Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Προσπάθεια


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασωπού προσπαθεί να δημιουργήσει μια βάση ψηφιακής καταγραφής της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού μας που θα αποτελέσει τον κορμό του διαδικτυακού του τόπου που ελπίζει να φτιάξει σύντομα. Όπως όλοι γνωρίζουμε, μια σημαντική συνιστώσα αυτής της κληρονομιάς είναι τα τραγούδια που έλεγαν οι πρόγονοί μας στις ταβέρνες και τα πανηγύρια του χωριού μας. Ένα μεγάλο μέρος από αυτά έχει καταγραφεί από τον μπάρμπα Γιώργο Σταθάκη του Ηλία (το Λυρατζή). Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη για την προθυμία του να προσφέρει και να τραγουδήσει τη συλλογή του. Ελπίζουμε και άλλοι συγχωριανοί μας να τον μιμηθούν και να προσφέρουν κάθε μορφής πολιτιστικό υλικό έχουν,για να καταγραφεί ψηφιακά (το πρωτότυπο φυσικά θα τους επιστραφεί).
Προσωπικά θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου τόσο στον μπάρμπα μου το Γιώργο όσο και στη θεια Ποτίτσα για την φιλοξενία τους και την υπομονή που έδειξαν στη μακροχρόνια προσπάθεια ηχογράφησης των τραγουδιών. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στη Μ. Γ. Κ. για τη σημαντική βοήθειά της και τις εύστοχες παρατηρήσεις της. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τη δασκάλα μας Μ. Π. Κ. που δέχτηκε τον επίπονο ρόλο του συντονιστή της συλλογής και ψηφιακής καταγραφής των πολιτιστικών αντικειμένων.
Χ. Ν. Ρ.

3 σχόλια:

ο χωριατης είπε...

Αξιολογη δουλεια , θα γνωρισουμε πολλα και θα μεινει για τους νεωτερους.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και βιαστειτε γιατι οι αυθεντικες πηγες!!!! στερευουν

GODDESS είπε...

Ti oraia idea!!! Sixaritiria se olous tous lamvanontes meros se autin tin iperoxi prospatheia gia tin diasosi tis politistikis klironomias tou xoriou mas. Kai fisika, tous euxaristoume gia tin axiologi prosfora tous.

Ανώνυμος είπε...

χωριο χωρις παρελθον δεν εχει μελλον.


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους