Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Εισαγωγικό εργαστήριο κινούμενης εικόνας για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Ασωπού

Εισαγωγικό εργαστήριο κινούμενης εικόνας από την κιν/κή ομάδα KINOglaz , στα πλαίσια του προγράμματος «Μαθήματα στο Σκοτάδι» από το Νεανικό Πλάνο.

Δημοτικό σχολείο Ασωπού δήμου Μονεμβασίας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κτίριο του Δημαρχείου Μονεμβασίας στα Παπαδιάνικα στις 4 Απριλίου 2012.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν 60 παιδιά. Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των 30 περίπου, ανάλογα με την ηλικία τους. Η πρώτη ομάδα, αποτελούμενη από τους μαθητές των τάξεων, τετάρτης , πέμπτης και έκτης, μετά από μια σύντομη παρουσίαση των βασικών αρχών δημιουργίας ταινιών κινούμενης εικόνας ( μέσω επίδειξης flip book και προβολής δύο ταινιών μικρού μήκους), εργάστηκε στην δημιουργία χαρακτήρων (κούκλες από ανακυκλώσιμα υλικά) και μέσω της διαδικασίας των λήψεων με την κάμερα, δημιούργησε το πειραματικό ταινιάκι με τίτλο «Απόδραση από την Ντενεκεδούπολη». Η συνολική εκτίμηση της εμπειρίας αυτής ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστη για τα παιδιά με χαρακτηριστικό παράδειγμα την έκκληση πολλών μαθητών για επανάληψη του εργαστηρίου με πιο αναλυτική παρουσίαση και μεγαλύτερη εμπλοκή τους στην όλη διαδικασία δημιουργίας μικρού μήκους ταινίας μυθοπλασίας με την τεχνική που επιδείχθηκε. Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το ταινιάκι που έφτιαξαν τα παιδιά:

Η ίδια παρουσίαση ακολουθήθηκε και με τη δεύτερη ομάδα, την οποία αποτελούσαν μαθητές και μαθήτριες των τάξεων πρώτης, δευτέρας και τρίτης. Λόγω του περιορισμένου χρόνου (2 ½ ώρες), η ταινία τους ήταν αρκετά πρωτόλεια, χωρίς αυτό να τους εμποδίσει από την απόλαυση και τη χαρά της δημιουργίας.

Η σχολική τους ημέρα εκείνη την Τετάρτη , κύλισε ευχάριστα και δημιουργικά, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις , τόσο από τις προβολές όσο και από το εργαστήρι που ακολούθησε.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την άψογη συνεργασία μας και ιδιαιτέρως τη διευθύντρια κα Μαρία Κριτικού, καθώς και το σύλλογο γονέων, όπως και τον αντιδήμαρχο κ. Σούρλα για την παραχώρηση της αίθουσας.

κινηματογραφική ομάδα KINOglaz

https://www.facebook.com/KINOglaz.cinecollective


** Αναλυτικη αναφορά, με φωτογραφίες, της εκδήλωσης "Μαθηματα στο σκοτάδι" στη Λακωνία, μπορείτε να διαβάσετε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους