Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ



Συγκρούσεις ξέσπασαν χθες και προχθές, με αφορμή την αύξηση στις τιμές βασικών αγαθών, στο Αλγέρι και άλλες περιοχές της Αλγερίας, αφήνοντας δεκάδες τραυματίες.

Νεολαίοι και άλλοι διαδηλωτές βγήκαν την Τετάρτη στους δρόμους, στη συνοικία Bab El Oud της πρωτεύουσας, πέταξαν πέτρες στους μπάτσους, έσπασαν καταστήματα και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα για να διαμαρτυρηθούν για την ανεργία και τις αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής. Πυρπολήθηκε ένα αστυνομικό τμήμα, μια αντιπροσωπεία της Renault και άλλα κτίρια.


Την Πέμπτη νεολαίοι και άλλοι οργισμένοι κάτοικοι βγήκαν πάλι στους δρόμους και έσπασαν καταστήματα.

Οι συγκρούσεις και οι επιθέσεις εξαπλώθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στην πόλη Οράν, όπου απααλλοτριώθηκαν σάκοι με αλεύρι.


Η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση πολλών κατοίκων δυσχεραίνεται τώρα και από τις αυξήσεις στο ψωμί και το γάλα, ενώ η ανεργία των νέων αγγίζει το 20%.

Παρόμοιος ξεσηκωμός έχει ξεσπάσει και στη γειτονική Τυνησία τις τελευταίες εβδομάδες. H κατάσταση οξύνθηκε μετά το θάνατο του 26χρονου μικροπωλητή Mohamed Bouazizi, ο οποίος αυτο-πυρπολήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για τη σύλληψή του. Τελικά υπέκυψε στα τραύματα από τα εγκαύματα 3ου βαθμού.

by anarchypress.gr



8 σχόλια:

ο souks είπε...

Διαβάζοντας αυτή την ανάρτηση τι πρέπει να κάνω, να ενημερωθώ για τις κοινωνικές εκρήξεις του ιανουαρίου η να βγώ και εγώ στους δρόμους να σπάω όπως τα συντρόφια μας στην Αλγερία?

τονια είπε...

Μπορείς επίσης να μην κάνεις κ τίποτα, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Η Αλγερία είναι πολύ μακρυά μας....

Ανώνυμος είπε...

Η Τυνησία θεωρείται "η Ελβετία της Αφρικής καθώς αποτελει μια σχετικά εύπορη χώρα (ένας στους δύο άνεργους είναι απόφοιτος Πανεπιστημίου, 4 στα 10 εκατ. κατοίκων έχουν πρόσβαση στο internet...).
Εκεί λοιπόν αντίθετα από την Αλγερία βγήκαν στους δρόμους οι άνεργοι πτυχιούχοι και τα μεσαία στρώματα.
Αγαπητέ souks χωρίς να θέλω να φαίνομαι απαισιόδοξη αυτές είναι "σκηνές από ταινία προσεχώς" και στην Ελλάδα. Με ποιούς θα είσαι τότε αγαπητέ μου;

Ανώνυμος είπε...

KALE KORITSIA ME TO MALAKO...KANETE KATI GIA TO PERIGIROSAS KAI META TA SPATE.....GIA TOUS ALLOUS......MIN VLEPETE...POLES....TENIES....AN THELETE...AN SAS KRATAEI.....PIGENETE KAMIA VOLTOYLA...ETSI GIA SIMPARASTASI APO MAKRIA VEVEA...!!!!...OSO GIA ELVETIA EXEIS XASI TEFXI...EXEI APOLESI POLA XRONIA THN EGLITHS...!

ANTE ME TO KALO NA ERTHI I EPANASTASI !

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;
ΕΓΩ ΠΑΩ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΤΩΡΑ!
ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΜΑΣ!

perix

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΧΕΤΟ!!!!!!
ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ASOTOPAN Ο ΣΑΚΗΣ!.......ΑΛΗΘΕΥΕΙ?????
ΑΜΗΝ! ΚΑΙ ΠΟΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

ειναι αληθεια οτι ειναι αγορι το παιδι της σκορδα με τον λιαγκα?Ενταξει, το ζευγαρι μας κρατα παρεα και κανει μια ωραια εκπομπη!

Ανώνυμος είπε...

οταν καιγεται το σπιτι του γειτονα η φωτια καποια στγμη αργα η γρηγορα θα φτασει και στο δικο μας.και εχουν μικρυνει και οι αποστασεις τα τελευταια χρονια.


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους