Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Δευτερη τακτικη αιμοδοσια 2013

Την Δευτερα 8/7/2013  18.00-20.00  θα πραγματοποιηθει η δευτερη τακτικη αιμοδοσια του Συλλογου .
Εκτιμω οτι πρεπει να σημειωσω εδω οτι τα τελευταια εξι χρονια η Τραπεζα αιματος του Συλλογου εχει καταξιωθει πλεον σαν μια απο τις πλεον δραστηριες στην περιοχη μας.
Αυτο οφειλεται στην μεγαλη αποδοχη που εχει απο τους αιμοδοτες που εχουν συνηδητοποιησει πλεον την χρησιμοτητα αλλα και την προσφορα της τραπεζας στις τοπικες κοινωνιες και οχι μονον.
Στις δυο η τρεις τακτικες ετησιες αιμοδοσιες συγκεντρωνονται περισσοτερες απο 70-80 μοναδες.
απο αυτες το 30% παραχωρηται στο νοσοκομειο για τις αναγκες των χρονιως πασχοντων και οι υπολοιπες καταναλωνονται σε συνανθρωπους μας που εχουν αμεση αναγκη απο αιμα.
Το συνηθες αποθεμα κυμαινεται μεταξυ 10 και 50 μοναδων μεταξυ των αιμοληψιων.
Η διαθεση του αιματος γινεται απο επιτροπη του Συλλογου οπως προβλεπεται απο το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ της τραπεζας.
Μπορω να σχολιασω οτι τα τελευταια εξι χρονια οποιος χρειαστηκε αιμα βρηκε αμεση ανταποκριση απο την τραπεζα μας.Πραγμα που σημαινει οτι σε αυτο το διαστημα καλυφθηκαν περισσοτεροι απο 100 ασθενης με περισσοτερες απο 400 μοναδες.
Κλεινωντας θελω να παρακαλεσω οσους διαβασουν το σχολιο και εφοσον αποδεχονται την χρησιμοτητα-αναγκαιοτητα της τραπεζας να διαδοσουν την εκδηλωση ωστε να ενημερωθουν οσο το δυνατον περισσωτεροι με στοχο να αναβαθμισουμε ακομη περισσωτερο το επιπεδο των υπηρεσιων μας.

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙΣ .

3 σχόλια:

ΙΝΏ είπε...

Ο Θάνατος δεν είναι όταν σβήνουν τα φώτα. Είναι το σβήσιμο της λάμπας επειδή ήρθε η αυγή.

Ταγκόρ, 1861-1941, Ινδός λογοτέχνης, Νόμπελ 1913

Και θα ρθει καποια αυγη που ολοι θα ανταμωσουμε ξανα...

Ανώνυμος είπε...

Ραντεβου στην...Καστορια

antonis tsaglis2@gmail.com είπε...

ANEKΔΟΤΟ-οταν καποιος βουλευτης καυχιεται οτι ειναι νομιμα εκλεγμενος απο το λαο.αν δουμε μεσα στα χωρια μας ποιοι ψηφιζουν τον καθενα,θα βγαλουμε ευλογα συμπερασματα.


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους