Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Διάθεση Eσπεριδοειδών

 Διαβασα το παρακατω κειμενο στην ιστοσελιδα του Δημου Ασωπου.

Θεωρησα σκοπιμο να το αναδημοσιευσω.

Τελευταία νέα


Διάθεση Eσπεριδοειδών (17/2/2010)

Οι παραγωγοί εσπεριδοειδών αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα διάθεσης, από οποιαδήποτε προηγούμενη χρονιά και σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο αγροτικό προϊόν.

  Οι παραγωγοί εσπεριδοειδών αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα διάθεσης από οποιαδήποτε προηγούμενη χρονιά και σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο αγροτικό προϊόν. Μεγάλο ποσοστό πορτοκαλιών σαπίζει κάτω από τα δέντρα και οι ελάχιστες ποσότητες που διατίθενται στο εμπόριο, πωλούνται μεταξύ εννέα (9) και δώδεκα (12) λεπτών.

Εμπορικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει και οι παραγωγοί βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Το πορτοκάλι δεν αποθηκεύεται, ώστε να διατεθεί αργότερα, λόγω δε και των καιρικών συνθηκών, υπάρχει ήδη μεγάλη καρπόπτωση.
Ζητάμε να ασχοληθείτε άμεσα με το μεγάλο πρόβλημα των εσπεριδοειδών συνολικά.Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να θέσετε το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα.

3 σχόλια:

kats69 είπε...

η μονη λυση ειναι το μητρωο εμπορων και το πλαφον στο κερδος τους που υποσχεθηκε η κυρια μπατζελη τις ημερες των μπλοκων.απ οτι βλεπω το ξεχασε πολυ γρηγορα και τωρα σφυριζει αδιαφορα. "αν δεν βρεξεις κωλο δεν τρως ψαρι" που λεει και ο σοφος λαος!ηρθε η ωρα να ξεσηκωθουμε και εμεις οι αγροτες του νοτου και να σταματησουν οι δημοι τις περιοχης μας να περιοριζονται μονο σε ανακοινωσεις του προβληματος μεσω των ιστοσελιδων και να κοιταξουν να ασκησουν συντονισμενη πιεση στο υπουργειο αγροτικης αναπτυξης.

Δημήτρης Γιαννιός είπε...

Υπάρχουν πολλά κακά που κατατείνουν στην ερημοποίηση της περιοχής:

1. Είμαστε στην άκρη της Ελλάδας. Που θα τον κάνεις τον αποκλεισμό; Στη γέφυρα της Απιδιάς; Μάλλον τους νότιους θα ταλαιπωρήσεις. Αντε και τους Τσιριγώτες, αν και αυτοί έχουν την εναλλακτική του Γυθείου. Αλλά ακόμα και όταν είχε μπλόκα όλη η Ελλάδα, μόλις έπιασε το χιονόνερο, το μπλόκο στη Στέρνα διαλύθηκε. Δυστυχώς έχουμε πολύ αφράτους κώλους και έχουμε καλομάθει.

2. Ο συνεταιρισμός τι έχει κάνει τόσα χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου να έχω άποψη και να ασχολούμαι; Μήπως κινήθηκε λίγο πιό πέρα από τον Πέττα και τον Σταυράκο (Θεός σχωρέστον) να βρει έμπορο και να γλυτώσει από το μεσάζοντα; Ξεχάσατε πότε παραδινόταν το πορτοκάλι και πόσες επιταγές "πέτσινες" πέρασαν από τα χωριά μας; Στο κάτω - κάτω και ο συνεταιρισμός έχει ευθύνη σ' αυτή την κατάντια (για να μην πω τη μεγαλύτερη). Μήπως μαζεύτηκαν οι συνεταιρισμοί της περιοχής να κάνουν μια παράσταση στο Υπουργείο για τα επιδοτούμενα γκρεϊπ-φρουτ που τόσα χρόνια παίρνουμε απ' τα τρια το μακρύτερο; Και που καταλήξαμε; Να τα μπολιάσουμε μανταρίνι, με δικά μας μέσα, μπας και ανακάμψουμε σε 2-3 χρόνια.

3. Ολοι αυτοί οι κλόουν που περάσανε τις παραμονές των εκλογών και τρέχαμε να τους χαιρετίσουμε, ανεξαρτήτως χρώματος, είπαν τίποτα ουσίας και δεν το άκουσα; Αλλά πότε θα καταφέρουμε να έρχονται να μιλήσουν προεκλογικά και με το "Καλησπέρα σας", όλοι μαζί μπραφ στου Μπόγρη.

4. Και καλά, ο συνεταρισμός έχει καταντήσει "γλάστρα", οι Δήμαρχοι τι κάνουν; Ονειρεύονται πεζόδρομους στην Πλύτρα; Για να περπατάει ποιός; Αμα δεν πουληθεί το προϊόν, η Πλύτρα θα ξαναγίνει όπως ήταν πριν 30 χρόνια.

Για να λέμε την αλήθεια, αυτά δεν με πολυαγγίζουν, απλά σας έγραψα τις απόψεις μου. Τουλάχιστον στο κομμάτι "έμποροι-μεσαζοντες", ξέρετε οτι μπορώ να βοηθήσω και οτι θέλετε να το ζητήσετε.

kats69 είπε...

στο μεγαλο παγο του 2004 ο δημαρχος μας εδωσε μεγαλο αγωνα να παρουμε τις αποζημιωσεις και αυτο το αναγνωριζουν ολοι.τωρα βλεπω μια πληρη αδρανεια.θα μου πει βεβαια καποιος οτι το θεμα του 2004 ηταν καθαρα τοπικο.εγω νομιζω οτι και τωρα ειναι τοπικο διοτι δεν εχουμε την οικονομικη επιφανεια της σκαλας επομενως εμεις ειμαστε αυτοι που πρεπει να ενεργοποιηθουμε πρωτοι.οσο για τον αποκλεισμο της απιδιας που λεει ο δημητρης γιαννιος,δεν χρειαζετε να κανεις κατι τετοιο.πας και κανεις καλοκαιρινη την ανυπαρκτη νομαρχια που ευθυνεται για πολλα στραβα και αναποδα που εχουν συμβει στο νομο και ειδικα σε εμας. θυμιζω την παλαι ποτε εκτροπη του βασιλοποταμου που ο νομαρχης μας καυχοταν ως το μεγαλο του επιτευγμα...


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους