Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ζούμε κάτω από τα όρια της φτώχιας (τω πνεύματι)

Την στιγμή που οι αγρότες τις υπόλοιπης Ελλάδας κινητοποιούνται για τα δίκια τους,
εμείς εδώ στην Λακωνία απλά γκρινιάζουμε.
Ω ρε γκρίνια να ακούσουνε τα αυτάκια σου. Αντί να διαμαρτηρόμαστε στους υπουργούς και στα κανάλια, γκρινιάζουμε στα καφενεία ο ένας στον άλλο.
Και καλά η γκρίνια για τα οικονομικά που έτσι κι αλλιώς έχουμε πρόβλημα, εδώ το κάνουμε για ότι πετάει και ότι περπατάει.
Από τον ωχαδερφισμό έχουμε περάσει στον καθεπερσικαικαλυτερισμό.
Ζούμε κλιματικά στο καλύτερο μέρος του γαλαξία και παραπονιόμαστε κάθε τρείς και λιγο για τον καιρό.
Θα μου πείτε το χουν λίγο πολύ όλοι οι Ελληνες αυτό το χόμπυ, που είναι μάλλον κατάλoiπο των 400 χρόνων αλλά εμείς το χουμε παρακάνει βρε παιδί μου.
Η ακατάσχετη γκρίνια έχει γίνει πλέον κοινωνική παθογένεια και ίσως επηρεάζει την ζωή μας πολύ περισσότερο από την οικονομική ανέχεια.
Σταματήστε να γκρινιάζετε με το παραμικρό γιατί φορτίζεται με αρνητική ενέργεια η ατμόσφαιρα και μπορεί να βρέξει μιζέρια και ομπρέλες δεν έχουμε.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαν σήμερα 18 Ιανουαρίου 1915 γεννήθηκε ο Βασίλης Τσιτσάνης και 69 χρόνια μετα, 18 Ιανουαρίου 1984 πέθανε. Περίμενα καμιά ανάρτηση γι΄ αυτό το υπενθυμίζω.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=5s-MD4h3MXs.
Ίσως η καλύτερη ερμηνία της "Συννεφιασμένης Κυριακής".

GODDESS είπε...

Xa xa xa... an paraponoiountai kapoioi me ton kairo pou opos vlepo dipla einai stous 6 kai 7 vathmous, tha ithela poli na xero ti tha ekanan, an i thermokrasia itan -25.
Souks,
....fortizetai me arnitiki energeia i atmosfaira kai mporei na vrexei mizeria.... Mallon to eipes gia asteio, alla einai gegonos pos i geniki antilipsi pou exoume gia tin zoi kai ton kosmo, epalithevetai kai dimiourgei tis katastaseis mesa stis opoies zoume.
Ligo gelio kai aisiodoxia den evlapse pote kanenan... eno i grinia kanei tous anthropous na gernane prin tin ora tous, somatikos kai psixikos.

kats69 είπε...

ανωνυμε εχεις απολυτο δικιο.εμπλεξα με δουλειες και ξεχασα τον τεραστιο βασιλη τσιτσανη.νασαι καλα που το θυμηθηκες ομως.ασ ερθουμε στο παρον θεμα του souks.ασ μη γκρινιαζουμε συνεχεια για τα χαλια του νομου μας,εχουμε κι εμεις μια πρωτια.διβαζα προχθες οτι ειμαστε ο πρωτος νομος σε φοροδιαφυγη..

kats69 είπε...

και κατι αλλο.θελω να προσθεσω ενα θεμα στην αναρτηση του soyks μεσω σχολιου.πως βλεπετε την εξαγγελια της κυβερνησης να δωσει στους πολειτες το ρολο του ΣΔΟΕ? να δινουμε δηλαδη αυτους που νομιζουμε οτι φοροδιαφευγουν και τους εφοριακους που χρηματιζονται.με το αζιμειοτο βεβαια...

935 blog είπε...

Για το ΣΔΟΕ εάν η κοινωνία που ζούσαμε ήταν ιδανική τότε θα ήταν αυτονόητο αυτό. Επειδή όμως καλούμαστε σαν λαός να πληρώσουμε για τα λάθη αυτών "που έχουνε" και επειδή η πολύ δυστυχία (που μας έχουν μοιράσει απλόχερα) φέρνει βία, το βλέπω λάθος το σχέδιο....μην έχουμε σκοτωμούς τελικά..
Γενικότερα για το παραπάνω άρθρο, καλό είναι να δούμε σε συνδυασμό με τη σημερινή άσχημη οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας των Λακώνων και τις αλλαγές που γίνονται στον παραγωγικό χάρτη της Λακωνίας.
Που πάει η Λακωνία?

Τσιμπίδης Γρηγόρης
www.935radio.gr

συνεχίζεται....

935 blog είπε...

Σήμερα το 70% του ΑΕΠ προέρχεται από τον τουρισμό, το 22% του ΑΕΠ από τα αγροτικά και το 8% από το εμπόριο, τη βιοτεχνία και τη βιομηχανία. Αυτός είναι και ο λόγος που όλοι μας λέμε "είμαι άρχοντας - αφεντικό του εαυτού μου"! Αυτός είναι και ο λόγος που η οικονομική κρίση άργησε να μας χτυπήσει.

Τι θα γίνει όμως αύριο μετά από την ανάπτυξη των ΑΠΕ στη Λακωνία? Γιατί εκτός από ελάχιστους ντόπιους που έχουν επενδύσει σε αυτές, οι υπόλοιποι δεν έχουμε τα προσόντα για κάτι τέτοιο. Αλήθεια πως θα κινηθεί ο τουρισμός μετά? Τα χωράφια μας τι θα γίνουν? Θα τα κρατήσουμε για να ψωμολυσάμε ή θα τα πουλήσουμε σε μια καλή τιμή στους πράσινους επενδυτές? Και μετά τι? Θα μπούμε στο δημόσιο πριμοδοτημένοι με ένα γερό ποσό στην άκρη το οποίο θα το τρώει σιγά σιγά ο πληθωρισμός και η καταναλωτική μας μανία? Θα δουλεύουμε στις ΑΠΕ και πόσοι από εμάς?

Μήπως τελικά χαρίζουμε την παραγωγική μας δύναμη στις πολυεθνικές? Μήπως τελικά δίνουμε γη και ύδωρ στους ισχυρούς? Μήπως τελικά καταλήξουμε "εργάτες - δούλοι" στη γη μας? Θέλει γερή ανάλυση το θέμα....

Μην αφήνεται έξω από το μυαλό σας τα μεταλλαγμένα, με τα οποία κάποια μεγάλα κεφάλια του πλανήτη φιλοδοξούν να ταΐζουν όλη την ανθρωπότητα. Πως θα το καταφέρουν αυτό? Σίγουρα πρέπει πρώτα να χτυπήσουν την παραδοσιακή γεωργία. Άρα θα χτυπήσουν τους καλλιεργητές της γης. Θα τους εξαθλιώσουν, θα τους "χτυπήσουν" μέχρι να πουν "άει στο καλό" και να τα παρατήσουν μετά, "γοητευμένοι" και από ένα μικρό δόλωμα στο αγκίστρι που έχει πετάξει το παγκόσμιο κατεστημένο, στην προκειμένη περίπτωση οι ΑΠΕ και τα λεφτά που πέφτουν για την αγορά αγρών και μαντριών ανά την Ελλάδα (Δείτε και κάμπο Μολάων).

Και σκεφτείτε και το άλλο: 99 Χρηματιστήριο - κλέβουν τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων, 2008 φούσκα ακινήτων – υποθηκευμένα όλα τα σπίτια και τα οικόπεδα στις τράπεζες. Τι μένει μετά? Μήπως “ξεχάσαμε” τα χωράφια (που η κυβέρνηση θέλει να φορολογήσει επιπλέον) και τις δασικές εκτάσεις? Θα μας πάρουν και τα σώβρακα!!! Δεν θα αφήσουν τίποτα!!!

Γιατί τελικά ότι συμβαίνει στον κόσμο σήμερα, μοιάζει με μια καλοστημένη ανθρώπινη παγίδα. Όταν δεις πως όλα μπερδεύονται γλυκά (που έλεγε κάποτε το ραδιόφωνο μας σε μια εκπομπή) και διαπιστώσεις πως τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Είναι πολλά τα θέματα που πρέπει να μας προβληματίσουν πάνω στο θέμα φτώχεια στη Λακωνία. Είναι και πολλά αυτά που πρέπει να πούμε για το μέλλον του τόπου. Εάν δεν βρέξεις κώλο ψάρι δεν τρως. Που πρακτικά μεταφράζεται σε, εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, θέλει σκληρή δουλειά και υπομονή για να δεις αποτέλεσμα. Γιαυτό προσοχή στις εύκολες λύσεις...

Πρέπει όλοι μας να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και να βρούμε λύσεις, να σχεδιάσουμε σωστά το μέλλον μας, "να δούμε τελικά που θέλουμε να πάμε"? Γιατί μέχρι σήμερα σοβαρό σχεδιασμό δεν έχει κάνει κανείς στη Λακωνία. Ούτε ξέρουμε που πάμε ούτε τι μας γίνεται. Δεν έχουν τεθεί στόχοι ξεκάθαροι. Κάτι λόγια κάποιων τοπικών αρχόντων, περί οικοτουρισμού και ήπιας τουριστικής ανάπτυξης με τα οποία και τους εκλέξαμε, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις τους σχετικά με τις ΑΠΕ.

Και οι πολιτικές μας αποφάσεις, δηλαδή η ψήφος μας, βασίζεται καθαρά ή σε οπαδικά κριτήρια “γεννήθηκες ΠΑΟΚ θα πεθάνεις ΠΑΟΚ” ακόμα και εάν η ομάδα παίζει χάλια ή κριτήρια προσωπικού συμφέροντος, που όμως σε βάθος χρόνου τα πληρώνουμε χρυσά. Γιατί τελικά αυτοί που ζητούν εξυπηρετήσεις, τις ζητούν μόνο και μόνο γιατί το κράτος είναι “παράλογο”, αλλά το κράτος το φτιάξανε και το διατηρούν “παράλογο”, αυτοί που τελικά ψηφίζουμε για να μας κάνουν την εξυπηρέτηση, άρα, πάλι εξυπηρέτηση θα ζητήσουμε και πάει λέγοντας.

Το ερώτημα τελικά που γεννάται, είναι ένα ερώτημα προς τον ίδιο μας τον εαυτό: πως θέλουμε να ζούμε?

Τσιμπίδης Γρηγόρης
www.935radio.gr

τονια είπε...

Εάν η κοινωνία ήταν ιδανική κ όχι "ιδανική" δε θα υπήρχε ΣΔΟΕ... πόσο μάλλον χαφιέδες!

ΚΑΙΤΗ ΓΚΙΑΛΗ είπε...

Γρηγόρη Τσιμπίδη πολύ καλά τα λες... πως θέλουμε να ζούμε; ας αναρωτηθεί ο καθένας μας!


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους