Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Χάσαμε πολλά... ας μη χάσουμε και την ανθρωπιά μας!, των Μάρω Δούκα και Ιωάννας Καρυστιάνη


Το Άσυλο δεν είναι για τους παράνομους υπουργούς! Τελικά μόνο ένα άσυλο λειτουργεί τέλεια στον τόπο μας, το Κοινοβούλιο, και μόνο για παρανομήσαντες βουλευτές που δεν αίρεται η ασυλία τους, και παρανομήσαντες υπουργούς που προστατεύονται από τον κατάπτυστο και κραταιό νόμο τους.


Το Σύνταγμα κατοχυρώνει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών παντού.
Το πανεπιστημιακό άσυλο έχει ευρύτερο νόημα, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν πλήττονται βάναυσα και, ιδίως στις μέρες μας, αποδεκατίζονται ραγδαία, σε βάρος όλων, Ελλήνων και μεταναστών, ηλικιωμένων και νέων. Ίσως οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και φοιτητές στο σύνολό τους θα έπρεπε να σκεφτούν ότι η κοινωνία στρέφεται προς αυτούς προσδοκώντας πιο γενναία υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών και του ρόλου των πανεπιστημίων στις ταραγμένες δύσκολες εποχές.

Ό,τι συμβαίνει στη Νομική δεν είναι μια δυσάρεστη κατάσταση, είναι μια δραματική κατάσταση. Αλλά αυτές τις μέρες κυριάρχησαν φωνές του τύπου «γιατί δεν συνέλαβαν τους μετανάστες στα Χανιά», «γιατί δεν τους πιάσανε στο βαπόρι μαζί με τον καπετάνιο», «γιατί δεν τους πέταξαν έξω από το κτίριο αμέσως», «ποιος τους υποκίνησε», «ποιος έφερε το κοπάδι στην πρωτεύουσα».

Η ομαδική απεργία πείνας μέχρις εσχάτων είναι απόφαση απελπισμένων ανθρώπων.
Το μεταναστευτικό, με τις πολλές τους όψεις και πολλαπλές συνέπειες, δεν το δημιούργησαν οι ίδιοι οι μετανάστες για να στοχοποιούνται ως υπαίτιοι δεινών. Θα είναι ντροπή για τους έλληνες πολίτες να στραφούμε εναντίον τους, εναντίον θυμάτων. Χάσαμε πολλά, ας μη χάσουμε και την ανθρωπιά μας. Θα είναι η έσχατη ταπείνωση και ήττα. Ίσως δεν μας πολυαρέσει που κάποιοι άλλοι στις τωρινές συνθήκες αγωνίζονται με αποφασιστικότητα. Η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει σπουδαίο και πολύπλευρο ρόλο να διαδραματίσει, να φωτίσει αιτίες, να συμβάλλει θετικά. Η Νομική Σχολή θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες επιστημονικού χαρακτήρα για τη διεθνοποίηση του μεταναστευτικού προβλήματος. Ήδη συμβαίνουν πολλά. Θα συμβούν και άλλα.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική και οικονομική κρίση μόνη της. Είναι άδικο και άθλιο να αφήνεται από την ΕΕ, τον ΟΗΕ και τις μεγάλες χώρες να πληρώνει τα σπασμένα από τους πολέμους και τις ληστρικές οικονομικές παρεμβάσεις τους.


Πηγή: tvxs


45 σχόλια:

tsats είπε...

Ίσως δεν μας πολυαρέσει που κάποιοι άλλοι στις τωρινές συνθήκες αγωνίζονται με αποφασιστικότητα.

Ισως;......Μαλλον (σιγουρα;) στους περισσοτερους δεν αρεσει σημερα να βλεπουν αγωνιστες(αγωνες)γιατι τους θυμιζει την δικη τους αδυναμια(μιζερια-κακομοιριλα)....
Μονη λυση για αυτους λοιπον ειναι να μειωσουν η να διαβαλλουν τον αγωνα και τους αγωνιστες(προβοκατσια;....)

Ανώνυμος είπε...

Hμερομηνία : 30-01-11

Η νομιμοποιητική ψευδαίσθηση
Tου Πασχου Mανδραβελη

H κατάληψη της Νομικής από τις γνωστές αριστερίστικες ομάδες, για να μετατραπεί σε ξενοδοχείο μεταναστών, απλώς αναδεικνύει το παλιό πρόβλημα του «ασύλου». Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι καταλαμβάνουν έναν πανεπιστημιακό χώρο. Αντιθέτως, οι καταλήψεις των ΑΕΙ είναι κάτι σαν τη Σαρακοστή. Είναι ετήσιες και σε άτακτα χρονικά διαστήματα. Το άσυλο χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται για αλλότριους της ελεύθερης διακίνησης ιδεών σκοπούς και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις αποδείχθηκε εξαιρετικά δαπανηρό. Οχι μόνο σε ώρες μάθησης (αυτές έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν τις μετράμε ούτε τις υπολογίζουμε), αλλά σε πραγματικό χρήμα για την αποκατάσταση ζημιών και την αναπλήρωση υπολογιστών και άλλων εργαλείων που ξάφριζαν διάφοροι «επαναστάτες».

Γιατί, όμως, τώρα η κατακραυγή για την καταπάτηση ενός θεσμού που επί έτη τσαλαπατούν οι γνωστές δυνάμεις της «Προόδου»; Στο κάτω κάτω της γραφής, οι μετανάστες άφησαν τον χώρο άθικτο και σφουγγαρισμένο. Τα δικά μας «παιδιά» δεν αρκούνταν στην κατάληψη· έσπαζαν, έκλεβαν, ενώ σε μια περίπτωση έκαψαν ένα από τα ιστορικά κτίρια του Πολυτεχνείου.

Η μία εξήγηση είναι ο ενδόμυχος και αφανής ρατσισμός της ελληνικής κοινωνίας. Είπαμε: να κάνουν δικά μας παιδιά μπάχαλο τα ΑΕΙ, αλλά όχι να τα καταλαμβάνουν ξένοι και μάλιστα μελαψοί!

Η δεύτερη εξήγηση είναι της τελευταίας σταγόνας που ξεχείλισε το ποτήρι. Εχουμε ζήσει τόσες καταλήψεις των ΑΕΙ, που ακόμη κι εκείνοι που έχουν συναισθηματικό δεσμό με όλα τα πτώματα της μεταπολίτευσης απηύδησαν και είπαν «ώς εδώ! Λύση τώρα, έστω εις βάρος της νομιμότητας».

Η τρίτη εξήγηση είναι λίγο πιο σύνθετη. Μέχρι τώρα η βία και η ανομία εθεωρούντο κάτι σαν φυσική καταστροφή, που αφ’ ενός έπρεπε να ζήσουμε και αφ’ ετέρου το κράτος έπρεπε να αποκαθιστά. Ο μεγαλύτερος μύθος της μεταπολίτευσης δεν ήταν το άσυλο. Ηταν το πλούσιο «κράτος-πατερούλης». Κανείς δεν νοιαζόταν όταν καταστρεφόταν ένα ΑΕΙ. Απλώς όλοι ρωτούσαν, κατόπιν επαναστατικής εορτής, «μα, πού είναι το κράτος;». Για να πληρώσει τις ζημιές, φυσικά...

Ετσι, με το «έχει ο Θεός», δηλαδή το κράτος, λειτούργησε η ελληνική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια και σε όλα τα επίπεδα. Τι κι αν υπερδιπλασιάστηκαν φαρμακευτικές δαπάνες; Τσιγκουνιές με τη λίστα φαρμάκων θα κάνουμε; Τι κι αν η «Ολυμπιακή» είχε ζημίες ενός εκατομμυρίου ημερησίως; Ο ελληνικός λαός ήθελε τον «εθνικό του αερομεταφορέα». Τι κι αν έμπαινε κάθε χρόνο ένα δισ. μέσα ο ΟΣΕ; Εμείς θέλαμε τα τρένα μας και ας κυκλοφορούν άδεια. Τι κι αν έχουμε αναλογικά τους περισσότερους δασκάλους και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης και πατώνουμε στους διεθνείς δείκτες; Το κράτος έπρεπε να προσλάβει κι άλλους. Τι κι αν έχουμε σε όλο τον δυτικό κόσμο το υψηλότερο ποσοστό χρηματοδότησης των ΑΕΙ και δεν έχουμε πανεπιστήμια; «Λεφτά για την παιδεία», ήταν το σύνθημα.

Και τότε ήρθε η κρίση... Αυτό που δεν κατάλαβε η παλαβή Aριστερά είναι ότι χάθηκε η νομιμοποιητική ψευδαίσθηση της επανάστασης που τόσα χρόνια έκανε αδαπάνως (για την ίδια). Οι Ελληνες πολίτες συνειδητοποίησαν ότι ο πατερούλης, όχι μόνο δεν έχει άπειρα λεφτά, αλλά είναι χρεοκοπημένος. Χειρότερα: έφτασε σε σημείο να ζητάει από τα χαϊδεμένα του παιδιά λεφτά για να τα βγάλει πέρα. Κι αυτά τα παιδιά δεν είναι επ’ ουδενί διατεθειμένα να χρηματοδοτούν τα παιγνιδάκια επανάστασης που ανέξοδα τόσα χρόνια παίζουν κάποιοι.

Α Β είπε...

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ, ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ...

Άσυλο και Ρατσισμός!
Γιώργος Χουρμουζιάδης
29.1.2011

Το ΄Άσυλο" είναι κατάκτηση. Ο αρχικός του σκοπός ήτανε να εμποδίσει την εισβολή των αστυνομικών γκλομπς και των στρατιωτικών τανκς στους χώρους όπου η έρευνα γεννάει καινούργιες Ιδέες, κι αυτές, με τη σειρά ους, γεννούν τον καινούργιο Κόσμο. Ήρθε, όμως, ο καιρός και τα γκλομπς ξαναγύρισαν στις θήκες τους (έστω και δομικαστικά) και τα τανκς πάρκαραν οριστικά(;) στους στρατώνες. Το "Άυλο", όμως, παρέμεινε. Ως Σύμβολο όμως και όχι ως συρματόπλεγμα του Έβρου. Κι αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί κανείς να το κεριζώσει εκεί όπου το εγκατέστησαν, εμπνευσμένοι από τον έμφυτο Πολιτισμό τους, οι αγώνες ενός λαού που εδώ και καιρό μπορεί να κουράστηκε, μπορεί και να φοβάται. Και ίσως έπαψε να υποψιάζεται πως τα γκλομπς είναι εύκολο να βγουν από τις θήκες τους και τα τανκς να βγουν από τους στρατώνες. Ίσως ξέχασε πως τα σύμβολα που γεννούν οι Πολιτισμοί δεν ξεριζώνονται με τίποτε. Και όποτε χρειαστεί κατεβαίνουν στο πεζοδρόμιο. Γίνονται γροθιές, κραυγές, φωτιά και καπνός.

Βέβαια, το κράτος της παραδοσιακής και της μεταμοντέρνας Δεξιάς έψαξε να βρει τρόπους να τελειώνει με το "Άσυλο". Να ξεχάσει Πολιτισμούς, Έρευνα, Ιδέες, Σύμβολα. Έφτιαξε νόμους, προμηθεύτηκε καινούργια γκλομπς, ξαναλάδωσε τις ερπύστριες των τανκς, ξανατάισε τα τηλεοπτικά της παπαγαλάκια, δρομολόγησε και τα κατάφερε νέους συμβιβασμούς. Δεν μπόρεσε να νικήσει, όμως. Γιατί, το είπαμε, τα σύμβολα δεν νικιούνται. Έρχονται και γίνονται ένα με την Ιστορία. Γράφονται στους τοίχους και στοιχειώνουν εκεί. Σπέρνονται στα χωράφια και ξαναφυτρώνουν. Γίνονται τραγούδια, ζωγραφιές. Εμπνέουν κινήματα. Τουφεκίζονται την αυγή και μόλις ανατείλει ο ήλιος και ξεραθούν τα αίματα ξαναγίνονται γαρύφαλλα και μοσκοβολάνε. Το κράτος της παραδοσιακής και της μεταμοντέρνας Δεξιάς δεν ησυχάζει, όμως. Οι Πολιτισμοί και τα Σύμβολα δεν τη βολεύουν. Της κλείνουν το δρόμο. Νοσταλγεί τα γκλομπς, νοσταλγεί τα τανκς, κι ας μην το ομολογεί, γιατί φοβάται την Ιστορία, τα Τραγούδια, τους γραμμένους Τοίχους, τα ξαναγεννημένα Γαρύφαλλα, τα ξαναφυτρωμένα Χωράφια.

Όλα τα φοβάται ένα τέτοιο κράτος που μας το έχουν φορέσει σαν το "Σιδηρούν προσωπείο" του παραμυθιού και μεις δεν λέμε να το διώξουμε από πάνω μας.
Και τώρα τελευταία άρχισε να φοβάται και τους μετανάστες. Αυτούς που, τελικά, δεν πνίγονται στο δρόμο της απελπισμένης φυγής τους. Που δεν μπλέκουν στα συρματοπλέγματα του Έβρου. Που πληρώνουν ακριβά για μια φέτα λασπωμένο ψωμί.
Έπρεπε, λοιπόν, να βρεθεί ένας τρόπος να μπούνε δίπλα στο "Άσυλο" και οι Μετανάστες. Να προβληθεί το πρώτο ως αιτία της κοινωνικής ανησυχίας και οι δεύτεροι ως αιτία της ανεργίας και του "αφελληνισμού". Και να η κατάληψη της Νομικής.
Έτσι, πρώτα ο Θεός, ήρθαν όλα και "έδεσαν". Μη μου πείτε πως είναι τυχαίο!

Allosanfan είπε...

Ο εύκολος συναισθηματισμός και η ηθικολογία δεν έλειψαν από τις αποσκευές της ελληνικής αριστεράς. Η παρηγοριά κάθε αριστερού για την διαρκή πολιτική ήττα είναι ότι τουλάχιστον είμαστε με την πλευρά του δίκιου. Η παυσίλυπος αυτή διαπίστωση εξασφαλίζει με απολυτή βεβαιότητα την ήττα στο διηνεκές.
Θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να αναρωτηθούμε μήπως ολ΄ αυτά δεν είναι παρά κακέκτυπα των φιλανθρωπικών γκαλά της υψηλής κοινωνίας, δεν είναι παρά δάκρυα σε αστικά σαλόνια. Η αριστερά δεν μπορεί να εμφανίζεται ως φιλανθρωπικό σωματείο που περιθάλπει αναξιοπαθούντες αλλά να στοχεύει στην κατάργηση της φιλανθρωπίας -ως απολύτως περιττής- μέσα από την κοινωνική απελευθέρωση.
Αν υπάρχει μια τέτοια αριστερά, θα πρέπει να πάψη να αυτοπροσδιορίζεται ως μια ακόμα ¨μη κυβερνητική οργάνωση¨ και να αναθέσει στον εαυτό της μια σειρά από πολιτικά καθήκοντα (ανάλυση της πραγματικότητας, σχεδιασμός δράσης, δράση) τα όποια να υπηρετήσει χωρίς συνθηματολογίες και ακτιβιστικές ακροβασίες.
Στην περίπτωση της κατάληψης της Νομικής είναι εύκολο να διακρίνω το σχεδιασμό και την δράση, αδυνατώ όμως εντελώς να αντιληφθώ τι είδους ανάλυση οδήγησε στην επιλογή ανάδειξης του συγκεκριμένου αιτήματος, στο συγκεκριμένο χώρο, τη συγκεκριμένη στιγμή, με το συγκεκριμένο τρόπο.
Τα ερωτήματα είναι αναπόφευκτα και προκύπτουν αβίαστα:
- Λύθηκε το ζήτημα των συγκεκριμένων μεταναστών; Και αν λυθεί τελειώσαμε; Τι θα γίνει με τις εκατοντάδες χιλιάδες των υπολοίπων;
- Πιέστηκε το ελληνικό κράτος στο να ασκεί στο έξης μια πιο ορθολογική και ανθρωπιστική μεταναστευτική πολιτική;
- Ευαισθητοποιήθηκε η ελληνική κοινωνία ώστε να απομειώσει τα συντηρητικά της αντανακλαστικά και τον έρποντα ρατσισμό;
- Μήπως η αριστερά έτριξε τα δόντια της στην ανάλγητη εξουσία του μνημονίου και πλέον, στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, αναδείχτηκε ως ο αξιόπιστος πολιτικός φορέας που θα την οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση;
Η μήπως αντίθετα
- εξυπηρετήθηκε ο στόχος της κυβέρνησης , να μετατοπιστεί η προσοχή της κοινής γνώμης από το μνημόνιο και τα αντιλαϊκά μέτρα, στο μεταναστευτικό και την «ανομία»
- Εμφανίστηκε το όλο θέμα ως μια διαμάχη «της άκρας Αριστεράς των Εξαρχείων εναντίον της άκρας Δεξιάς του Αγίου Παντελεήμονα» με αναγκαία τη συνετή διαιτησία των ΜΑΤ
- Αλείφτηκε βούτυρο στο ψωμί των φασιστοειδών παπαγάλων των καναλιών -που δε χάνουν ευκαιρία να διεγείρουν τα αντιδραστικά, ξενοφοβικά, ανακλαστικά της ¨κοινής γνώμης ¨-δίνοντας τους έδαφος να μιλούν για την αυθαίρετη κατάληψη της Νομικής, αποκρύπτοντας την αυθαιρεσία του μνημονίου, της νόμιμης ληστείας των τραπεζών και της κινητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.
Η φωτισμένη πρωτοπορεί που συνέλαβε και εξετέλεσε το εγχείρημα, ας μετρήσει τα κέρδη και τις ζημίες, τις νέες συμμαχίες που πέτυχε και τους νέους εχθρούς. Φοβάμαι όμως ότι ο κοντός ορίζοντας της προοπτικής της εξαντλείται στη δεκαπεντάλεπτη τηλεοπτική της διασημότητα. Εγώ μένω με την άσχημη γεύση μιας ιδεολογικής ομηρίας με το μανιχαïστικό δίλημμα: με το δίκιο των μεταναστών ή με τον απολυταρχισμό του ΠΑΣΟΚικού κράτους και του φασιστικού παρακράτους;
Υ.Γ. Στο κείμενο του συνήθους παπαγάλου Πάσχου Mανδραβέλη δεν θα απαντήσω αλλά στην φετιχιστική λατρεία των συμβόλων -και ότι απορρέει από αυτήν- του αριστερού διανοούμενου Γιώργου Χουρμουζιάδη έχω να αντιπαραθέσω λίγους στίχους του Σεφέρη:
….
δεν το 'χει μες στη μοίρα του ν' ακούσει
μαντατοφόρους που έρχουνται να πούνε
πως τόσος πόνος τόση ζωή
πήγαν στην άβυσσο
για ένα πουκάμισο αδειανό για μιαν Ελένη.

Allosanfan είπε...

Διόρθωση δυο λαθών στο προηγούμενο:

... της νόμιμης ληστείας των τραπεζών και της κινεζοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.
Η φωτισμένη πρωτοπορία που συνέλαβε και εξετέλεσε το εγχείρημα...

τονια είπε...

Νομίζω οτι αυτοί οι μετανάστες δεν είχαν ποτέ την ψευδαίσθηση οτι τα αιτήματά τους θα ικανοποιηθούν ή οτι θα κερδίσουν κάτι από αυτή την ιστορία. Παρ' όλα αυτά όμως προχώρησαν τον αγώνα τους ρισκάρωντας πολλά περισσότερα απ' ότι ζητούσαν.
Κατά τη γνώμη μου όλο αυτό έγινε με την ελπίδα οτι ο ελληνικός λαός θα ακούσει κ θα συμμεριστεί τον πόνο κ την τραγική κατάσταση αυτών των ανθρώπων που παρ' όλες τις κακουχίες δε σταματούν να παλεύουν κ να διεκδικούν, αντί να γλείφουν κ να παρακαλάνε όπως κάνουν πολλοί από εμάς.
Σίγουρα αυτή την κατάσταση την εκμεταλλεύτηκαν πάρα πολλοί με αποτέλεσμα να κινδυνέψει το άσυλο κ να αυξηθούν οι ρατσιστικές αντιδράσεις των ηλιθίων. Όμως αυτό, δυστυχώς, είναι αναπόφευκτο. Ξέρουμε ήδη πολύ καλά οτι όσο πιο δυναμική κ έντιμη είναι η δράση κάποιων ομάδων τόσο πιο έντονος, φανατικός κ βρώμικος είναι ο πόλεμος που δέχονται από την εξουσία. Το γεγονός οτι υπάρχουν πάρα πολλοί ηλίθιοι (βλέπε Μανδραβέλη) που χειραγωγούνται (κ χειραγωγούν) τόσο εύκολα από την εξουσία δεν πρέπει να μας πτοεί κ να μας αδηγεί στην απραξία φοβούμενοι οτι πολλοί δε θα καταλάβουν ή θα στραφούν εναντίον μας. Αυτό είναι αναμενόμενο κ δεν μας φοβίζει πια. Έχουμε συνηθίσει... Όποιος θέλει να καταλάβει, ας ανοίξει τα γκαβά του κ ας καταλάβει.

Σημείωση: Επειδή είχα την "τύχη" να παρακολουθήσω όλη την προετοιμασία εισβολής των ΜΑΤάδων στη Νομική έχω να παρατηρήσω οτι αυτό που φάνηκε να τρομάζει περισσότερο τους μπάτσους κ κατ' επέκταση τους οργανωτές του σχεδίου ήταν ο αλληλέγγυος κόσμος που είχε μαζευτεί γύρω κ μέσα στη Νομική. Τα μέτρα που πάρθηκαν (κλείσιμο του μετρό κ εκκένωση του αναγνωστηρίου στην Ιπποκράτους) δηλώνουν το φόβο της εξουσίας για τους αγώνες που γίνονται μαζικά.

Ανώνυμος είπε...

Για να είμαστε ειλικρινής ο ελληνικός λαός είναι ανεκτικός προς τους μετανάστες και κάλος κάνη…..αλλά δεν σημαίνει πως είχαν δίκιο οι αντιρατσιστικές οργάνωσης,και πολιτική χώροι στη συγκεκριμένη περίπτωση όπως χειριστήκαν το άλλο θέμα….Και έπρεπε να το περιμένετε ότι θα το εκμεταλλευόταν το κράτος…και κυρίως οι ακροδεξιοί …που είναι τροφή τους αυτά….ελπίζω την άλλη φορά να είστε ποιώ προσεκτική αλλά δεν το νομίζω….. η αποτυχία είναι εμφανείς !

Κόσμος που είχε μαζευτεί στο κάλεσμα ήταν πολύ κατώτερος του αναμενόμενου,ήμουν εκεί....

Allosanfan είπε...

τονια
η κριτική μου δεν αφορά τους μετανάστες γιατί είναι προφανές ότι ένας άνθρωπος που υπερασπίζεται τους όρους της ζωής και αξιοπρέπειάς του έχει δικαίωμα να το κάνει με όποιον σωστό η λάθος τρόπο επιλέγει. Επίσης δεν αφορά όλους όσους μπροστά σε μια de facto κατάσταση βρέθηκαν έξω από τη Νομική, αποτρέποντας την κατάλυση του ασύλου και την επαπειλούμενη αιματοχυσία. Η κριτική αφορά την ¨φωτισμένη πρωτοπορία¨ των ελλήνων διοργανωτών που δημιούργησε την de facto κατάσταση, χωρίς να επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις και συσπειρώσεις, χωρίς να συζητήσει πολιτικές προτεραιότητες, χωρίς να νοιαστεί τουλάχιστον να συνεργαστεί με τους φορείς του φοιτητικού κινήματος και των εργαζομένων στα πανεπιστήμια. Αυτές οι λογικές κινούνται στα όρια της αυτοϊκανοποίησης (με όλες της σημασίες). Το ηθικό ζήτημα δεν είναι αν υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών (γιατί είναι αυτονόητο), αλλά η πολιτική ηθική των ¨πρωτοποριών¨ που αποφασίζουν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα, γνωρίζοντας ότι την κρίσιμη στιγμή θα βρεθούν δίπλα τους πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς που δεν ρωτήθηκαν καν.
Η πολιτική δεν είναι η τέχνη των κάλων προθέσεων -είναι γνωστό άλλωστε ότι και ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις- αλλά της επίτευξης αποτελεσμάτων. Αυτό σημαίνει ότι αν επιτρέπεις στον αντίπαλο να επιλέγει το παιχνίδι και το γήπεδο στο όποιο θα παίξεις, κανένας ηρωισμός δεν πρόκειται να σε σώσει. Το ίδιο λάθος είναι να υποτιμάμε τον αντίπαλο θεωρώντας ότι είμαστε αδιαπραγμάτευτα ευφυέστεροί του. Αν οι αντίπαλοι είναι ηλίθιοι τόσο το χειρότερο, γιατί ως γνωστόν ο βλάξ είναι ανίκητος. Πάντως ο Μανδραβέλης δεν είναι καθόλου ηλίθιος (έχει απολυτή συνείδηση του τι λέει, γιατί το λέει και τι εξυπηρετεί) για την ακρίβεια είναι ευφυέστερος όλων μας, αφού ο λόγος του έχει την απήχηση που μάλλον δεν μπορεί να έχει ο δικός μας.

τονια είπε...

Allosanfan, συμφωνώ στα περισσότερα σημεία μαζί σου. Σίγουρα τέτοιου είδους κινήσεις που γίνονται βεβιασμένα κ χωρίς σωστό προγραμματισμό συνήθως δεν οδηγούν πουθενά. Από την άλλη όμως έχω στο μυαλό μου αρκετά παραδείγματα αυθόρμητων αντιδράσεων που έγιναν από μάζες κ τελικά οδήγησαν στην εξέγερση κ κάποιες φορές στην αλλαγή ολόκληρης της κοινωνίας.
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι αξίζει να προσπαθείς με όσα μέσα έχεις ακόμα κ αν ξέρεις οτι ο αγώνας είναι από πριν χαμένος. Λάθη κ παραλείψεις γίνονται πάντα. Το σημαντικό είναι να μην διαιονίζονται στο μέλλον.

Σημείωση: Νομίζω οτι πριν τη μεταφορά των μεταναστών στη Νομική έγινε γενική συνέλευση όπου οι φοιτητές αποφάσισαν οτι στηρίζουν τους μετανάστες κ την προσπάθειά τους. Βέβαια αυτό έγινε τη δύσκολη περίοδο της εξεταστικής όπου καθηγητές κ πρυτάνεις τη χρησιμοποιούν πάντα ως μέσω πίεσης (κατά τη γνώμη μου αυτό φαίνεται πιο ξεκάθαρα στο κλείσιμο της σχολής που έγινε χωρίς καμία λογική εξήγηση).

Ανώνυμος είπε...

Allosanfan Και στα δυο κείμενα του έκανε μια προσέγγιση του θέματος αρκετά κοντά στα γεγονότα...πολύ από μας είναι κλεισμένη στο καβούκι τους δυστυχώς.Όχι στης παρωπίδες... Εξέγερση...!Αλλαγή της κοινωνίας...!Άχ ρε Τόνια....

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ - ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ. ΟΥΔΕΝ ΑΛΛΟ !!!

Ασυλία
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ | Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011
Ασυλο είπατε; Φυσικά. Ασυλο στην αυθαιρεσία. Ασυλο στον χαβαλέ. Ασυλο στην εγκληματικότητα. Ασυλο στα ναρκωτικά. Ασυλο σε καθετί που ουδεμία σχέση έχει με γνώση, γράμματα, διάλογο, έρευνα, φιλοσοφία, τεχνολογία, αναζήτηση. Σε οτιδήποτε συνιστά Κουλτούρα, Παιδεία, καθημερινό Πολιτισμό. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν εχθροί του ασύλου είναι όλοι αυτοί που με ιδεολογικές μπαρούφες στηρίζουν τους εισβολείς των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Με ένα λόγο, το μπάχαλο που κάθε λίγο και λιγάκι συντελείται στα Πανεπιστήμια μετατρέπει ακόμα και τον αριστερό σε οπαδό της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας. Μπράβο Τσίπρα. «Γαία πυρί μειχθήτω» και «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Καθετοποιημένη η βιομηχανία Ασύλου. Γιατί αυτού του τύπου η ασυλία πορεύεται με την άλλη, την ανώτερη της εξουσίας. Ασυλο στην ατιμωρησία. Ασυλο στη φοροδιαφυγή. Ασυλο στο πολιτικό μαύρο χρήμα. Ασυλο στη διαπλοκή. Ασυλο σε όσους ευθύνονται γι΄ αυτή την απροσμέτρητη οικονομική καταστροφή. Ασυλία παντού. Στις συντεχνίες. Στην οικογενειοκρατία των καθηγητών. Στους ελεύθερους επαγγελματίες που αρνούνται να αποδώσουν ΦΠΑ. Στους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές. Στην τηλεοπτική ανθυποκουλτούρα. Αποτέλεσμα; Ο φτωχός πληρώνει τους φοροφυγάδες. Ο μεροκαματιάρης τα σκουπίδια της τηλεόρασης καταναλώνει. Τα κορίτσια των πολυκαταστημάτων και των 600 ευρώ, με πρόωρη από την ορθοστασία φλεβίτιδα, πληρώνουν τα σπασμένα της απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ο αδέκαρος φοιτητής πληρώνει το κλείσιμο της Σχολής. Ο μισθοσυντήρητος του ιδιωτικού τομέα παρέα με τον συνταξιούχο πληρώνουν τα σπασμένα της καταστροφής. Ετσι αυτό που στα λόγια και στις ιδέες εμφανίζεται ως αριστερό και προοδευτικό, στην πράξη βάζει πλάτες για ακόμα σκληρότερα μέτρα των πάσης φύσεως καρχαριών. Η διαστροφή των εννοιών. Η αντιστροφή των αξιών. Η στρέβλωση των ιδεών. Ολοι αυτοί της ασυλίας φοβάμαι ότι στρώνουν μαζί το κόκκινο χαλί για την επέλαση μιας ακόμα πιο ακραίας δεξιάς, σχεδόν φασιστικής κυριαρχίας!

ddanikas@dolnet.gr

Α Β είπε...

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΔΑΝΙΚΑΣ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ, ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕ ...ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ...

Ανώνυμος είπε...

Άσυλο....
Ο Α. Μαζαράκης για το "Εμείς" και το "Μαζί"

http://www.youtube.com/watch?v=mLEbs-59eP8&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=ZwQnorGhQhs

τονια είπε...

Μόλις τώρα ενημερώθηκα για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στους Μολάους την Τετάρτη κ την Πέμπτη. Μπορεί κάποιος που γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες να ενημερώσει ή να κάνει μια σχετική ανάρτηση?

Δυο εκδοχες είπε...

A.
Άγρια επίθεση σε βάρος μεταναστών εργατών γης που ζουν και εργάζονται στην περιοχή των Μολάων, σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της νύχτας, από ακροδεξιά στοιχεία της περιοχής με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί μετανάστες. Τρεις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μολάων και ένας εξ αυτών κινδυνεύει να χάσει το μάτι του, καθώς χτυπήθηκε βίαια με σιδεροσωλήνα στο κεφάλι.
Συγκεκριμένα, μια ομάδα περίπου 40 ατόμων με οργανωμένο τρόπο εισέβαλε σε τρία καταλύματα μεταναστών στους Μολάους, σε δύο καταλύματα στο χωριό Πάκια και σε ένα κατάλυμα στο χωριό Συκιά και κρατώντας ρόπαλα, στειλιάρια, σιδεροσωλήνες ξυλοκόπησαν αδιακρίτως όποιον μετανάστη έβρισκαν μπροστά τους. Οι μετανάστες που στην πλειοψηφία τους είναι μαροκινής καταγωγής, εργάζονται τώρα, κυρίως, στη συγκομιδή εσπεριδοειδών, ελιάς και διαβιούν σε άθλιες συνθήκες.
Η αφορμή αυτής της ρατσιστικής επίθεσης δόθηκε από δύο περιστατικά, τα οποία συνέβησαν την περασμένη Τρίτη και αποδίδονται σε μετανάστες, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη αναφορά ή κάποια καταγγελία για κάτι τέτοιο. Σύμφωνα, λοιπόν, με μαρτυρίες κάποιων κατοίκων της περιοχής, δύο μετανάστες φέρονται να έκλεψαν μια τσάντα από μια δασκάλα και λίγο αργότερα κάποιοι άλλοι ...μετανάστες παραβίασαν την πόρτα μιας εκκλησίας και της προξένησαν σοβαρές ζημιές.
Πηγή : rizospastis.gr

B.
Τρεις τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, είναι ο απολογισμός της βάναυσης επίθεσης σε καταλύματα μεταναστών στου Μολάους και τα Πάκια Λακωνίας, από σαράντα περίπου Έλληνες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ομάδα των αγνώστων επιτέθηκε με σιδηρολοστούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα, εκ των οποίων ο ένας κινδυνεύει να χάσει το μάτι του και μεταφέρθηκε επειγόντως στο Νοσοκομείο της Σπάρτης.
Όλα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης (03/02), ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες , την επόμενη ημέρα, η ίδια ομάδα κρέμασε ανάποδα μετανάστη, επειδή “δεν τους άρεσε η συμπεριφορά του”.
Η επίθεση αυτή έγινε ως “απάντηση” σε κλοπή μιας τσάντας που είχαν αρπάξει οι μετανάστες από μια δασκάλα στους Μολάους.
Αν και οι δράστες της ληστείας ήταν γνωστοί στην αστυνομία, δεν έγινε καμία σύλληψη, ενώ μετά την επίθεση από τους αγνώστους, οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν περιπολίες.
Πάντως, οι κάτοικοι των Μολάων καταδικάζουν την επίθεση, αφού πολλοί είναι εκείνοι που απασχολούν στα χωράφια τους μετανάστες.
Πηγή: contra.gr

τονια είπε...

Πολύ ευχάριστα γεγονότα συμβαίνουν στο χωριό μας. Μου αρέσει που πριν λίγους μήνες καταδικάζαμε τα γεγονότα στη Σπάρτη κ τη Σκάλα κ τώρα κάνουμε τα ίδια, ίσως κ χειρότερα. Μπράβο μας!!!
Πολύ σιώπη βλέπω στο blog κ δεν μου αρέσει καθόλου. Ήθελα να 'ξερα η ίδια σιωπή επικρατεί κ στα καφενεία του "Δήμου"?? Είμαστε δηλαδή όντως τόσο αδιάφοροι σε τόσο ακραίες κ βάρβαρες συμπεριφορές? Εγώ αυτό που ξέρω είναι οτι η σιωπή σημαίνει συγκατάθεση... Μήπως κατά βάθος χαρήκαμε κ επικροτούμε ή ακόμα χειρότερα κάνουμε πλάτες στους ελλεεινούς ελληναράδες που ανέλλαβαν την ηθική υποχρέωση να τιμωρήσουν όσους είναι απλά διαφορετικοί από τη δικιά τους φάτσα?
Δυστυχώς τα κείμενα δεν μπορούν να με πείσουν οτι οι κάτοικοι των Μολάων καταδικάζουν αυτή την επίθεση.

Εκδοχών συνέχεια είπε...

Ενάντια στην σιωπή αυτών που θεωρούν πιο σημαντικό και επείγον να ενημερώσουν τον κόσμο του blog για τον Μουρ παρά για την φωτιά που
καίει στην γειτονιά τους...

Aπό http://diavatirio.net/diavat/news.php


(Αναδημοσίευση από εφημερίδα "ΑΥΓΗ" 05/02/11
Παπαγιάννης Κώστας)

Σοβαρά περιστατικά επιθέσεων εναντίον μεταναστών σημειώθηκαν στην περιοχή των Μολάων της Λακωνίας την Τετάρτη και την Πέμπτη το βράδυ. Αφορμή για τις επιθέσεις ήταν η κλοπή της τσάντας μιας δασκάλας από μετανάστες Μαροκινής καταγωγής που βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ στους Μολάους την Τρίτη το βράδυ. Το ίδιο βράδυ άγνωστοι διέρρηξαν την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στους Μολάους.

"Αφορμή" η κλοπή μιας τσάντας από μετανάστες

Την επόμενη μέρα, ομάδα περίπου 40 ατόμων οπλισμένα με σιδηρολοστούς, γκλομπ κ.λπ. μπήκαν σε πολλά σπίτια όπου κατοικούν μετανάστες, σε Μολάους και Πάκια, ξυλοκοπώντας τους. Τρεις από τους μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένοι από τις τραμπούκικες επιθέσεις. Ένας από τους μετανάστες μάλιστα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης, καθώς φέρει τραύμα με σιδηροσωλήνα στο πρόσωπο και κινδυνεύει να χάσει το μάτι του. Επιθέσεις σημειώθηκαν και στο χωριό Συκιές, ενώ οι επιθέσεις συνεχίστηκαν και την Πέμπτη το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, το κλίμα είναι βαρύ, καθώς η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας δεν έχει πρόβλημα με τους μετανάστες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι αραβικής ή πακιστανικής καταγωγής. Ζουν σε παραπήγματα, χαμόσπιτα ή εγκαταλελειμμένα σπίτια κι ασχολούνται κυρίως με τις εποχιακές αγροτικές εργασίες.

Αρκετοί πολίτες αντέδρασαν σε αυτά τα περιστατικά "αυτοδικίας", αρνούμενοι να υπερασπιστούν όσους συμμετείχαν στις επιθέσεις ως "προστάτες" και "σωτήρες" της περιοχής. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους όμως φοβούνται να διαφοροποιηθούν ανοικτά. Στην περιοχή κατοικούν πια αρκετοί μετανάστες, που συμβιώνουν με τους ντόπιους κατοίκους χωρίς προβλήματα, αλλά δεν λείπουν κι οι ξενοφοβικές φωνές, όπως αυτές που συμμετείχαν στην επίθεση "παίρνοντας τον νόμο στα χέρια τους".

Η τοπική αυτοδιοίκηση τήρησε στάση σιωπής, ενώ η αστυνομία αύξησε τις περιπολίες στην περιοχή, χωρίς να έχει γίνει ακόμα κάποια σύλληψη, ούτε για το περιστατικό με την κλοπή της τσάντας ούτε για τις επιθέσεις κατά των μεταναστών.

Περιστατικά ξενοφοβίας έχουν σημειωθεί ξανά στην περιοχή όπως τον Σεπτέμβριο στη Σκάλα Λακωνίας, όταν, μετά από τη σύλληψη ενός πολίτη που νοίκιαζε οίκημα σε παράνομους μετανάστες υπό άθλιες συνθήκες, πολλοί κάτοικοι τις περιοχής έκαναν έξωση στους μετανάστες που φιλοξενούσαν, με αποτέλεσμα δεκάδες από αυτούς να ζουν για μέρες στον δρόμο.

tsats είπε...

Με τον κινδυνο η ενημερωση απο το polsilas να ειναι του επιπεδου των προτιμησαμε να μην ασχοληθουμε δημοσια με το θεμα μεχρι να εχουμε καποιες αξιοπιστες πληροφοριες.
Μπορω προσωπικα να σας διαβεβαιωσω οτι οι παραπανω αναδημοσιευσεις-πληροφοριες δεν ανταποκρινινται στην ΑΛΗΘΕΙΑ.
Αντιθετα ειναι ολες αναπαραγωγη της ιδιας πηγης με το απαραιτητο ρετουσαρισμα απο τον καθε αναμεταδοτη ωστε να απηχει την προσωπικη του ιδεολογικη,κομματικη,κοινωνικη θεση.
To προβλημα επιχειρει να τοποθετησει στην σωστη του διασταση ομαδα πρωτοβουλιας πολιτων .

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που έγιναν στην περιφέρεια  του Δήμου μας ,
       Επίθεση και ληστεία νεαρής  γυναίκας  καθώς και απειλές σε οδηγούς διερχόμενων αυτοκινήτων από τρεις μεθυσμένους Μαροκινούς  στους Μολάους, την  1/2/2011.
       Βανδαλισμός στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στους Μολάους από ομάδα αγνώστων, την ίδια ημέρα.
       Επιθέσεις από οργανωμένη ομάδα ντόπιων σε καταλύματα μεταναστών (στα Πάκια, τους Μολάους και τη Συκιά) καθώς και ξυλοδαρμοί, που προκάλεσαν σε ορισμένες περιπτώσεις  βαριές σωματικές βλάβες, τη νύχτα της 2/2/2011.
   νιώθουμε την ανάγκη να αντιδράσουμε, καλώντας σε ανοικτό δημόσιο διάλογο την τοπική εξουσία του Δήμου Μονεμβάσιας, τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες, για την εξεύρεση πρόσφορων και  ειρηνικών λύσεων για τα προβλήματα που προέκυψαν  και που, αν δεν αντιμετωπιστούν , θα συνεχίσουν να υπάρχουν και  να διογκώνονται.
Γι’αυτό σας καλούμε την Παρασκευή 11/2/2011 και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου (πρώην Tifanny’s)
 
 
                                           ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

θα επανελθω με τα αποτελεσματα της συγκεντρωσης.

tsats είπε...

Διορθωση

Με τον κινδυνο η ενημερωση απο το polsilas να ειναι του επιπεδου των -εκδοχων- προτιμησαμε να μην ασχοληθουμε δημοσια με το θεμα μεχρι να εχουμε καποιες αξιοπιστες πληροφοριες.

ένας φίλος είπε...

Το τελευταίο σχόλιο αντί να με φωτίσει μου δημιούργησε απορία.

Κοινό σημείο όλων των εκδοχών είναι ότι έγιναν «επιθέσεις από οργανωμένη ομάδα ντόπιων σε καταλύματα μεταναστών (στα Πάκια, τους Μολάους και τη Συκιά) καθώς και ξυλοδαρμοί, που προκάλεσαν σε ορισμένες περιπτώσεις βαριές σωματικές βλάβες, τη νύχτα της 2/2/2011.»

Επίσης για οποίον θέλει να ενημερωθεί σφαιρικότερα ας κάνει μια βόλτα στο http://www.stoxos.gr/2011/02/blog-post_1760.html να δει τα πανηγύρια που κάνουν οι φασίστες και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Επειδή οι μόνες «αξιόπιστες πληροφορίες» μπορούν να προέλθουν μόνο από τα σαράντα παλληκάρια της επίθεσης μάλλον θα αργήσουμε «να ασχοληθούμε δημόσια με το θέμα».


Μέχρι τότε για να πλουτίζουμε τις γνώσεις μας παραθέτω δυο λήμματα από τη wikipedia

Πογκρόμ (από τη ρωσική λέξη погром (πογκρόμ), από το ρήμα "громить" (γκρομίτ) που σημαίνει «συντρίβω») είναι μια μαζική και οργανωμένη βίαιη επίθεση εναντίον κάποιας συγκεκριμένης εθνικής, θρησκευτικής ή άλλης ομάδας

… πογκρόμ ήταν το Kristallnacht (Κριστάλναχτ), δηλαδή η «Νύχτα των Κρυστάλλων», στη Ναζιστική Γερμανία, που ονομάζεται και Pogromnacht (Πογκρόμναχτ), δηλαδή η «Νύχτα του Πογκρόμ»

Ανώνυμος είπε...

Προς "ένας φίλος", όπως και στους Τόνια, Αυγές, Ριζοσπαστες και λοιπούς δημοκράτες

Θα σου πω την αλήθεια που βλέπουν τα μάτια τα δικά μου ωμά, ψυχρά και ΑΠΛΑ.

1) Έψαξες πολύ για να βρεις κι ενα blog ή ιστοσελίδα ακροδεξιών. Το ξέρω. Οι σύγχρονοι "αγωνιστές" του δίκαιου, σαν εσένα, όμως, ξέρεις πως δεν κρατούν σήμερα σημαίες και πανό, αλλά πληκτρολόγιο.
Η πλειοψηφία των δημιουργών Ελληνικών blog, ξέρεις πως είναι αριστεροί. Εχθροί του Ελληνισμού σήμερα δεν είναι οι λαθρομετανάστες, αλλά ονομάζονται "ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΕΣ" οί "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ". Αυτοί δηλαδή, που αγωνίζονται για τα δικαιώματα όλων, εκτός των Ελλήνων.
Αυτούς που λένε "κοιτάτε τους πως πανυγηρίζουν..." αναφερόμενους σε μια πολύ μικρή διαδυκτιακή μειοψηφία, που πρέπει να ψάξεις πολύ για να τους βρεις, ώστε να κάνεις τον προσυλιτισμό σου, έπειτα. Τι ήθελες να ακούσεις εκεί; Μα αυτά ακριβως που εντόπισες! Ψάχνοντάς τα πολύ, μάλιστα...
Εγώ σε παραπέμπω στο 99% των διαφορετικών απ'αυτό, blog, που μπαίνετε ΕΣΕΙΣ και βρίζετε άλλους. Τα λέτε πιο ήπια;
Δε βγάζουμε άκρη έτσι.

2) Συμπονώ αυτούς τους ταλαίπωρους λαθρομετανάστες και καταδικάζω τα γεγονότα βίας κι όχι απλά προειδοποίησης.

3) Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αφού:
- Δεν ήταν κόρη σου αυτή που της επιτέθηκαν με το μαχαίρι.
- Ο βανδαλισμός του Ναού του Αγίου Γεωργίου, δε σε αφορά, αφού ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ σε Θεό.
- Τα σπίτια που λεηλάτησαν δεν ήταν δικά σου.
- Γενικώς, δεν πήραξαν κανένα δικό σου ...ακόμα.

4) ΕΓΩ πάλι, είμαι από αυτούς που δέχθηκαν επιθέσεις.
- Τον Οίκο του Θεού τον θεωρώ Σπίτι που ανήκω.
- Δεν μπορώ επίσης να αντικρίζω ξένα όντα που ήρθαν να βρωμίσουν τον τόπο που αγωνίζομαι και παλεύω από όταν γεννήθηκα, να συνουσιάζονται έξω από τη Γέννηση Του Χριστού στους Μολάους!
- Θέλω το παιδί μου να έρχεται μόνο του σπίτι από το μάθημα, όταν καλά καλά δεν έχει ακόμα νυχτώσει.
- Ο παπάς στα Πάκια την επόμενη ημέρα τους τάισε και τους έντυσε. Το έγραψαν και "φυλλάδες" σας. Με ενοχλεί που δεν το ανέφερε κανείς σας.
- Δε με πειράζει που άνοιξαν τα γραφεία του συλλόγου μας για να ζεσταθούν σπάζοντας το παράθυρο. Με πειράζει που δε τα σεβάστηκαν, δεν τα άφησαν όπως τα βρήκαν.

ΓΙΑΤΙ με πειράζει;;;
Διότι όταν δεν είχαν ρούχα τους έδωσα.
Όταν δεν είχαν φαγητό, τους έδωσα.
Όταν ήμουν στη χώρα τους με ραμαζάνι, τους σεβάστηκα και δεν έτρωγα, δεν έπινα νερό μπροστά τους, δεν κάπνιζα, σεβόμουν τη θρησκεία τους.

Κύριοι. Αυτοί που αποκαλείτε "Φασίστες" (τραμπούκους και μη), όταν η κοινωνία μας, ο τόπος μας, η χώρα η δικιά μου (αυτή που φιλοξενεί κι εσένα), αυτοί θα είναι η ελπίδα σας όταν θα απειληθεί. Σε κάτι τέτοιους "φασίστες" οφείλεις σήμερα την ελευθερία σου και σ'αυτούς θα στηρίζεσαι ΚΑΙ ΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΕΣ!

Κι αφού κι εγώ πηγαίνω εκκλησία, σε Εθνικό Ύμνο οποιουδήποτε κράτους θα σταθώ προσοχή, αλλά συγκινούμαι κάποιες στιγμές που ακούω τον Ελληνικό και τίποτα περισσότερο, θεωρούμαι κι εγώ φασίστας, τότε δέχομαι κι εγώ αυτό τον χαρακτηρισμό.

Ένας ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΜΟΛΑΪΤΗΣ

τονια είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ.... Αυτό περίμενα τόσο καιρό. Φασίστες ακούω κ φασίστες δε βλέπω! Το καταλαβαίνω βέβαια γιατί κ εγώ στη θέση τους θα ντρεπόμουν για τον εαυτό μου!
Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι να μην ασχοληθώ μαζί σου αλλά επειδή, δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί που σκέφτονται σαν εσένα θα κάνω τον κόπο να σου δείξω κ την άλλη πλευρά. Λοιπόν, ας τα πάρουμε από την αρχή. Τα δικά σου μάτια προτιμούν να βλέπουν την αλήθεια ωμά, ψυχρά κ απλά, τα δικά μου όμως προτιμούν να τη βλέπουν συναισθηματικά, ανθρώπινα κ πολύπλοκα... Είδες πως αλλάζει η αλήθεια από τη μια στιγμή στην άλλη???
Ας αριθμήσω κ εγώ μήπως κ γίνει πιο κατανοητό αυτό που θέλω να πω.
1) Τα blogs συνήθως δημιουργούνται από ανθρώπους που θέλουν να πουν κάτι(καινούργιο). Είναι ένα μέσο διαλόγου κ ανταλλαγής απόψεων. Οι φασίστες δε νομίζω πως έχουν κάποια άλλη πρόταση για τα προβλήματα του τόπου έκτος από το "ξύλο στους μετανάστες κ στους αναρχοάπλυτους" οπότε τα blogs τους είναι άχρηστα. Μπορεί να φτιάξουν κανά-δυο μόνο κ μόνο για να βλέπουν φότο από τα κατορθώματά τους κ να χαίρονται μόνοι τους (βλέπε το παραπάνω blog).
2) Το να καταδικάζεις τα γεγονότα βίας αλλά να υποστηρίζεις όλο το υπόβαθρο των φασιστών δε σε κάνει καλύτερο από αυτούς. Τα γεγονότα τα καταδικάσαμε σχεδόν όλοι, από το δήμαρχο μέχρι τον τελευταίο πολίτη, εμένα αυτό μου φαίνεται τελείως γελοίο κ μάταιο αν ακολουθείται από ένα σωρό "αλλά....".
3) Σε όλους μας έχει συμβεί κάποιο μικρο-επεισόδιο βίαις επίθεσης, όχι όμως μόνο από μετανάστες. Σε αυτό το σημείο πρέπει να κάτσεις κ να σκεφτέις ποιός φταίει για όλ' αυτά. Φταίει ο μετάναστης που είναι άπλυτος κ έχει στο DNA του την τεμπελιά, την πουστιά κ την εγκληματικότητα? Φταίει το κράτος που αφού κάνει πρώτα καλά-καλά τη δουλειά του φορτώνει όλα τα προβλήματα του τόπου στους μετανάστες κ αφήνει εσένα να βγάλεις το φίδι από την τρύπα? Ή μήπως φταίμε εμείς που αφήνουμε τον κάθε μ..... που βλέπουμε στην τηλεόραση να μας κατευθύνει?
4) Εσύ φαντάζομαι πήγες στη χώρα τους ως τουρίστας. Είχες το ξενοδοχειάκι σου, το πρωινό σου, το μεσημεριανό σου, το ποτό σου κ ένα σωρό άλλα που χαρακτηρίζουν τις εκδρομές αναψυχής. Αυτοί ήρθαν εδώ χωρίς τίποτα, οι περισσότεροι έχουν οικογένειες κ παιδιά που πεινάνε. Επέτρεψέ μου να είμαι σχεδόν σίγουρη οτι αν ήσουν στη θέση τους θα έκανες τα ίδια, μη σου πω κ χειρότερα.
Σημείωση: Αυτό που ευχαριστήθηκα περισσότερο ήταν ο βανδαλισμός της εκκλησίας. Αν στον "οίκο του Θεού" συχνάζουν ύποκριτές σαν κ εσένα (που το παίζουν χριστιανοί αλλά έχουν τέτοιες απόψεις για τους συνανθρώπους τους) καλά έκαναν. Αν ήμουν στη θέση σου θα πίστευα οτι τους έστειλε ο Θεός!
Αυτά είχα να πω, το κειμενάκι "φασίστες, το μέλλον του τόπου" είναι πολύ ηλίθιο από μόνο του για να ασχοληθώ μαζί του.

τονια είπε...

Συγγνώμη, ξέχασα να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε εσένα κ την εκκλησία που αντί να πετάξετε στα σκουπίδια τα ρούχα που δε σας έκαναν, επειδή παχύνατε από το πολύ φαί, τα δώσατε στους μεταναστές. Ικανοποιώντας έτσι κ το αίσθημα φιλανρωπίας που έχουν όλοι οι κα"λ"οί χριστιανοί...

Ανώνυμος είπε...

1) Συμφωνώ μαζί σου κι απόλυτα μάλιστα
2) Εσένα έστι σου φαίνεται, εμένα όμως όχι
3) Έχω καθήσει κι έχω σκεφτεί. Εσύ πότε θα δεις ποιος φταίει;
4) Ήμουν τουρίστας λοιπόν κι αυτοί πεινούσαν και πεινάνε όπως λες. Γι'αυτό και τους σεβάστηκα. Εσύ πότε θα πας εκει πέρα να τους σπάσεις τα τζαμιά και τα τζάμια τους; Ή μήπως δε θα τους τα σπάσεις; Θα αρκεστείς μάλλον στο δικό μου Οίκο Του Θεού μου και των υπόλοιπων Ελλήνων;... Αν αρκεστείς σε αυτό, τότε ανήκεις στους "συνασπιστές πράσινους". Βάλε τους λοιπόν στο πανεπιστήμιο που έφτιαξα εγώ ο φορολογούμενος για να σπουδάσουν τα παιδιά μου και βγάζε τους έξω όταν ο Θεός, που λες, σας στέλνει για να του σπάτε τις εκκλησίες.
Πραγματικά εσένα λυπάμαι περισσότερο. Ειληκρινά λυπάμαι, Τόνια...
Εύχομαι αυτές τις βλασφήμιες να τις είπες μόνο για να με προκαλέσεις κι όχι επειδή τις πιστεύεις.

Ήταν η απάντησή μου (κι απ'ότι βλέπω άμεση) προς την "Θεόσταλτη βάνδαλο εκκλησιών Τόνια"

ο χρισμένος από εσάς ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΜΟΛΑΪΤΗΣ

τονια είπε...

Περιμένω την τιμωρία μου από τα 40 παλληκάρια των Μολάων....

Ανώνυμος είπε...

έχεις επίπεδο

Ανώνυμος είπε...

ηρεμια παιδια !!!
ΠΑΚΙΩΤΗΣ

Lupo είπε...

1.Αν νομίζετε πως το μεταναστευτικό είναι άσπρο-μαύρο,όπως όλα στην Ελλάδα,είστε βαθειά νυχτωμένοι.
2.Οι άνθρωποι που έρχονται χωρίς να έχουν στον ήλιο μοίρα,δοθείσης ευκαιρίας θα κάνουν τα ίδια και χειρότερα,ή ξεχάσαμε τη συμπεριφορά ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ Αλβανών τα πρώτα χρόνια ? Άρα ψυραιμία,υπομονή και πίεση για λύση,γιατί το ευκολότερο είναι να γίνουμε Φαρ Ουέστ αλά ελληνικά.
3.Αυτοί που έρχονται εδώ,ΔΕΝ ξέρουν ότι λόγω Σένγκεν είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στη χώρα υποδοχής και ότι δε μπορούν να πάνε πουθενά στην Ευρώπη,άρα εγκλωβίζονται κάπου που δεν θέλουν.Έτσι μας λούζονται και τους λουζόμαστε.
4.Η "ισχυρή" Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωδικαστήριο για τη συμπεριφορά της προς τους μετανάστες και το Βέλγιο γιατί,επέστρεψε στον "παράδεισό" μας μετανάστη !!!
5.Αναρωτηθήκατε πώς ήραν οι Μαροκινοί εδώ? Εύκολα:Αφότου έχτισαν το τοίχος τους οι Ισπανοί και κατήργησαν οι Τούρκοι τη βίζα από τις μουσουλμανικές χώρες,πήραν το τσάρτερ Καζαμπλάνκα-Κων/λη(80€),ποδαρόδρομο μέχρι τον Έβρο,ΚΤΕΛ με φιλική τιμή(45€)και συνολικά σε 3 μέρες στη διαμαντόπετρα του Παλαμά.
6.Αν πραγματικά θέλετε να κάνετε κάτι,προτείνω να βρείτε μόνοι σας τους κουραδόμαγκες και να τους καταγγείλετε στη Διεθνή Αμνηστία ή στον ΙΟΜ(Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης).Οι μπάτσοι μας και οι εισαγγελείς μας θα τους φιλούσαν και τα χέρια,αν δεν το έχουν κάνει ήδη.
Υ.Γ. Τόνια σε έχω για έξυπνη και πολιτικά ώριμη πια,για να τσιμπάς στα προβοκατόρικα δημοσιεύματα.
Y.Γ.1.tsats,βάλτε αυστηρούς κανόνες στη μάζωξη,γιατί αλλιώς αν βγάλετε άκρη χέστε με.Όχι ότι θα βγάλετε έτσι κι αλλιώς...

Α Β είπε...

προς ΕΝΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΜΟΛΑΙΤΗΣ

ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΗΡΟΥΣΕΣ ΕΧΘΕΣ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ;
ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ
(ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΦΟΥ ΕΔΡΑΣΑΝ 'ΜΟΥΛΩΧΤΑ' ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ) ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ, ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ...

(ΘΕΛΩ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο molaitis ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ).

α/α είπε...

Tονια ωπα ηρεμησε λιγακι..δεν ειναι ολα ασπρο μαυρο υπαρχει και το γκρι ενδιαμεσα...με το μισος και την οργη που σε διακατεχει δεν λυνονται τα προβληματα..υπομονη λοιπον

Ανώνυμος είπε...

Aπό δημοσιογράφο που θέλησε να πάρει συνεντεύξεις για τα γεγονότα, έμαθα πως η αστυνομία των Μολάων δεν έχει καταγράψει κανένα συμβάν τέτοιου είδους, για την νύχτα της 2/2/2011 ούτε για τα επόμενα. Άραγε για την τσάντα και την εκκλησία έχει καταγράψει; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο καχύποπτος είπε...

Σε όλα τα παραπάνω σχόλια υπάρχει μια δόση δικαίου (αυτό που αναλογεί βέβαια-ακόμα και στον μολαΐτη "Φασίστα"-μη βιαζόσαστε να τον κατασπαράξτε).Έχω όμως μια απορία ή μάλλον βεβαιότητα:
Ο βανδαλισμός της εκκλησίας ήταν προβοκάτσια;
Υποψιάζομαι ότι αν υπήρχε μόνο το περιστατικό με τη δασκάλα δεν θα έκαναν πάρτι τα κου-κλουξ-κλαν-άκια. Μήπως κάποιος τους έδωσε αυτό που χρειάζονταν ή μήπως το πήραν μόνοι τους; Η δασκάλα πολύ φοβάμαι ότι ήταν μόνο το καψούλι αλλά η εκκλησία το μπαρούτι.

Allosanfan είπε...

Τα προηγούμενα χρόνια ζήσαμε μια ελληνική εκδοχή του αμερικάνικου ονείρου όπου μέσα από το χρηματιστήριο, την διαστρωματική λαμογιά και τις αρπαχτές, η περίφημη μεσαία τάξη (η τάξη των μικροαστών δηλαδή) θεωρούσε το ενδεχόμενο του εύκολου πλουτισμού ως απολύτως πιθανό (αδιαφορώντας τις περισσότερες φόρες αν αυτό αποβαίνει σε βάρος όλων των υπόλοιπων και των δημόσιων αγαθών). Αποτέλεσμα της ιδεολογικής αυτής στρέβλωσης ήταν η διάλυση των συλλογικοτήτων, της αλληλεγγύης συντροφικότητας. Ο ατομικισμός ως πρακτική, ιδεολογική και ψυχολογική επιλογή έγινε μονόδρομος. Ο Άλλος αποτιμάται ως αξία όταν είναι εύκολα μετατρέψιμος σε χρηματικό όφελος. Οι ¨παράνομοι¨ -ανασφάλιστοι μετανάστες με τα χαμηλά μεροκάματα, λειτούργησαν ως κάρβουνο στην ατμομηχανή της ανάπτυξης. Από τις καθαρίστριες πολυκατοικιών μέχρι τους εργάτες στα ολυμπιακά έργα συνέβαλαν στην αίσθηση μιας πλασματικής ευμάρειας που ο νεοέλληνας μικροαστός, με οδύνη, παρατηρεί σήμερα να καταρρέει.

Καθώς λοιπόν τα όνειρα μετατράπηκαν σε εφιάλτες η αναζήτηση των αιτίων και των ευθυνών είναι αναπόφευκτη. Μόνο που επειδή είναι δύσκολο να στραφούμε εναντίον της απροσπέλαστης τρόικας, του ακατανόητου ληστρικού χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού, της οχυρωμένης στην πολιτική ασυλία κυβέρνησης, στην νομοθετημένη ατιμωρησία των μεγαλο-αρπαχτικών και τέλος εναντίον του κακού εαυτού μας, ο εύκολος Άλλος είναι μια κάποια λύση. Δεν πρόκειται για ιστορική πρωτοτυπία το γνωρίσαμε στη Γερμανία και την Ιταλία του μεσοπολέμου, στο ρατσιστικό νότο των ΗΠΑ, στο φονταμενταλισμό των ισλαμιστών.

Η ελληνική κοινωνία, αν δεν καταφέρει να στρέψει το θυμό της στις πραγματικές αίτιες της κρίσης θα τον στρέψει εναντίον του εύκολου και ορατού στόχου, έχει δηλαδή όλες τις προϋποθέσεις να οδηγηθεί σε έναν σταδιακό εκφασισμό. Τα άτομα (όπως ο σχολιαστής) χωρίς να κατανοούν που οδηγούνται θα υπερασπίζονται την ορθοδοξία μετατρέποντας την σε φονταμενταλιστικό Ισλάμ, τις αξίες της δημοκρατικής χώρας μας επιτιθέμενοι στην ουσία της δημοκρατίας.

Στους Μολάους βρεθήκαν αρχικά οι μετανάστες με αφορμή, αλλά όχι αίτια, την επίθεση στη νεαρή δασκάλα. Σειρά θα έχουν αύριο οι ¨συνασπιστές και οι πράσινοι¨; Και μετά όποιος τολμά να διαφωνήσει με τους υπερασπιστές του έθνους και της θρησκείας;
Το να αντιπαρατεθεί κανείς με ανθρώπους που έχουν προσχωρήσει ήδη σε αυτές τις απόψεις είναι μάταιος κόπος . Σημαντικό είναι να δούμε πως θα εμποδίσουμε να εξαπλωθούν αυτές οι απόψεις και συμπεριφορές.
Νομίζω ότι σε πρώτη φάση θα πρέπει να υποχρεωθούν οι τοπικές αρχές (Δήμος, Αστυνομία) να πιεστούν να εγκαταλείψουν την στάση «δεν ξέρω , δεν είδα» και να αναδείξουν τα γεγονότα των Μολάων (επίθεση στη δασκάλα, βανδαλισμός, επίθεση στους μετανάστες) ως ποινικά κολάσιμες πράξεις με την ηθική και ποινική απαξία που αντιστοιχεί στην κάθε πράξη

Περίοικος είπε...

Κ Ο Ι Ν Η Λ Ο Γ Ι Κ Η

Μια νεκρολογία που δημοσιεύτηκε στους Times του Λονδίνου. Δυστυχώς δεν
υπάρχουν περισσότερα στοιχεία
για τη δημοσίευση αυτή. Ωστόσο εκείνο που έχει σημασία δεν είναι η
δημοσίευση ή όχι τής νεκρολογίας αυτής
αλλά τούτο το περιεχόμενό της και μόνο.


Σήμερα πενθούμε το θάνατο μιας αγαπημένης παλιάς φίλης,
τής Κοινής Λογικής, η οποία μας συντρόφευε για πολλά χρόνια. Κανείς
δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την ηλικία της αφού το μητρώο γέννησής της
έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό σε γραφειοκρατικές διατυπώσεις. Θα τη
θυμόμαστε ως κάποια που μας δίδαξε πολύτιμα μαθήματα όπως αυτά:
-Έχε την κοινή λογική να προστατεύεσαι.
-Το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι.
-Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη, και...
-Ίσως ήταν δικό μου το φταίξιμο.

Η Κοινή Λογική έζησε σύμφωνα με απλές, συνετές οικονομικές
πολιτικές, όπως "μην ξοδεύετε περισσότερα απ' αυτά που κερδίζετε" και
αξιόπιστες στρατηγικές όπως "Υπεύθυνοι είναι οι ενήλικες και όχι τα
παιδιά".

Η υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία όταν τέθηκαν
σε ισχύ καλοπροαίρετοι αλλά αυταρχικοί κανονισμοί. Αναφορές για ένα
6χρονο αγόρι που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση επειδή φίλησε
μια συμμαθήτριά του, για εφήβους που αποβλήθηκαν από το σχολείο επειδή
χρησιμοποίησαν στοματικό διάλυμα μετά το γεύμα και για έναν δάσκαλο
που απολύθηκε επειδή επέπληξε έναν απείθαρχο μαθητή, απλώς επιδείνωσαν
την κατάστασή της.

Η Κοινή Λογική έχασε έδαφος όταν γονείς επιτέθηκαν σε
δασκάλους επειδή έκαναν τη δουλειά που οι ίδιοι δεν είχαν καταφέρει να
κάνουν αναφορικά με την πειθάρχηση τών ανυπάκουων παιδιών τους.

Η υγεία της επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο όταν τα σχολεία
υποχρεώθηκαν να παίρνουν τη γονική συναίνεση για να βάλουν αντηλιακό ή
να δώσουν μια ασπιρίνη σ' ένα μαθητή αλλά δεν μπορούσαν να ενημερώσουν
τους γονείς όταν μια μαθήτρια έμενε έγκυος και ήθελε να κάνει έκτρωση.

Η Κοινή Λογική έχασε τη θέληση για ζωή όταν οι εκκλησίες
έγιναν επιχειρήσεις και οι εγκληματίες τύγχαναν καλύτερης μεταχείρισης
από τα θύματά τους.

Η Κοινή Λογική δεν κατάφερε να ξεπεράσει το γεγονός ότι,
όχι μόνο δεν μπορούσες να υπερασπιστείς τον εαυτό σου από ένα
διαρρήκτη μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, αλλά ο διαρρήκτης μπορούσε και
να σε μηνύσει για βιαιοπραγία.

Η Κοινή Λογική παραιτήθηκε τελικά από κάθε θέληση για ζωή
όταν μια γυναίκα που τάχα δεν κατάλαβε ότι ένα αχνιστό φλιτζάνι καφέ
ήταν ζεστό, έχυσε λίγο στην ποδιά της κι' ανταμείφθηκε άμεσα μ' έναν
τεράστιο διακανονισμό.

Πριν από το θάνατο τής Κοινής Λογικής είχε προηγηθεί ο
θάνατος τών γονιών της, τής Αλήθειας και τής Εμπιστοσύνης, τής συζύγου
Σύνεσης και τών παιδιών της Ευθύνης και Λογικής.

Έχουν επιζήσει τα 4 ετεροθαλή αδέλφια της:

Ξέρω τα Δικαιώματά μου

Το Θέλω τώρα

Κάποιος άλλος φταίει

Είμαι θύμα

Στην κηδεία της δεν παρευρέθησαν πολλοί καθώς ελάχιστοι συνειδητοποίησαν
ότι απεβίωσε.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς τα σχόλια του θέματος (που δεν είναι μόνο η κατάληψη της νομικής) είναι πολλά. Δυστυχώς, είναι δύσκολο να τα διαβάσει κάποιος σε μια στιγμή.

Επιγραμματικά.
Κρατώ το τελευταίο σχόλιο του Allosanfan που είναι πιο ψύχραιμος και πιο ουσιαστικός απ'όλους και στα δύο σχόλια του. Η φράση που αφορά τους μετανάστες "κάρβουνο στην ατμομηχανή της ανάπτυξης", είναι πολύ εύστοχη και την συγκρατώ. Μου άρεσε πολύ. Δυστυχώς γειτονικοί μας μετανάστες υποστηρίζουν πως ήταν "η μηχανή της ανάπτυξης της Ελλάδας" κι όχι το κάρβουνό της, αλλά αυτό είναι ενα άλλο θέμα.
Ο Allosanfan με λίγα λόγια κάνει κάλεσμα συλλογικότητας κι αλληλεγγύης ενάντια στα αρπαχτικά και τους πραγματικούς υπαίτιους της σημερινής κατάστασης της Ελλάδας. Δεν πρέπει να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Το "δεν ξέρω, δεν είδα" επικρατεί στην κοινωνία των Μολάων και δεν πρέπει να το αφήσουμε. Η τιμωρία απουσιάζει. Ο φόβος να απελαθεί ο μαχαιροβγάλτης Μαροκινός χωρίς να δικαστεί και να φυλακιστεί, υπάρχει. Να δικαστεί κάποιος τραμπούκος που έστειλε στο νοσοκομείο μετανάστες, δεν παίζει, αφού δεν υπάρχει μήνυση. Να γίνει μήνυση κατα αγνώστων ή γνωστών, από παράνομο μετανάστη, δεν υπάρχει περίπτωση.
Πρέπει λοιπόν να διαλλέξουμε ανάμεσα στην αδιαφορία και την πράξη. Το 2ο μπορεί να γίνει συλλογικά, με συζήτηση αρχικά, για εύραση λύσης ώστε να μην ξαναέχουμε παρόμοια γεγονότα. Η φερώμενη ως "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ" καλό μου ακούγεται. Όμως κάνουν πρόσκληση ανώνημη κι ανυπόγραφη. Το ανώνυμο είναι μέγα λάθος, που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, αφού εύλογα, για να είναι ανώνυμο κάτι θέλει να κρύψει. Εγώ θα πάω πάντως στην αποψινή συγκέντρωση αφού μου δίνεται το δικαίωμα. Αν διαπιστώσω πως πρόκειται για ΠΑΜΕ, ΔΕΝΠΑΜΕ, Χρυσή Αυγή κλπ, τότε, έχω το δικαίωμα να αποχωρήσω.

Δημοκρατία = δυνατότητα του να επιλλέγω που θα συμμετέχω. Μπορώ να λέω τη γνώμη μου όπου μου δίνεται το δικαίωμα.
Στο blog αυτό έχω ξαναρωτήσει, αν δικαίωμα λόγου έχει όποιος θέλει. Δυστυχώς η Τόνια που ανάρτησε το παρόν θέμα, περίμενε ανυπόμονα να εμφανιστεί κάποιος με αντίθετες απόψεις από τις δικές της. Αφού λοιπόν μετά από καμιά 20αριά σχόλια εμφανίστηκε κάποιος, η Τόνια ξεκίνησε το show αποθυμένων της λέγοντας "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ.... Αυτό περίμενα τόσο καιρό. Φασίστες ακούω κ φασίστες δε βλέπω! "
Όταν σε blog συλλόγου, όχι πολιτικού φορέα, αναρτά κάποιος θέμα, με τη λαχτάρα να εμφανιστεί ένας φασίστας (υποτίθεται) ώστε να τον γδάρει, τότε μόνο σε συλλογική προσπάθεια μικρής τοπικής κοινωνίας δε θα μπορούσε να ανήκει.
Έτσι κι αυτοί που πήγαν να ξυλοφορτώσουν, λαχταρούσαν κάποιο σοβαρό παράπτωμα από τους Μαρακινούς ώστε να έχουν αφορμή γιατί το χέρι τους τους έτρωγε.

Αγαπητέ "Α Β" χαίρομαι που κατα βάθος, διακρίνω να βλέπεις κάτι θετικό σε εμένα. Λυπάμαι όμως που θα σε απαγοητεύσω, μιας και υιοθετώ τις απόψεις του "Φασίστας Μολαΐτης". Ήταν σε πιο έντονο ύφος, αλλά μόνο φασιστικές δεν ήταν. Συγγνώμη αν σε στεναχώρησα, ειληκρινά.

Lupo συμφωνώ μαζί σου αλλά δε μπορώ να κάνω τίποτα.

Καχύποπτε. Το επόμενο πρωί της επίθεσης στην εκκλησία, το έμαθα από μια τυχαία "καλημέρα" που είχα με ιερομένο, ο οποίος μου είπε πως να μη βγούμε κανένας να πει πως προερχόταν από λαθρομετανάστες. Οι ζημιές ήταν σοβαρές. Έψαχναν λεφτά ή χρυσαφικά. Τις εικόνες από το τέμπλο τις ξύλωσαν όλες, αλλά τις άφησαν πεσμένες χωρίς να τις πάρουν. Το παγκάρι το έσπασαν και έσκισαν καλύματα.
Φήμες και μόνο φήμες, λένε μόνο για λαθρομετανάστες μελαμψούς ή ΡΟΜ.
Η περίπτωση να ήταν η ίδιοι που έκλεψαν τη δασκάλα δεν ισχύει αφού υπολογίζεται η παραβίαση της εκκλησίας να έγινε την ίδια ώρα ή λίγο αργότερα

molaitis

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, κουραδόμαγκες ανασκουμπωθείτε και συνέλθετε όσο είναι καιρός. Μια χούφτα είσαστε, μια χούφτα θα μείνετε στην καλύτερη περίπτωση, μια ή δυό χούφτες με ανοιχτά τα δάχτυλα θα συνεχίσετε να βλέπετε πάντα όταν πάτε να μιλήστε ζωντανά. Και οι Ιεχωβάδες περισσότερες πιθανότητες έχουν να πείσουν τους αλλόθρησκους απ’ότι εσείς άχρηστοι… Μα τόσο ανίκανοι; Τόσο ανούσιοι, τόσο ανόητοι, τόσο αντιπαθείς, μόνο εσείς!!!
Εικασία-βεβαιότητα ενός μ@@@@@ απ’τους πολλούς που σχολίασαν: η βεβήλωση του ναού είναι προβοκάτσια! ΤΟΤΕ ΒΡΕ Μ@@@@@ ΚΑΙ ΟΙ 40 ΣΤΟΥ ΜΟΛΑΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΜΑΡΟΚΙΝΟΙ, ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑ. Γεννημένος σεναριογράφος είσαι ρε φούστη…
Ο επόμενος σχολιαστής, ο καχύποπτος, η λάιτ έκδοση του αντάρτη, μετρίασε το πολλαπλό χτύπημα στον molaitis, αυτός δε βιάζεται να τον κατασπαράξει από τώρα, θα φάει αργότερα o κανίβαλος. Χαρδαβελικός τύπος, καψούλια, μπαρούτι, ιντριγκαδόρος κι αυτός, πιθανή ταυτοπροσωπία με τον προηγούμενο μ@@@@@. Σας έτερψε σίγουρα όπως πάντα αγαπητοί αναγνώστες, ο δικός σας “καχύποπτος” μ@@@@@@, ανανεωμένος και πάλι κοντά σας!
Ο ΑΒ (Βασιλόπουλος), ο αντικειμενικός σχολιαστής, ο άνθρωπος που βλέπει παραλήρημα μονόχρωμο, ο τύπος που τείνει σε μελαγχολία γιατί ο molaitis έγραψε άλλα από αυτά που ήθελε να διαβάσει. molaitis παρακαλώ να επανορθώσεις άμεσα, ο κύριος ΑΒ επιθυμεί να διαβάζει άλλα από σένα, πρέπει να σε απασχολήσει σφόδρα η μέλλουσα θετική του άποψη, προσπάθησε να είσαι καλός μαζί του και που ξέρεις , μπορεί στο μέλλον να σε προτείνει ως νέο μέλος στο στενό κύκλο της μικρής πλην επαναστατικά ενεργής ομάδας συμμοριτών! Περίπτωση γραφική, ο σχολιαστής γαρούφαλο λατέρνα κι επανάσταση… Καλά ρε μπαγλαμά ΑΒ, το παραλήρημα που προηγήθηκε με το χαιρέκακο του βανδαλισμού της Εκκλησίας σε άφησε ατάραχο ε; Στρουθοκαμηλάκι; Τακίμιασες και έβγαλες γλώσσα αμαρτωλέ… Κατά τ’ άλλα και συ ανοιχτόμυαλος, ο Δανίκας δεν έπρεπε να έχει άσυλο γιατί μ’αυτά που γράφει , και πείθει και τσούζει συνάμα ο κώλος σου…. Σε πέρασα για τροτσκιστή στην αρχή αλλά τσιράκι του Γιόζεφ είσαι και συ ρε καρνάβαλε, παλιοπροδότη. Φτου σου ρουφιάνε! Εσύ tsats, διαχειριστή του όλου σκηνικού, πολύ ερωτηματικό στο πρώτο σου σχόλιο, πολύ παρένθεση, πολύ αποσιωποιητικό. Φοβάσαι να γράψεις τη γνώμη σου; Κάτι θες να πεις, πας να το πεις, τάχα μου αναρωτιέσαι, τελικά τζίφος το προσωπικό στίγμα. Πολύ σφίγγεσαι και να μου το θυμηθείς, κάνει κακό και στην υγεία και στην αξιοπιστία. Για να μην σε φέρω ούτε σε διάλογο ούτε σε δύσκολη θέση, αποφεύγω εσκιεμμένα να σου ζητήσω τοποθέτηση-αίσθηση πάνω στα ξερατά κατάπτυστα σχόλια της tonia, ας πούμε ότι είναι ενήλικη κι έχει προσωπική άποψη στην οποία δεν επεμβαίνεις. Μην επέμβεις λοιπόν, καμμία ευθύνη.
tonia, tonia, που είσαι tonia; Ξέρω, πάντα παρούσα σε αναταραχές, καταλήψεις, επεισόδια, πορείες. Πάντα στο πλευρό των αναξιοπαθούντων, των ασθενών, των ασθενέστερων, των ασθενέστατων, των κατατρεγμένων όλης της υπόλοιπης γης . Δυναμική, προσηλωμένη στην ανατροπή, οραματίστρια ενός λαμπερού και ισόνομου αύριο, άσχετο αν θα σου καθότανε αβάσταχτα βαρύ το βερύκοκο κοφίνι-λανάρα στην κουλή περίπτωση ενός ερυθρόμαυρου μέλλοντος. Φιλικά, πολύ φιλικά σου σφίγγω το χέρι. Και σ’ευχαριστώ κοριτσάκι μου. Σε χρειαζόμουν και ήσουν πάντα εκεί, πάντα διαθέσιμη, πάντα έτοιμη.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι ο πολύτιμος κρυφός συνεργάτης μου που ανασύρω κάθε φορά που κινδυνεύω από πραγματικά έξυπνους ανθρώπους. Όχι, εσύ δεν είσαι έξυπνη, είσαι δραστήρια, αγωνίστρια, πεισματάρα, αλλά όχι έξυπνη. Για την ακρίβεια δεν είσαι καθόλου έξυπνη αφού επαναλαμβάνεσαι καιρό τώρα σε μια σειρά χρήσιμων για μένα στόχων που εσύ ΑΡΝΕΙΣΑΙ να δεις. Είσαι ένα οργανικό καλοκουρδισμένο παπαγαλογρανάζι της μηχανής μου και διατηρείσαι εθελούσια έτσι, εμμένοντας στις ίδιες επιλογές σου που με εξυπηρετούν. Και νοιώθω ακόμα πιο ασφαλής που είσαι τόσο εγωίστρια, που επιμένεις χρόνια τώρα στην ορθότητα της άποψης σου. Ίσως θα’πρεπε να ευχαριστήσω και κάποιους οικείους ανθρώπους σου που στην προσπάθεια τους να σε κάνουν να λειτουργείς με αυτοπεποίθηση, αγνόησαν να σου μάθουν κάποια άλλα εξίσου σημαντικά πράγματα για τη εύρρυθμη λειτουργία σου. Σας ευχαριστώ όλους, μαζί και τους προηγούμενους σχολιαστές με την ίδια πάνω κάτω άποψη με τη δική σου, που για χάρη της επιτηδευμένης διαφοροποίησης αποτελείτε χρόνια τώρα τον πρεσβύωπα σύντροφο μου. Εσείς είστε ο νόμος της αντεστραμένης δράσης που θα οδηγήσει τις εξελίξεις, εσείς θα κερδίσετε δημοσιότητα και εφήμερη συμπάθεια, εσείς θα χαρείτε περισσότερο μια στιγμιαία τόσο δα, μικρή ψευδεπίγραφη επιτυχία. Αλλά και ΠΟΤΕ’ έτσι δεν θα καταφέρετε ουσιαστική νίκη, διαχρονικά ηλίθιοι αγωνιστές μου. Ποτέ κανείς πραγματικά έξυπνος δε θα σας πιστέψει , κανείς ικανός δε θα σας εμπιστευτεί γιατί αν πραγματικά τόσα χρόνια πιστεύατε σε κάτι ανώτερο και αξίζατε κάτι καλύτερο, θα το είχατε ήδη πετύχει. Φούσκα διαχρονική , καρπαζοεισπράκτορες της παιδικής ηλικίας με απωθημένα, κομπλεξικοί, ατάλαντοι, καμπούρηδες, ευνουχισμένοι ικανοτήτων και διαύγειας, στραβομούρηδες, μεμψίμοιροι, όλοι εσείς πολύτιμα γρανάζια μου, μείνετε έτσι όπως είστε, ενωμένοι δυνατοί. Πορευτείτε όπως πορευτήκατε, με όλα τα αντί και τα παράγωγα αυτών που φωνάζετε, με αντίδραση, ανυπακοή, απειθαρχία, τρικλοποδιές, φθόνο για την ικανότητα του πλησίον σας να τα καταφέρνει και να είναι ευτυχισμένος και νοικοκύρης έστω και με λίγα πράγματα στη ζωή του. Και το κυριότερο απ’όλα, συνεχίστε έτσι, χωρίς ίχνος πραγματικής αγάπης για τον πλησίον σας. Χωρίς το βάρος της συνείδησης, της αυτοκριτικής, της υγειούς συλλογικής αλληλεγγύης και συμμετοχής, μόνο για πάρτυ σας κοροϊδάρες μου. Θα σας προστατεύω και θα με εξυπηρετείτε. Θα τους συσπειρώνετε και θα σας φτύνουν. Αλλά πλέον σας είναι τόσο απολαυστικό το φτύσιμο που τρώτε που το επιδιώκετε καθημερινά.

Πιστοί στο όραμα!!! Στο όνομα της λαϊκής πάλης και αντίστασης!!! Αιώνια βόδια!!!
Λοιπόν, κουραδόμαγκες ανασκουμπωθείτε και συνέλθετε όσο είναι καιρός. Μια χούφτα είσαστε, μια χούφτα θα μείνετε στην καλύτερη περίπτωση, μια ή δυό χούφτες με ανοιχτά τα δάχτυλα θα συνεχίσετε να βλέπετε πάντα όταν πάτε να μιλήστε ζωντανά. Και οι Ιεχωβάδες περισσότερες πιθανότητες έχουν να πείσουν τους αλλόθρησκους απ’ότι εσείς άχρηστοι… Μα τόσο ανίκανοι; Τόσο ανούσιοι, τόσο ανόητοι, τόσο αντιπαθείς, μόνο εσείς!!!
Εικασία-βεβαιότητα ενός μ@@@@@ απ’τους πολλούς που σχολίασαν: η βεβήλωση του ναού είναι προβοκάτσια! ΤΟΤΕ ΒΡΕ Μ@@@@@ ΚΑΙ ΟΙ 40 ΣΤΟΥ ΜΟΛΑΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΜΑΡΟΚΙΝΟΙ, ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑ. Γεννημένος σεναριογράφος είσαι ρε φούστη…

A B είπε...

ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ !!! (ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ 11/02/2011 ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ; ΕΓΡΑΨΕ ΠΑΛΙ !!! )

τονια είπε...

Κανα νέο από τη συζήτηση της Παρασκευής?

Ανώνυμος είπε...

Σε τρώει..........! Γιατί δεν ρώτησες τον μπαμπάκα σου ;

Ανώνυμος είπε...

Δημοσια συζητηση στους Μολαους για τα προχθεσινα επεισοδια

http://www.youtube.com/user/pakialakonia1#p/a/u/1/t1YSU-dKkho

Ανώνυμος είπε...

«Αργυρώνητος ή δούλος, παντός γένους και πάσης θρησκείας, καθώς πατήση το ελληνικόν έδαφος είναι ελεύθερος και από τον δεσπότην αυτού ακαταζήτητος.»

(άρθρο 21, Σύνταγμα της Τροιζήνας, 1827)

Ελληναράδες, τι σχέση έχετε με τις αξιες αυτές, για τις οποίες κάποιοι πέθαναν;

τονια είπε...

Ευχαριστώ πολύ για το link. Μήπως υπάρχουν κ άλλα βίντεο με τη συνέχεια της συζήτησης?

Στις 3-4 ομιλίες που παρακολούθησα μέχρι τώρα άκουσα πολλούς ομιλητές να καλούν τους πολίτες να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί το πρόβλημα των ΛΑΘΡΟ-μεταναστών (όπως επιμένατε να τονίζετε συνεχώς). Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω ποιούς ακριβώς αφορά αυτή η πρόσκληση κ πόσοι "χωράνε" στο διάλογό σας...
Για παράδειγμα, υπήρχαν μετανάστες (λάθρο- ή μη) στη συζήτηση? Η πρόσκληση αφορούσε κ αυτούς? Ή μήπως το πρόβλημα το έχουν μόνο οι πολίτες μας κ οι μετανάστες πρέπει να λένε κ ευχαριστώ που τους κάνουμε την τιμή να ασχοληθούμε μαζί τους?
Μια προσωπική μου άποψη από τα λίγα που είδα είναι οτι κάποια άτομα ήρθαν εκεί μόνο κ μόνο για να δημιουργήσουν προβλήματα κ όχι για να λύσουν τα ήδη υπάρχοντα. Μήπως υπήρχε αντιπροσώπευση κ από τους 40???? Μήπως ανεχτήκατε συμπεριφορές που ήταν απαράδεκτες κ "απόψεις" που ο κάθε πολιτισμένος άνθρωπος έχει την ηθική υποχρέωση να πολεμίσει?? Εσείς το κάνατε άραγε όταν χρειάστηκε?

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΧΕΤΟς ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΘΕΝ.στην ελλαδα σημερα με μια δεξια σχεδον ανυπαρκτη.που βριζει τους αμερικανους και την φαμιλια μητσοτακη.και με ενα ΠΑΣΟΚ που η σχεση του με την διακυρηξη της 3ης σεπτεμβρη ειναι οτι σχεση εχει ο φαντης με το ρετσινολαδο.εμας τι μας εμεινε να δειχτουμε.για να παρουμε ελληνα στη δουλεια κοστιζει πολλα.να μην πλουτησει και μας ξεπερασει κιολας.θα παρουμε τον ξενο και θα του πουμε.. και τα καντηλια του.γιατι δεν μπορουμε στον ελληνα.ολα αυτα τα κρατη η θα ειχαν αποικιοκρατεια η θα διακατεχονταν απο θρησκευτικο φανατισμο.και στις δυο περιπτωσεις βουρδουλας.ετσι τους μαθανε και παλι καπως στεκονται στο υψος τους.και δεν θελω να προβλεψω οτι καποτε θα μας καταντησουν και εμας ετσι οι φιλοι μας οι ευρωπαιοαμερικανοι που οι δεξιοι τους βριζουν και οι σοσιαΛΗΣΤΕς τους κανουν τεμεναδες.πως ερχονται τουμπα τα πραγματα.αρε κολοκοτρωνη και να ζουσες.θα το ξανασκεφτοσουν ..το πραγμα.


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους