Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Μνήμες Ανήμερες



by gatosdk

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ Καλο. Επανασταση!!! Απεχτος GATOSDK

Dakos είπε...

Αυτή ήταν η ΑΛΗΘΙΝΗ γενιά του Πολυτεχνείου.Μας άφησαν όμως έρμαιο στα νύχια της ψεύτικης και γίναμε έτσι.Ευτυχώς που καίγεται και κανένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και φωτίζει λίγο...

ΣΑΣΧΑΙΡΟΜΑΙ είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΟ! Στο πρώτο παίξιμο συγκινήθηκα τόσο πολύ που δεν πρόσεξα το δεύτερο μέρος του. Στο δεύτερο παίξιμο, αναρωτήθηκα μήπως οι "περίεργες" και "αρνητικές" για μένα πολιτικές θέσεις του μικρού γιού μου είναι μια έκφραση αντίδρασης ανάλογη της δικιάς μας εκείνη την άγρια εποχή. Τελικά μήπως η γενιά μας άφησε κάτι πίσω; Τόνια, παιδί μου, θα ήθελα να σε ακούσω να περιγράφεις τα όνειρά σου για τον κόσμο. Όσο για σένα γάτο, ένιωσα ότι βλέπεις μακρύτερα και καθαρότερα από μένα.

Ανώνυμος είπε...

Μέρες ανήμερες και γι' αυτό συγκλονιστηκές...
Να τις αφιερώσουμε στην Τόνια, στην κόρη μου, σ' όλη τη νέα γενιά που όλα θα τα αλλάξει γιατί τους δώσαμε έναν κόσμο αλλιώτικο απ' αυτόν που ονειρευτήκαμε!..

γρόθος είπε...

Σαν πρωτάρης στην παρέα σας και στα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, σας χαιρετώ.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γάτο γιατί μου γρατζούνισε λίγο την καρδιά, πράγμα σπάνιο την τελευταία δεκαπενταετία.
Να ευχαριστήσω όμως και την κοπελιά που για 35 χρόνια έχω φάρο, ειδικά σήμερα μέσα στην αηδία του ατομισμού, του γλειψίματος, της λαμογιάς, γιατί διδάσκει με τον τρόπο ζωής της και όχι με τις παπάρες των μπαλκονιών......

Γιατί ? είπε...

Gatosdk καλά δεν κοιμόμαστε, γιατί χαλάς την ησυχία μας, γιατί βάλθηκες να ανασύρεις τις ενοχές που είχαμε καλά κριμένες και βολεμένοι όπως – όπως στην νέα τάξη πραγμάτων και περιμένουμε ( η ελπίζουμε ? μπορεί και να απαιτούμε ? ) οι επόμενες γενιές να προσπαθήσουν (αγωνιστούν ίσως ?) γι αυτά που ξεπουλήσαμε ή και εξαργυρώσαμε ( ποτέ δεν ξέρεις …), γιατί να χάσουμε τον ύπνο μας, γιατί ???
ΓΙΑΤΙ σιωπούν οι λαλίστατοι σχολιαστές των άλλων αναρτήσεων ???

kuikueg είπε...

δεν ντρεπομαι να πω οτι εκλαψα!!συγκινητικο οχι μονο σα θεμα που ειναι απο μονο του αλλα σαν συλληψη ιδεας και σαν καταθεση...απο τον dk.δεν νομιζω οτι ειναι απραιτητο να σχολιαστει αλλα ουτε και ευκολο.ας κανει ο καθενας κριτικη και σχολιασμο με τον εαυτο του.

τονια είπε...

Και εγώ ανατρίχιασα βλέποντας το βιντεάκι αλλά οφείλω να ομολογήσω οτι το τελευταίο κομμάτι ήταν το καλύτερο.... Τελικά είναι οι αναμνήσεις και τα βιώματα του καθενός που προκαλούν τα συναισθήματα και οι εικόνες είναι αυτές που βοηθούν.
Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι οτι αυτά που συνέβησαν το Δεκέμβρη ήταν μοναδικά και οτι μερικές φορές όσο και αν η λογική διαφωνεί με κάποιες υπερβολές ένα κομμάτι μας τις αναζητά για να "νιώσει"....
Αυτό πιστεύω υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει σε όλες τις επαναστάσεις, εξεγέρσεις, αντιδράσεις (όπως θέλετε πείτε το) και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά και που προκαλεί το φόβο στους εξουσιαστές μας.

Ανώνυμος είπε...

"Οι καιροί δεν είχαν λογική, πάνω στο τραπέζι
ξάπλωναν οι νεκροί"
από τους στίχους του Λουί Αραγκόν

Καλά τότε, "χρόνια δικτατορίας" θα πει κάποιος, όμως μήπως σημερα στη φωτισμένη "δημοκρατία" μας υπάρχει τάχα μια σταλιά λογική;
Στις μέρες μας δεν μας παίρνουν τους δίσκους, δεν μας συλλαμβάνουν, μας μεταμορφώνουν σε άλλους,σε ανθρωπάκια πειθήνια , υποταγμένα στην εξουσία - στο αφεντικό, τάζοντάς μας την ευτυχία της μεγάλης οθόνης τηλεόρασης, του home cinema, του γρήγορου μεγάλου αυτοκινήτου, των πολλών πιστωτικών καρτών (και ας έχουν μισθό οι περισσότεροι από μας με το ζόρι 1000 και κάτι Ευρώ), βομβαρδίζοντάς μας με άπειρες ειδήσεις-εικόνες που από τον καταιγισμό τους χάνουμε το μέτρο της κριτικής μας, δίνουμε σ' όλες την ίδια σημασία.
Άλλωστε στις μέρες μας θεωρείται λογική η επίσκεψη σε ψυχολόγο , με το παραμικρό σχεδόν πρόβλημα που θα παρουσιαστεί στην δουλειά μας, στην οικογένεια, στις σχέσεις με τα παιδιά μας.
Οι συλλογικότητες που ξέραμε και είχαμε σαν αφετηρία και στήριγμα, καταρρέουν. Χαιρόμαστε γιατί δεν είμαστε με αυτούς που ξεπούλησαν ιδέες, όνειρα και φίλους. Κάτι είναι και αυτό και ας φαντάζουμε μερικές φορές σαν τον "τρελό του χωριού".
Το κίνημα του Δεκέμβρη είναι αποτέλεσμα αυτού του "παραλογισμού" της εποχής μας. Γέννησε ελπίδες σε πολλούς από μας ,ότι όλα δεν είναι πολύ μακρινά γιατί φαίνεται ότι η νέα γενιά δεν βολεύεται με τα ψίχουλα και την αβεβαιότητα που τις δίνουν, δεν βολεύεται στο ρόλο που της ετοιμάζουν.
Και εμείς οι "όλοι που κάποτε ακούγαμε αυτούς τους δίσκους", σαν αυτόν που ακούμε στο βιντεάκι, τι κάνουμε και τι θα κάνουμε στο μέλλον; Θα γκρινιάζουμε στα παιδιά μας γιατί "το πέταγμα της πέτρας ή το ρίξιμο της μολότωφ" δεν είναι ενδεδειγμένη μορφή πάλης;
Θα παρακολουθούμε με λαχτάρα τις ειδήσεις αλλά "πάντα από τον καναπέ μας" κάθε φορά που θα έχουμε Δεκέμβρηδες; (γιατί θα έχουμε πολλούς)
Νομίζω πως και η δικιά μας η γενιά και η προηγούμενη (Πολυτεχνείου) δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη. Έχουν πράγματα να "δώσουν" (εκτός από το επιχειρηματικό τους πνεύμα και το πλήθος των managers που έχουν προωθήσει σε διάφορες εταιρείες !). Αρκεί να μην το "παίξουμε ξερόλες της πολιτικής" και ν΄αφήνουμε τους νεώτερους να αυτενεργήσουν, να κάνουν και λάθος, "να ενηλικιωθούν πολιτικά" μπας και δούμε καμιά ανατροπή.

ΥΓ.1 GateDK προχώρα! Βουρ! για το επόμενο. Ηταν το καλύτερο βιντεάκι από όλα όσα έχουμε δει (ή μήπως είμαι λίγο προκατειλειμμένη με το θέμα ;).
ΥΓ.2 Στην παρέα που άκουγε το δίσκο εκείνες τις ανήμερες μέρες έχω να ρωτήσω το εξής έτσι για να σπείρω ζιζάνια : " αν γύρναγε το ρολόι, το ημερολόγιο, ο χρόνος πίσω στο τότε, τι από την μετέπειτα ζωή σας όσον αφορά τις επιλογές σας δεν θα είχατε κάνει και τι άλλο θα κάνατε στη θέση του ?"

τονια είπε...

Νομίζω οτι χρωστάω μια απάντηση στο φίλο μας, "σας χαίρομαι", σχετικά με τα όνειρα μου.
Καταρχάς θα ήθελα να θυμίσω οτι αυτοί που πλέον ονειρεύονται (ακόμα κ από τους νέους) είναι πολύ λίγοι. Πλέον τα όνειρα έχουν αντικατασταθεί από τους στόχους, δηλαδή έχουν χάσει τη γοητεία, την πρωτοτυπία και τη φαντασία τους. Συνήθως αναφέρονται στα χρήματα, στη φήμη και την εξουσία..... Τραγικό!
Τώρα αυτό που ονειρεύομαι εγώ για τον κόσμο είναι μια πιο ελεύθερη και ανθρώπινη κοινωνία, με ανθρώπους που θα έχουν το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθούν με διάφορα πράγματα όπως η τέχνη και η φιλοσοφία. Αυτός ο επιφανειακός τρόπος ζωής που μας έχει επιβληθεί νομίζω πως μας οδηγεί στην καταστροφή. Νοιώθω οτι πια δε σκεφτόμαστε, δεν έχουμε κριτική σκέψη και ούτε μας ενδιαφέρει να την αποκτήσουμε (αυτό είναι και το χειρότερο).
Εγώ προσωπικά θα ήθελα έναν κόσμο με λιγότερα υλικά αγαθά, πιθανόν και λιγότερες αναίσεις, αλλά με περισσότερη ουσία και συναίσθημα.

ανακωχή είπε...

Έχω διαφωνίσει με άλλες δουλειές σου και επειδή προσπαθώ να είμαι δίκαιος για τούτη πρέπει να σε επαινέσω.
Όμως έχω τους εξής προβληματισμούς:
1. Το κορίτσι έχει όνομα και νομίζω ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να τιμηθεί από το "Χωριό της".
2. Το κορίτσι δεν ήταν τυχαίο, είχε πίσω του μια κληρονομιά και ένα όνομα βαρύ και αυτό δεν πρέπει να το αποσιωπούμε. Πόσοι νέοι Ασωπίτες το γνωρίζουν;

kuikueg είπε...

απαντηση στην ανακωχη..δεν ξερω να σου απαντησω ποσοι νεοι γνωριζουν την κοπελια,πιστευω ομως οτι αν καποιοσ θελει να μαθει κατι παντα βρισκει το τροπο.χωρις φιεστες και χωρις παραδοση του "κλειδιου της πολης".δεν νομιζω οτι αυτο ειναι το ζητουμενο.οσοι ειναι να την τιμησουν ξερουν με ποιο τροπο και η υπαρξη της κοπελας η παρουσια της και ο τροπος ζωης της μας τιμαει ετσι κι αλλιως.τουλαχιστον εμενα προσωπικα που σαν μικροτερη, παντα, οταν τυχαινε να περασει απο την γειτονια μου,δροσιζομουνα λιγο απο την αυρα της.την εκτιμω και την χαιρετιζω. αν και υποθετω οτι θα εχει εκπλαγει και θα νιωθει και λιγο αβολα ισως μ ολα αυτα τα σχολια. ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ!!!

ανακωχή είπε...

kuikueg, με τον 2. προβληματισμό μου δεν βλέπω να ασχολείσαι, το "κλειδί της πολης" δεν παραδίδεται σε νεκρούς, σε αυτούς άλλα πρέπουν. Κάνε τον κόπο και πήγαινε μέχρι το "Ηρώον" και διάβασε τα ονόματα και πες αν "θέλει κάποιος να μάθει κάτι" αν μπορεί να το βρει γραμμένο εκεί που θα έπρεπε να είναι.

ανακωχή είπε...

και δεν μιλάω μόνο για "παράλειψη" ενός ονόματος

ανακωχή είπε...

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ: και δεν μιλάω για "παράλειψη" ενός μόνο ονόματος

Ταξιδευτής είπε...

Σε ευχαριστώ gatosdk γιατί τίμησες την κοπελιά της παρέας που με τη στάση ζωής της μας δείχνει πόσο δύσκολο είναι να παραμένεις άνθρωπος χωρίς να είναι οδυνηρό.
Χωρίς ανταλλάγματα, κομματικά και κρατικά αξιώματα τιμά τη γενιά του πολυτεχνείου και μας κάνει στην καταχνιά του σήμερα να ελπίζουμε, να ονειρευόμαστε, να ζούμε!!!

εκκλησιάζουσες είπε...

Το video από μόνο του τα λέει όλα. Τα σχόλια θα ήταν φτωχά …
Gatosdk εξακολουθείς να μας συγκινείς όχι μόνο με τα θέματα που επιλέγεις αλλά και με τον τρόπο που τόσο ευαίσθητα τα προσεγγίζεις. Και πάλι εύγε !!!

Η ‘ανακωχή’ μου ξαναθύμισε την ταινία ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ του
Μαραγκού, προς το τέλος της, τον Καναβό τον θυμάστε ;

USA είπε...

κκε το κομασου λαε........

Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΩΡ είπε...

Αυτό λοιπόν θελήσαμε; Να μας μνημονεύουν στις επετείους και στα ηρώα; Τότε ας εκφωνήσουμε τον οριστικό μας επιτάφιο και ας βουβαθούμε για πάντα.

Καληνύχτα Κεμάλ. Αυτός ο κόσμος δεν θ’ αλλάξει ποτέ…
Γιατί αυτοί που θέλησαν να τον αλλάξουν στη μάχη εκ του συστάδην στην τόσο κοντινή επαφή κόλλησαν τα σουσούμια του αντιπάλου και άρχισαν να του μοιάζουν. Αλλά αυτό έγινε παλιά και τώρα πια η μετάλλαξη συντελέστηκε πλήρως και αφού γίναμε ο φτωχός συγγενής του συστήματος, χάσαμε εντελώς την πιθανότητα να συναντηθούμε ξανά με την αιθρία του πνεύματος που θέλησε να κατανοήσει τον κόσμο για να τον αλλάξει. Έτσι ο λόγος για τον άνθρωπο από τον άνθρωπο, ο λόγος δηλαδή ο βασισμένος στην ανθρώπινη διάνοια, μετατράπηκε σε θεολογικό θεμέλιο και ομολογία πίστεως για να εκπέσει στη μεταμοντέρνα κατάσταση σε μορφή ποδοσφαιρικής διαμάχης. Σώβρακα και φανέλες δηλαδή. Ζούμε λοιπόν σε ανελέητους καιρούς, ο εαυτός μας μάς προδίδει και κινείται ερήμην μας. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι αυτοί που εγκωμίαζαν την σεμνότητα στη συνέχεια επιζητούν φανφάρες, επετειακές τυμπανοκρουσίες και ανδριάντες ως εφάπαξ εξόφληση υπηρεσιών. Μιλούν για μνήμη και παραβλέπουν ότι η μνήμη που πυροδοτείται αποκλειστικά από το συναίσθημα εμποδίζει την κατανόηση. Αλλιώς θα ήταν εύκολο να αντιληφθούν ότι αυτοί που αντιστάθηκαν έκαναν το αυτονόητο, αυτό που προκύπτει από την ανθρώπινη υπόσταση και επομένως δεν υπάρχει λόγος να τιμηθούν. Αντισταθμιστικά όμως μπορούμε να ρίξουμε από ένα γιαούρτι στις μούρες εκείνων που μουγκάθηκαν (των εαυτών μας μη εξαιρουμένων), για να μη θυμηθώ όλους εκείνους που αντιστάθηκαν μεταπολιτευτικά ακούγοντας εκ του ασφαλούς Θεοδωράκη στα γήπεδα και κατανάλωσαν καμπόση επαναστατική κιτσαρία κάτι Μπακαλάκους δηλαδή και άλλους αλήστου μνήμης καλλιτέχνες. Ακριβώς εκεί εν μέσω του μεταπολιτευτικού παροξυσμού η αριστερά έσκαβε το λάκκο της καθώς αυτό που ήταν λυρισμός το έκανε εμβατήριο, εννοώ ότι ξέχασε τον άνθρωπο γιατί βρήκε το στρατιώτη. Ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος λοιπόν, αφού ξέδωσε αρκούντως και έβγαλε το άχτι του σε πανηγυριτζίδικες συλλογικότητες, την οδήγησε στην κατά κράτος εκλογική ήττα ψηφίζοντας Καραμανλή για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Όμως που χρόνος για να κατανοήσουμε, τα χέρια ήταν ακόμα σφιγμένα και τα μάτια υγρά. Και χάσκοντας απορημένοι βλέπουμε τα λαμόγια να φύονται κατά ριπάς. Κατανοώ σημαίνει λησμονώ, σημαίνει ότι η βιωμένη ιστορικότητα έχει πλουτίσει τη συνείδηση μου και είναι ανακλητή ως σημασία και ως ψυχικός πλούτος και όχι ως απάντηση σε διαγώνισμα ιστορίας. Το αντίθετο είναι η αμνησία, συντηρεί τις μορφές και εξατμίζει τα νοήματα.

Εδώ νομίζω ότι δεν έχω να πω περισσότερα γνωρίζοντας ότι κινδυνεύω ήδη, ενώ θέλησα να σπείρω χάδια να θερίσω το βήχα μου.

Εκ του σύνεγγυς είπε...

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το blog σχεδόν εξαρχής, και χαιρετίζω κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται και με ίδιες δημιουργίες και με μεταφορές θεμάτων από άλλους χώρους. Διαβάζοντας όμως και σήμερα το κείμενο του προβοκατΟΡΑ, μπήκα στον πειρασμό να γράψω - αντιδράσω ( και όχι κατ ανάγκη να διαφωνήσω).
Αναλογίζομαι τι (επιεικώς) θυμίζει ,
-κάτι σαν χωλή διάλεξη στην Φιλοσοφική ψυχολογία, με εκείνο το “ Μιλούν για μνήμη και παραβλέπουν ότι η μνήμη που πυροδοτείται αποκλειστικά από το συναίσθημα εμποδίζει την κατανόηση” η με το άλλο το “ Κατανοώ σημαίνει λησμονώ” ;
-κάτι από κριτική-αυτοκριτική σε ολομέλεια γκρούπας ;
-κάτι από θεατρικό μονόλογο, ειδικά εκεί που πέφτει η αυλαία ;
-κάτι από ‘Ισοκράτους Πανηγυρικό’ (!!!)
Μάλλον όχι…
Ισως όμως αυτόκλητο κριτικό σχολιαστή του blog, η ακόμη επικριτή των τη καλή θελήσει μετεχόντων σε αυτό, επιδεικνύοντας εύρος πνεύματος σε κάθε post (που καλώς το έχει αλλά δεν χρειάζεται σε αυτόν τον χώρο) .
Polsilas καλή συνέχεια και ευχαριστώ για την φιλοξενία. _

Ανώνυμος είπε...

dk.ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕ
ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ -ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ-ΧΩΡΙΣ ΣΩΒΡΑΚΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΛΕΣ.ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ Η ΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ,ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ... ΚΑΤΙ ΒΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ?ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!!

; είπε...

ΠΡΟΒΟΚΑΤΩΡ παρών, Σπυρί απών; (στο σεντούκι;)
Ποιός προβοκάρει ποιόν;

Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΩΡ είπε...

ΕΠΙΜΥΘΙΟ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΟΙΗΤΕΣ

Κάποιος που γνωρίζω μου υπέδειξε ότι ο γριφώδης και περίπλοκος τρόπος που επέλεξα να υπερασπιστώ την εκτίμησή μου σε κάποιους ανθρώπους μπορεί να εκλαμβανόταν σα λόγος επιθετικός. Ελπίζω ο d.k. και η παρέα που αναφέρεται στο video να μη το εξέλαβαν ως τέτοιο. Επειδή ο Μιχάλης Κατσαρός είναι πιο εύγλωττος από μένα, παραθέτω μονταρισμένους στίχους του από το ποίημα «ΔΩΡΙΕΙΣ» αντί περαιτέρω εξηγήσεων:


«Μπορούσα βέβαια να βρίσκομαι πρώτος

ανάμεσα στους οπλισμένους Δωριείς

ντυμένος την περιλάλητη αμφίεσή τους...
.......................................
.......................................


Για τούτο παρέμεινα με τα κουρέλια μου
όπως με γέννησε η Γαλλική επανάσταση
όπως με γέννησε η απελευθέρωση των νέγρων
όπως με γέννησες μάνα μου Ισπανία-

ένας σκοτεινός συνωμότης.»

Άλλωστε όλοι…

«…βέβαια ήξευραν τι άξιζαν αυτά,
τι κούφια λόγια ήσανε αυτές οι βασιλείες.»

θα συμπλήρωνε ο Καβάφης.



Τέλος επειδή δεν ήθελα να περάσει απαρατήρητη η μνημειώδης φράση:

επιδεικνύοντας (ο προβοκατωρ) εύρος πνεύματος ... που καλώς το έχει αλλά δεν χρειάζεται σε αυτόν τον χώρο

αντί άλλης απάντησης (αναρωτιέμαι ήδη αν αξίζει ο κόπος) παραθετω τους στίχους:

… και του 'παμε να φύγει μουδιασμένα
αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει
καλύτερα να μην μας πει κανένα


Και επειδή το τραγούδι των Σαββόπουλου-Ντύλαν δεν συνεχίζει για να μάθουμε τι έκανε ο εξάγγελος, λέω να το ολοκληρώσω με ένα στίχο του Αναγνωστάκη από το ποίημα «Σκάκι» :

Μονάχα ετούτο τον τρελό μου θα κρατήσω
που ξέρει μόνο σ' ένα χρώμα να πηγαίνει

δρασκελώντας την μιαν άκρη ως την άλλη
γελώντας μπρος στις τόσες πανοπλίες σου
μπαίνοντας μέσα στις γραμμές σου ξαφνικά
αναστατώνοντας τις στέρεες παρατάξεις

Ο ΑΛΛΟΣ ΚΕΜΑΛ είπε...

Τέτοια ταυτοπροσωπία; αλλά και τόσος εγωκεντρισμός; Χάνεις την μπάλα! ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ είναι το video, δεν σε άγγιξε καθόλου τελικά. Καληνύχτα Κεμαααάλ, καληνύχτα!!!

Ανώνυμος είπε...

Το να βαζει καποιος βιντεακια απο το youtube που και στο youtube δεν ξερουμε ποιος τα αναρτει δεν παει να πει οτι ειναι αληθεια!Δεν γνωριζω αν πεθαναν η βασανιστηκαν φοιτητες η διαφοροι αλλοι γι'αυτο λοιπον δεν εχω καποια γνωμη για το θεμα.

0 ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΣΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΟΥ ...

Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ είπε...

ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΚΑ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΕ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ,ΑΝ ΠΕΘΑΝΑΝ....ΑΝ ΒΑΣΑΝΗΣΤΙΚΑΝ ...ΑΡΑΓΕ Τ0ΣΟ ΚΡΥΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΑΖΕΙ ?

Ανώνυμος είπε...

Αν ειχα μαμα περιεργε, θα το εκανα.Γιατι τοσο μισος? ενα συλλογισμο εκανα τον οποιο ακουω και απο χιλιαδες κοσμο να το λεει.

Ανώνυμος είπε...

σιγα ρε φιλε δακρυσαμε!!!!

Η άλλη ανώνυμη είπε...

Προβοκάτορα το ίσιωσες λίγο το ζήτημα, ή με αποκοίμησες γλυκά, γράφοντάς μου στίχους από τους αγαπημένους μου ποιητές! Παρά την απογείωση σου αρκετές φορές τώρα τελευταία, εμένα μ'αρέσει να σε διαβάζω γιατί πιστεύω πως σε πολλές θεωρίες, απόψεις, στάσεις ζωής (της αριστεράς να εξηγούμε) του παρελθόντος πρέπει "να μπει το μαχαίρι στο κόκκάλο" . Βέβαια μην έχουμε καμιά αυταπάτη πως όλα αυτά αφορούν τους νεώτερους, ευτυχώωωως!

Ανώνυμος είπε...

Ήμαρτον είσαι εκτος εποχής....

Ανώνυμος είπε...

Σιγα να μην περιμενα να δακρυσεις!ιδια κοψια εισαι κι εσυ!ΔΕΝ υπαρχει διαφορα

Ο ΑΛΛΟΣ ΚΕΜΑΛ είπε...

Προς αποφυγή παρεξήγησης, για όσους δεν το κατάλαβαν, το προηγούμενο σχόλιο μου αναφερόταν ΚΑΘΑΡΑ στον ΠΡΟΒΟΚΑΤΩΡ !!!

Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΩΡ είπε...

Προς άλλη ανώνυμη
Θα ήθελα να απαντήσω αναλυτικότερα στο σχόλιο σου άλλα ένα αίσθημα αηδίας με κατέκλυσε τελευταία (από ένα-δυο σχόλια σ΄ αυτήν την ανάρτηση αλλά κυρίως σε διπλανές) που μείωσε την ευφράδειά μου.

1. Δεν ξέρω τι εννοείς «ίσιωσα» πάντως δεν σκόπευα να συμμαζέψω τίποτα. Όπως έγραφα εισαγωγικά ήθελα να κάνω εναργέστερα όσα είπα στο προηγούμενο σχόλιό μου (*) και να δείξω ότι η εκτίμηση μου για ανθρώπους και συμπεριφορές, μπορεί να είναι βαθύτερη του χειροκροτήματος.

2. Δεν νομίζω ότι οι συγκεκριμένοι στίχοι ταιριάζουν σε νανούρισμα

3. Η «απογείωση» στο προσωπικό μου λεξιλόγιο έχει θετικό πρόσημο αλλά νομίζω ότι αυτά που γράφω, δυστυχώς είναι εντελώς προσγειωμένα.

4. Ότι έγραψα για την αριστερά του παρελθόντος, τα ΄γραψα πιστεύοντας ότι αφορούν την αριστερά του μέλλοντος αλλιώς είναι για πέταμα.


(*) Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για μερικούς που δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ότι ένα ποίημα, ακόμα και όταν είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο δεν σημαίνει ότι αναφέρεται σε μένα. Λυπάμαι αλλά εγώ αδυνατώ να τους βοηθήσω περισσότερο. Αναρωτιέμαι πως καταφέρνουν να χρησιμοποιούν χαρτί τουαλέτας χωρίς οδηγίες χρήσης.

Η άλλη ανώνυμη είπε...

Προς Προβοκάτορα...
Σιγά ρε μπαγάσα! Ένα σχόλιο κάναμε,δεν συντάξαμε δικογραφία! Μην έχεις τόσο άγχος να απαντήσεις και να ξεχωρίσεις από τους άλλους! Δεν θα μπω στην λογική να "απαντήσω στις απαντήσεις" σου (δεν πιστεύω να νομίζεις ότι δεν μπορώ). Που να σε προγκούσα κιόλας, τι θα μου έσουρνες...
Ακόμη κι έτσι όμως εγώ είμαι μαζί σου! Δεν είμαστε όλοι τέλειοι...

GODDESS είπε...

PROVOKATORA
xa xa xa!!! i teleutaia protasi me ekane na gelaso poli, an kai xero pos perilamvanei kai emena mesa, afou sto parelthon exo parermineusei kai ego ta logia sou. To thema den einai o tropos pou grafeis alla o tropos pou antilamvanetai kaneis ta grafomena. An doseis ena keimeno se 20 atoma kai rotiseis tin gnomi tous, tha pareis 20 diaforetikes apantiseis. Gi'auto min to pairneis prosopika.


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους