Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Οι " Αιθεροβάμονες "


γιά λίγο στον Ασωπό

   Μια ομάδα ενηλίκων ονειροπαρμένων,που πατάνε στα σύνεφα,αποφάσισε από τον περασμένο Σεπτέμβρη να ασχοληθεί με το θέατρο και να δουλέψει ένα θεατρικό έργο. Όλοι είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας,με ελάχιστη ή καθόλου σχέση με το θέατρο, που θέλησαν και μπόρεσαν για κάποιες ώρες την εβδομάδα να ξεφύγουν από την τριβή της καθημερινότητας και να παίξουν το παιχνίδι της μεταμόρφωσης. Πέρασαν κάλα εκείνες τις ώρες. Το έργο,όμως,ωρίμασε και το παιχνίδι άρχισε να σοβαρέυει. Η δουλειά τους έχει φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο. Έφτασε η ώρα που μπορούν να μοιραστούν την εμπειρία τους και να ''εκτεθούν'' στους φίλους τους,σε γνωστούς και αγνώστους.
   Οι πρόβες συνεχίζονται αυτές τις μέρες (κυριακή-τετάρτη-παρασκευή  απόγευμα) στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Ασωπού,ο οποίος παραχώρησε με προθυμία την αίθουσα για την κατασκευή του σκηνικού και φιλοξενεί τις δοκιμές του έργου για το επόμενο εικοσαήμερο περίπου. Οι πρόβες είναι ανοιχτές για όλους όσους έρθουν με καλή πρόθεση. Χρειαζόμαστε φίλους που θα προσφέρουν ο καθένας στον τομέα του και στον ελέυθερο χρόνο του υλική,τεχνική ή ηθική συμπαράσταση ή που θέλουν απλώς και μόνο να παρακολουθήσουν τις δοκιμές του έργου και να μας πούν τη γνώμη τους.
   Αυτή που οδηγεί το θεατρικό τρεχαντήρι αυτή την εποχή είναι η Μαρία Σιουρούνη.

   Το έργο ειναι ''Η αυλή των θαυμάτων'' του Ι.Καμπανέλη. Είναι μια μικρή αυλή κάπου στην Αθήνα στη δεκαετία του '50 με μικρά δωμάτια τριγύρω,όπου στο καθένα μένει κι από μία οικογένεια. Εκεί συναντιούνται τα πρόσωπα του έργου και μας αποκαλύπτουν τις ιστορίες τους... Ώσπου ένας απρόβλεπτος παράγοντας έρχεται να αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή των ανθρώπων της αυλής.

   Το έργο θα ανέβει στις 18 Ιουλίου στους Μολαους, στις 27 Ιουλίου στην Πλύτρα και στις 31 Ιουλίου στη Νεάπολη.

   Θα προηγηθεί μια γενική δοκιμή,ανοιχτή για το κοινό στις αρχές Ιουλίου στον Ασωπό στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου.

                                                                                                             Αιθεροβάμονες

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους Παιδιά μία ανάρτηση....για την περιοχή, για το Σύλλογο. Μπράβο !!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο!!! Καλή επιτυχία!!!

Γεροδάσκαλος είπε...

ΟΥΦ!! Να και κάτι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.
Αν και άσχετος στα θεατρικά βρίσκω την πρωτοβουλία εξαίρετη και θα χαρώ να παρακολουθήσω την παράσταση.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους