Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

"Μαθήματα στο σκοτάδι"

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους» για την Κινηματογραφική Εκπαίδευση. Aπό τον Απρίλιο στα σχολεία του δήμου Μονεμβασίας. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή!

Τα «Μαθήματα στο Σκοτάδι» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους» και περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές και αναλύσεις ταινιών, επιμορφωτικές συναντήσεις, καθώς και μια σειρά από κινηματογραφικά εργαστήρια για μαθητές και εκπαιδευτικούς τα οποία σχεδιάζονται και υλοποιούνται από επαγγελματίες του κινηματογράφου. Με αυτό τον τρόπο καλύπτουν ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στη χώρα μας στον τομέα της οπτικοακουστικής παιδείας.

Μέχρι τώρα τα «Μαθήματα στο Σκοτάδι» έχουν επισκεφτεί 50 περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας και τον Φεβρουάριο με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενήθηκαν την Ζάκυνθο. Αναλυτικότερα από 13 έως 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήσαν 17 εκδηλώσεις στην Αίθουσα του Κινηματογράφου «Φώσκολος» και στην Αίθουσα του Θεάτρου του Δήμου στο Σαρακινάδο που παρακολούθησαν περίπου 1878 μαθητές και 130 εκπαιδευτικοί και γονείς, φωτίζοντας λιγάκι το μαύρο σκηνικό της εποχής μας.

Αναλυτικότερα έγιναν παρουσιάσεις και αναλύσεις των ταινιών «Ένα παραμύθι για δύο κουνουπάκια», «Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα», «Βάλο», «Ο Ψύλλος» και «Άλματα» για τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων, της ταινίας «Πετώντας στα τυφλά» για τα παιδιά του Γυμνασίου και της ταινίας «Fighter» και «Ξύλινη Κάμερα για τα παιδιά του Λυκείου. Η επίσκεψή μας στη Ζάκυνθο εμπεριείχε επίσης και μία παράλληλη απογευματινή προβολή της ταινίας «Το Σκασιαρχείο» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου, και συζήτηση που ακολούθησε για τον κινηματογράφο και την εκπαίδευση.




Το γοητευτικό εκπαιδευτικό κινηματογραφικό μας ταξίδι όμως δεν τελείωσε, αλλά συνεχίζεται τον Μάρτιο στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα, το Μέτσοβο καθώς επίσης και στην Βόρεια Ελλάδα με επισκέψεις στην ακριτική Φλώρινα και την Νάουσα όπου λόγω κακοκαιρίας δεν κατορθώσαμε να φτάσουμε τον Φεβρουάριο. Tον Απρίλιο προγραμματίζουμε να επισκεφτούμε το νομό Λακωνίας.

15 σχόλια:

Aktina είπε...

Euaggele, tha hthela na se rwthsw kati sxetika me thn KinoGlaz. An boreis se parakalw, steile mou ena email sto aktina.stathaki@gmail.com. Euxaristw.

Ανώνυμος είπε...

-εχει πολλα και ενδιαφεροντα πραγματα η λακωνια,που μπορουν να γινουν θεματα αναλυσεως

Ανώνυμος είπε...

-16/3-τα μαθηματα στο σκοταδι δεν ειχαν αποτελεσμα και αναγκαζομαστε να δωσουμε εισητηρια για βουκουρεστι κατω απο το κοστος.δεν μας βγηκε η επενδυση.

ΙΝΩ είπε...

Συγγνωμη για το σχόλιο που είναι άσχετο με τη συγκεκριμενη ανάρτηση αλλά πραγματικά σήμερα από το πρωί βλέπω στην τηλεόραση την εκλογή του νέου και μοναδικού προέδρου του πασοκ και πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω...
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και ανεπίδεκτοι πάσης "παθήσεως". Αναρωτιέμαι σε ποια χώρα ζουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Εχω χάσει τα λόγια μου δεν ξέρω τι να πω ειλικρινά πέραν του οτι λυπάμαι πάρα πολύ γι αυτά που έβλεπα. Το συναίσθημα που είχα ήταν το ίδιο που νοιώθω όταν βλάπω μια φυσική καταστροφή. Τσουνάμι σεισμό φωτιά κτλ. Λυπάμαι που ακόμα και σήμερα υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Αυτά είχα να πω επειδή με έπνιγαν.

Μπελεγρής Πανα.ς. είπε...

Όλοι αυτοί ΙΝΩ αποτελούν το πλέον
πωρωμένο κομμάτι του ελληνικού λαού
που η ψήφος του δεν ένα μέσο άσκησης
πολιτικής δύναμης, αλλά ένας τρόπος να κρατηθεί στην εξουσία πάσει θυσία
το αντιδραστικότερο πολιτικό μόρφωμα
της σημερινής Ελλάδας, το οποίο οι
ίδιοι οι ψηφοφόροι του με περίσσιο
θράσος το ονομάζουν σοσιαλιστικό, τρομάρα τους τρομάρα τους.
Άλλωστε μη ξεχνάς ότι πολλοί από
αυτούς ανήκουν στη ομάδα του
<> και θέλουν πολύ να παραμείνουν μέλη της. Οι υπόλοιποι είναι με ένα μεγάλο αγκίστρι στη μύτη.
Πάντως νομίζω ότι είναι καλή απόδειξη της πολιτικής κρίσης που μαστίζει πλέον όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη.

Μπελεγρής Πανα.ς. είπε...

...στην ομάδα του μαζί τα φάγανε
ήθελα να πω.

Allosanfan είπε...

Χαράς ευαγγέλια (και χαρές του Ευάγγελου)

Με το θριαμβικό σύνθημα «Αρχίζουμε!» ο Ε. Βενιζέλος είναι πλέον ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στην επέτειο θανάτου του αλλού Βενιζέλου. Αλλά αυτή η ημερομηνιακή σύμπτωση δεν είναι τόσο σημαντική όσο το ότι η 18η Μαρτίου 2012 είναι ημέρα των φροντιστών όσων πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Το «Αρχίζουμε!» δεν είναι ένα απλό restart για να ξεκολλήσει το μηχάνημα. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και απαιτείται συνολικό Format. Total recall (ολική επαναφορά ή σωστότερα ολική διαγραφή) όπως στην παλιά ταινία με τον Schwarzenegger. Ότι θυμάστε ξεχάστε το. Καλώς ήρθατε στον θαυμαστό κόσμο του πολιτικού Αλτσχάιμερ. 240 χιλ συμπολίτες μας απολαμβάνουν από χθες την ευδαιμονία της άνοιας, μη τους ευχηθείτε «περαστικά» αλλά «και σ’ άλλα με υγεία». Μη τους ζηλεύεται, προσχωρήστε περιχαρείς στο club τους και σας περιμένει ζωή χαρισάμενη.

Συμφώνα με την δημοσκόπηση της public issue (http://www.publicissue.gr/wp-content/uploads/2012/03/varometro-mar-2012.pdf) είμαστε το 91% που η ζωή τους έγινε χειρότερη με τα μνημόνια, αλλά θα τους αφήσουμε να μας εξοντώσουν γιατί είμαστε μαζοχιστές!

ΙΝΩ είπε...

Ο Κομφούκιος είπε "Το ακούω και το ξεχνώ, το βλέπω και το θυμάμαι, το κάνω και το καταλαβαίνω". Εμείς έχουμε καταρρίψει κάθε ρητό, κάθε απόφθεγμα, κάθε εμπειρία και προπαντώς κάθε λογική! Σχεδόν ένα αιώνα χορεύουμε στο ρυθμό του δικοματισμού και μας βαράει μια ορχήστρα που έχουμε προσλάβει εμείς οι ίδιοι! Δεν ξέρω τί άλλο να πω πια. Ας σκεφτούμε μόνο πως αν δεν υπήρχαν οι αυλικοί δε θα υπήρχαν και οι βασιλιάδες.

Ανώνυμος είπε...

δεν νομιζω οτι αυτες οι 240 χιλιαδες ειναι ολοι προνομοιουχοι και βολεμενοι.τωρα για το τι συμβαινει ειμαι ο πλεον αναρμοδιος ..να καταλαβω.

souks είπε...

allosanfan και λάθος να το έγραφες το όνομα του σβατζενεγκερ δεν θα σε παρεξηγούσαμε.

Allosanfan είπε...

Το ‘γραψα πράγματι σωστά;

Γιατί από την εποχή που ένας φίλος καφετζής (ονόματα δε λέμε) έκανε χοντρή πλάκα σε έναν άλλο φίλο (blogger του polsila) επειδή παρέλειπε μερικά από τα παραπανήσια συμφώνα από το επώνυμο του Schwarzenegger, έχω μόνιμο άγχος να το προφέρω και να το γράφω σωστά.

ΚΝΙΤΙΣ είπε...

Να δούμε τώρα τι έχουν να πουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ για τις απεργίες των εργαζομένων στο δικό τους μαγαζί. Οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» σε συνέλευσή τους την Παρασκευή αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις αφού παραμένουν απλήρωτοι μέχρι και πέντε μήνες. Και το ακούμε κι αυτό για τον ευαίσθητο κοινωνικά ΣΥΡΙΖΑ. Ποιο; Ότι διευθυντικά στελέχη του σταθμού στοχοποιούν κάποιους εργαζόμενους που τάσσονται ανοιχτά υπέρ των απεργιών. Τι έγινε κύριε Τσίπρα. Δεν ισχύει πάνω απ΄ όλα το δίκιο του εργάτη; Και δεν είναι η απεργία το σημαντικότερο όπλο του;..

Οι κινητοποιήσεις έχουν ως εξής:
Τρίτη στάση εργασίας 11 – 3
Τετάρτη στάση εργασίας 7-11
Πέμπτη 24ωρη απεργία
Παρασκευή στάση εργασίας 3 – 7
Δευτέρα στάση εργασίας 2- 6
Σήμερα επιδόθηκαν τα εξώδικα ΕΣΗΕΑ – ΕΠΗΕΑ – ΕΤΕΡ για τις δυο πρώτες μέρες, ενώ εγκρίθηκαν από τα σωματεία οι κινητοποιήσεις και για τις επόμενες ημέρες. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από δυόμισι μέχρι και πέντε μήνες. Ακούγεται επίσης ότι διευθυντικά στελέχη στοχοποιούν εργαζόμενους που έχουν ταχτεί ανοιχτά υπέρ των κινητοποιήσεων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ αποφάσισαν:
«Την κήρυξη κυλιόμενων 4ωρων στάσεων εργασίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου (οι τελευταίοι σε ένδειξη συμπαράστασης), που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» από τις 11.00 π.μ. έως τις 15.00 μ.μ. της Τρίτης, 20 Μαρτίου 2012 και από τις 07.00 π.μ. έως τις 11.00 π.μ. της Τετάρτης, 21 Μαρτίου 2012.
Η εργοδοσία του Ρ/Σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» έχει επιδείξει μια αδικαιολόγητη, παράνομη και αντισυμβατική καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων στον ραδιοφωνικό σταθμό και για το λόγο αυτό οι Ενώσεις ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και καθυστερούμενων οφειλών στους εργαζόμενους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους.

Ανώνυμος είπε...

-παιδια βρητε τα και χωρις αντιπαλοτητα να πορευθειτε.[οχι να σμιξετε αλλα να ανεχτουν οι μεν τους δε.]τωρα ειναι η ευκαιρια για κατι καλο.και αυτα που λενε οι διαφοροι ΣΕΒ οπως σημερα καλο ειναι να τους τα γυρισουμε μπουμερανγκ.

Ανώνυμος είπε...

190 χρονια ελληνικο καρναβαλι---μπηκαν στην πολη οι οχτροι,κρατουσαν δικιο οι οχτροι,και εμεις φωναζαμε ζητω και γεια,σαν καθε μερα.

Ανώνυμος είπε...

πολύ ωραία και εύστοχα τα σχόλια, αλλά δε νομίζετε οτι είναι λίγο άσχετα με το θέμα της άνάρτησης; εχω την εντύπωση πως σε ένα δημόσιο μπλογκ θα πρέπει να είμαστε λίγο περισσότερο συνεπείς. Τουλάχιστον να μη μπερδεύουμε κι όσους ενδιαφέρονται να διαβάσουν κάτι για το θέμα της κάθε ανάρτησης. Ευχαριστώ.


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους