Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Συνδεδεμένοι


Ο Ν.Χρηστάκης βρέθηκε στην Ελλάδα με σκοπό την παρουσίαση του νέου του βιβλίου "Συνδεδεμένοι" που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Κάτοπτρο.
Τμήμα της συνέντευξης που έδωσε στον Σ.Θεοδωράκη.
Στο πλαίσιο της δήλωσης του,οτι τα κοινωνικά δίκτυα μεγενθύνουν οτι διοχετεύεται σε αυτά,θα παρακάμψω την πληθώρα των δυσάρεστων πληροφορειών και θα προτείνω,δύο ακόμα ξεχωριστούς συνανθρώπους.

Joe Csarmaz

Grigori Pelerman

7 σχόλια:

Γεροδάσκαλος είπε...

Δεν βλέπω να υπάρχει (θετική) σχέση ανάμεσα στον αγοροφοβικό Pelerman που δεν αποδέχεται τιμές και χρήματα, και τον κοινωνικότατο Χρηστάκη που επιζητεί τιμές και χρήματα αφού παρουσιάζει ένα εμπορικό βιβλίο.
Στον επιστημονικό τομέα ο Pelerman απέδειξε κάτι ακριβές στα μαθηματικά ενώ δεν είναι σίγουρο αν η "ευτυχία" του Χρηστάκη διαδίδεται μέσω διαδικτύου ή οι "ευτυχισμένοι" ομαδοποιούνται διαδικτυακά.

Επώνυμη είπε...

Ο παραλληλισμός των βουλευτών με τις αγελάδες όλα τα λεφτά!

Επώνυμη είπε...

Πάντως θεωρώ τη σύγκριση του Χρηστάκη με τους Joe Csarmaz και Pelerman άνευ λόγου. Σίγουρα οι Joe Csarmaz και Pelerman είναι άξιοι μνείας για τις επιλογές τους αλλά αυτό δε σημαίνει πως ένας επιστήμονας που συγκεντρώνει τα πορίσματα της έρευνάς του σε ένα βιβλίο δίνοντας την ευκαιρία να τα πληροφορηθεί το ευρύ κοινό θα πρέπει να είναι κατακριτέος για αυτό. Τότε να κρατάμε τις γνώσεις για τον εαυτό μας, οι συγγραφείς να μη γράφουν βιβλία, οι μουσικοί να μην ηχογραφούν τις συνθέσεις τους και οι ζωγράφοι να μη κάνουν εκθέσεις. Γιατί πάντα όταν δε φτάνουμε κάτι πρέπει να το υποβιβάζουμε;

Γεροδάσκαλος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ μου Επώνυμη ο σεβασμός μου προς τα τρία αναφερθέντα πρόσωπα είναι δεδομένη όπως άλλωστε και προς κάθε συνάνθρωπό μου. Πιστεύω όμως ότι ο ΧΡΟΝΟΣ διαφοροποιεί τον "θόρυβο" από την "ουσία". Το λάθος μου είναι ότι βιάστηκα να αποδώσω "τα του καίσαρος τω καίσαρι και τα του θεού τω θεώ". Συγνώμη!

ο souks είπε...

Το μόνο νέο πράγμα που έμαθα βλέποντας το υπογραμμισμένο βίντεο ήταν ότι ο Σταύρος θεοδωράκης δεν ξέρει γρί αγγλικά!

ο souks είπε...

"οι άνθρωποι είναι μέλη κοινωνικού ιστού",
"τα μέλη του ιστού αυτού αλληλοεπηρεάζονται"
Σωωώπα...
Επιτέλους μου λύθηκε η απορία γιατί πρόπερσι το χειμώνα οι μισές γκόμενες στην αθήνα κυκλοφορούσαν με πλαστικές γαλότσες λες και θα πήγαιναν να κόψουνε καρύκια.

Ανώνυμος είπε...

Α ξ ι ό λ ο γ ο ι άνθρωποι!!! Μου δίνουν αισιοδοξία.


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους