Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

American dream



Προς αποφυγή παρεξηγήσεων,ο μακαρίτης αναφερόταν σε Αμερικάνους ..
..ουδεμία σχέση υπάρχει με εγχώρια στοιχεία..

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

-εγω ΠΑΣΟΚ δεν ειμαι.αλλα απαξ και ο γιωργης αποφασισε να βαλει τα μαλλια του με τα βατα,ασ τον αφησουμε εως το τερμα.ενταξει να κανουμε εκλογες,να βγουνε αλλοι,αλλα ποιος μας λεει οτι τον δεκεμβρη θα παρουμε αυτα τα ψιχουλα που παιρνουμε και λεγονται μισθοι και συνταξεις.δεν μιλω ατομικιστικα,αυτα που λεω ειναι αποψεις χιλιαδων ανθρωπων.

ΙΝΏ είπε...

Ο Γιωργακης δυστυχως δε βαζει τα μαλλια του στα βατα αλλά τα δικά μας! Και το στενάχωρο ειναι πως όποιος κι αν έρθει το ίδιο θα κάνει όπως και το ίδιο έκακναν.Με ξένα κόλυβα...θαβουν και πέντε-έξι! Η ομιλία του G. Carlin πολύ απλά αποδεικνύει πως η έξουσία, το κεφάλαιο και η δύναμη δεν έχουν ούτε φυλή ούτε χρώμα. Είναι παντού και πάντα απάνθρωπα!

Ανώνυμος είπε...

-τον ακουσα χθες.βλεπω οτι σε λιγο σαν επικοινωνιακο τρυκ,θα διαβαζουν στη βουλη προυπολογισμους ναων,και ισολογισμους καταστηματων.στην αρχη μας πονεσαν,μετα συνηθησαμε και τωρα μας αρεσουν.αποκτεισαμε βιτσιο με τα αμετρα μετρα.ετσι και το 91.περνανε οι αγροτες προωρη συνταξη 30 χιλιαδες,τους εταξαν 48,τους τις εκοψαν τελειως και αυτοι[οχι ολοι]..τους ξαναψηφισαν.[ΥΓ. ο μεταξας καπως ετσι ξεκινησε..]

Lupo είπε...

Το καλό κομμάτι είναι το επόμενο που μιλάει για τη θρησκεία.
satso.k είμαι σίγουρος ότι θα τολμούσες να το βάλεις αν ήταν αλλιώς τα πράγματα στα πολιτικά.
Πάντως δείτε το.Αξίζει...

Ανώνυμος είπε...

Χαιρεται παιδια,πολυ καλο το video.Κατα τη γνωμη μου η Ελλαδα ειναι θυμα οικονομικου δολοφουνου προιον της εταιρειοκρατιας και του ΔΝΤ ως εργαλειο της!Θεωρω πως εαν δεν εμφανιστει ενας πατριωτης (βλεπε Λατινικη Αμερικη) που να εχει κοτσια δεν γινεται τπτ!Μεχρι και το Καραμανλη το μπουλι πηγαν να σκοτωσουν επειδη εκανε συμφωνειες με του Ρωσους!Θα εξαθλιωθουμε τελειως με σκοπο να αναγκαστουμε να πουλησουμε μεχρι και το Μποζα στους ξενους και τις επιχειρησεις!Η επανασταση θα πρεπει να ξεκινησει απο την επαρχεια οπου οι μηχανισμοι επιρροης ειναι λιγοτεροι,υπαρχει μια σχετικη αυταρκεια και θελω να πιστευω και εμπιστοσυνη!Το προβλημα ομως θεωρω πως δεν ειναι οι πολιτικοι αλλα εμεις οι ιδιοι,αποτελει βαρυσημαντο θεμα νοοτροπιας!Για παραδειγμα, το να πινει χυμο συσκευασιας οταν τα πορτοκαλια πεφτουν,να πεταει τις γοπες απο τα τσιγαρα κατω σαν να μην ειναι σκουπιδι ενω παραλληλα θα πρεπει να μετριασει και να κοψει τη καταναλωση προιοντων πολυεθνικων επιχειρησεων!Εμεις χρηματοδοτουμε τις εταιρεις που μας διαφεντευουν!Για να αλλαξει η μαζα πρεπει πρωτα να αλλαξει καθε μοναδα της ξεχωριστα!Κραζουμε τους πολιτικους τη στιγμη που το χωριο μας παρακμαζει με βασικο κατα τη γνωμη μου θεμα το συναιτερισμο!Αυτα ειχα να πω και ελπιζω να μπει καποιος στον κοπο να το διαβασει.

Φιλικα,
Ενα Ασωπιτακι

ΙΝΏ είπε...

θεέ μου χάρισέ μου την ηρεμία για να δεχθώ τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω, το κουράγιο για να αλλάξω τα πράγματα που μπορώ και τη σοφία για να μπορώ να διακρίνω τη διαφορά!
(Reinhold Niebuhr)

τονια είπε...

Ασωπιτάκι καλώς ήρθες,
έχεις δίκιο λέγοντας οτι το πρόβλημα δεν είναι οι πολιτικοί, η εικόνα τους ως σωτήρες έχει αρχίσει ήδη να καταρρέει, ελπίζω βέβαια αυτό να το θυμόμαστε στις επόμενες εκλογές κ να μην δώσουμε ψήφο σε κανέναν γιατί πολύ απλά δεν το αξίζει.
Συμφωνώ μαζί σου οτι στο χωριό η αυτοοργάνωση κ η αλληλεγγύη είναι πιο εύκολη απ' οτι είναι στην Αθήνα, αλλά δυστυχώς η επαρχία έχει ένα πολύ σημαντικό μείον που είναι η ενημέρωση. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθούν πυρήνες αντιπληροφόρησης σε όλες τις επαρχίες όπου οι πολίτες θα μπορούν να έρθουν σε επαφή (αρχικά) κ με άλλες αντιλήψεις, τρόπους σκέψεις κ οργάνωσης. Ας μην επαναπαυόμαστε σε οτι ακούμε στην τηλεόραση, ευτυχώς υπάρχει κ το ίντερνετ.
Ο συνεταιρισμός είναι ένας πολύ σωστός κ άμεσος τρόπος οργάνωσης που μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα αρκεί να τον πάρουμε όλοι πιο σοβαρά κ να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη μας μέσα από αυτόν.
Ασωπιτάκι θα ήθελα όμως να μου εξηγήσεις τι εννοείς λέγοντας οτι χρειαζόμαστε έναν πατριώτη για να μας σώσει? Νόμιζα οτι μόνοι μας τα καταφέρνουμε καλύτερα....

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Τονια,
θεωρω πως η παραπληροφορηση στο χωριο ειναι σχετικη εφοσον υπαρχει το internet οπως ειπες αλλα και επειδη δε χρεαιζεται κατι αλλο να γινει για διαπιστωσουμε το μαρασμο ειτε τα μεσα παπαγαλιζουν ειτε οχι!Οσαν αφορα το συναιτερισμο ειναι πονεμενη ιστορια και φταινε οι Ασωπιτες και τα διαφορα κεφαλια που ελεγχουν τη κατασταση!Να τονισω παραλληλα πως παντα τις μαζες καποιος τις αγει ειτε για καλο ειτε για κακο σκοπο ,οποτε θελοντας και μη καποιος θα καρπωθει με το ολη αυτη την οργη!Γινεται σαφες πως η διαχειριση ενος project,ενος κρατους γινεται απο μια ομαδα με ενα ατομο κυριως να αναλαμβανει την ευθυνη!Χωρις να αποκλειω βεβαια τη συμμετοχη του κοσμου που ειναι η βασικη προυποθεση!Αναγκαιο ειναι να υπαρχει πατρωτισμος γιατι πολυ απλα στο βωμο του οποιου κομμουνισμου τα μηδενιζουμε ολα και δεν λειτουργουμε με βαση το λογικο συμφερον!Η κοινωνια χρειαζεται ηγετες γιατι πολυ απλα η αναρχια δεν λειτουργει!Επιμενω ομως ωστοσο πως η αλλαγη κρινεται απο εμας σε επιπεδο συμπεριφορας και νοοτροπιας αλλα με βαση το παγκοσμιο κατεστημενο απαιτειται διπλωματισμος και οχι χαζοι παλικαρισμοι!Και πιο απλα,δε γινεται να μιλαμε για επανασταση πινοντας coca-cola και εχοντας το Τουρκο να παραμονευει!

Ανώνυμος είπε...

kats69 που εισαι?
βοηθειαααα...

Ανώνυμος είπε...

-εγω παντως βλεπω οτι η αριστοκρατια και τα πρωτα ονοματα του χωριου πολλα χρονια τωρα βγαζουν τις ελιες τους σε ιδιωτικα εργοστασια και εκτος χωριου.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον έχει καταλάβει και σας, όπως και μένα, η ίδια διαλυτική αίσθηση ναυτίας από τα εμετικά επεισόδια της «Δυναστείας» που τις τελευταίες μέρες παίζονται στους τηλεοπτικούς μας δέκτες επί εικοσιτετράωρον. Γι αυτό και δεν κάνετε καμιά ανάρτηση επίκαιρη.

ΙΝΏ είπε...

Φίλε ανωνυμε η κατασταση αυτή πραγματικά μόνο ως εμετική μπορεί να χαρακτηριστεί. Περισσότερο δίκιο δε θα μπορούσες να έχεις! Ο πατέρας μου στο χωριό μου ελεγε μια ιστορία για μία "θεια" η οποία δανειζόταν από κάποιον και τα έδινε στον προηγούμενο που ειχε δανειστεί! Αυτό γινόταν συστηματικά ωσπου πεθανε και ο τελευταίος δανειστής ήταν και ο μόνος χαμενος αφού δεν πήρε ποτέ τα λεφτά του...
Ή Ελλάδα όμως έχει από καιρό δώσει νέα έννοια στη λέξη δανεισμός και κοροΐδία! Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν την αηδία που νοιώθω.
Θα πω μόνο πως ο πολιτικάντης κοιτά τις επόμενες εκλογές ενώ ο πολιτικός τις επόμενες γενιές!
Δυστυχώς εμείς δεν ευτυχίσαμε ως σήμερα να μας κυβερνήσουν οι δεύτεροι!

Ανώνυμος είπε...

Remember - remember the 17th of November

τονια είπε...

Ινώ μπορείς να μου πεις ποιές είναι οι "τυχερές" γενιές που τις κυβέρνησαν οι δεύτεροι?? Μη μου πεις οτι είσαι κ εσύ fan του αείμνηστου, όχι πως δεν το περίμενα βέβαια...
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ απόλαυσα το χάος των τελευταίων 5 ημερών κ περιμένω με ανυπομονησία το οριστικό χάος στο οποίο αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε, ευτυχώς όχι μόνοι μας, ακολουθεί η Ιταλία κ άλλες χώρες. Είναι ξεκάθαρο πλέον οτι κανένας πολιτικός (παλιός ή νέος) δεν μπορεί να βοηθήσει. Ξεχάστε τους σωτήρες κ τους εκπροσώπους, πλέον δε φέρουν καμία ευθύνη γιατί δεν έχουν κ καμία εξουσία, αποδυναμώθηκαν από την Ε.Ε, όπως κ η φωνή μας. Ήρθε η ώρα να ξεβολευτούμε όλοι μας που μέχρι τώρα πιστεύαμε πως η μόνη υποχρέωσή μας απέναντι στην κοινωνία είναι μια ψήφος κάθε 4 χρόνια. Η αλήθεια είναι οτι για να λειτουργήσει ένα χωριό, μια πόλη ή μια χώρα με αληθινή δημοκρατία χρειάζεται σκληρή δουλειά από τον καθένα μας, ξεχάστε όλοι τη λογική της ανάθεσης. Όταν θέλουμε να αλλάξει κάτι εργαζόμαστε εμείς προσωπικά για να το επιτύχουμε κ δεν αναθέτουμε την ευθύνη κ το βάρος της εργασίας σε κανέναν τρίτο.
Κάπως έτσι πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί κ ο συνεταιρισμός σε πρώτη φάση.
Όσο για τους πατριώτες αρχηγούς ας μην το σχολιάσω καλύτερα, εγώ πάντως βλέπω οτι τα άτομα κ κατ' επέκταση οι κοινωνίες λειτουργούν πολύ πιο αποτελεσματικά χωρίς αρχηγούς κ μαστίγια. Όλοι μας έχουμε μια στοιχειώδη ηθική κ αίσθηση της δικαιοσύνης, ας πορευτούμε ΜΟΝΟ με αυτές. Κ φυσικά πολλή δουλειά...

ΙΝΏ είπε...

Τόνια μου θα αναγκαστώ να πιστέψω οτι τα έχεις βάλει για κάποιο λόγο μαζί μου!! Ίσως πάλι απλά δεν προσέχεις τι ακριβώς γράφω.
Είπα λοιπόν πως εμείς ως σήμερα δεν ευτυχίσαμε να μας κυβερνήσουν πολιτικοί που κοιτούν τις επόμενες γενιές. Με το "ως σήμερα" εσύ καταλαβαίνεις οτι είμαι fan του αείμνιστου? Που το περίμενες κιόλλας...!
Το 1823 πήραμε το πρωτο μας δάνειο κι απο τότε δεν καταφεραμε να ορθοποδησουμε. Οι πολιτικοί (κυρίως)έχωναν την Ελλάδα όλο και πιο βαθιά στο χρέος. Με λίγες εξαιρέσεις λοιπόν (Καποδίστριας,Τρικούπης,Ράλλης π.χ), "ως σήμερα" εμεις οι έλληνες δεν ειχαμε την τυχη να μας κυβερνήσουν άξιοι άνθρωποι.
Μετα τη δικτατορία δε, που ηρθαν κι όλοι οι εθνοσωτηρες μαζεμενοι και κατ εξακολούθησην, "το στόλο τον βούλιαζαν μέσα στο λιμάνι πλέον"!
Εξάλλου όταν μιλάω για την αηδία που νοιώθω για την κατασταση γύρω μας και την κοροιδία που εχουμε υποστεί όλοι, θα ήμουν τουλαχιστον ανόητη αν ήμουν fan είτε των μεν είτε των δε, δε νομίζεις? Και προς μεγάλη σου έκπληξη έχω να σου πω πως δε με θεωρώ ανόητη!
Αυτά είχα να πω εγώ αγαπητή μου Τόνια κι ελπίζω αυτή τη φορά να έγινα κατανοητή ε?

ΙΝΏ είπε...

Και κάτι τελευταίο...
Αν θέλουμε να πορευτούμε χωρίς αρχηγούς και μαστίγια η στοιχειώδης ηθική δε φτάνει!
Την ηθική μας και το αίσθημα δικαιοσύνης πρέπει να το έχουμε όλοι σε υπέρμετρο βαθμό. Όπως και την αγάπη μας.

Ανώνυμος είπε...

Η πολυ ελευθερια βλΑπτει!Τα μεγαλυτερα κακα εγινα στο βωμο των θρησκειων και των δηθεν κομμουνιστων!

τονια είπε...

Ινω νομίζω οτι αυτή η απάνταση σε ρίχνει ακόμα πιο χαμηλά. Θεωρείς δηλαδή οτι είναι θέμα τύχης που η Ελλάδα δε γνώρισε ποτέ της έναν πολιτικό όπως τον περιγράφεις εσύ?? Ακόμα περιμένεις δηλαδή το μεγάλο σωτήρα?? Σκέψου μόνο οτι όλο αυτό μπορεί να μην είναι τυχαίο. Για εμένα ένα είδος πολιτικού υπάρχει, αυτό που έχουμε σήμερα. Δεν ήλπιζα κ δεν ελπίζω σε τίποτα καλύτερο.
Φυσικά δεν έχω τίποτα προσωπικό με εσένα, αφού ούτε καν σε γνωρίζω, όμως τη λογική την οποία υπερασπίζεσαι δυστυχώς τη συναντάω πολύ συχνά κ οφείλω να ομολογήσω οτι δε χαίρομαι καθόλου για αυτό. Πίστευα οτι μετά τα 2 τελευταία χρόνια οι πολιτικοί κ γενικότερα το σύστημα θα είχαν απαξιωθεί τελείως κ όλοι θα ήμασταν έτοιμοι για το καινούριο. Λυπάμαι που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι (δυστυχώς αρκετοί) που δε λένε να απαγκυστρωθούν από τις (άσχημες) συνήθειες τους κ τη βόλεψη τους. Οι αλλαγές θέλουν ρίσκο, κάντε κινήσεις, πάρτε αποφάσεις κ ας μην είναι κ οι καλύτερες δυνατές, αρκεί να προέρχονται αληθινά από εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Καλα ολα αυτα αλλα σε τι ειδους συστημα αναφερεσαι και πρεσβευεις!Γιατι εαν δε μας πεις θα νομιζω πως μιλαμε για το συστημα της αγαπης!

Ανώνυμος είπε...

Αναφερεσαι σε ενα νεο συστημα χωρις να μιλας για αλλαγη νοοντροπιας!Νιωθω πως χτυπας το συστημα πετωντας μολοτοφ Dom Pérignon............

ΙΝΏ είπε...

Τόνια πίστεψέ με οτι σκοπός μου δεν είναι να ανέβω στα μάτια σου! Για την ακρίβεια καθόλου δε με απασχολεί.
Το καλύτερο σημάδι των καλών τρόπων είναι το να μη θυμωνεις με τους κακούς τρόπους αλλά η αγένεια σου ειναι κάπως εξοργιστική. Και σίγουρα δε δειχνει παιδεία ούτε πολιτισμό.
Γι αυτό δε θα μπω στη διαδικασία να εξηγήσω περαιτέρω την άποψή μου αλλά ούτε και τη σημασία της φράσης "δεν ευτυχίσαμε να μας κυβερνησουν άξιοι". Εχουμε φτάσει να εξηγούμε τα αυτονόητα. Έλεος!

Δυστυχώς "Τότε τας πόλεις απόλλυσθαι, όταν μη δύνωνται τους φαύλους από των σπουδαίων διακρίνειν.
"Αντισθένης".

ΙΝΏ είπε...

Κι επειδή ενοιωσα ξαφνικά την ανάγκη να ανεβάσω λίγο το επίπεδο μου θα ήθελα να μοιραστούμε ένα ανέκδοτο. Ένα τέλειο ανέκδοτο!

-Τί λέει ο Τσακ Νόρις όταν ανοίγει το ψυγείο και βλέπει ένα ζελέ να τρέμει???
-Μη φοβάσαι! Μια μπύρα θα πάρω!!!!!

Παραδεχτείτε το... ήταν τέλειο!

Ανώνυμος είπε...

αντε μπραβο να γελασουμε και λιγο! γιατι ξαφνικα εγιναν ολοι παρα...μορφωμενοι

Ανώνυμος είπε...

-ΠΗΤΑ για βαλε λιγη ταξη σε παρακαλω..

Ανώνυμος είπε...

ποια ειναι αυτη η ΠΗΤΑ ρε παιδια που θελετε να βαλει και ταξη?

Ανώνυμος είπε...

η πιτα γραφεται με γτωτα και χωρις κεφαλαια γραμματα.ονομα θα εννοειται


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους