Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Πλατεία update

Yπό κάποιες προϋποθέσεις η έξοδος από το ΕΥΡΟ νομίζω ότι είναι θετική επιλογή, χωρίς όμως να υποτιμηθούν οι κίνδυνοι που σίγουρα μια τέτοια επιλογή κρύβει. Μέχρι τώρα διαπιστώνω έλλειμμα σφαιρικής ματιάς γιατί δεν δίνεται η πρέπουσα σημασία στη γεωπολιτική διάσταση του ζητήματος που θεωρώ ότι είναι τόσο σοβαρό, ώστε μπορεί ακόμα και να ακυρώσει το όλο επιχείρημα. Επίσης στο χώρο της διπλωματίας δεν φαίνετε να υπάρχει η επιδεξιότητα που χρειάζετε να στηριχτεί η έξοδος από το ΕΥΡΟ.

Πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μείνουμε μέσα στην Ε.Ε. με το δικό μας νόμισμα, επίσης αναγνωρίζοντας το χρέος μας να δηλώσουμε αδυναμία πληρωμής – από οικονομικής άποψης είναι το ίδιο με το να μην αναγνωριστεί - γιατί έτσι αμβλύνεται ο συγκρουσιακός χαρακτήρας αυτής της κίνησης. Κάνουμε προσπάθεια να διατηρήσουμε κάθε σχέση με τους τωρινούς εταίρους μας επιμένοντας , στη συνέχιση κατά το δυνατόν, των καλών σχέσεων εντός της Ε.Ε. αλλά και εκτός αυτής στη δημιουργία σταθερών δεσμών με τα κράτη που μπορούν να μας βοηθήσουν, οικονομικά και γεωπολιτικά. Ο χώρος των διεθνών σχέσεων είναι γεμάτος παγίδες και δε διακρινόμαστε για το ιδιαίτερο ταλέντο μας στους αναγκαίους ελιγμούς.

Θέλει ξεχωριστή προσπάθεια το θέμα των εισαγωγών – όπλα, πετρέλαια, κ।λ.- και τεράστια προσπάθεια στο εσωτερικό για την τόνωση της ακρωτηριασμένης παραγωγής και την κατάκτηση της αισιοδοξίας. Πιστεύω ότι τελικά μια μεγάλη στρατηγική επιλογή μπορεί μερικές φορές να κερδηθεί από το χειρισμό της λεπτομέρειας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι αναγκαία συνθήκη, το αξιοκρατικό, γενναίο και αισιόδοξο πνεύμα της πλατείας να επιζήσει μέσα σε κάθε μελλοντικό σχεδιασμό για να μην έχουμε επανάληψη των στρεβλώσεων της πολιτικής ζωής, που εν μέρει έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάντια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δυο πραγματα ειναι απειρα, το συμπαν και η ανθρωπινη βλακεια.αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το πρωτο. "Αινσταιν"
ρε μπελο συνελθε,τι ειναι αυτα που λες? εξοδος απο το ευρο και κονε με κρατη εκτος ΕΕ. μιλας λες και ειμαστε τα αφεντικα της γης και μπορουμε να κανουμε οτι θελουμε χωρις να δινουμε λογαριασμο σε κανενα.το μονο καλο που θα γινει αν βγουμε απο το ευρο ειναι οτι δεν θα εχεις υπολογιστη να γραφεις αυτες τις βλακειες!να εισαι σιγουρος,ουτε υπολογιστη δεν θα εχεις!!

Μπελεγρης Πανα.s είπε...

Αν είμαστε τα αφεντικά της γης και κάναμε ότι θέλαμε θα μέναμε στο ΕΥΡΟ, αλλά μιάς και δεν είμαστε νομιζω ότι δε θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε μέσα σε αυτό.Επίσης νομίζω ότι έτσι θα πάρω υπολογιστή, γιατί τώρα δεν έχω.
Κάποιος που δίνει τόση μεγάλη σημασία στη διπλωματία όπως εγώ, αυτό αναφέρεται ρητά, δε μπορεί να κατηγορηθεί νομίζω γιά υπερεκτίμηση της δύναμης.
Προσωπικά θα προτιμούσα επιχειρήματα από μιά τυφλή υποταχτικότητα.


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους