Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Για το νερό ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος

Τελικά.Παγκόσμια αποτυχία η Κοπεγχάγη- Ασαφείς δεσμεύσεις για την μείωση των εκπομπών ρύπων.
Η Διάσκεψη της Κοπεγχάγης κατέληξε σε μια συμφωνία που είναι πολύ κατώτερη των προσδοκιών.Η Σύνοδος για το κλίμα λήγει σήμερα στην πρωτεύουσα της Δανίας κι ενώ οι συμμετέχοντες ηγέτες ζορίζονται για να πετύχουν κάποιο είδος συμφωνίας για τα μάτια του κόσμου, η πραγματικότητα δεν αφήνει κανένα περιθώριο για διπλωματικές διαπραγματεύσεις με μοναδικό στόχο το πως θα φύγουν όλοι με κάποιο κέρδος απο την Κοπεγχάγη - όλοι εκτός απο το κλίμα.
Τελευταίοι και στις δράσεις για το κλίμα.. !
Στις τελευταίες θέσεις των 57 μεγαλύτερων ρυπαντών του πλανήτη βρίσκεται για μια ακόμη χρονιά η Ελλάδα, βάσει των επιδόσεων και πολιτικών της για το κλίμα, όπως παρουσιάστηκε σήμερα σε ετήσια έκθεση αξιολόγησης στην Κοπεγχάγη. Ο Δείκτης Κλιματικών Επιδόσεων της Germanwatch και του δικτύου CAN, στο οποίο μετέχουν το WWF και η Greenpeace, κατατάσσει τη χώρα μας στη διόλου τιμητική 54η χειρότερη θέση, αποτέλεσμα της αδράνειας των τελευταίων ετών.

Την κλιματική πορεία αυτών των 57 χωρών και τις δράσεις που έχουν ήδη αναλάβει για το κλίμα, αξιολογεί ο «Δείκτης Κλιματικών Επιδόσεων» που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την περιβαλλοντική οργάνωση Germanwatch και το δίκτυο περιβαλλοντικών οργανώσεων CAN, στο οποίο μετέχουν το WWF και η Greenpeace. Τα αποτελέσματα δεν είναι διόλου ενθαρρυντικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης έμειναν κενές, καθώς καμιά χώρα δεν συνεισφέρει επαρκώς στην προσπάθεια συγκράτησης της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από 2ο C.

Η Ελλάδα για μια ακόμη φορά φιγουράρει στις τελευταίες θέσεις της λίστας, καταλαμβάνοντας μόλις την 54η θέση, ενώ σε επίπεδο ΕΕ27, η χώρα μας βρίσκεται στην προτελευταία θέση. Ως χειρότερες αξιολογούνται οι επιδόσεις μόνο της Νέας Ζηλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Αυστραλίας, του Καζακστάν, του Καναδά και της Σαουδικής Αραβίας.



Βίντεο ελλήνων φοιτητών στη Κοπεγχάγη

Ένα πολύτιμο αγαθό - ένα μπουκάλι νερό - φυλάσσεται σε μία βαλίτσα, την οποία διεκδικούν πολλοί. Η μεταφορά της προκαλεί μία σειρά από δολοφονίες αυτών που την μεταφέρουν, πριν φτάσει στον τελικό παραλήπτη της. Η ιδέα αυτή αποτέλεσε την υπόθεση μίας μονόλεπτης κινηματογραφικής προβολής, δύο φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο διεθνή διαγωνισμό για το περιβάλλον «Ένα λεπτό για να σώσεις τον κόσμο», που διοργανώθηκε στο Λονδίνο στις αρχές Νοεμβρίου. Πρόκειται για τους φοιτητές του τμήματος Κινηματογράφου, Στέλιο Αλεξανδράκη και Μενέλαο Παμπουκίδη, που συμμετείχαν με την ταινία «3ος Παγκόσμιος Πόλεμος». Η ταινία επιλέχθηκε ανάμεσα σε 210 άλλες ταινίες από χώρες όλου του κόσμου και περιοχές που έχουν πληγεί από περιβαλλοντικές καταστροφές. Θα προβληθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, που πραγματοποιείται στην Κοπεγχάγη.

Ένα πολύτιμο αγαθό - ένα μπουκάλι νερό - φυλάσσεται σε μία βαλίτσα, την οποία διεκδικούν πολλοί. Η μεταφορά της προκαλεί μία σειρά από δολοφονίες αυτών που την μεταφέρουν, πριν φτάσει στον τελικό παραλήπτη της.


ΠΗΓΗ Ελεύθερη Πένα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

poli poli kalo..brabo!!!!


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους