Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Casus Belli

του Γιώργου Ζώη με τους Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Τζένη Θεωνά, Ιρις Πόνκενα, Ηλία Γκόγιαννο, Λάμπρο Φιλίππου, Γιώργο Μπινιάρη Υπόθεση: Άνθρωποι διαφορετικών φύλων, τάξεων, ηλικιών, εθνικοτήτων περιμένουν σε εφτά διαφορετικές ουρές δημιουργώντας μια τεράστια ανθρώπινη γραμμή. Φτάνοντας, όμως, στο τέλος της ανθρώπινης ουράς, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά.  

Περισσότερα για την ταινία
Στο Διαγωνιστικό Τμήμα Μικρού Μήκους Ταινίας του Φεστιβάλ Βενετίας το Casus Belli του Γιώργου Ζώη Στο Διαγωνιστικό Τμήμα Μικρού Μήκους Ταινίας του 67ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας (1-11 Σεπτεμβρίου), συμμετέχει ο Γιώργος Ζώης, με την πρώτη του μικρού μήκους ταινία Casus Belli. Το σενάριο της ταινίας είχε επιλεχθεί ως ένα από τα 15 καλύτερα σενάρια για να παρουσιαστεί στο Forum Ευρωπαίων Παραγωγών στο φεστιβάλ του Clermont-Ferrand, το οποίο θεωρείται το σημαντικότερο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.  

Βιογραφικό του σκηνοθέτη
Ο Γιώργος Ζώης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες και σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου και στην UdK στο Βερολίνο με υποτροφία του Ιδρύματος Γουλανδρή. Είναι πρωτοεμφανιζόμενος με την ταινία Casus Belli, το σενάριο της οποίας επιλέχθηκε στο Clermont Ferrand Film Festival το 2009.
 ΠΗΓΗ myfilm.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μονο εγω δεν εχω εμφανιστει στην ταινια.

molaitis είπε...

100άδες ηθοποιοί κι αναρωτιέμαι από που πληρώθηκαν, αν πληρώθηκαν
Στους τίτλους τέλους μου λύθηκαν απορίες. mFILM της ERT. Όπως καταλάβατε, εμείς πληρώσαμε την ταινία!


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους