Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Δημοσιογράφοι


"Οι δημοσιογράφοι είναι οι αρχάγγελοι του ψεύδους"-"Οι δημοσιογράφοι το μισό καιρό μιλούν για πράγματα που δε γνωρίζουν και τον άλλο μισό δε μιλούν για πράγματα που γνωρίζουν".
Συγχωρέστε με που δε θυμάμαι ποιοί έχουν πεί αυτές τις δύο μεγάλες αλήθειες. Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα, στην ουσία είναι η πρώτη εξουσία και όχι η τέταρτη, όπως κατατάσσεται ιεραρχικά. Μεγάλη μερίδα δημοσιογράφων είναι οι άνθρωποι με τις χίλιες ειδικότητες. Ενίοτε γίνονται δικαστές, δικηγόροι, γιατροί, πολιτικοί, καθηγητές, σεισμολόγοι και ούτω καθ' εξής. Ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, αποκαλύπτουν, συγκαλύπτουν, κατασκευάζουν ειδήσεις, προστατεύουν ή καταστρέφουν πρόσωπα, παραπλανούν, εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία, ψεύδονται με απίστευτη θρασύτητα και φυσικά όλα αυτά με το αζημίωτο.... Επομένως η επικίνδυνη αυτή "φάρα", κατευθύνει την κοινή γνώμη όπως αυτή θέλει και καθίσταται απόλυτα κυρίαρχη της κοινωνίας. Ένα κόμμα, ένας πολιτικός δε μπορεί να κάνει τίποτα εάν δεν έχει μαζί του τους επίσημους "νταβατζήδες της κοινωνίας". Τελικά μόνο την αλήθεια δεν υπηρετούν!!
Ο εικονιζόμενος ένστολος δημοσιογράφος κ. Γιάννης Πρετεντέρης ή Ντερμπεντέρης ή Πρέντυ (κατά άλλους), είναι ένα τρανό παράδειγμα για όσα γράφω. Παλαιότερα υποστήριζε με θέρμη το ΠΑΣΟΚ και τώρα πήρε μεταγραφή στη ΝουΔου, έχοντας αναλάβει από το βήμα των ειδήσεων του MEGΑ, το ρόλο του ναυαγοσώστη της κυβέρνησης εμφανιζόμενος κάθε βράδυ ανερυθρίαστα, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε σε αυτό το βρώμικο κύκλωμα, που μας θέλει άβουλα πλάσματα, χωρίς γνώμη και προσωπικότητα.

2 σχόλια:

Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ είπε...

Eιμαστε Ερμαια της τσεπης Η του κωλου καθε Αδερφαρας που παιζει εντος γηπεδου εξουσιας.
Μακαρι τα εκλογικα αποτελεσματα
της κυριακης να με διαψευσουν και να γινει το κλικ.Εσυ τωρα τι τα εβαλες με τον συγκεκριμενο?δεν βλεπεις τι καλοβαλμενος τι τροπους και ποσο ευγενης ειναι? Αδιαβαστος εισαι, οτι καθε μερα αυτον και αλλους -προην επαναστατες -βλεπουν χιλιαδες κοσμος που το καναλι ειναι στην πρωτη θεση ακροαματικοτητας?Αλλα και εμεις που εχουμε συνχωριανους του επαγγελματος με ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ, ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ,ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΙΤΑΣ,ΣΕΜΝΟΤΗΤΑΣ,ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ !!!

ο souks είπε...

Η ανάρτηση του κατσ69 με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Ο μόνος του είδους που κάποτε συμπάθησα ήταν ο αιώνιος δημοσιογρίφος Πίκος Απίκος της θρυλικής φρουτοπίας των παιδικών μου χρόνων.
Αλλωστε το να παίρνεις συνεντέυξεις από την Μάτα την ντομάτα και τον Αιμίλιο το μήλο αντί για Παπαντρέιδες και Καραμανλήδες είναι χρησιμότερο κοινωνικά.


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους