Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ








Ακολουθεί αφιέρωση στο συμπαθές κίνημα το οποίο αγωνίζεται για την κατάργηση των διοδίων:





Ναα... μαλάκες.



Για εσάς κύριοι και κυρίες που ξημεροβραδιαζόσαστε στους δρόμους διαμαρτηρόμενοι για τα απαράδεκτα διόδια αναγάγοντας το θέμα ως το μείζον πρόβλημα της ζωής σας έχω να πω τα εξής:
Το τσάμπα πέθανε. Ειδικά το τσάμπα που σου εξασφαλίζει ασφαλή ταξίδια για εσένα και την οικογενειά σου, μείωση του χρόνου άφιξης, άνεση και ξεκούραση, οικονομία καυσίμου τριπλάσια από τις τιμές των διοδίων, δωρεάν οδική βοήθεια, άριστη συντήρηση, εύκολη πρόσβαση για τουρίστες και εκδρομείς με ότι αυτό επιφέρει στην ανάπτυξη της επαρχίας και τέλος έναν (ίσως το μοναδικό) λόγο να νιώθεις ευρωπαίος.....εε αυτό κι αν πέθανε!

Οχι δεν δουλεύω στον μωρέα, αγροτοβενζινάς είμαι.
Αν πάλι κάποιος μου απαντήσει ότι όλα αυτά είναι υποχρέωση του Ελληνικού κράτους να τα παρέχει στον πολίτη και μάλιστα δωρεάν ένα έχω να του απαντήσω....

χαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα


10 σχόλια:

τονια είπε...

Μήπως να πούμε κ ευχαριστώ!!???

Allosanfan είπε...

souks
Εκτιμώ ιδιαίτερα ότι, σε μια εποχή που το μόνο που δεν έχει φορολογηθεί ακόμα είναι ο αέρας που αναπνέουμε, που ο ελληνικός (όχι μόνον) λαός έχει αφαιμαχθεί από την ληστρική επίθεση της συμμορίας του κράτους – καπιταλιστών, εσύ επιλέγεις, με θαυμαστή ανιδιοτέλεια, να υπερασπιστείς τη χειμαζόμενη κεφαλαιοκρατία.

Επειδή στις μέρες που θα ΄ρθουν, τέτοιοι ευφάνταστοι τύποι μπορεί να αρχίσουν να διαμαρτύρονται για τα πλέον απίθανα πράγματα, σου ετοίμασα ένα κειμενάκι παντός καιρού, στο πρότυπο του δικού σου.

«Για εσάς κύριοι και κυρίες που ξημεροβραδιαζόσαστε στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα απαράδεκτα σχολεία, νοσοκομεία, υπηρεσίες, μισθούς, συντάξεις κ.λπ. ανάγοντας το θέμα ως το μείζον πρόβλημα της ζωής σας έχω να πω τα εξής:
Το τσάμπα πέθανε. Ειδικά το τσάμπα που σου εξασφαλίζει εκπαίδευση, περίθαλψη, παιδικούς σταθμούς, κοινωνικές παροχές γενικά κ. ά. .....εε αυτό κι αν πέθανε!

Αν πάλι κάποιος μου απαντήσει ότι όλα αυτά είναι υποχρέωση του Ελληνικού κράτους να τα παρέχει στον πολίτη και μάλιστα δωρεάν ένα έχω να του απαντήσω....

Χαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα»

Υ.Γ.1 Αν σου βρίσκεται καμιά απόδειξη διοδίων της Πατρών -Κορίνθου φύλαξέ την. Είναι ισοδύναμη του «Ναα... μαλάκες» κατ΄ αντίστροφη φορά.
«Τι; Θέλετε να σκοτωθείτε δωρεάν; Λυπάμαι το τσάμπα πέθανε»

Υ.Γ.2 Το καλοκαίρι έπεσα σε μια τέτοια διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ και παρά το γεγονός ότι δεν τρέφω φιλικά αισθήματα προς τις αντιλήψεις τους, η συγκεκριμένη διευκόλυνση δεν με ενόχλησε καθόλου. Τους ευχαρίστησα και τους προέτρεψα να επεκτείνουμε τη δράση και στα super market αλλά από το απορημένο βλέμμα τους κατάλαβα ότι δεν ήταν στα άμεσα σχέδιά τους. Αφού πέρασα δωρεάν τα διόδια Ελευσίνας και Κορίνθου μου κακοφάνηκε που έπρεπε να πληρώσω στην Τρίπολη.

Σασχαίρομαι είπε...

Το αυτονόητο: Οι δρόμοι πρέπει να φτιαχτούν.
1) Αν τα χρήματα τα βάλει το κράτος τότε πληρώνουν ΟΛΟΙ οι έλληνες. Και εγώ που τον χρησιμοποιώ και πάρα πολλοί άλλοι που δεν πρόκειται να περάσουν.
2) Αν τα χρήματα βγουν από τα διόδια, τότε θα επιβαρυνθώ μόνο εγώ!
Επειδή κατά Μαρξ «το είναι κάνει τη συνείδηση», είμαι κάθετα αντίθετος στα διόδια!!

ο souks είπε...

allosanfan ότι και να πιάσεις στα χέρια σου θα το βάλεις στο ίδιο καζάνι θα ρίξεις μετά μέσα μια κουταλιά της σούπας "χειμαζόμενη κεφαλαιοκρατία", μια πρέζα "συμμορία κράτους καπιταλιστών" και μετά θα το βράσεις και θα το σερβίρεις.
Οι φοιτιτικές σου μέρες πέρασαν κάνε μια προσπάθεια να τις ξεπεράσεις.
Μπορώ να σου αναφέρω με άνεση 100 παραδείγματα που τα σκας με μεγάλη χαρά στους διαχειριστές του κεφαλαίου χωρίς να σε αναγκάζει κανείς να το κάνεις.
Αν θέλεις να μην πληρώνεις διόδια μην περιμένεις τους ΠΑΜΕ να σου σηκώνουν τις μπάρες, σηκωνέτες μόνος σου.Αν πάλι ντρέπεσαι να το κάνεις την επόμενη φορά που θα κατέβεις στο χωριό έλα από τον κωλοσούρτη.

allosanfan είπε...

Δίκιο έχεις souks! Αφού δεν κατόρθωσα να ανατρέψω τον καπιταλισμό στα φοιτητικά μου χρόνια, ώστε να ζήσω εν ειρήνη το υπόλοιπο του βίου μου, είμαι καταδικασμένος να το κουβαλάω ως νεανικό απωθημένο και να το ανασύρω σε κάθε μου κουβέντα.
Όμως που λεφτά για ψυχανάλυση τέτοιες ώρες! (Φαντάζομαι οι ψυχαναλυτές θα περιλαμβάνονται στα εκατό σου παραδείγματα)
Υ.Γ. Μιας και περί μαγειρικής ο λόγος, πρέπει να παραδεχτώ ότι πηρές τις παραδοσιακές συνταγές και τις μετέτρεψες σε πιάτα γκουρμέ. Εννοώ αυτό το παλιό του Τσόρτσιλ : «Όποιος δεν είναι στα νιάτα του αριστερός και στα γεράματά του συντηρητικός είναι μαλάκας» που το έκανες: «Οι φοιτιτικές σου μέρες πέρασαν κάνε μια προσπάθεια να τις ξεπεράσεις.» και το άλλο που λέγανε παλιά : «Άμα δεν αρέσει στους αριστερούς ο καπιταλισμός να πάνε στη Ρωσία» που το έκανες : «… την επόμενη φορά που θα κατέβεις στο χωριό έλα από τον κωλοσούρτη»

Ανώνυμος είπε...

Και για τη Μαριναλέντα από Κωλοσούρτη ντουγρού!

Ανώνυμος είπε...

η Μερκελ να τα ακουσει,που δεν εχει ουτε για δειγμα και τα ζηταει απο εμας

Takis είπε...

Re souks! Esu pou den perimeneis to ΠΑ.Μ.Ε. na fantastw kathe fora pou katebaineis sto xwrio sou shkwneis monos sou tis mpares? Giati proxthes apo ton kwlosourth se eida na erxesai!!! File Allosanfan παρά το γεγονός ότι δεν τρεφεις φιλικά αισθήματα προς (αντιλήψεις?)το ΠΑ.Μ.Ε. oso egw,na sou pw oti htan mia apo tis polles mesa sto kalokairi,kai oso o kathe souks shkwnei monos tou tis mpares h skeftetai pws tha mporesei na tis shkwsei monos tou ta super market ksexnata!

Na mazeutoume na pate είπε...

Kyrie Takis o syntakths den shkwnei tis mpares, plhrwnei kai to grafei ka8ara kai gia poious logous to kanei. Pws ekmaieuete kyrie Takis kati tetoio apo ta parapanw posts? Eiste au8airetos kyrie Takis, aprosektos kai an to arnhtheite tote eiste toulaxiston kakovoulos. Parakalw kyrie Takis na diavasete me prosoxh kai na anakalesete. H stash sas auth den tairiazei se fila proskeimena proswpa (hliokamena logw kalokairinou agwna) tou PAME.

Ανώνυμος είπε...

και να μην πληρωσεις διοδια πας απο αλλου και τα πληρωνεις σε καυσημα και σε καθηστερηση.ομως μεταξυ δυο οδων συντομοτερα ειναι η ευθεια.


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους