Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση -Δελτιο τυπου Πρωτοβουλίας Πολιτών του Δήμου Μονεμβασίας

 Μολις παρελαβα την ανακοινωση και επειδη νομιζω οτι ενδιαφερει τους αναγνωστες μας το παραθετω.
Επισης εδω μπορειτε να παρακολουθησετε βιντεο απο την συγκεντρωση για να σχηματισετε προσωπικη αντιληψη για το κλιμα και το περιεχομενο της συγκεντρωσης-συζητησης.


Ανακοίνωση
Πρωτοβουλία Πολιτών του Δήμου Μονεμβασίας
Την περασμένη Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Μονεμβασίας στους Μολάους, όπου λειτουργεί και το σχολείο για τους μετανάστες, συγκέντρωση φορέων και μεγάλου αριθμού πολιτών ύστερα από πρόσκληση της Πρωτοβουλίας μας, για ν’ αναζητηθούν λύσεις μετά τα πρόσφατα γεγονότα παραβατικής συμπεριφοράς συγκεκριμένων παράνομων μεταναστών με αποκορύφωμα τον τραυματισμό και την κλοπή τσάντας δασκάλας της περιοχής μας και εν’ συνεχεία νυχτερινής επιδρομής ομάδας θερμοκέφαλων στοιχείων της περιοχής μας και ίσως και κάποιον παρασυρμένων απ’ αυτούς σε καταλύματα όπου διανυκτερεύει μεγάλος αριθμός Μαροκινών και βιαιοπράγησαν εναντίον τους, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να κινδυνεύει να χάσει το μάτι του.
Στη συγκέντρωση που κράτησε έως τις 11 τη νύχτα παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο εκ των υποψηφίων Δημάρχων κ. Νεκτάριος Μαστορόπουλος, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής. Στην εκδήλωση παρευρέθη και η πρώην Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. κ. Φεβρωνία Πατριανάκου
Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβαν τα μέλη της πρωτοβουλίας :Γουναλάκης  Γιάννης , Κάκκορης  Γιάννης και Περδίκης Χρήστος
Εισηγούμενος το θέμα εκ μέρους της Πρωτοβουλίας, ο Γιάννης Γουναλάκης επεσήμανε τα αδιέξοδα της ασκούμενης μεταναστευτικής πολιτικής, που επιτείνονται από το τελευταίο κύμα παράνομης εισδοχής από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, επέμεινε στη λήψη μέτρων από την κεντρική εξουσία, πρότεινε την εντός των νόμιμων προθεσμιών συγκρότηση στον Καλλικρατικό Δήμο μας του Συμβουλίου για την ενσωμάτωση των νόμιμων μεταναστών και κάλεσε τους φορείς να συνεργαστούν για ν’ αποφεύγονται φαινόμενα που απειλούν με διάρρηξη τον κοινωνικό ιστό.
Από τις ομιλίες των πολιτών ξεχώρισε η πρόταση συμπολίτη μας και πρώην δημοτικού συμβούλου, για την καταγραφή από το Δήμο όλων των παράνομων μεταναστών που διαβιούν μόνιμα ή εποχιακά στην περιοχή μας, γεγονός που όπως είπε έπρεπε να έχει ήδη νομοθετήσει η κυβέρνηση, όπως ο ίδιος το έζησε στο παρελθόν ως «λαθρομετανάστης στον Καναδά». Την πρόταση αυτή είχε καταθέσει και κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δημοτικός σύμβουλος του πρώην Δήμου Μολάων.
Η πρωτοβουλία Πολιτών του Δήμου Μονεμβασίας, υιοθετεί την πρόταση αυτή του συμπολίτη μας, σε συνδυασμό με την αξίωση από την κυβέρνηση να διεκδικήσει την κατάργηση της κοινοτικής οδηγίας «Δουβλίνο2», η οποία έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε «αποθήκη» μεταναστών, όπως τόνισε άλλος ομιλητής. Η πίεση για την κατάργηση της εν’ λόγω οδηγίας θα διευκολύνει την ορθή κατανομή του μεταναστευτικού κύματος σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες άλλωστε η μετανάστες θέλουν να μετακινηθούν.
Στη συγκέντρωση εμφανίστηκε και ομάδα της Χρυσής Αυγής από άλλες περιοχές, με επικεφαλής πολίτη από την Καλαμάτα, ο οποίος συνέστησε στον Δήμαρχο κατ’ ουσίαν να παρανομήσει και να αποδεχτεί να συγκροτηθούν ομάδες «αυτοάμυνας πολιτών» εναντίον των μεταναστών. Η παγερή αποδοκιμασία των συγκεντρωμένων και η ψυχραιμία με την οποία το προεδρείο και ο Δήμαρχος αντιμετώπισε την προκλητική συμπεριφορά και την διχαστική πρόταση της ομάδας των ξενόφερτων Χρυσαυγιτών, για τη δημιουργία παρακρατικών ομάδων, διαφύλαξε την γόνιμη ανταλλαγή απόψεων στη συγκέντρωση.
Η πρωτόγνωρη διαδικασία νομίζουμε ότι έφερε την προσδοκία για συναινετικές λύσεις που στηρίζονται στις απόψεις των συμπολιτών μας και οφείλουμε να τις κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις λύσεων προς την κεντρική εξουσία, τον Δήμο και την κοινωνία. «Γιατί το προλαμβάνειν είναι πάντα καλύτερο του θεραπεύειν».
Η Πρωτοβουλία Πολιτών του Δήμου Μονεμβασίας
16  Φεβρουαρίου 2011

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια δεν καταγραφονται ευκολα.και να καταγραψουμε ποιους. τους 5-10 ασιατες οι τις εκατονταδες ρουμανοβουλγαρων.να το διευκρινησουμε.οι κλοπες που εχουν γινει τα τελευταια χρονια ειδικα στο χωριο ασωπος δεν εχουν προηγουμενο.αλλα μας βολευει γιατι κανουμε τις δουλειες μας φτηνα και νοικιαζουμε τους σταυλους μας.μπαινουν με την ανοχη των εκαστοτε κυβερνωντων.ο υπουργος εργασιας τσιτουριδης στις 16/11/2006 δηλωσε οτι για 2 χρονια δεν δεχεται εργατες.και μετα εναμιση μηνα που μπηκαν στην ΕΕ απο αυτα τα 2 κρατη ερχονται ολοι οι κατατρεγμενοι σαν τα κομμαντο.χτυπουν τα παιρνουν και φευγουν.και γελανε που μερικοι ατυχοι εχουν ενσωματωθει και πληρωνουν στο κρατος τα μαλλια τις κεφαλης τους.

Ανώνυμος είπε...

ειχε πει ο σημερινος πρωθυπουργος οτι θα το εφαρμοσουν αλλα δεν το βλεπω.δηλαδη οποιος περνει καποιον για δουλεια θα το δηλωνει και θα του πληρωνει την ημερησια ασφαλιση του.οπως και οποιος νοικιαζει τις ιστορικες μεζονετες του.τετοια σχεδια και ονειρα θα στεναχωρησουν τους εχοντας και μυστηριωδως αποκτησαντας,και μαλλον το τραγουδι δεν θα βγει σε δισκο.

Ανώνυμος είπε...

η ελλαδα ειναι ενα γηπεδο που οποιον τον βολευει ερχεται και παιζει για να δειχνει το ταλεντο του.τωρα κατελαβαν το μεγαρο της υπατιτιδας,αυριο το πενταγωνο την αλλη την κατεχακη και θα κραταει χρονια αυτη η.. κολωνια.


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους