Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Αντιαντιεξουσιαστές







Σύμφωνα με πληροφορίες το νομικό επιτελείο των αντιεξουσιαστών βρίσκεται σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την αλλαγή του καταστατικού του κινήματος.

Αφορμή έχει σταθεί η διαφαινόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17 ιουνίου.

Ως εκ τούτου η κατάληψη της εξουσίας θα γίνει από αριστερά κόμματα και με πιθανότερο να ηγηθεί σ αυτή την πολιτική ανατροπή το κόμμα το οποίο συμπορευόταν και συναγωνιζόταν με τους αντιεξουσιαστές στην αέναη μάχη κατά της εξουσίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στα γραφεία των αντιεξουσιαστών θεωρούν δεδομένο ότι η εξουσία που θα ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι η ορίτζιναλ  αλλά μια εξουσία μαιμού και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας λόγος πάλης.

Η ενδεχόμενη κατάργηση των ΜΑΤ κάνει την ανάγκη αναθεώρησης του καταστατικού ακόμη πιο επιτακτική μια και δεν θα υπάρχει κανείς στο απέναντι πεζοδρόμιο  για να προταχθούν τα μαχόμενα στήθη.

Το υπαρξιακό πρόβλημα  που δημιουργείται αναγκάζει το κίνημα να τροποποιήσει το καταστατικό αρχής γενομένης από το όνομα το οποίο θα αλλάξει σε ΑΝΤΙΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ.
(Υπήρξαν και σκέψεις να γίνει  ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ  αλλά η ιδέα απορίφθηκε γρήγορα)

Το κίνημα  επείσης θα επαναπροσδιορήσει την δράση του η οποία από εδώ και στο εξής θα είναι να επισκευάζει σπασμένες τζαμαρίες στις τράπεζες και μάρμαρα στα στα σκαλιά μουσίων, η αντικατάσταση ζαρτινιερών έξω από καταστήματα , η πυρόσβεση μικρών εστιών φωτιάς και η συλλογή απορριμάτων στους κεντρικούς δρόμους.

21 σχόλια:

molaitis είπε...

Τέλειοοοοοοοοοοο!!! Ζω για να δω τους ΟΝΝΕΔίτες να διαδηλώνουν, να σπάνε, να καίνε και να πετούν πέτρες και μολότοφ στους "εξουσιαστές" (!!!) του Τσίπρα και του Αμφικράτη Αμυρά!

http://www.youtube.com/watch?v=tLdUsANz1W4

Μπράβο souks που τόλμησες να γράψεις κι εσύ ανάμεσα στο γράψιμο της "ιστορίας" που γράφουν οι αντιεξουσιαστές!! (ακόμα έτσι τους λένε)

τονια είπε...

Καλό το χιουμοράκι, αλλά μου θυμίζει Πρετεντέρη... κ όχι μόνο!
Αυτά τα ακούμε πλέον καθημερινά. Έχεις να μας πεις τίποτα καινούργιο?

ΙΝΏ είπε...

"ΕΞΟΥΣΙΑ"

Είμαι μια πόρνη που σέρνει το βήμα εδώ κι από κει,
είμαι αράχνη που δένει το θύμα της στην σκηνή.
με θέλουν πρόσωπα χίλια, με παίρνει ο πιο δυνατός,
κι απ' την μισάνοιχτη γρίλια, κρυφοκοιτάζει στρατός.

Σε μια στροφή έχω βάλει δολώματα,
είμαι σκιά και καπνός,
έχω αλλάξει πολλά γυναικεία ονόματα,
και δεν με νικάει εμένα ποτέ ο καιρός.

Σπέρνω ελπίδες στον δρόμο, είμαι σειρήνα γυμνή,
θερίζω πτώματα μόνο, είμαι φριχτή μηχανή.
είμαι ο λόγος που σβήνει, του έρωτα η ορμή,
είμαι η σκέψη που δίνει αιτία σ' ένα κορμί.

Σε μια στροφή έχω βάλει δολώματα,
είμαι σκιά και καπνός,
έχω αλλάξει πολλά γυναικεία ονόματα,
και δε με νικάει εμένα ποτέ ο καιρός.

(Δ. Τσακνής)

souks είπε...

Τόνια τα τελευταία χρόνια είμαι σίγουρος ότι σε έχουν διδάξει πολλά.
Το βασικότερο που είναι να μάθεις να σέβεσαι τις θέσεις και τις απόψεις των συνάνθρώπων σου όποιες και να είναι αυτές πότε θα το διδαχθείς?
Μπορείς να φανταστείς μια δημοκρατική κοινωνία να λειτουργεί χωρις αμοιβαίο σεβασμό σε όλες τις μορφές επικοινωνίας ανάμεσα στους πολίτες της?
Επειδή αυτό που κάνεις εντάσεται σε κάποια κατηγορία μιας γενικής εννοιας, αν θέλεις να βρεις σε ποιά, ψάξτο στο λεξικό στον όρο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Φιλικά στα λέω αυτά.

Γεροδάσκαλος είπε...

Στο δικό μου διαλεκτικό μαρξιστικό πλαίσιο σκέψης θα διατύπωνα τις παρατηρήσεις του souks με βάση το μαρξιστικό στατιστικό νόμο:
«Το είναι κάνει τη συνείδηση και όχι η συνείδηση το είναι». Τώρα που βλέπουν ότι μπορούν να γίνουν εξουσία διαμορφώνουν σταδιακά τη συνείδηση του εξουσιαστή.
Όσο για το σχόλιο της Τόνιας είναι προφανώς συμβατό με τοn παραπάνω νόμο. Ο ίδιος μαρξιστικός νόμος καλύπτει και το γεγονός ότι «ξεχνάει» ότι πριν από λίγο καιρό και από το ίδιο αυτό μπλογκ εκθείαζε τη δράση των κουκουλοφόρων που έκαιγαν την Αθήνα.
«ΑΣΧΕΤΗ» ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Βασική αρχή της Δημοκρατίας είναι ότι το χρόνο των εκλογών «όλες οι ψήφοι είναι σωστές». Γι’ αυτό δεν έχει νόημα να μιλάμε τώρα για σωστή και λάθος ψήφο. Η μετρήσιμη έννοια είναι η «ιστορικά σωστή ή λάθος ψήφος» που δυστυχώς θα γνωρίζουμε μετά από τουλάχιστον 30 χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

ειμαστε και 500 χιλιαδες τρελλοι.κατα συμπερασμα μερικων ειδικευμενων γιατρων της δημοσιο-γραφιας και της πολιτικης.

Γεροδάσκαλος είπε...

Ξαναδιαβάζοντας το προηγούμενο σχόλιό μου, είδα ότι έχει μια επικριτική χροιά προς την Τόνια, που δεν ήταν ο σκοπός μου. Απλώς ήθελα να επισημάνω ότι οι «αλλαγές συνείδησης» είναι αναμενόμενες και δεν πρέπει να τις αρνιόμαστε. Μεγαλώνοντας, κάνοντας οικογένεια, παιδιά υποχρεώσεις, εγγόνια μέχρι τα βαθειά γεράματα (της το εύχομαι), θα γνωρίσει πολλές «αλλαγές συνείδησης».
Θα έλεγα ότι ευτυχώς που αλλάζει η συνείδηση με το είναι, γιατί αν είχα εγώ τώρα στα γεράματα τη συνείδηση των νιάτων μου, θα ήμουνα ένας πολύ δυστυχισμένος γέρος!

molaitis είπε...

souks χρησιμοποιείς κι εσύ χαρακτηρισμούς. Καταλάβετε παιδιά, πως όποιους χαρακτηρίζεται με διάφορα "επίθετα", κακό μόνο σε αυτούς ΔΕΝ κάνετε!

Οι πιο κάτω σημερινές δηλώσεις κι η παραίτηση του Χανιά, ίσως προσγειώσουν και συνετήσουν κάποιους λαϊκιστές. Θα σταματήσουν να κράζουν και να χαρακτηρίζουν αντιπάλους, θέτοντας βάση ουσιαστικά επιχειρήματα, όπου κι αν ανήκουν; Λίγες ημέρες έμειναν. Για ναδούμε...

___________________________________
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012, 11:18 (από zougla.gr)

O πυροσβέστης που άναψε φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ

Πληθώρα συζητήσεων αναμένεται να προκαλέσει η επιστολή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία δηλώνει ότι αποχωρεί από τα όργανα και τις διαδικασίες του κόμματος, επειδή τρέμει μπροστά στην προοπτική να αναλάβει την εξουσία.

Στην επιστολή που δημοσιεύουν «ΤΑ ΝΕΑ», το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χανιάς, υποψήφιος στην Κορινθία και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος, γράφει απευθυνόμενος στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα:

«Φίλε, Δημήτρη, είμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας».

Ο Νίκος Χανιάς γράφει επίσης ότι τρέμει στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, καθώς, όπως αναφέρει, αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»!

«Είναι αισχρό και ανέντιμο, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη οργή της κοινωνίας, να τζογάρετε το μέλλον μας, ποντάροντας στην ανύπαρκτη πιθανότητα ότι οι δανειστές μας μπλοφάρουν, χωρίς να προτείνετε κάτι για την αντίθετη περίπτωση, όταν μάλιστα γνωρίζετε ότι οι μαξιμαλιστικές και σουρεαλιστικές θέσεις σας δεν ακουμπάνε καν στην πραγματικότητα» συνεχίζει.

Καταλήγει κλείνοντας την επιστολή αποχώρησής του, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε ένα κόμμα του οποίου η κυβερνητική προοπτική «είναι άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του».

Ο κ. Χανιάς είναι συνταξιούχος πυροσβέστης από τους πρωταγωνιστές στην κατάσβεση των πυρκαγιών του 2007. Ήταν συνδικαλιστής με το ΠΑΣΟΚ, αλλά προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ.

kats69 είπε...

προς molaiti.καλυτερα λαικισμος παρα αυτο.αν ο λαος κανει πρωθυπουργο αυτον το βλακα τοτε θα αρχισω να πιστευω στη δημοκρατια των επαϊόντων..δειτε το βιντεο και θα καταλαβετε.

http://www.youtube.com/watch?v=8lkW0elQUCg

Ανώνυμος είπε...

εγω ξερω να πω οτι οι ευρωπαιοι δεν θελουν ουτε να μας βλεπουν ουτε να μας ακουνε.ουτε και τους νοιαζει ποιος θα βγει πρωθυπουργος.τωρα τελευταια μαλιστα αποθρασυνθηκαν.δυο αγωνες παιξαμε και μας περασαν χειρουργειο.αυτοι μας θελουν οι τελειως εξω η μεσα ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ.και καθομαστε και λεμε ευρω η δραχμη.μεσα η εξω απο την ευρωπη επρεπε να ειναι το ερωτημα των εκλογων.

Allosanfan είπε...

Souks και Γεροδάσκαλε θαυμάζω την προθυμία σας να συνετίζετε κάθε φορά την Τόνια, ενώ εφαρμόζετε την τακτική του en passant για τα διάφορα εμετικά που κατά καιρούς έχουν γραφεί στο blog.

Νομίζω ότι ο στίχος του Σαββόπουλου

«Τα ίδια λέγαν και πολλοί προοδευτικοί• παράξενο δεν ήταν:
η σύμβασή τους διαισθάνθηκε σ΄ αυτόν, μιαν άλλη απειλή »

αποτελεί μια πιθανή ερμηνεία.

Souks το λεξικό που χρησιμοποιείς (δεν ξέρω αν το αγόρασες ή το έχεις κειμήλιο) αποτελεί σπάνιο μνημείο διαστροφής των εννοιών. Εγώ πάντως αδυνατώ να προσχωρήσω στη μεταμοντέρνα δημοκρατία σύμφωνα με την οποία όλες οι απόψεις πρέπει να γίνονται σεβαστές, και δεδομένου ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση έγινε στις ετικέτες ΣΑΤΙΡΑ και ΣΚΕΨΕΙΣ, είμαι υποχρεωμένος να χαιρετήσω το βάθος της σκέψης που παρήγαγε αυτή την ξεκαρδιστική σάτιρα (και ας διατρέξω τον κίνδυνο να χαρακτηριστώ φασίστας)

Γεροδάσκαλε αν δεν κάνω λάθος είναι η δεύτερη φορά που αναφέρεις την φράση: «Το είναι κάνει τη συνείδηση και όχι η συνείδηση το είναι». Αυτή η φράση φαίνεται να έχει υλιστικό περιεχόμενο αλλά δεν έχει καθόλου διαλεκτικό, δεδομένου ότι πρόκειται για σχέση μονής φοράς. Αν ο Μαρξ την εννοούσε δεν θα έπρεπε να αναλωθεί στη συγγραφή χιλιάδων σελίδων, αφού αυτές δεν θα άλλαζαν την συνείδηση των αναγνωστών του, που θα ήταν αυστηρά και μονοσήμαντα καθορισμένη από την υλική τους πραγματικότητα.
Νομίζω ότι η σωστή διατύπωση είναι: «Δεν είναι η συνείδηση που ρυθμίζει τη ζωή, είναι η ζωή που ρυθμίζει τη συνείδηση». Όπου η ζωή, δεν περιλαμβάνει μόνο την υλική πραγματικότητα αλλά και το σύνολο των ιδεών ατόμων και κοινωνίας. Εδώ μπορούμε να αναγνωρίσουμε την διαλεκτική βάσης- εποικοδομήματος. Θα μπορούσα να αναφερθώ και στον ρολό του φαντασιακού κατά Καστοριάδη, αλλά μάλλον θα έμπαινα σε πολύ ψιλά γράμματα.

Μάλλον θα ήταν προτιμότερο να οργανώσεις την επιχειρηματολογία σου πάνω στη γνωστή ρήση του Τσόρτσιλ:
"Όποιος μέχρι 25 ετών δεν είναι κομμουνιστής, δεν έχει αισθήματα.
Όποιος μετά τα 25 εξακολουθεί να είναι κομμουνιστής, δεν έχει μυαλό"
και να αφήσεις το «διαλεκτικό μαρξιστικό πλαίσιο σκέψης».


Και όπως επιβάλει το savoir vivre που όλοι μοιραζόμαστε κλείνω λέγοντας: Φιλικά τα λέω αυτά.

souks είπε...

ALLOSANFAN την επόμενη φορά θα κάνω σάτυρα με πρωταγωνιστή τον Πάγκαλο μήπως και γελάσεις περισσότερο.

ένας συντοπίτης είπε...

καλημέρα σε όλους.

Άσχετο με το άρθρο, αλλά καταπληκτικό. Αν θέλει κάποιος διαχειριστής, ας το ανεβάσει μιας και έχουμε και εκλογες!!!
(το αναδημοσιεύει το ακόλουθο: http://www.dsaigreece.blogspot.gr/

Το κατάλληλο κλείσιμο τελικά έρχεται από το 1875:

Αλλαχού, τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουν άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία, μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου. Αν υπήρχε λεξικόν της νεοελληνικής γλώσσης νομίζομεν ότι ο ορισμός της λέξεως “κόμμα” ήθελεν είναι ο ακόλουθος: "Ομάς ανθρώπων ειδότων να αναγιγνώσκωσι και να ανορθογράφωσιν οίτινες ενούμενοι υπό έναν οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν διά παντός μέσου εις την έδραν του πρωθυπουργού, ίνα παράσχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι."
Ο ελληνικός λαός αναλίσκει τον χρόνο του εις αγόνους συζητήσεις περί κομμάτων και κομματαρχών και άπαν το χρήμα του δαπανά εις συντήρησιν κοπαδίου κομματικών κηφήνων, χάριν των οποίων στέργει την πενίαν, την κακοπραγίαν, την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου.

Εμμ. Ροΐδη, Από την Εφημερίδα "Ασμοδαίος" (1875)
Αναρτήθηκε από Διογένης στις 1:50 π.μ. 0 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Αν υπαρχει διαφανεια και απλετο φως καπου σε ενα κρατος.ειναι φυσικο να υπαρχουν και τα κομματα.οπως ευχομαι καποτε να βγουν στην επιφανεια και τα εξεις σκοτεινα.α]οι μιζες της ζιμενς.β]οι μιζες του ΑΚΗ και οι του τυπου εμπλεγμενοι.γ]που καταναλωθηκαν και απο ποιους τα απληρωτα ψωμια χιλιαδων ευρω απο παρακειμενο αρτοποιειο.

Γεροδάσκαλος είπε...

Allonsenfants, είναι φυσιολογικό να τον έχεις ξανακούσει αυτό το νόμο από εμένα, αφού έχω ΜΟΝΟ δυο νόμους που περιγράφουν τα κοινωνικά φαινόμενα και την εξέλιξή τους. Ο δεύτερος νόμος είναι: Οι τεχνολογικές ανακαλύψεις/εξελίξεις συνεπάγονται σύμμορφες κοινωνικές εξελίξεις και αντίστροφα (ως έναν βαθμό). Σε αυτόν ελπίζω να διακρίνεις την παρατήρηση του Μαρξ πως η χρήση της ατμομηχανής (στην Αγγλία της εποχής του) χρησιμοποιήθηκε για να μετατρέψει σταδιακά τις συντεχνίες σε αλυσίδες παραγωγής όπου ο εργάτης έκανε ένα μόνο πράγμα στην διαδικασία παραγωγής ενός προϊόντος. Σε αυτήν την παρατήρηση στήριξε πολλά σωστά και πολλά λάθος συμπεράσματά του, όπως ο χρόνος έδειξε. Τα λάθη του Μαρξ φυσικά δεν μειώνουν σε τίποτε τη γενική παραδοχή ότι είναι ο πατέρας της επιστημονικής κοινωνιολογίας όπως και τα λάθη του Αριστοτέλη στην φυσική δεν τον μειώνουν στο ελάχιστο ως πατέρα της επιστήμης.
Για περισσότερη ανάλυση θα πρέπει να με κεράσεις κανά μισόκιλο στην παραλία του μποζά.

Allosanfan είπε...

Γεροδάσκαλε από τις αρχές του άλλου μήνα το μισόκιλο θα περιμένει. Φρόντισε να εμφανιστείς εγκαίρως γιατί διαφορετικά θα αναγκάζομαι να το κατεβάζω μόνος μου.

Allosanfan είπε...

Και παρέλειψα να σου πω ότι και ο δεύτερος νόμος σου είναι κατά τη γνώμη μου λάθος γιατί αν ίσχυε θα έπρεπε η βιομηχανική επανάσταση να ξεκινήσει τον 1ο μ.Χ. αιώνα, λίγο μετά την εφεύρεση του ατμοστρόβιλου από τον Ήρωνα τον Αλεξανδρινό.

Γεροδάσκαλος είπε...

Allosanfan (ακόμη και το όνομά σου το έβαλες στον μύλο του εντροπικού σου λόγου)
Μη μπερδεύεις την παρατήρηση και καταγραφή ενός φαινομένου με την κατανόηση της μηχανικής του διαδικασίας. Το τσουκάλι που φούσκωνε και σήκωνε το καπάκι το είχε παρατηρήσει και ο προϊστορικός άνθρωπος αλλά η δυναμική του περιγράφτηκε στις αρχές του 19 αιώνα από τον Carnot. Περίπου την εποχή που αναφέρεσαι (2ον αιώνα πχ) ο δικός μας Αρχιμήδης (αναγνωρίζεται ως ο μεγαλύτερος ΦΥΣΙΚΟΣ όλων των εποχών) ανακάλυψε τους νόμους της ροής των υγρών και θεμελίωσε τη Μηχανική που επέτρεψε στους Ρωμαίους να φτιάξουν τα υδραγωγεία, τους καταπέλτες κλπ.
Καλή αντάμωση στη βάση μας.

Allosanfan είπε...

Γεροδάσκαλε, εμείς έτσι κι αλλιώς θα τα πούμε εκ του σύνεγγυς, αλλά για να μην αφήσω καμιά απορία για όποιον εξακολουθεί να παρακολουθεί τη συζήτηση, πρέπει να διευκρινίσω ότι κατά τη γνώμη μου, η ιστορικές εξελίξεις αποτελούν τη διαλεκτική σύνθεση ιστορικών παραμέτρων, από τις οποίες σχεδόν πάντα τον κυρίαρχο (προσοχή! κυρίαρχο όχι αποκλειστικό) ρολό παίζει το κοινωνικό υποκείμενο και όχι το τεχνικό επίπεδο.

Ο ατμοστρόβιλος του Ήρωνα δεν είναι το καπάκι που πετιέται από το καπνισμένο τσουκάλι, αλλά μια πρωτόγονη ατμομηχανή η όποια, με ένα σύστημα ιμάντων, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια στοιχειώδη παράγωγη, π.χ. να βγάζει νερό από το πηγάδι. Δεν έλειπε η ευφυΐα και η εφευρετικότητα από τον Ήρωνα για να το κάνει, έλειπε το κοινωνικό υποκείμενο που θα το ¨ απαιτούσε¨ δηλαδή η αστική τάξη του 18ου αιώνα.

Με απλοϊκά λόγια γιατί να φτιάξει κανείς μια μηχανή να βγάζει νερό άμα έχει δούλους!
Όσο για την βιομηχανική επανάσταση της αρκούσε ο Watt για να ξεκινήσει και δεν περίμενε τη θεωρητική θεμελίωση του Carnot.

Η συνέχεια παρά θιν' αλός

molaitis είπε...

Ο ορισμός της τρέλας
είναι να κάνεις συνέχεια
το ίδιο πράγμα...
και να περιμένεις
διαφορετικό αποτέλεσμα
Albert Einstein

Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει.
Μ. Γκάντι

Αν δεν είσαι προετοιμασμένος να κάνεις λάθος,
δε θα επιτρέψεις ποτέ στη σκέψη σου να αγγίξει μια πρωτότυπη ιδέα.
Ken Robinson

Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει πως το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot

γι' αυτό ότι δε σας αρέσει, αλλάξτε το!
Σπύρος Σούλης

ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ΠΑΙΔΙΑ!!!

ΙΝΏ είπε...

● Τι; Ψάχνεις κάτι; Θέλεις να πολλαπλασιαστείς επί δέκα, επί εκατό; Ψάχνεις οπαδούς; Ψάξε μηδενικά!
Νιτσε


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους