Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Οι toulambis γνωρίζουν τον έξω κόσμο.



Το 1976, η ομάδα του εξερευνητή Jean-Pierre Dutilleaux ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την πρωτόγονη φυλή των Toulambis (Papua, Νέα Γουινέα), τα μέλη της οποίας δεν είχαν έρθει ποτέ σε επικοινωνία με τον έξω κόσμο και ούτε είχαν ξαναδεί άνθρωπο με λευκό δέρμα. Η κάμερα αποθανάτισε την φοβισμένη και γεμάτη περιέργεια αντίδρασή τους.

14 σχόλια:

Γεροδάσκαλος είπε...

Souks
η ανάρτησή σου, είναι σίγουρα πολύ εντυπωσιακή, αλλά δεν βρήκε την ανταπόκριση που της αξίζει επειδή (πιστεύω) έκανες ένα «επικοινωνιακό λάθος» που λένε οι πολιτικοί. Αν στα σχόλιά σου έθετες το απλό ερώτημα «γιατί χτυπάνε το κεφάλι τους όταν δοκιμάζουν τα πολιτισμένα προϊόντα» ή το αντίστροφο «σε αυτή την κατάσταση θα βρεθούμε μετά από λίγα χρόνια που θα φύγουμε από το ευρώ. Τα παιδιά μας θα βλέπουν αυτοκίνητο, τρακτέρ, υπολογιστή κλπ και θα αναρωτιούνται τι είναι», σίγουρα θα παρήγαγε πολύ συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

τον πρωτο καιρο θα ειναι δυσκολα,μετα θα συνηθισουμε.

70's είπε...

Εξαιρετική η ανάρτηση του souks. Όαση σε σχέση μ' αυτά που μας βομβαρδίζουν καθημερινά. Γέλασα και με το συνειρμό του Γεροδάσκαλου αλλά εκτιμώ ότι στο βίντεο ο ιθαγενής μάλλον τέρψη εκδηλώνει με την κίνηση του αυτή. souks θυμήσου όταν καλοκαίρι τσιμπήσουμε μεζεδάκια, να μιμηθούμε τους τύπους με παρόμοια χειρονομία.
Απεύχομαι οπωσδήποτε μια πιθανή χρεοκοπία μας στο σύντομο μέλλον με τέτοια αποτελέσματα που ανέφερε ο Γεροδάσκαλος αλλά επειδή πλέον η σιγουριά και η απολυτότητα της αλήθειας των που εκδηλώνουν μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί εκπρόσωποι κομμάτων στα ΜΜΕ για την ορθότητα των πολιτικών τους επιδιώξεων και μέλλουσων επιλογών τους έχει διχάσει τον κόσμο, καλώς να ορίσει τελικά κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση με κοινό παρονομαστή, μνημόνιο ή καταγγελία του και ό,τι προκύψει, για να δούμε τελικά ποιός δουλεύει ποιόν τόσο καιρό σ' αυτόν τον τόπο ή έστω κατά πόσο οι ειδήμονες εκπρόσωποι μας στον πολιτικό στίβο χαίρουν εκτίμησης. Το τίμημα όσο πιο βαρύ και εξαθλιωτικό θα είναι για μας, άλλο τόσο θα βυθίσει στην αφάνεια και την απομόνωση τους στο μέλλον αυτούς που το εμπνεύστηκαν και το παρουσίασαν ως το ιδανικό. Απ' την άλλη όμως, αν τυχόν, -όπως η μερίδα αντιμνημονιακών υποστηρίζει- όλα αυτά που λέγονται για χρεοκοπία και τις καταστροφικές συνέπειες που έπονται αυτής, ήταν προσπάθεια εξαπάτησης μέσω εκφοβισμών για την εξυπηρέτηση συγκεκριμμένων συμφερόντων, εντός και εκτός ελληνικού χώρου, τότε αδέλφια .....

Ανώνυμος είπε...

Το σφαγείο των λέξεων

http://drop-entropia.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΧΕΤΟ να αγιασουν τα χερια σου και ο αγιος φοβερα θελει. παλικαρι μου.χρειαζονται πολλες φορες οι μπουφλες.ανεξαρτητως κομματος.μακαρι και εμεις να το καναμε την 10ετια του 80 σε ενα καθαρμα που σαν βουλευτης αφου ειχε γυρισει 2-3 κομματα ερχοταν στα χωρια μας προκλητικα και εβανε τον κοσμο να σκοτωνεται.

molaitis είπε...

Καταρχάς μπράβο στο souks που για άλλη μια φορά θαύμασα ανάρτησή του!

Για το θέμα της ημέρας.
Περίμενα να διαβάσω την ανακοίνωση της Χρυσής αυγής. Τελικά αντί να ανακοινώσουν την αποχώρηση του Κασιδιάρη, έδειξαν μεγάλο παλιμπαιδισμό, λέγοντας "αυτοί άρχισαν πρώτοι... οι δημοσιογράφοι της προπαγάνδας.... κλπ".
Δε θα πω "να τους χαίρεστε αυτοί που τους ψηφίσατε!", αλλά απλά απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους τους θα τους ξαναπαρακαλέσω να μην κάνουν πλάκα με το μέλλον το δικό μου και των παιδιών μου, την 17η Ιούνη.

Δείτε επίσης το τηλεοπτικό σποτ που ανάρτησαν εχθές. Έχουν μέσα και μικρά παιδιά και τον Κασιδιάρη.
http://www.youtube.com/watch?v=WFr9OX8nWYA&feature=g-all-xit

70's είπε...

Ούτε ψήφισα ούτε θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή. Οφείλω όμως ν' αναγνωρίσω ότι η συμμετοχή του παιδιού στο σποτ που πρότεινες να δούμε molaitis δεν είναι πρωταγωνιστική, σε αντίθεση με την έτερη της Ν.Δ στην οποία τα παιδάκια "χρησιμοποιούνται", συμμετέχουν προκειμένου να περάσουν έντονα το μήνυμα που θέλει η διαφήμιση. Και μεις όμως οφείλουμε να προσέχουμε πότε και για ποιόν λόγο αναφέρουμε ακόμη και μέσα στο ταπεινό αυτό blog τη γονεϊκή μας ιδιότητα, ειδικά όταν πρόκειται για κόμματα και ψήφους. Θα σκεφτώ πριν ψηφίσω και τα παιδιά μου και το μέλλον τους αλλά όταν τ' αναφέρω σε τέτοιους σχολιασμούς, περισσότερο πιστεύω τείνει να εκτιμηθεί ως δημαγωγία παρά ως ειλικρίνεια. Σκέψου ότι στο σχόλιο σου molaitis, καταλήγεις να κάνεις κάτι που πιο πάνω γράφεις ότι σ' ενόχλησε στο link που πρότεινες να δούμε.

ΙΝΏ είπε...

Η βία, είτε φυσική είτε ψυχική, είναι μια αναζήτηση της ταυτότητας και του νοήματος. Όσο λιγότερη ταυτότητα, τόσο μεγαλύτερη βία.

Marshall McLuhan

molaitis είπε...

70's με βάφτισες "Σαμαρικό" με λίγα λόγια ή μου φαίνεται;;
;D
Μη μένεις στο σποτ της χ.α. Εγώ απλά το έριξα στο σχόλιο, σκεπτόμενος ότι αναρτήθηκε (στο youtube) 5 Ιούνη κι ο πρωταγωνιστής τους ξυλοφόρτωνε στις 7!! Άρα τζάμπα το έφτιαξαν, γιατί δεν πιστεύω Πλέον να παιχτεί στην tv.
Όσο για τα παιδιά στα εκλογικά σποτ, άκουσα πως πρωταγωνιστεί στης ΝΔ παιδί (δεν το έχω δει ακόμα) κι απλά ανέφερα παρόμοια κίνηση της χ.α., όπως είχε κάνει το Πασόκ κάποτε (Αννούλα) κι ο Σύριζα στις τελευταίες. Δε μου λέει κάτι σημαντικό αυτό. Για ψάξε όμως να δεις τι δήλωσε η Αννούλα τώρα που μεγάλωσε...
Μην ξεφεύγουμε όμως. Το θέμα μας είναι άλλο. Οι Toulambis!!!

Ανώνυμος είπε...

-το πρωτο αυτοκολλητο [οχι σποτ]το ειχα δει γυρω στο 1982,σε χασαποταβερνα γειτονικου χωριου.[εγραφε ΝΔ-ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ]ο μαγαζατορας ειχε ανατραφει με συκωταριες κυριως ανθρωπινες,και ισως ηταν και ενας λογος να μην εχει αποκτειση δικα του παιδια.αλλα ενδιαφεροταν για ολα τα παιδια του κοσμου..σαν ουμανιστης.

Ανώνυμος είπε...

-και εμεις μεγαλωσαμε ψηφιζοντας ΝΔ η ΠΑΣΟΚ και μειναμε..με την ψηφο στο χερι.μακαρι τα παιδια σας να εχουν στο μελλον καλυτερες ευκαιριες και επιλογες και απο εμας και απο εσας.ειδομεν

Ανώνυμος είπε...

ασχετο.γεια σου παλικαρα γκλετσο.απο τα φυσικα ελαττωματα του ελληνα ειναι η επιδειχτικη εμφανιση.οπως ενας απο διπλανο χωριο και γαμπρος μας που παντα τσακωνονταν μπροστα σε 10 ατομα γιατι ηξερε οτι θα επεφταν πανω να τον σταματησουν.η οπως και καποιους [πνευματικους υπαλληλους η δημοσιογραφους αν θελετε]που λενε διαφορα για διαφορους και εκτος οριων στα καναλια.αν ειναι μονοι τους σε κανενα στενο,με την πρωτη σκαμπιλα θα βαλουν τα κλαμματα.ετσι λεει η ιστορια δεν το λεω εγω.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε φιλε μολαιτη.ο κοσμος βλεπει ωρες συζητησεων με ουσια και καταληξη μηδεν.και ψαχνει να βρει καποια προτυπα να στηριχτει.με το προ ημερων συμβαν ηρωοποιησε τον πρωταγωνιστη.και εγω που ειμαι μακρυα και εχω καποια χρονια να ψηφισω παροτι δεν ειμαι των ακρων,ουτε με τους μαυρους εχω τιποτα ουτε με τους κοκκινους απλα θα κατεβω να ψηφισω αυτο το κομμα,με μια μονη προσδοκια.να βλεπω καμμια φορα στη βουλη να πεφτει καμμια αναποδη.

Ανώνυμος είπε...

...σε μια κοινωνια υπαρχουν δυο κατηγοριες ανθρωπων[σημερινα δεδομενα]οι ικανοι και οι μη ικανοι.οπου στο δευτερο ανοικωμε και εμεις οι αγαμοι και μη εχοντες τεκνα.δεν ειμαστε ικανοι να δημιουργησουμε[οχι βιολογικα] διοτι εχουμε διαφορες ελλειψεις.η αλλη κατηγορια των ικανων εφοσον καταφερε να κανει την υπερβαση και να δημιουργηση οικογενεια εχει πιο πολλες ικανοτητες απο εμας και δεν πρεπει να δειλιαζει στο μελλον των παιδιων της.οι γονεις θα τα φτιαξουν αυτα..τα κομματα θα φτιαξουν τα δικα τους παιδια.


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους