Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΓΟΥΡΟΥΝΟΣΦΑΓΙΑ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2011

 

Την περασμενη Κυριακη ανοιξαμε τις αποκριατικες εκδηλωσεις του Συλλογου.

Στην αιθουσα εκδηλωσεων του Συλλογου συγκεντωθηκαμε αναβιωνοντας την παραδοση με τα ΓΟΥΡΟΥΝΟΣΦΑΓΙΑ.

Ξεκινησαμε απο το πρωι να ψηνουμε και καταληξαμε σχεδον μεσανυχτα χορευοντας.

Απο το χωρο περασαν δεκαδες μελη μας και μη.Κατα γενικη ομολογια η εκδηλωση ηταν μια οαση κεφιου μεσα στην γενικη καταθλιψη που μας δημιουργουν τα καθημερινα προβληματα που τον τελευταιο καιρο αυξανονται και μεγαλωνουν.


Σε πεισμα λοιπον των καιρων ο Συλλογος αρχιζει τις προετοιμασιες για το καθιερωμενο πλεον Καρναβαλι μας στις 6 Μαρτιου.



                                    «Ανοιχτη Πρόσκληση συμμετοχής».



               Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2011, στις  05:00 μ.μ.., θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, το «Καρναβάλι Ασωπού» στην Τοπική Κοινότητα Ασωπού, του Δήμου Μονεμβασιάς.
              Αυτή η εκδήλωση έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια και αποτελεί παράδοση στον Ασωπό, που προσπαθούμε να διατηρήσουμε παρ’ όλες τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες των εποχών. Είναι άλλωστε μια εκδήλωση που φέρνει τη χαρά, το κέφι και την ξεγνοιασιά στους ανθρώπους, τόσο πολύτιμα αγαθά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
             Για να εμπλουτίσουμε το Καρναβάλι μας με νέες ιδές και με πρωτότυπα θέματα, ζητούμε από εσάς τη συμμετοχή σας και τη βοήθεια σας.
             Αν επιθυμείτε να λάβετε μέρος με μία ομάδα παιδιών ή μεγάλων … παιδιών, παρουσιάζοντας ένα θέμα που εσείς θα έχετε επιλέξει, παρακαλούμε, επικοινωνήστε με το Γραμματέα του Συλλόγου κ. Ιωάννη Αντ. Λυριωτάκη στο τηλέφωνο: 6946344706   ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:    tsats10@yahoo.gr.
             Μπορείτε ακόμα να αφήσετε μήνυμα στο blog του Συλλόγου μας 
            Οι συμμετοχές σας θα πρέπει να έχουν φτάσει σε εμάς ως τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011.
             Ελπίζουμε σε μια συνεργασία, που προβάλλει ήθη και έθιμα του τόπου και συσφίγγει σχέσεις ανθρώπων, κάτι που όλοι χρειαζόμαστε.

Ξεκινησαμε πλεον τις εργασιες για την κατασκευη των αρματων της παρελασης.



28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mprabo sto sullogo pou fernei tous an8rwpous tou xwriou alla kai apo ta gurw xwria toso konta!!!

Ανώνυμος είπε...

Με την καλή έννοια, ζηλεύω πάντα τέτοιες συλλογικές προσπάθειες. Ο Π.Σ. Ασωπού έχει προσπαθήσει, και πιστεύω έχει καταφέρει, να κρατήσει το χωριό σαν μια μεγάλη οικογένεια. Δεν περιμένει μόνο να γιορτάζει η εκκλησία του χωριού για να κάνει 1 πανηγύρι μέσα στο καλοκαίρι, όπως οι περισσότεροι.
Η συλλογική συμμετοχή και βοήθεια, το μόνιασμα σε χαρές και εκδηλώσεις, είναι η καλύτερη ασφάλεια σε δύσκολες ώρες που θα σας βρουν πάλι μαζί.
Αγαπητοί Ασωπίτες, να εκτιμάτε πάντα τις προσπάθειες του συλλόγου και να είστε πάντα μαζί απέναντι από τους "αντί" των πάντων...

molaitis

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=A9tLCF4rTg0#at=127

δεν ξέρω αν υπάρχη με υπότιτλους (μετάφραση των γαλλικών)

Ανώνυμος είπε...

...συγνώμη! η σωστή διεύθυνση:
(η προηγούμενη ενώ ισχύει, στο google δεν βγαίνει)

Παγκαλος στην ελληνική Εστία του Παρισιου (Fondation Hellénique

http://www.youtube.com/watch?v=A9tLCF4rTg0

Ανώνυμος2 είπε...

Ανώνυμε έχεις την καλοσύνη ν' αναφερθείς στο βίντεο που μας παρέπεμψες; Δεν έχω καταφέρει να καταλάβω τι ακριβώς λέγεται κι επειδή υποψιάζομαι ότι έχεις λόγο που το ανάρτησες, σε παρακαλώ δώσε μας μια σύντομη έστω περιγραφή. Αν πάλι θέλεις στο τέλος να τοποθετηθείς, ακόμα καλύτερα.
Σ' ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

...και με υπότιτλους

Πάγκαλος στην Ελληνική εστία του παρισιού ελληνικοί υπότιτλοι

http://www.youtube.com/watch?v=bKWPpqExGWY&feature=watch_response

ο souks είπε...

Κράξανε τον υπέρβαρο δολοφόνο μεταναστών και συκοφάντη των δημοσίων υπαλλήλων Πάγκαλο, σώσανε την Ελλάδα και τους πεινασμένους μετανάστες και μετά μαζευτήκαν στο σπίτι παρεούλα όπου σχολίασαν το καίριο χτύπημα που κατάφεραν στον εχθρό συνοδεία κόκκινου γαλλικού καμπερνέ και πίτσας.
Την επόμενη μέρα αφού πάρουν τηλέφωνο την μαμά στην Ελλάδα να τους μεταφέρει 6000 ευρώ για τα πάγια και τα τρέχοντα έξοδα του μήνα (τσουχτερά τα ενοίκια στο παρίσι βλέπεις) θα μπουν στό you tube για να ανεβάσουν την στιγμή της επανάστασης και μετά θα παρακολουθήσουν στο μάθημα των οικονομικών τον τρόπο που στο μέλλον θα πολαπλασιάζουν τα λεφτά τους.

ΠΑΙΔΙΑΑΑΑ...
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΔΙΑΑΑΑ...
ΠΟΥ ΣΚΛΗΡΑ ΠΟΛΕΜΑΤΕΕ..
ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑΑΑ..

Ανώνυμος είπε...

eiste tragikoi re..pou kollei auto me to karnabali!!de pate kala oti thelete grafete..o kathenas me ton pono tou kai ti malakia tou!!!

Ανώνυμος είπε...

RE....molaitis...GA....E...ESEI KAI OLLO SOU TO SINAFI.

Ανώνυμος είπε...

Αιφχαρηστο φηλε να σε καλα! Επήσις
molaitis

Ανώνυμος2 είπε...

Απευθύνομαι αρχικά στο διαχειριστή του blog: Αν όντως ο χώρος αυτός επιθυμεί να προάγει πολιτισμό και αν όντως όπως επανελλειμένα έχεις τοποθετηθεί tsats παλαιότερα, σε απασχολεί αυτό, οφείλεις άμεσα αφού δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα, ν'αποσύρεις σχόλια όπως το παραπάνω, υβριστικά, προσβλητικά, κακοήθη. Αναγνωρίζω τις καλές προθέσεις σου αλλά κάποια στιγμή επιτέλους, όταν ένα σχόλιο δεν τηρεί τη δέουσα δεοντολογία, πρέπει ν'απομακρύνεται.

Προς επισκέπτες του blog: Η προσπάθεια προσβολής και σπίλωσης κάποιου ή κάποιων σχολιαστών θα έπρεπε όταν συμβαίνει να μας βρίσκει ενωμένους και όχι απαθείς ακόμα και αν έχουμε στο θέμα άλλη άποψη απ'τη δική του. Βλέπω όμως 138 επισκέψεις σήμερα και όλοι σιωπούν διαβάζοντας τέτοιες βρισιές. Να δεχτώ ότι οι ομοϊδεάτες του παραπάνω υβριστή ικανοποιούνται με τέτοια σχόλια σαν το δικό του ή σιωπούν γιατί δεν τολμούν να εναντιωθούν. Οι υπόλοιποι είμαστε τόσο ανάλγητοι στο νοσηρό; Γιατί; Θ'αφήνουμε συνέχεια μερικούς ανόητους να προκαλούν και να σαρκάζουν πίσω κιόλας από την ανωνυμία; Ας προστατεύσουμε το χώρο αυτό με πράξεις και όχι μόνο με λόγια και γραφόμενα κι ας είναι συμμετέχων και μπροστάρης ο διαχειριστής.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2 ξέχασε τον tsats μέχρι το καρναβάλι. Φτιάχνει το κεφάλι του καρνάβαλου κ.ά. κι έχει τρεξίματα.
Οπότε, όσοι με ξέρουν προσωπικά και φοβούνται να με βρίσουν στα ίσια, εμπρός. Ο δρόμος είναι ελεύθερος κι οι διαχειριστές δεμένοι!
molaitis

Ανώνυμος είπε...

koitate na eiste ligo sxetikoi kai na sxoliazetai analoga me tis anartiseis..anti na pite ena mprabo o allos mou vazei ton Pagkalo...kai ama exw adiko na mou to peite!!

ο souks είπε...

Ανώνυμε από πάνω συγνώμη που σχολιάσαμε λίγο την επικαιρότητα.
Κάνε μας ντα.
Αντί όμως και εσύ να δείνεις διαλέξεις περί διαδικτυακής δεοντολογίας γιατί δεν ασχολείσαι λίγο να σταματήσεις να βιάζεις την Ελληνική αλφάβητο xrisimopiontas ayti thn malakia ta greekglise.

Ανώνυμος είπε...

file souks kane ena status gia tin ekikairotita..dld autos pou anevase tis eikones einai xazos??ena mpravo gia to endiaferon tou kai tin douleia tou den aksezei e??twra to piges stin alfavito...ok suggnwmi gia ola...aplos pisteuw oti to sxoloio mou stin arxi einai kalutero apo to diko sou souks kai as itan me greekglise!!

ola filika panta

ο souks είπε...

Status τι status? Βραβεία status μήπως?
Σάρωσε σε αυτά ο Τζιμπρίλ ο θεός.

GODDESS είπε...

Kales apokries, paidia, kai kali epitixia me to karnavali.
tsats, den zilevoume mono giati den simmetexoume stis proetoimasies.
Zilevoume gia to meraki kai kefi tis neoteris genias kai gia tis dikes mas perasmenes doxes. Toulaxiston exoume kapoies oraies anamniseis kai exoume na leme pos itan i diki mas genia pou xekinise to karnavali!!!

Kai....signomi gia ta greekglise alla pragmatika DEN xero na grafo Ellinika.

Ανώνυμος είπε...

παιδια, το καρναβαλι για μια ακομη φορα ηταν τελειο.....

ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ είπε...

συγχαρητηρια και για το φετινο καρναβαλι.μπραβο σε ολους που συμμετειχανε ο καθενας με τον τροπο του..tsats μεγαλο μπραβο και σε σενα γιατι ολοι ξερουμε οτι χωρις εσενα και την δικη σου παρουσια δεν θα γινοταν τιποτα..ελπιζουμε ολοι να εισαι καλα και να συνεχισεις να προσφερεις στο συλλογο για πολλα πολλα χρονια..περιμενουμε τις φωτο και το βιντεο συντομα και ειδικα τωρα που κανει κρυο και ειμαστε μεσα στα σπιτια μας..ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ακουσα είπε...

ακουσα οτι το καρναβαλι ηταν και φετος πολυ καλο!
μπραβο στους συντελεστες καθως και στους θεατες που το στηριξαν με την παρουσια τους, και του χρονου λοιπον !

ακουσα οτι η βορειος αφρικη φλεγεται, κατι ακουσα και για μεσογειο αλλα δεν θυμαμαι τι...

ακουσα ακομη οτι ο παγκαλος μετα τα γεγονοτα του παρισιου τα εβαλε ξανα με τον συριζα, οτι υποκινει επεισοδια αποδοκιμασιας κατα πολιτικων, τς..τς..τς..

ακουσα οτι αρχισε σημερα η 4η εκθεση λακωνικων προιοντων στο μετρο του συνταγματος, μαλλον δεν θα δω ασωπο αν παω...
να παω ;

ακουσα είπε...

ξεχασα το κυριοτερο :

ακουσα οτι εληξε η απεργια πεινας των μεταναστων στην υπατια !!!

GODDESS είπε...

Ti egine re paidia? Den exei video apo to karnavali fetos?

glyfada είπε...

Gianni mprabo se olous sas perimenoume video apo to karnabali

Ανώνυμος είπε...

FAN OF KANTAFI...

http://www.youtube.com/watch?v=8AFGocCMIU0&feature=mfu_in_order&list=UL

GODDESS είπε...

Bravo paidia. Poli oraio to karnavali kai fetos.
Opos eida to exei analavei i neoteri genia epi to pleiston. Kai auto einai axion sigxaritirion, oxi mono sta paidia alla kai stous palaioterous pou metedosan tin paradosi tou karnavaliou.
Euxaristiria ston tsats kai ston sillogo tou Asopou genikotera, gia tin prosfora ton video alla kai gia oles tis prospatheies pou kanoun gia tin mikri mas koinonia.
Ante kai tou xronou, paidia.

GODDESS είπε...

Episis sigxaritiria ston Sotiri kai se osous simmetixan stin dimiourgia ton tragoudion, Poli kali douleia , paidia.

Ανώνυμος είπε...

στο ΠΑΣΟΚ ειναι μαζεμενοι απο την 4η αυγουστου μεχρι την χηρα του μαο.ο παγκαλος θα ελειπε.

Ανώνυμος είπε...

ειναι και τι σπορο θα σπειρεις για να θειζουν οι ερχομενες γενιες.και ενα μεγαλο μερος οφειλετε και στο εργο των δασκαλων.αλλο εργο ο μανωλακος στα παπαδιανικα.ΑΛΛΟ ΕΡΓΟ ο τακης ο γιατρας στον ασωπο.


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους