ। ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΕΚΤΗ ΜΕ ΧΑΡΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

στον ανωνυμο ,
εαν η αναφορα στον Τσιπρα με αφορα θα ηθελα να μου το πεις ευθεως για να απαντησω.
Προκαταβολικα τονιζω ποτε δεν υπακουσα σε γραμμες ουτε θα επιβαλω γραμμες .
Απλα ακολουθω τις δικες μου.
Ελπιζω να συναντηθω με καποιους........

Ανώνυμος είπε...

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.........

Ανώνυμος είπε...

Τόσος επαναστατικός οίστρος και κράτησε τρεις μέρες; Σαν πρόωρη εκσπερμάτιση μου μοιάζει. Παιδιά μην παρασύρεστε από τους ρυθμούς της Πετρούλας είναι εγκάθετη του συστήματος. Λασπωμένοι χωρικοί μην απελπίζεστε έχουμε στην κατοχή μας το DNA του Τσε Γκεβάρα και του Αιμιλιανό Ζαπάτα και επίκειται όπου να ναι η ανάσταση τους. Εν τω μεταξύ και εν αναμονή της ημέρας της κρίσεως, συνεχίστε κανονικά την ζωή σας, ψηφίζοντας ποτέ τον ένα και ποτέ τον άλλο μη κινήσουμε υποψίες.

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα ειναι να καταλαβει ο αγροτης,ο εργατης,ο αυτοαπασχολουμενος οτι για να αλλαξεις τη ζωη σου προς το καλυτερο πρεπει να παλεψεις οργανωμενα και να διεκδικησεις αυτα που σου αξιζουν.Δεν χρειαζεται να εχεις το DNA του Τσε Γκεβαρα η του Ζαπατα για να αγωνιστεις.Κατι τευλευταιο, ωραιο ειναι να προβαλεις τα προβληματα που υπαρχουν αλλα οταν αντιδρας συνεχεια και δεν δινεις καποια διεξοδο τοτε δυστυχως εχεις χασει την ουσια του αγωνα.


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους