Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

The Meatrix

Η λεγομενη γριπη των χοιρων ισως εξελιχθει σε μεγαλη απειλη για την ανθρωποτητα.
Δειτε τα 3 βιντεο που ακολουθουν.




Διαστάσεις σύγχρονης επιδημίας φαίνεται να λαμβάνει η εκδήλωση ασθενειών και λοιμώξεων, τόσο σε φτωχές όσο και σε πλούσιες χώρες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), μόνο τη χρονιά που μας πέρασε, υπήρξε 30% αύξηση ασθενειών, νέων ασθενειών, εξαιτίας βακτηριδίων, ιών, παρασίτων, χημικών και τοξινών που παρουσιάστηκαν σε κάποιον από τους κρίκους της διατροφικής αλυσίδας.
Ποιος μπορεί, άλλωστε, να ξεχάσει τα τέσσερα αγγελούδια που έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα, λόγω των υψηλών ποσοστών μελαμίνης που έλαβαν μέσω του γάλακτός τους, το οποίο κατέληξε στα ράφια μολυσμένο εξαιτίας του ακατάλληλου λιπάσματος και των τροφών που δόθηκαν σε αγελάδες; Ένα σκάνδαλο ολκής, και ένα λάθος με τις συνέπειες του οποίου θα ζουν για όλη τους τη ζωή πέραν των 50 χιλιάδων βρεφών, τα οποία, εξαιτίας του μολυσμένου γάλακτος, πάσχουν πλέον από νεφροπάθειες. Και ποιος μπορεί να ξεχάσει τους σχεδόν 1500 ανθρώπους που έπαθαν σαλμονέλα στις ΗΠΑ, τη χειρότερη διατροφική επιδημία που έπληξε τη χώρα εδώ και δεκαετίες, και πάλι λόγω κάποιου… «αδύναμου κρίκου». Και δεν εννοούμε αβγά και πουλερικά, τα οποία έτσι κι αλλιώς, μετά την εμφάνιση της γρίπης των πτηνών, ήταν «στιγματισμένα». Αυτά πλέον παρακολουθούνται πολύ στενά, ώστε να μην προκύψει μικροβιακή εστία απ’ εκεί. Για την «αμερικανική σαλμονέλα» αρχικά θεωρήθηκαν υπεύθυνες οι ντομάτες… μέχρι που αποδείχθηκε ότι η πηγή του κακού ήταν καυτές πιπεριές μεξικανικής παραγωγής!Απο Sigma Live
1 βιντεο
2 βιντεο
3 βιντεο

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλο Πολυ Καλο!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η αδιαφορία μας για τις βασικές παραμέτρους της ζωής μας, δημιουργεί αυτά τα προβλήματα. Αλλά και το ατομικό ενδιαφέρον δεν ωφελεί. Παράδειγμα:

Μαθαίνεις ότι τα τρόφιμα του εμπορίου είναι ακατάλληλα λόγω φυτοφαρμάκων, αντιβιοτικών, τοξινών κλπ. Λες "θα έχω ζώα στην αυλή μου και λαχανικά στον κήπο μου". Παίρνεις κοτούλες, προβατάκια, κουνελάκια, βάζεις κουνουπιδάκια, ντοματούλες, ότι μπορείς.
Ταϊζεις τα ζωάκια με τροφές του εμπορίου, κουνελίνη, μπαμπακόσπορο κτλ ώσπου μαθαίνεις ότι και αυτες είναι πήχτρα στα αντιβιοτικά και στις τοξίνες. Αποφασίζεις να τα ταϊσεις σκέτο καλαμποκάκι, ώσπου μαθαίνεις πως είναι μεταλλαγμένο.
Λες τότε "δεν αντέχω θα καλλιεργήσω δικές μου ζωοτροφές". Νοικιάζεις χωράφια και καλλιεργείς μαυροσίταρο ή Ελληνικό στάρι όπως το λένε στην Ρωσία.
Την άνοιξη χαρούμενος κοιτάς τους καρπούς των μόχθων σου. Τόνοι σιτάρι έτοιμοι να ωριμάσουν, ζαρζαβατικά, πυκνός βύκος. Λες "επιτέλους θα είμαι τουλάχιστον σίγουρος γι' αυτό που τρώω" Και τότε......

Και τότε βλέπεις ότι το κόκκινο χάπι δεν έχει καμμιά αξία. Ο γειτονικός σου σκουπιδότοπος πήρε φωτιά και τόνοι διοξίνες και φουράνια πέφτουν με την ανοιξιάτικη βροχούλα πάνω στα καθαρά προϊόντα του μόχθου σου.

Αυτό είναι και το τέλος του ονείρου.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ είπε...

Η ασφάλεια της διατροφής και το ενδιαφέρον για την δημόσια υγεία πρέπει να είναι πρώτης προτεραιότητας (πάνω από τα οικονομικά συμφέροντα των βιομη-χανιών παραγωγής τροφίμων).

τονια είπε...

Δεν πάμε καλά μου φαίνεται.... Λέτε για τις τροφές που τρώμε κ ξεχνάτε οτι οι περισσότεροι είσαστε αγρότες άρα υπεύθυνοι για τις υπόλοιπες τροφές που καταναλώνονται στην αγορά όπως λάδι, πορτοκάλια κ άλλα. Νομίζετε δηλαδή οτι στο χωράφι δεν υπάρχουν ζιζάνια, παράσιτα κ έντομα που έχουν υποστεί μεταλλαγή από την υπερβολική χρήση των φυτοφαρμάκων? Νομίζετε οτι τα λιπάσματα που ρίχνετε κάθε τρεις κ λίγο δεν μολύνουν τα νερά?
Μάλλον είμαστε περισσότερο υπεύθυνοι από όσο νομίζουμε για αυτήν την κατάσταση!

Ο ΧΩΡΙΑΤΗΣ είπε...

ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ , ΜΑΛΑΚΙΑΣ , ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ-ΔΗΛ.ΠΕΡΙΤΗΛΙΓΜΑ ,ΠΟΣΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΘΑ ΤΣΙΜΠΙΣΟΥΝ ΔΗΛ.ΕΜΕΙΣ-. ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΧΗΜΙΚΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ Κ.Λ.Π ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ... ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΝ ΑΝΤΙΔΟΤΑ ΑΥΤΩΝ. ΔΗΛ.ΤΡΕΛΑ.ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΛΟΓΙΑΤΡΟΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΩΝ -ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΩΝ.ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Προς Τόνια.
Όλοι είμαστε αγρότες και πληρώνουμε ήδη το τίμημα των πράξεών μας. Η επίπτωση του καρκίνου είναι διπλάσια στις αγροτικές περιοχές απ' ότι στις πόλεις.

Αλλά κι εσείς οι αστοί δεν απαιτείτε αφθονία στην αγορά; Πόσα φυτοφάρμακα, αντιβιοτικά και λιπάσματα θα έμεναν αδιάθετα εάν καταναλώνατε μόνο "βιολογικά" προϊόντα και ζούσατε μια μετρημένη ζωή!

Δυστυχώς όμως τότε θα μειωνόταν το ΑΕΠ ;)

Όντως, είμαστε όλοι περισσότερο υπεύθυνοι απ' όσο νομίζουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

ΑΧΙΝΟΣ είπε...

Η πλάκα ξέρετε ποιά είναι;Όταν ζείς στην πόλη ονειρεύεσαι πως κάποια στιγμή θα καταφέρεις να την κάνεις για το χωριό σου,να φυτέψεις την τοματούλα σου και τα λαχανικά σου στον κήπο σου,για να τρώς αγνές τροφές!Όταν κάποια στιγμή το καταφέρεις, διαπιστώνεις την τραγική ειρωνεία!Αφενός ,τίποτα δεν μεγαλώνει χωρίς λίπασμα και αφετέρου,σου λένε και απ΄τον δήμο οτι λόγω της έντονης έλλειψης νερού απαγορεύονται τα περιβόλια και οι σπατάλες στο νερό!Και αν εσύ το παραβλέψεις και αρχίσεις το πότισμα,σου έρχεται η κεραμύδα στον λογαριασμό ύδρευσης!Και προσγειώνεσαι ανώμαλα στην πραγματικότητα!

GODDESS είπε...

Poli kala ta videakia lePAPILLON. Me exipno kai xioumoristiko tropo mas parousiazoun auta ta provlimata. Oso gia tin gripi ton xoiron, den einai kai toso kainourgia. To 1976, stis USA, eixe iparxei to idio krousma gripis kai eixan pethanei perissotera atoma apo to emvolio gia tin katapolemisi tis,para apo tin idia tin gripi, kai episis polloi eixan pathei paralisi apo tis parenergeies autou tou emvoliou (tamiflu), alla auta den theloun na ta gnorizoume.
Oson afora tis trofes.. akoma kai an oi agrotes kai oi ktinotrofoi kataferoun na paragoun ta agnotera proionta diatrofis.. meta sou lene oti ta skeui mesa sta opoia mageireume ta fagita mas, exoun ximikes ousies kai metala pou me tin thermotita allionontai kai molinoun tis trofes. Meta einai kai to nero, akoma kai to alati pou xreisimopoioume gia to mageirema kai exoun kai auta alles toxikes ousies kai meta einai kati allo... kai kati allo... kai i alisida den exei telos.Kai an akoume olous, sto telos opos eipe kai o XORIATIS tha katalixoume stous trelogiatrous (i mipos akrivos auto epidiokoun?).

τεο είπε...

Προς Τονια
προσεχε τι λες σε λιγο καιρο θα πουλας και εσυ
φυτοφαρμακα λιπασματα κ.τ.λ θα τα θυμασε ολα
αυτα τοτε?????

οι γριες είπε...

χαιρομε που υπαρχουν ατομα σαν την τονια που με τη σκεψη τους μας βγαζουν απο την απαθεια μας νομιζοντας οτι εμεις δεν ευθυνομαστε ποτε και γι
τιποτα.βεβαια δεν ειναι καθολου ευκολο να υλοποιησεις αυτες τις σκεψεις.ΤΟΝΙΑ συνεχισε να
μιλας ετσι και να εισαι σιγουρη οτι καποιοι θα ενδιαφερθουν και θα κινητοποιηθουν.ευχομαι να καταφερεις να ξεσηκωσεις τον κοσμο.

τονια είπε...

Τεο μάλλον έχεις μπερδευτεί λίγο.
Ναι,είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να πουλάω κ εγώ φυτοφάρμακα, λιπάσματα κ.τ.λ κ δεν θεωρώ οτι είναι αυτό που φταίει για την παραπάνω κατάσταση.
Βασικά πιστεύω οτι η δουλειά του γεωπόνου μοιάζει μ' αυτή του γιατρού.
Ας φανταστούμε, λοιπόν, ένα άρρωστο παιδί το οποίο οι γονείς του το πηγαίνουν στο γιατρό για να το κάνει καλά.
Ο γιατρός αφού εξετάσει το άρρωστο παιδί, συστήνει στους γονείς τα κατάλληλα φάρμακα με την κατάλληλη δοσολογία για να γίνει σύντομα καλά.
Αν όμως οι γονείς κάνουν του κεφαλιού τους κ δώσουν στο παιδί τη διπλάσια ποσότητα φαρμάκων γιατί νομίζουν οτι έτσι θα γίνει γρηγορότερα καλά, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του, τότε για τις μετέπειτα συνέπειες δεν ευθύνετε ο γιατρός αλλά οι ανόητοι γονείς.
Στην περίπτωση μας ο "γιατρός" είναι ο γεωπόνος, το "παιδί" είναι η καλλιέργεια κ το περιβάλλον γενικότερα κ οι "ανόητοι γονείς" είναι ο αγρότης.
Συνήθως έτσι έχουν τα πράγματα αν κ δυστυχώς πάντα υπάρχουν κ οι "γιατροί" οι οποίοι χορηγούν φάρμακα χωρίς να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανάγκη, ας ελπίσουμε οτι αυτοί δεν είναι αρκετοί ώστε να κάνουν μεγάλο κακό.

Ανώνυμος είπε...

Goddess το tamiflu δεν είναι εμβόλιο αλλά αντιικό φάρμακο. Μην μπλέκουμε τα πράγματα...

Αχινέ, σίγουρα χρειάζονται λιπάσματα αλλά μπορείς να τα βρεις στην αγνή και άδολη στάχτη, η οποία παρεμπιπτόντως λειτουργεί και ως γιατρικό. (Ας με συγχωρήσει η Τόνια που αποκαλύπτω μυστικά της "γιατρικής")

Όσο για το νερό, είναι σχήμα οξύμωρο το να αναφέρουν έλλειψή του όσοι είναι δίπλα στην θάλασσα.

GODDESS είπε...

Anonime
Euxaristo gia tin diorthosi. Diavaza gia tis epikindines parenergeies auton ton dio -emvolio (swine flu vaccine) kai tamiflu- kai mperdepsa ta onomata xoris na to sineiditopoiiso.


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους