Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Καταργηση της ΒΟΥΛΗΣ ;

Τροπολογία που ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή από τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, και αλλάζει προς το χειρότερο ένα σημαντικό τμήμα του μνημονίου που ψηφίστηκε μόλις προχτές.

Στο κείμενο που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. την Πέμπτη σημειωνόταν στο επίμαχο σημείο:

* «Παρέχεται στον υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την ΕΕ, τα κράτη - μέλη της ζώνης του ευρώ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της προηγούμενης παραγράφου ("μηχανισμός οικονομικής στήριξης"). Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου εισάγονται στη Βουλή για κύρωση».


Με τη χτεσινή τροπολογία, η τελευταία παράγραφος αλλάζει ως εξής: «Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις εισάγονται στη Βουλή για συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους».

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών θα υπογράφει με την τρόικα και αυτόματα θα τίθεται σε ισχύ όποιο  μέτρο συναποφασίζεται στην πλάτη του λαού  (περικοπές μισθών, επιδομάτων, εργατικών κατακτήσεων, κ.ά.), προκειμένου να λειτουργεί απρόσκοπτα ο μηχανισμός δανειοδότησης. Ολα αυτά τα μέτρα θα ισχύουν με την υπογραφή του υπουργού και η Βουλή απλώς θα ενημερώνεται.

Δικαιολογώντας την απαράδεκτη τροπολογία, ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι αυτή γίνεται για να μπορέσει να γίνει η εκταμίευση των ποσών δανεισμού στην ώρα τους από την ΕΕ και οι συμβάσεις αυτές «στη συνέχεια θα έρθουν και στη Βουλή για συζήτηση και κύρωση». Αυτό όμως έρχεται σε καταφανέστατη αντίφαση με την τροπολογία που ψηφίστηκε, αφού ο υπουργός αφαίρεσε τη φράση «κύρωση από τη Βουλή», και την αντικατέστησε με τη «συζήτηση στη Βουλή».

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ  ...Μενει να μαθουμε και αυτο...

8 σχόλια:

E--=E είπε...

Re POLSILAS.....edo okosmos kegete kai esi xtenizese!!!me tin tropologia....xestikame.....vges apo to kavoukisou...kai ella mazimas....gia tin anatropi...tou sistimatos...an exis.....!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο απίθανος τουρίστας…!!

http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/05/blog-post_4477.html

Ανώνυμος είπε...

απ' τα τόσα πολλά που μαθαίνεις ρε polsila θα μας βγείς στο τέλος και σοφός...!,για πρόσεξέ το αυτό...!
α ρε POLSILASssss

πάντως αν μάθεις και κάτι ακόμη ειδοποίησέ μας,...θα περιμένουμε με αγωνία!

α ρε POLSILASssss

οχι αλλο καρβουνο! είπε...

ο POLSILAS φερεφωνο του τσιπρα! να δουμε τι αλλο θα δουμε...

Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_2171.html
asxeto?apo stratokrates

Ο ALLOSANFAN είπε...

Τη σημαντικότερη ανάρτηση των τελευταίων ημερών την υποδέχονται σχόλια με γυμνασιακή ειρωνεία και νηπιακή πολιτική σκέψη. Άραγε αυτοί οι πολιτικά αναλφάβητοι μπορούν να επιχειρηματολογήσουν σε κείμενο μεγαλύτερο των δυο γραμμών;

Δημήτρης Γιαννιός είπε...

Εχω την εντύπωση οτι αυτή η τροπολογία "λύνει τα χέρια" του εκάστοτε Υπουργού Οικονομίας στη σύναψη των διμερών συμβάσεων για την εκταμίευση του πακέτου. Αν επρόκειτο για τίποτε διαφορετικό (πιό αυξημένες εξουσίες), σήμερα θα είχε γίνει πάταγος τουλάχιστον στα κανάλια. Αλλά βλέπω σιωπή, οπότε εκτιμώ οτι μάλλον περί αυτού πρόκειται.

E--=E είπε...

I simantikoteri anartisi pou ekane o POLSILAS!!!...antigrafi epikolisi...Gia ta koukia...An kani analisi panepistimiaki!!...tote tha apantisoume...an exoume kefia...emis eimaste apo xorio...ALLOSANFAN se vlepo araxto sto leo kai se sena...vges apo to kavoukisou...kai ella mazimas....gia tin anatropi...tou sistimatos...an exis.....!!!! Min kanis ton kopo na apantisis se perimeno!!Gia tous agones pou erxonte....

http://erodotos.wordpress.com/2010/05/08/dnt-praxikopima/


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους