Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ιρλανδία: Εμείς δεν εκχωρούμε κυριαρχία

Η εθνική κυριαρχία έχει με πολύ μεγάλη δυσκολία κερδηθεί σε αυτήν εδώ τη χώρα και η κυβέρνηση αυτή δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει την κυριαρχία της σε κανένα

Δηλωνει ο Ιρλανδός υπουργός Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Μπατ Ο' Κίφι .


Λετε η Ιρλανδια να μας δειξει εναν αλλο τροπο διαχειρησης της κρισης και της Εθνικης Αξιοπρεπειας;

Μενει να αποδειχτει στο μελλον βεβαια το περιεχομενο της δηλωσης του υπουργου .

Σε καθε περιπτωση ομως θελω να τονισω οτι εχουμε χρονια να ακουσουμε απο ελληνικα χειλη δηλωσεις αναλογου περιεχομενου.






4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα λόγια είναι εύκολα οι πράξεις δύσκολες.....
το ευρό θα διαληθεί. τέλος.
η ιρλανδία θα μπει στο ΔΝΤ. τέλος
θα πεινάσουμε. τέλος
θα ξεπουλήσουμε. τέλος

πάρτε το χαμπάρι.....όσο τρέχουμε πίσω από διάφορα λαμόγια, όπως στις τελευταίες εκλογές και όταν το μόνο που μας νοιάζει είναι πως θα εκλεγούμε και μπροστά σ' αυτό συμμαχούμε με διαβόλους και τριβόλους.....τότε και λίγα θα πάθουμε!

ο souks είπε...

Οταν ο υπουργός της Ιρλανδίας λέει δεν θα παραχωρήσει την κυριαρχία της είναι σαν να δηλώνει με έμμεσο τρόπο ότι οσονούπω θα μπούν στο ΔΝΤ, γιατί δεν υπάρχει άλλος που θα μπορούσε να της ζητήσει κάτι τέτοιο.
Οπότε αφενός προετοιμάζει τον κόσμο για το πήδημα και αφετέρου πουλάει και μαγκιά.
Ιδια περίπτωση με τον κρητίκαρο που πηδιότανε και όταν τον ρώτησε ο άλλος αν πονάει απάντησε ... "πονάν μωρέ τα παληκάρια?"

Δημήτρης Γιαννιός είπε...

Αυτά που έλεγε ο souks προχτές:
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1899052

Ιρλανδία: «Δάνειο δεκάδων δισεκατομμυρίων» από ΕΕ/ΔΝΤ

Δάνειο ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ ενδεχομένως να λάβει τελικά η Ιρλανδία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , σύμφωνα με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας Πάτρικ Χόνοχαν.

«Η πρόθεση και η προσδοκία είναι, από την πλευρά τους και προσωπικά από τη δική μου πλευρά, ότι οι διαπραγματεύσεις ή οι συζητήσεις θα είναι αποτελεσματικές και θα διατεθεί το αναγκαίο δάνειο», δήλωσε ο Χόνοχαν στο κρατικό δίκτυο RTE.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας εκτίμησε ότι το ύψος του δανείου θα ανέρχεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. «Μιλάμε σίγουρα για ένα σημαντικό δάνειο, της τάξεως των δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε.

Ομάδα εκπροσώπων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ΔΝΤ και την ΕΚΤ επισκέπτεται σήμερα το Δουβλίνο προκειμένου να εξετάσει τα μέτρα που ενδεχομένως να χρειαστούν στην περίπτωση που η ιρλανδική κυβέρνηση αποφασίσει τελικά να ζητήσει βοήθεια.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν τόνισε ότι στόχος της αποστολής είναι να καθορίσει το είδος της βοήθειας που πιθανόν να χρειαστεί η Ιρλανδία, απορρίπτοντας για μία ακόμη φορά τις φήμες που θέλουν την κυβέρνησή του να συζητά το ενδεχόμενο στήριξης.

Νιλ Γουόλιν: Η Ευρώπη θα βρει λύση για την Ιρλανδία

Την πεποίθησή του ότι η Ευρώπη και η Ιρλανδία θα βρουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιρλανδική οικονομία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε σημερινή του δήλωση από τις Βρυξέλλες, ο κ. Νιλ Γουόλιν διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα της Ιρλανδίας δεν θα έχουν καμία ουσιαστική επίπτωση στην αμερικανική οικονομία.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη και η Ιρλανδία θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση... Έχουν στη διάθεσή τους τα κατάλληλα μέσα. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει σημαντικός αντίκτυπος για την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ο Παπανδρέου πάτησε το "κουμπί" από το Καστελόριζο - Ο Ιρλανδός από που θα το πατήσει ;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

αμα δεν εχεις πετρελαια δεν σε ενοχλουν.πως καταφερανε στη λιβυη μεσα σε δυο μηνες και απο το μηδεν φτιαξαν αντιπολιτευση και με οπλισμο τετοιο απορω και εκσισταμαι.


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους