Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Συμβουλές σε νέους πολιτικούς.


Οι εκλογές έφτασαν, οι υποψήφιοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους και έτσι μερικές συμβουλές στους νέους πολιτικούς είναι χρήσιμες γιά τη επιτυχία τους και την γρήγορη προσαρμογή τους στην νέα δραστηριότητά τους.

 Πριν από όλα απαραίτητη είναι η επισήμανση ότι ως νέος διαχειριστής της ζωής των συνανθρώπων πρέπει να μπορεις νέε πολιτικέ να κάνεις διάκριση σε αυτούς που είναι χρήσιμοι, δηλαδή εκμεταλλεύσιμοι γιά την ανάδειξη, που είναι το ζητούμενο.

 Αυτοί δηλαδή που πιστεύουν πραγματικά κάπου που έχουν άποψη σταθερή και τεκμηριωμένη είναι άχρηστοι και περιττοί, αυτοί που έχουν ως στόχο τους τη Δικαιοσύνη την ισότητα και σχετικές έννοιες είναι επικίνδυνοι σε προεκλογικές περιόδους γιατί εκτρέπουν τη συζήτηση σε ακανθώδη μονοπάτια, πρέπει όμως να κλέψεις πολλά από τη φρασεολογία τους ώστε τα πρόβατα στα οποία κυρίως απευθύνεσαι να νομίζουν ότι είσαι εκφραστής υψηλών στόχων.

 Να είσαι αοριστολόγος, με ωραίες και βαρύγδουπες φράσεις να διανθίζεις την κενότητα των λόγων σου, με λόγια μεγάλων αντρών να καλύπτεις την προσπάθεια διαχείρισης του πλήθους που πρέπει απαρέγκλητα να επιδιώκεις.
 Εσύ, νέε πολιτικέ με πάθος πρέπει να υπερασπίζεσαι τις αρχές στις οποίες ο όχλος πιστεύει, γιατί αν δε δείξεις υποταγή στα πιστεύω του δεν μπορείς να τον κερδίσεις.

Να δίνεις μεγάλη σημασία στη γενική εικόνα σου, στις χειρονομίες, στο ύφος σου, να συγκινείσε όταν πρέπει, να θυμώνεις διακριτικά όταν δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά μπροστά σε μία οφθαλμοφανή αδικία, να εμπνέεις όταν με τεντωμένο δάχτυλο δείχνεις το φεγγάρι
.Μην περιπλέκεις τα πράγματα συζητώντας με τους ιδεολόγους γιατί μπορεί να βρεθείς σε μονοπάτια που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα και έτσι να διακινδυνεύσεις τις εντυπώσεις. Στόχος σου είναι η εντύπωση, ποτέ μην το ξεχάσεις και μείνεις στην αφάνεια. Οι επόμενες εκλογές συνήθως αργούν, αυτές από ότι φαίνετε όχι, μην περιμένεις και χάσεις την ευκαιρία.

 Μη διστάσεις να πεις ψέμα, στο τρόπο να είσαι πολύ προσεκτικός και στη διατύπωσή, είναι και αυτό διαχειρίσιμο όπως η πλειοδοσία υποσχέσεων, η μεγαλοποίηση των ασήμαντων και η συσκότιση των στόχων σου. Άμορφη μάζα είναι το πλήθος που έχει ανάγκη τον πολιτικό να νοιώσει ότι ανήκει κάπου και στη θαλπωρή του κόμματος να βρει καταφύγιο, και αν μπορεί να μπλεχτεί σε κάποιο φαγοπότι θα το κάνει με χαρά.
 Πρόσεξε όμως ποιούς θα βάλεις στο τραπέζι σου και σε εκθέσουν αυτοί που θα ταίσεις, πάντα με ανταλλάγματα να ταίζεις και με ψεύτικες υποσχέσεις, αυτές πολλές φορές χορταίνουν περισσότερο τις πεινασμένες από κουφιόλογα κοιλιές.

 Αλλά το καλύτερο παράδειγμα νέε πολιτικέ θα το βρεις στις πράξεις των παλαιότερων πολιτικών, αυτών των μεγάλων δασκάλων που κατάφεραν και ανήλθαν στα υψηλότερα σκαλοπάτια της πολιτικής, που διαχειρίστηκαν με μαεστρία το πλήθος ως πλαστελίνη στα χέρια επιδέξιου μαθητή.
 Στη ζωή τους σκύψε με σεβασμό να βρεις το σίγουρο παράδειγμα της προσωπικής σου ανέλιξης που δεν πρέπει να στέκεται στα εμπόδια που θα τύχουν αλλά να τρέχει σαν τον άνεμο στη πίστα της ιδιοτέλειας της επιτυχίας και της υστεροφημίας.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

-Αυτη την εποχη στα δυο μεγαλα κομματα οι νεοι μπαινουν για να κλεισει το ψηφοδελτιο.[και πιο πολυ μηπως βολευτουν πουθενα,οχι απο πολιτικες φιλοδοξιες]στους παλαιους υσχυει το..ευ αγωνιζεσθαι.στο μονο που μπορει να την πατησουν,ειναι στο οτι στα χωρια δεν καθονται με τους ψηφοφορους τους αλλα με τους αλλους των εσωκομματικων τους..συναγωνιστων[αντιπαλων]ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΣΤΡΑΒΟΙ ΣΤΟΝ ΑΔΗ μεν,αλλα θα την πατησουν απο τα δικα τους παιδια δε.

satso.K είπε...

http://htwins.net/scale2/scale2.swf?bordercolor=white
δεν ξέρω πόσο θα βοηθήσει
πολιτευτές και ψηφοφόρους

ΙΝΏ είπε...

Satso εξαιρετικό! Ευχαριστω για αυτή την ανάρτηση γιατι νομίζω πως δεν υπήρχε περίπτωση να τη δω κάπου αλλού. Με αγγίζει και με προβληματίζει πολύ και μου άρεσε εξίσου. Και επίσης σηκώνει και πολύ συζήτηση. Ποιοί είμαστε, πού πάμε, από πού προερχόμαστε, από τί, τί έχει τελικά αξία, πόση αξία έχει η ζωή μας και όλα αυτά και άλλα πολλά απλά ερωτηματάκια.Εξαιρετικό.

kats69 είπε...

εγω θα εδινα μια συμβουλη προς παλιους και νεους ψηφοφορους και πρωτα πρωτα στον εαυτο μου:να μην ξεχασω την κυριακη εκτος απο την ταυτοτητα μου να παρω και μαζι το μυαλο μου πηγαινοντας προς την καλπη...

Ανώνυμος είπε...

Σωστές οι συμβουλές κι επιτρέψτε μου να προσθέσω:
"Σημασία δεν έχει τι έχεις πράξει αλλά το πως προβάλλεσαι. Φρόντισε σε περιοδείες να περπατάς δίπλα ακριβώς από τον αρχηγό σου και να στέκεσαι ακριβώς πίσω του στις ομιλίες του.
Συγκίνησέ τους. Να αναφέρεσαι στους γονείς σου (άσχετα αν έχουν πεθάνει), στα παιδικά σου χρόνια που δούλευες λούστρος και πουλούσες εφημερίδες. Κανείς δε θα ψάξει αν λες αλήθεια, ειδικά αν δεν έχεις μεγαλώσει στον τόπο που θέτεις υποψηφιότητα..."

Πέρα από τις συμβουλές προς νέους "πολιτικούς", όλοι έχουμε παρατηρήσει το πως κρύβονται οι εν ενεργεία ή και παλαιότεροι πολιτικοί. Γι'αυτό με έχει αγγίξει σύνθημα που είδα "Πολιτική χωρίς πολιτικούς" και είναι σλόγκαν κόμματος!

molaitis

Ανώνυμος είπε...

-μεγαλη φωτογενεια ειχε ο αειμνηστος Νικος Αναγνωστοπουλος βουλευτης της ΝΔ απο το 74 εως το 85.παντα μπροστα στο φακο.ΑΛΛΑ αυτες οι εκλογες διαφερουν απο τις αλλες[ασχετα τι προσπαθουν να περασουν στον κοσμο αλλα ειναι λιγοτερο κρισιμες και απο τις εκλογες τοπικων συμβουλιων]η διαφορα ειναι οτι δεν ειναι κομματικες.ειναι ταξικες.ας μην το ξεχασουμε.οπως και να ερθουν ο λαος θα πληρωσει τη νυφη,και το τραπεζι.

Ανώνυμος είπε...

..ετσι ειναι.η βρεξει η δε βρεξει...καποιον θα παρει..και θα σηκωσει.

Ανώνυμος είπε...

-αλλα μην εχουμε παραπονο. παντα δυο εβδομαδες πριν τις εκλογες μας κανουν πλουσιους και ευτυχισμενους.απο την αλλη μερα μας προσγειωνουν στη γηινη πραγματικοτητα.

Ανώνυμος είπε...

MAΘΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ-οταν κανεις υποδειξεις σε καποιους τι να ψηφισουν αυτο συνηθως γυριζει μπουμερανγκ.ειδικα αν λεγεσαι ΔΝΤ σοιμπλε η λαγκαρντ.και αυτοι ολοι το μονο που μπορουν να μας κανουν ειναι ..αερα στα πανια μας.οσο για αυτα που λεει ..ο ακατανομαστος[1990-93] ειναι αποτελεσματα γεροντικης ανοιας.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ 2 TOY MAH ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ
ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΤΣΙΔΑΚΟΣ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΤΟΣΟ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΑ ΚΑΜΙΑ ΟΜΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΣ ΕΙΝΑΙ....

Ανώνυμος είπε...

θερμα συλληπητηρια στους δικους του,και ειναι ασχημο να φευγει ενας νεος ανθρωπος.βεβαια κατι μεγαλοσχημονες πηγαινουν σε κηδειες ανθρωπων που ειναι της ιδιας ταριφας με αυτους.ας ειναι..

ΙΝΩ είπε...

Καβάλα απάνω σε ίσκινα άλογα τους ίσκιους κυνηγούμε·
ίσκιος κι ο θάνατος, και κυνηγάει τον ίσκιο της ζωής μας.
(Ν.Καζαντζάκης)

Tότε οι νεκροί πεθαίνουνε, όταν τους λησμονάνε!
(Κ. Ουράνης)

καλό ταξίδι Αντώνη είπε...

Δεν ξανακάνω φυλακή.
Με τον Καπετανάκη
που ’χει ντούγκλα στο μουστάκι
τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε.

Τη δόλια τη μανούλα μου
την πότισες φαρμάκι,
αχ, εσύ Καπετανάκη.
Τα μελιτζανιά να μην τα βάλει πια.

Ξυπνώ και βλέπω σίδερα,
στη γη στερεωμένα
τα παιδάκια τα καημένα.
Τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε.


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους