Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Αθώοι πολίτες, ένοχες συνειδήσεις!

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθήσαμε όλοι την επικίνδυνη συσπείρωση ακροδεξιών οργανώσεων και ιδεολογιών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Φυσικά το φαινόμενο αυτό παρουσιάστηκε ακόμα πιο έντονο στην περιοχή της Λακωνίας όπου η φασιστική-ναζιστική οργάνωση Χ.Α συγκέντρωσε περίπου το 10% των ψήφων.
Επειδή έτυχε να βρίσκομαι στον Ασωπό ολόκληρη την προεκλογική περίοδο πολλές φορές ήρθα αντιμέτωπη με την παράνοια των εκλογών και την ολοένα και αυξανόμενη κοινωνική αποδοχή της παραπάνω οργάνωσης από ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων. Πολλά ερωτήματα προκύπτουν από την τόσο μεγάλη αποδοχή-στήριξη μιας τέτοιας οργάνωσης και πολλές ερμηνείες δίνονται. Όπως για παράδειγμα:
Ποιοί και γιατί οδηγήθηκαν σε μια τέτοια επιλογή?
Η επιλογή ήταν συνειδητή ή απλά ήταν η έσχατη "λύση"?
Ποιοί πραγματικά ευθύνονται για την άνοδο μιας τέτοιας οργάνωσης?
Και άλλα πολλά ερωτήματα...
Όπως όλοι γνωρίζουμε μετά την εκλογική νίκη της Χ.Α ακολούθησαν επιθέσεις των εν λόγω ανθρωποειδών σε ολόκληρη την περιοχή με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό του Ολλανδού στη Μονεμβάσιας. Όμως η σιωπή που ακολούθησε τις επόμενες μέρες είναι περισσότερο τρομακτική ακομά και από το ίδιο το περιστατικό. Είναι αδιανόητο για μια πολιτισμένη κοινωνία να στέκεται με αδιαφορία απένατι σε τέτοιου είδους περιστατικά! Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!!!
Μπορεί να μην τους ψηφίσαμε (οι περισσότεροι από εμάς) αλλά τους ανεχτήκαμε! Ανεχτήκαμε κάποιους να μιλούν δημόσια για το φασισμό-ρατσισμό προσπαθώντας να μολύνουν με τη σαπίλα τους ολόκληρη την κοινωνία! Ανεχτήκαμε την προπαγάνδα τους λέγοντας: "Άστους να μιλήσουν για φασισμό, δημοκρατία έχουμε! Άστους να λαϊκίσουν και να "κλέψουν" ψήφους από τον κάθε μη-σκεπτόμενο, φοβισμένο ανθρωπάκο που δε σκοτίζεται ιδιαίτερα γι' αυτά, άλλωστε το κάνουν όλοι! Άστους να βασανίσουν και να δολοφονήσουν μερικούς μετανάστες, πολλοί έχουν μαζευτεί εδώ κάτω τώρα τελευταία!" Και το αποκορύφωμα??? Ατάκες του στίλ "Από το να ψηφίσεις Ν.Δ-Π.Α.Σ.Ο.Κ καλύτερα ρίχτω Χ.Α!" Μετά από αυτά τι περιμέναμε δηλαδή? Λογικό είναι να ακούμε σχεδόν καθημερινά για τέτοιου είδους περιστατικά.
Και μετά από όλα αυτά συνεχίζουμε να ΜΗ ΜΙΛΑΜΕ! Κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας πιστεύοντας ότι δε μας αφορά, οτί εμείς δε φταίμε και ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα. Θα το ξανά πω: Η σιωπή είναι συνενοχή! Όσο εμείς μένουμε απαθείς τόσο τα ανάλογα περιστατικά θα αυξάνονται και δεν αργεί να έρθει η στγμή που όταν θυμηθούμε να μιλήσουμε, δε θα μπορούμε να το κάνουμε! Ας σπάσουμε λοιπόν αυτή τη σιωπή και ας πάρουμε επιτέλους θέση για όσα συμβαίνουν. Θέση δράσης και όχι θέση απάθειας! Ας ξεκινήσουμε τουλάχιστον να το συζητάμε ανοιχτά ελπίζοντας ότι μέσα απ' αυτό  θα οργανωθεί και κάτι πιο άμεσο στο οποίο θα συμμετέχει ολόκληρη η κοινωνία του Ασωπού. Και προς "Θεού" ας μην ξανά κάνουμε το λάθος να φλερτάρουμε με τέτοιου είδους ιδεολογίες!

 "ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ"


34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οταν εχεις πολιτευμα δημοκρατικο σε ενα κρατος θα τους ανεχτεις ολους,ο καθενας εχει το εκλεγειν και το εκλεγεσθαι.τι να γινει.αν δεν μας αρεσει μπορουμε να αλλαξουμε το συνταγμα και να εχουν δικαιωμα να κατεβαινουν 2-3 κομματα που μας αρεσουν.αλλα καλο θα ειναι οταν καποιος ειναι φτιαγμενος ποικιλοτροπως, και επιτιθεται σε καποιον αλλο,να μην τον χρεωνουμε στο Α η Β κομμα.και οταν προσπαθεις να δυσφημισεις καποιους πολλες φορες γυριζει αναποδα και αποκτουν την συμπαθεια του κοσμου...

Ανώνυμος είπε...

το προβλημα ειναι η κυανολευκη λερναια υδρα που αντεχει στο χρονο.και κοντευει και τα 60. και οχι τα διαφορα κεφαλια της.μικρα η μεγαλα.νοημονα συμφωνουντα,η οχι.

kats69 είπε...

οποιος ειδε την συνεντευξη του σταυρου θεοδωρακη στο μιχαλολιακο δεν πρεπει να εχει αποριες γιατι φουντωσε στην ελλαδα ο φασισμος,το πε καθαρα,"τοσα χρονια ολοι μας γυρνουσαν την πλατη, τωρα ομως που οι κυβερνωντες διελυσαν την δημοκρατια στην ελλαδα ο κοσμος μας αγκαλιασε" μην εχετε λοιπον αποριες,οταν η δημοκρτια δεν λειτουργει σωστα η ειναι ανυπαρκτη η αμεση παρενεργεια που δημιουργειται ειναι ο φασισμος,αυτο ειναι και ιστορικα αποδεδειγμενο.αρα λιοπον οι υπευθυνοι ειναι οι πολιτικοι μας που εκαναν οτι μπορουσαν για να ερθουμε εδω που ειμαστε και να φερουν στη επιφανεια αυτο το κοινωνικο και πολιτικο εκτρωμα που λεγεται φασισμος.εχω ξαναπροτεινει μεσω του blog να δειτε τη "λευκη κορδελα" μια ασπρομαυρη αριστουργηματικη ταινια του αυστριακου σκηνοθετη μικαελ χανεκε που διαδραματιζεται σε ενα χωριο της γερμανιας τον 1913, και δειχνει με τον πιο αναγλυφο τροπο πως γεννιεται ο φασισμος.

ΙΝΏ είπε...

"Σε μια δημοκρατία, οι φτωχοί θα είχαν περισσότερη δύναμη από τους πλούσιους, επειδή οι πρώτοι είναι περισσότεροι και η θέληση της πλειοψηφίας θα υπερίσχυε".
Οι κυβερνώντες διέλυσαν τη δημοκρατία, αν και αμφιβάλω αν ποτέ κατάλαβαν το νόημά της. Τα σφάλματά τους είναι πολλά και καταστροφικά και τα ξέρουμε όλοι πια. Ομως και οι πολίτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Το μεγαλύτερο σφάλμα μας είναι πως φανήκαμε αδύναμοι μπροστά στην εξουσία. Οι πολιτικοί είναι υπάλληλοί μας και όχι το αντίθετο.Δεν τους αντιμετωπίσαμε ποτέ έτσι. Ο πολίτης δε συνειδητοποίησε ποτέ τη δύναμή του. Για χρόνια παρακολουθούμε τα σκάνδαλα και τη διαφθορά και μένουμε αδρανείς. Τη δικαιοσύνη την ξεχάσαμε κι εμείς οι ίδιοι. Λεφτά υπήρχαν!!! Μόνο όταν σταμάτησαν να υπάρχουν αρχίσαμε να αντιδρούμε. Στον εξευτελισμό της νοημοσύνης μας, της ζωής και της ελευθερίας μας παραμείναμε απαθείς! Παίρναμε γνώση χωρίς χαρακτήρα και κάναμε εμπόριο χωρίς ηθική.
Οι "αντιπρόσωποί μας" μας πρόδιδαν (και συνεχίζουν) επαναλαμβανόμενα σε όλα τα επίπεδα κι εμεις συνεχίζαμε να τους στηρίζουμε. Εκ του "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται", ήταν και η ώρα του τυράννου να εμφανιστεί όπως πάντα με το προσωπείο του σωτήρα!
Αν και μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας και παθήματος δεν μπορέσαμε να πάρουμε το μάθημά μας, και αντί να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια σωστή δημοκρατία, δώσουμε δύναμη και εξουσία στο φασισμό τότε...πραγματικά μόνο αυτό θα μας αξίζει!
Εύχομαι μόνο τα παρακάτω λόγια του Ροίδη να μην επιβεβαιωθούν ξανά.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας"
Εμμανουήλ Ροΐδης.

(άσχετο> περίεργο δεν είναι να είσαι 30+ και κάποιες λέξεις να τις γράφεις για πρώτη φορά στη ζωή σου? Όπως το "αναμπουμπούλα"?)

ΙΝΏ είπε...

Οσο για την πρόταση της "Λευκής κορδέλας" από τον kats69 θα συμφωνήσω απόλυτα και θα προσθέσω και "Το κύμα" (δε θυμαμαι δημιουργούς). Πώς μέσα από ένα απλό σχολικό πείραμα το πράγμα μπορεί να ξεφύγει και να πάρει άλλες διαστάσεις. Όχι και πολύ εύπεπτα έργα αν με ρωτάτε αλλά πραγματικά αξίζουν. Και από μουσική και από σκηνοθετική ματιά και φυσικά από θέμα.
Θα μου επιτρέψετε πάλι να προσθέσω το άσχετό μου αλλά πολύ αγαπημένο που είναι το "Κουρδιστό πορτοκάλι". Με ένα άλλο θέμα αλλά ίσως τελικά όχι και τόσο άσχετο. Την ωμή βία, τις συνέπειες της και άλλα πολλα.

Ανώνυμος είπε...

αν αυριο μας πει καποιος πολιτικος οτι μας διοριζει το παιδι..τοτε θα δειτε πως θα τρεχουμε.

kats69 είπε...

ινω θα συμφωνησω οτι και εμεις εχουμε τις ευθυνες μας.κακη νοοτριοπια και κυριως κακη παιδια.οι πολιτικοι στην ελλαδα για να κανουν τις δουλειες τους επρεπε και ο λαος να ειναι διεφθαρμενος,το τανγκο θελει δυο...το μελι δεν μας το βαλανε μπροστα μας κι εμεις δεν αντεξαμε στον πειρασμο και βαλαμε μεσα το δαχτυλο,οχι,δεν εγινε ετσι.μας το βαλανε απευθειας στο στομα!αυτη η κακομμοιρα η χωρα ειχε δυστυχως την ατυχια να εχει ανεκαθεν πολυ κακους πολιτικους και κατα συνεπεια κακους πολιτες.και δεν ειναι θεμα επιλογης,εννοω οτι δεν υπηρχαν ποτε και καποιοι καλοι πολιτικοι και εμεις δεν τους επιλεξαμε με αποτελεσμα να πληρωνουμε τωρα τις επιλογες μας.αποδειχτηκαν ολοι λαμογια του κερατα!οσο για τον ανωνυμο εχω να του απαντησω οτι φυσικα και θα τρεχουμε!κλεινω οπως η ινω με ενα στιχο του νικου γκατσου που στις 12/5 εκλεισαν 20 χρονια απο το θανατο του.καληνυχτα κεμαλ,αυτος ο κοσμος δεν θα αλλαξει ποτε, καληνυχτα..

Ανώνυμος είπε...

γιατί να μην αλλάξει αυτός ο κόσμος, δεν κατάλαβα!στο χέρι μας είναι να τον αλλάξουμε.

kats69 είπε...

θά σού απαντήσω με στίχο τού γιώργου ανδρέου."Που 'ναι το φως σου το κρυμμένο, αυτό που χρόνια περιμένω;
Εσύ που λες πως δεν πεθαίνεις μόνο για λίγο ξαποσταίνεις.
Άντε, κουνήσου και νυχτώνει κι έχουμε μείνει πάλι μόνοι.
Και μη μου πεις ξανά ποιος φταίει κι έχουμε μείνει τελευταίοι"

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς δεν πολυκαταλαβαίνω την στιχουργική αυτή απάντηση:εκφράζει προσωπική ηττοπάθεια? Πάντως δεν απαντάει επί της ουσίας, πιστεύεις ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο (άντε, τουλάχιστον την Ελλάδα) και να τον κάνουμε καλύτερο η δεν το πιστεύεις?

kats69 είπε...

δεν αρνηθηκα ποτε τη δυναμη των λαων,αλλωστε η ιστορια ειναι γεματη απο ανατροπες και δεν καταλαβαινω που ειδες την ηττοπαθεια.ισως θα επρεπε να σου γραψω απο το στιχο μονο το αντε κουνησου και νυχτωνει για να καταλαβεις οτι οι καιροι ου μενετοι.

ΙΝΏ είπε...

Αυτός ο κόσμος
μπορεί ν' αλλάξει, Κεμάλ
Μέσα στις καρδιές
στις πλατείες, σε γραφεία οβάλ
μα θέλει ΣΩΣΤΟΙ χιλιάδες
να 'ναι στους τροχούς
να 'ναι η ψυχή η νύφη
και γαμπρός ο νους!

kats69 είπε...

Σου στέλνω χαιρετίσματα
με δυό μικρά πουλιά
λιγότερα συνθήματα
και πιο πολλή δουλειά..

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΑ[3]ΜΝΗΜΟΝΙΟ-θρησκευτικα θεματικα παρκα με ειδικα τζαμια χωρους εξασκησης καμικαζι και απομιμηση μουσουλμανικου παραδεισου.Αστυνομευση απο τις κατα τοπους εθνικες μαφιες,με αυτοχρηματοδοτηση οπου η ελλαδα γινεται ασφαλης χωρα για το λογο οτι βουλγαρικη πακιστανικη ρωσικη νιγηριανη και αλβανικη μαφια θα μοιρασουν αψογα τις περιοχες και ετσι θα παρεχουν ενα περιβαλλον χωρις εγκληματικοτητα οπου θα ερχονται αφοβα οι τουριστες να ξοδευουν..

ΙΝΏ είπε...

θα δεχτώ λοιπόν τα "χαιρετίσματα" γιατί εκτός του ότι αγαπάω Μπουρμπουλη (πόσο μάλλον Κουγιουμτζή), η επιλογή σου αυτή ήταν ακριβώς στην ουσία των πραγμάτων. "To the point" που λεν και οι φίλοι μας οι αμερικάνοι!

Φίλοι με ρωτούν τί κάνω,
πώς τα πάω, πώς περνώ
κι εγώ ανάβω ένα τσιγάρο
και δεν ξέρω τί να πω...

Ανώνυμος είπε...

μ' αρεσεις !

kats69 είπε...

Αχ ψυχή μου φαντασμένη
και κορμί μου μοναχό
αν εγώ δε σας παντρέψω
σαν τσιγάρο να καώ...γεια σου ρε ινω! τραγουδαρα του ορφεα! την καναμε την αναρτηση της τονιας διαγωνισμο τραγουδιου!!

ΙΝΏ είπε...

Μπορεί λίγο, (κι όχι πολύ!) να ξεφύγαμε αλλά αν όχι με τραγούδι τότε πώς αλλιώς μπορεις να την παλέψεις??? Ειδικά όταν το 2012 μιλάμε για φασισμό (για να μεινω και στην ανάρτηση λίγο). Η δική μου διέξοδος, οι λύσεις και η γαλήνη έρχονται μόνο μέσα απο τη μουσική. Οταν καταλαμβάνει τοσο χώρο στη ζωή μου δύσκολα μπορω να την αφήσω απ έξω στις συζητήσεις μου. Και συχνά ανατρέχω σε ωραίους -κατα τη γνώμη μου- στίχους. Αν κάποιους τους κουράζω λυπάμαι αλλά δεν το ελέγχω. Το πιο σκληρό θρίλερ του κόσμου αν το δεις χωρίς ήχο θα σου φανεί το λιγότερο αστείο.
Και αυτό του Ορφέα είναι πραγματικά απο τα πιο αγαπημένα μου.
Αυτό και το "Νοιώσε με" του μεγάλου Ρασούλη.

Ανώνυμος είπε...

ο kats69 παίζει πολύ ωραία κιθάρα καί τραγουδάει επίσης πολύ ωραία..φωνάρα! γεία σου ρέ μητσάρα! δέ θά ξεχάσω κάποιες πολύ ωραίες μουσικές βραδυές παλιά στήν παραλία τού μποζά.θα σού τήλ νά τά πούμε.όσο γιά τήν ανάρτηση ας προσπαθήσουμε όλοι οι υγειώς σκεπτόμενοι άνθρωποι στό χρόνο πού απομένει μέχρι τίς εκλογές νά περιορίσουμε η αν είναι δυνατό νά βγάλουμε εκτός βουλής αυτά τά φασιστικά τέρατα.

molaitis είπε...

Τόνια πουλάς! Ξύπνησαν όλοι!

Άστοχες τελείως οι τοποθετήσεις σου, κατ'εμέ. Η 1η απάντηση που πήρες (από Ανώνυμος) εύχομαι κάποια στιγμή/έτος/δεκαετία που θα ξεθολώσει το μυαλό σου, να την καταλάβεις. Όσο υπάρχεις εσύ θα υπάρχουν χρυσαυγίτες κι όσο υπάρχουν χρυσαυγίτες θα υπάρχεις εσύ.
Κάποια περίοδο, όταν ρήξατε εσύ κι αυτοί τις ταμπέλες, ενωθήκατε σε μια πλατεία. Μην το ξεχνάς! Όσο τους προσδιορίζεις με χαρακτηρισμούς κατάληξης "...ειδή", κάποιοι που σε διαβάζουν αλλά διαφωνούν ιδεολογικά μαζί σου, άθελά σου, τους παρακινείς να τους ψηφίσουν... Σκέψου!
Θα μπορούσα κι εγώ να χαρακτηρίσω Χρυσαυγίτες όχι ως ανθρώπους, αλλά ναζιστικά "στοιχεία" και φασιστοειδή, ή ψηφοφόρους του ΚΚΕ σταλινιστές δεκεμβριανούς ξεχασμένους από το χρόνο ή άλλους του ΣΥΡΙΖΑ ως κουκουλοφόρους, αλλά δεν το κάνω. Ξέρεις γιατί; Επειδή το βράδυ των εκλογών σε παρέα 10 ατόμων φίλων καρακολλητών μου, υπήρχαν ψηφοφόροι αυτών των κομμάτων και κανένας τους δεν ήταν τίποτα από τα παραπάνω. Ήταν απλοί ψηφοφόροι. Αν χαρακτηριζαμε ο ένας τον άλλο κουκουλοφόρους και ναζιστές, τότε δε θα κάναμε κανείς παρέα με κανέναν.
Όσο για το επεισόδιο στο Πορί, κανείς δε σου είπε πως αφορούσε προσωπικές διαφορές; Μάλιστα, προϋπήρχε και δίκη προ μηνών με αντίδικους τους εν λόγω Μολαΐτες και τον Ολλανδό. Γνωστό, για τους 2 συμπολίτες μου, πως τους τρώει το χέρι τους για καβγά και γι'άλλα πράγματα. Ποτέ δεν είχαν αναμειχθεί με πολιτικά και χρυσές αυγές! Έτσι γράφεις ΚΑΙ εσύ "ιστορία"; Επίσης, ΔΕΝ "...στέκεται με αδιαφορία" όπως είπες. Όλοι συμπαραστάθηκαν στον Ολλανδό συμπολίτη μας!
Τα "40 παλικάρια των Μολάων" που είχες πει, επίσης δεν είχαν σχέση με πολιτικά. Αν τότε υπήρχαν χρυσαυγίτες να'σαι σίγουρη πως θα είχαμε και θύματα.
Έτσι τους λες εκεί πάνω; "Έχουμε ένα χωριό στα μέρη μου που το λένε Μολάοι κι είναι γεμάτο φασιστοειδή τραμπούκους ναζιστές ανθρωποειδή;..." Έτσι προσφέρεις στον τόπο σου;
Όταν τελειώσεις τις σπουδές (στο εύχομαι σύντομα) θα επιστρέψεις στον κάμπο του Ασωπού και των Μολάων να κάνεις τι; Θα εργαστείς, θα ασχοληθείς με τα κοινά; Πως θα μας κοιτάξεις στα μάτια;

ΙΝΩ, συμφωνώ μαζί σου. Εύγε!

Παιδιά, μην πέφτετε θύματα του συστήματος που μας θέλει να φαγωνόμαστε μεταξύ μας! Σταματήηηηστεεεε! Με ενοχλεί κάθε παρουσία στη βουλή ακραίων λαϊκιστών και σωτήρων λαϊκιστών. Μην τους τροφοδοτείτε με το να ασχολήστε μαζί τους!
Έρχονται εκλογές και δε θα ακολουθήσουν άλλες. Ας σκεφτεί ο καθένας μας καλά τι θα ψηφίσει, ότι και να είναι αυτό!
Τώρα είναι ευκαιρία να καθαρίσουμε τα λαμόγια. Να βρούμε όμως ικανούς!

Τέλος, θα τυπώσω μπλουζάκια να γράφουν κάτι που (ίσως) είπε ο Αϊνστάιν
"Παραφροσύνη είναι να κάνεις πάντα το ίδιο πράγμα και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα"
Θέλει κανένας;

kats69 είπε...

ενας πολιτικος,δεν μπορω να θυμηθω το ονομα του,ειχε πει. "γραψτε οτι θελετε για μενα και ας ειναι μεγαλα ψευδη και συκοφαντιες,ενα μονο δεν θελω,να σταματησετε να γραφετε για μενα"molaiti ο αινσταιν το ειχε πει για τον ορισμο του βλακα,επισης ειχε πει και ενα αλλο για τους βλακες."μην πεφτεις ποτε στο επιπεδο ενος βλακα γιατι θα σε κερδισει λογω εμπειριας" φιλε γιαννη σε ευχαριστω και μεσω του blog για τα καλα σου λογια

Ανώνυμος είπε...

-τα γεγονοτα τρεχουν.ειχαμε διαφορα στην πατρα χθες βραδυ.και στο τελος δεν θα τηλεφωνουμε στην αστυνομια να μας προστατευει,αλλα σε καποιους αλλους.

Ανώνυμος είπε...

-..και καλο θα ειναι οι διαφοροι[ταξιαρχοι σταθηδες θεοχαρηδες ]να βγουν απο τα γραφεια τους και να δινουν μαχες στα πεζοδρομια.οχι να στελνουν τα πιτσιρικια της σχολης να τρωνε το ξυλο..και απο τους αλλους κι απο εμας.

satso.K είπε...

..είχαν γράψει:

http://www.tar.gr/content/content.php?id=4030

http://tvxs.gr/news/biblio/i-psyxologia-toy-fasista-toy-basili-rafailidi

Ανώνυμος είπε...

-παντως οι ελληνες κοντευουμε να γινουμε πιο αφιλοξενοι[γουρουνια]κι απο τους γερμανους.παει η πατροπαραδοτη ελληνικη φιλοξενια.[μεχρι κι ο ξενιος ζευς υπηρχε στην αρχαιοτητα]και γιναμε απροσιτοι τελευταια.ενω εχουμε 132 χτχ εκταση και πλυθησμο 12 εκατ.φωναζουμε οτι δεν χωρουν αλλοι.το μπανγκλαντες αντιστοιχα εχει 145χτχ και 150 εκατ.13 φορες πιο πανω απο εμας.εκει πως χωρανε δηλαδη.φευγουν και απο εκει αλλα και ποσοι να φυγουν.

Ανώνυμος είπε...

η τονια καταδικαζει τις 17 κατασροφες -λεηλασιες στου Αδωνι γεωργιαδη το μαγαζι?Θελω να μαθω,οχι με πολλα λογια,αν τις καταδικαζει η οχι!

Ανώνυμος είπε...

- επειδη το καθε παιδι που πηγε στην αστυνομια δεν πηγε για να γινει ραμπο αλλα για να εχει μια δουλεια,και ολοι τους εχουν καποιους συγγενεις και δεν χρειαζεται να τους μοιρολογανε πριν την ωρα τους,ας αφησουν στην αστυνομια την δουλεια γραφειου και τα κλητηρια,και ασ αναθεσουν την αστυνομευση του δρομου στην χρυση αυγη,που αποδεδειγμενα δεν κολωνει και φερνει αποτελεσμα.[πριν λιγα βραδυα ΓΥΦΤΟΣ τρακαρε νεαρο και τον παρατησε στην γεφυρα του ευρωτα στη σπαρτη]

ΙΝΏ είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε (5,51μμ) την άποψή σου είμαι υποχρεωμένη να τη σεβαστώ και να την ακούσω και φυσικά δεν είμαι υποχρεωμένη να συμφωνήσω πόσο μάλλον να την ενστερνιστώ. Κι αυτό κάνω. Αυτό είναι και η δημοκρατία άλλωστε.Ελπίζω το ίδιο να κάνεις κι εσύ με τη δική μου άποψη.
Είμαι 100% αντίθετη με κάθε μορφής βία απο όπου κι αν προέρχεται. Αστυνομικούς ή γύφτους, κουκουλοφόρους ή χρυσαυγίτες, αριστερούς ή δεξιούς, μεγάλες και δυνατές χώρες ή μικρές και ακόμα περισσότερο με τη βία που ασκούν κάτι χάμαντρες και χτυπούν γυναίκες και παιδάκια!
Κάθε παιδάκι όμως που πηγαίνει στην αστυνομία να ξέρει από πριν οτι στη δουλειά αυτή παίζει με τη ζωή του. Αλλιώς να μην πάει! Δουλειές και επιλογές σπουδών υπάρχουν πολλές. Δε γίνεται να κοιτάμε μόνο το βόλεμα σε αυτη τη χώρα. Να ασκούμε όπου μας βολεύει την εξουσία μας και πάντα να παίζουμε εκ του ασφαλούς πίσω από το γραφειάκι μας και τα "κλητηρια". Δουλειά της αστυνομίας είναι πάνω απ΄όλα η προστασία και η ασφάλεια του πολίτη με ότι αυτό συνεπάγεται. Ας την κάνουν λοιπόν. Αν δεν μπορουν ας μην μπουν στο σώμα! όσο για τη χρυσή αυγή ας κάνουν κι αυτοί τη δική τους δουλειά. Κάποια δουλιτσα θα εχουν για να ζησουν δεν μπορει!! Δεν μπορεί να πληρώνονται για να δέρνουν αλλοδαπούς! Ελεος!
Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω στους Ελληνες ή στους ΓΥΦΤΟΥΣ ή σε οποιαδήποτε άλλη φυλή αλλά στους ανθρώπους. Ο γύφτος που λες εσύ οτι άφησε το νεαρό δεν ήταν άνθρωπος όπως δεν ήταν άνθρωποι και πολλοι ελληνες, αμερικάνοι, πακιστανοί ή βούλγαροι που έχουν κάνει το ίδιο πράγμα.
Το μυαλό είναι όπως το αλεξίπτωτο> δουλεύει "καλύτερα" όταν είναι ανοιχτό. Ας το ανοίξουμε επιτέλους τώρα που πέφτουμε από ψηλά στον γκρεμο!!!

Ανώνυμος είπε...

το μεγαλυτερο ποσοστο εγκληματικοτητας προερχεται απο τους ξενους.κακα τα ψεμματαοταν οι ελληνες πηγαν στο εξωτερικο ειχαν περασει απο δεκαδες ελεγχους.τωρα βεβαια αν καποιους τους βολευει να τους νοικιαζουν σταυλους,και να τους μαζευουν τα πορτοκαλια για να πλουτιζουν αυτοι.[οι εμποροι οχι οι παραγωγοι]με την ευλογια του κρατους ειναι αλλο θεμα.ουτε ελεγχει κανεις κανεναν.δεν με πολυνοιαζει εκτος και αν φανε καμμια δικη μου γατα,μονο τοτε θα επαναστατησω.βεβαια και δεν χρειαζονται ακροτητες.αλλα θα δουμε δυστηχως πολλα και ποικιλα στο μελλον.

ΙΝΏ είπε...

Η φτώχεια και όχι η εθνικότητα προκαλεί την εγκληματικότητα.

"Ο πίνακας που δημοσιεύουμε περιλαμβάνει τον αριθμό των ατόμων που κατηγορήθηκαν ανά 100.000 άτομα της ίδιας ομάδας πληθυσμού άνω των 18 ετών, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης κατά το έτος 1929. Τα αποτελέσματα του πίνακα αυτού είναι συνταρακτικά: ανάμεσα σε όλους τους Ευρωπαίους μετανάστες, οι Έλληνες κατέχουν τα σκήπτρα της εγκληματικότητας, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά!


Στο σύνολο των αδικημάτων οι Έλληνες προηγούνται σαφώς, με 779,5 έναντι μόλις 344 των Ιταλών και 189 των Ρώσων. Ειδικά στις ανθρωποκτονίες, οι Έλληνες είναι πραγματικοί πρωταθλητές. Έχουν υπερδεκαπλάσιες επιδόσεις από τους, δεύτερους, Ιταλούς. Σαφή υπεροχή επιδεικνύουν οι Έλληνες και στους βιασμούς, τις επιθέσεις, τις κλοπές και τις ληστείες. Στα ναρκωτικά οι Έλληνες μετανάστες έχουν περίπου το μονοπώλιο. Στο μόνο αδίκημα που υστερούσαν κάπως οι συμπατριώτες μας στη Νέα Υόρκη του 1929 ήταν η οπλοκατοχή. Εκεί προηγούνται σαφώς οι Ιταλοί, με 63,3 έναντι 28,2 των δικών μας.Οι Έλληνες ήταν ο μεγάλος πονοκέφαλος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης το μεσοπόλεμο. Η εγκληματική τους δράση σκορπούσε πανικό στους φιλήσυχους Αμερικάνους πολίτες, που ζητούσαν απεγνωσμένα τη βοήθεια της αστυνομίας και κατηγορούσαν για ανικανότητα τις διωκτικές αρχές της χώρας."

(απο μια ελευθεροτυπια του 1999 ειναι το πιο πανω αρθρο)

Ανώνυμος είπε...

-Η ταινια κυκλοφορει σαν τορρεντ σε αρκετους τρακερς.οποιος δει το compat girls δεν θα χασει.δειχνει εργα και ημερες καποιων επικαιρων νεαρων στη γερμανια του σημερα.και μας μοιαζουν.οταν το 1943 η ελλαδα ηταν μοιραγμενη στο ΕΑΜ και στους Γερμανοφυλους,καποιοι που ξεχνουν ευκολα βγαινουν και κατηγορουν τα δικα τους εξωγαμα οτι τοτε που ηταν αγεννητα ακολουθησαν τις τοτε ιδεολογιες.και αλλα διαφορα περιεργως ασυναρτητα.ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ να εχουν.ολοι χρειαζονται.εμεις οι απλοι δεν εχουμε να φοβηθουμε κατι.

τονια είπε...

Ένα μόνο από τα πολλά πρόσωπα της Χ.Α στο παρακάτω βίντεο:

http://www.youtube.com/watch?v=hd_9GJgVd4g

Πάντα με τη συνεργασία της αστυνομίας!
Καλό θα ήταν να αναζητηθούν και τα υπόλοιπα...

Ανώνυμος είπε...

μην προτρεχεις τονια!!!Δικο του ηταν το αμαξι οτι ηθελε το εκανε.Εισαι πολυ φανατικη με μισος!!!!!

Ανώνυμος είπε...

-αυτη την στιγμη υπαρχει μια χωρα απελπισμενων κατοικων στην πλειοψηφια τους.με ανεργια χαρατσια φορους τραπεζες κλπ.ολοι που βγαινουν στα πανελ λενε ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.ο κοσμος ελπιζει σε μονο ενα θαυμα.οχι σε προσωπα.[εχει να γινει 100ετιες τετοιο φαινομενο,φαινεται οτι θα ειχαν καλυτερες μορφες επικοινωνιες παλαιοτερα και γινονταν γνωστα].και φυσικα ο απελπισμενος κοσμος θελει να βρει λαικους ηρωες ρομπεν των δασων,κλπ.και τους βρισκει σε κομματα των λεγομενων ακρων.ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ.οταν ο καθε εκλεγμενος πρωτα κανει τις δουλειες του και βολευει την οικογενεια του.και μετα τον κοσμο[αν και εφοσον].ο απλος κοσμος οταν βλεπει ακροτητες σε βαρος οποινδηποτε εκλεγμενων ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ.μην μας ξενιζουν τετοια φαινομενα.κι ο χιτλερ κι ο μουσολινι εκλεγμενοι ηταν απο το λαο,οχι απο διαπλεκομενους.θα δειξη η πορεια..


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους