Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

H «Μαρίζα»



Τι γίνεται όταν ο γάιδαρος αρνείται να ανέβει τον ανήφορο του ελληνικού νησιού για να φτάσει στο χωριό; Ο ψαράς έχει την λύση...ή μηπως όχι; Ένα 3d βίντεο το οποίο δημιούργησε ο Έλληνας Κωνσταντίνος Κρύσταλης।

H «Μαρίζα» είναι ένα συμπαθητικό, πεισματάρικο γαϊδουράκι που αρνείται να ανέβει φορτωμένο, στην Άνω Χώρα ενός κυκλαδίτικου νησιού. Ο ηλικιωμένος ψαράς προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να τη μεταπείσει και τελικά τα καταφέρνει, αλλά με κόστος.

Ένα χιουμοριστικό animation στο κλίμα του καλοκαιριού από τον Κωνσταντίνο Κρυστάλλη, που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ, το 2008.

Η ταινία προβλήθηκε και πήρε το 3ο Βραβείο στο ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα ταινιών animation καθώς και το Βραβείο Κοινού στο 4ο Athens Animfest 2009, που υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων. Ακόμη βραβεύτηκε ως η Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας, από όπου απέσπασε εκ νέου και το Βραβείο Κοινού.

Kαλό καλοκαίρι!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλλιο γαιδουροδενε παρα γαιδουρογυρευε.με λιγο νεφτι απο πισω εμπαινε 2η αργη.


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους