Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Το Λογοκριμένο Βίντεο!!!!!

Δεν μίλησα ποτέ για “ανθρώπους της εποχής”», λέει από τη μεριά του στα «ΝΕΑ» ο Κώστας Γαβράς. «Κάναμε πράγματι εκτενή διάλογο, όμως ο κ. Παντερμαλής δεν μου διάβασε κατόπιν την ανακοίνωσή του πριν τη δώσει στη δημοσιότητα. Δεν ήταν “άνθρωποι της εποχής”, ήταν παλαιοχριστιανοί. Έχει μεγάλη διαφορά. Δεν ήταν αναγκαστικά ρασοφόροι, οι χριστιανοί της εποχής ντύνονταν συχνά με μαύρα. Αλλά δεν ήταν και οποιοιδήποτε πολίτες, ήταν εκπρόσωποι, πολλές φορές και επίσημοι, μιας θρησκείας. Οι χριστιανοί κατέστρεψαν τα είδωλα, είναι γνωστό, και ένας ιστορικός όπως ο κ. Παντερμαλής προφανώς το ξέρει. Προσπαθεί όμως να αφαιρέσει το στοιχείο ενοχής της Εκκλησίας, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η Εκκλησία δεν είχε τίποτα να κάνει με αυτό. Και αυτό, ενδεχομένως λόγω πιέσεων που- διαβάζω στον Τύπο, δεν ξέρω- δέχεται από αυτή την πλευρά η οποία, τόσους αιώνες μετά, δεν θέλει να αποδεχθεί την αλήθεια. Πρόκειται για μια πολύ λυπηρή υπόθεση. Είναι καιρός να υπάρξει ο διαχωρισμός. Οι άνθρωποι της Εκκλησίας να ασχολούνται με τα θέματα της μεταφυσικής και οι άνθρωποι της πολιτικής με την ιστορία και τη σύγχρονη πραγματικότητα. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι χριστιανοί δεν θέλουν να παραμείνουν στον χώρο των δικών τους αρμοδιοτήτων- και δεν παρέμειναν ποτέ».

12 σχόλια:

Dakos είπε...

Το φιλμάκι πρωτοπαίχθηκε,λέει στους τίτλους τέλους, το Μάη του 2003 στη Νέα Υόρκη και είναι παραγωγή του Ε.Ο.Τ. Νωρίς το θυμήθηκαν...
Εκτός αν τους πείραξε που παίχθηκε εδώ,γιατί φαίνεται ότι εδώ δεν ξέρουμε πως κάθε νέο καθεστώς (όπως η θρησκεία) καταστρέφει ό,τι θυμίζει το παλιό για να εδραιωθεί.
Όπως και νά'χει papillion, ευχαριστούμε για την ενημέρωση

Ανώνυμος είπε...

Απο τον Παρνονιτη:Φιλε Papillon σε ευχαριστουμε πολυ για την ενημερωση .Διαβασαμε τοσα σχολια γι αυτο αλλα δεν ειχαμε την ευκαιρια να το δουμε ουτε σε πολυ διασημα blogs.Επι της ουσιας εχω να πω οτι η ιστορικη αληθεια δεν μπορει να αποσιωπαται ασχετα απο τις σκοπιμοτητες καθε εποχης.Συγχαρητηρια και παλι για την πολυ καλη δουλεια που γινεται στο blog

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ..χαρισε μου..ΕΓΚΡΑΤΙΑ και ΑΓΝΟΤΗΤΑ...
αλλα..ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ!
ιερος Αυγουστινος [354-430 μ.χ]
/perix.p.heraklio.

ο χωριατης είπε...

ΕΣΥ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΕ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ,ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ- ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΑ -ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ Κ.Λ.Π ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΗΝΕΣΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ ΟΥΧΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΟΝ...ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΒΕΣΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ,ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΝ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΟΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ?ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ?ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ?ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΛΥΣΜΕΝΕΣ ΤΖΑΜΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΟΥ?ΧΑΠΑΚΙΑ ΧΡΥΣΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΞΕΦΤΥΛΑ

ο souks είπε...

"Χωριάτη" μας δυσκολεύει που μας δυσκολεύει η σύνταξη σου,έρχονται και τα κεφαλαία να μας δώσουν την χαριστική!
Le papillon σε συγχαίρω για την ανάρτηση.
Υπήρξαν βάρβαροι με ευαίσθησίες στην ιστορία των λαών που πολιορκούσαν,υπήρξαν όμως(και υπάρχουν) και βάρβαροι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συντηρούν (με κάθε κόστος) τους μύθους τους.

Μ ε τ α ν ο ε ί τ α ι μας κουράσατε.

GODDESS είπε...

Poli megali leilasia kai anepanorthoti katastrofi. I varvarotita kai o fanatismos, pane xeri-xeri.
Alla auto pou enoxlei emena perisotero einai i megali ipokrisia. Giati, kata tin gnomi mou, einai ipokrisia na katastrefoun ta arxaia, kai meta na xtizoun xristianiki ekklisia mesa ston eidololatriko xoro. Kai oxi mono auto alla an koitaxoume prosextika, tha doume polla eidololatrika stoixeia oxi mono ston diakosmo ton ekklision alla kai stis diafores teletes tis ekklisias. Kati den "kolaei' edo.
Pantos den tha prepei na afinoume tis energeies kai praxeis tis ekklisias (organomenis thriskeias) na mas empodizoun na doume ligo vathitera. Tha prepei na katanoisoume oti i didaskalia tou Xristou exei megalitero noima kai kammia sxesi me auta pou eginan apo tin arxi tou xristianismou mexri ton imeron mas.
Le PAPiLLON, poli enimerotiko to video. Euxaristoume.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μενει παρα να ερωτησωμεν τον ιερεαν του χωριου να μας ''κατατοπισει πληρως''ο οποιος ως γνωστον ''φιλοκαλη μετ'ευτελειας και φιλοφρονει ανευ μαλακιας''ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΨΟΥΝ'' /perix.p.heraklio.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη που είμαι χριστιανός και συγνώμη που καθόλου δεν έχασα τον ύπνο μου επειδή το φιλμάκι του Γαβρά ήταν μικρότερο σε διάρκεια. Τρόμαξα στην αρχή αλλά ησύχασα αμέσως μόλις έμαθα ότι πληρώθηκε κανονικά και δεν του έγιναν κρατήσεις για το "λογοκριμένο" κομμάτι. Συγνώμη που σέβομαι του παπάδες (με τα ελλατώματά τους οι περισσότεροι που δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις είναι πολλά) και συγνώμη που πιστεύω στους μύθους τους και όχι στις αλήθειες των δωδεκαθεϊστών, των Βουδιστών, των Μωαμεθανών και των Μαρξιστολενινιστών. Είμαι μειοψηφία το ξέρω και ως μειοψηφία σας παρακαλώ δεχθείτε το σχόλιό μου. Φυλαχτείτε σύντροφοι από το μένος των φανατισμένων, σκοταδιστικών φαντασιόπληκτων και αναχρονιστικών χριστιανών. Στην πυρά κι ο ιερέας του χωριού αν τόσο πολύ σας πειράζει.θα έπρεπε όμως περισσότερο να μας πειράζουν οι γύρω μας που ρίξανε πολλά από τα παιδιά του χωριού στο δρόμο χωρίς επιστροφή και γελάνε τρίβοντας τα χέρια τους γιατί κανείς δεν ασχολείται μαζί τους.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε ανωνυμε 9'47
Σεβομαι τις αποψεις σου εισαι ακριβως στη ''μεση'' ''και με τον χωροφυλακα και με τον αστυφυλακα''Για εσενα ισως με καταταξεις στους ''ΑΘΕΟΥΣ''για τον ΘΕΟ ομως ειμαι η ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!..Οσο για τα ''παιδια του χωριου''κ.λπ κ.λ.π χρειαζοντουσαν και ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ αλλου ειδους ''ΒΟΗΘΕΙΑ''γιατι [ας μην το κρυψουμε αλωστε] Σε εκεινα τα μερη του κοσμου που η μαθηση και η επιστημη εχουν επικρατησει,τα ΘΑΥΜΑΤΑ εχουν παυσει...Αντιθετως ομως στα μερη που επικρατει η βαρβαροτητα και η αμαθεια τα ΘΑΥΜΑΤΑ ειναι ακομα της μοδας...ΣΑΝ ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ που επικαλεισθε σας παρακαλω να επικαλεστειτε τον θεον οχι για εμενα...για την φουκαρικα τα ''παιδια''του χωριου να γινει το ΘΑΥΜΑ εστω και ετσι!!! /perix.p.heraklio.

Πρωταγόρας είπε...

Επεμβαση των θεων αποκλειεται,αφου η ιδια η υπαρξη τους ειναι προβληματικη.Ποτε δεν φανερωθηκαν σε κανενα και η συντομη ζωη μας δεν επιτρεπει να εξακριβωσουμε,αν η λεγομενη δικαιοσυνη τους ειναι πραγματικη.
Ωστε δεν εχει θεση το χαλαρο επιχειρημα,πως οι θεοι δεν εμφανιζονται,παρα τους αναγνωριζουμε απο τα εργα τους.
Ουτε εταξαν βασιλιαδες και ευπατριδες να κυβερνουν τους ανθρωπους.Πολιτευματα και νομοι ειναι παροδικοι,ισχυουν οσο τ'ανεχονται οι ανθρωποι.Οταν καταντουν τυραννικοι και"παρα φυσιν βιαζονται",πρεπει να αντικατασταθουν με ανθρωπινοτερους.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ είπε...

Προς Ανώνυμος 9'47. Σόδομα και Γόμορα (πάτερ μου)!!!!!! Πάμε να φύγουμε.............

Ανώνυμος είπε...

'' Αν λεω Αν μας ερθει μια ''πληροφορια''οτι Στα θεμελια της εκλλησιας [πριν γινει] Η Αρχαια Θεα ''ΠΕΝΤΑΡΩ''ειχε βαλει 13 τσουβαλια χρυσα και λιρες τι θα καναμε? /perix.p.heraklio


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους