Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

This is Sparta!!!



Το βιντεο αυτο που ειδε χθες το φως της δημοσιοτητας δειχνει νεαρους σπαρτιατες να καινε σπιτι μεταναστων μεσα στην πολη της Σπαρτης!!Ευχαριστω τα παιδια του BLOG που βρηκαν αυτο το βιντεο γιατι σημερα το πρωι καποιοι ετρεξαν να το κατεβασουν απο το YOU TUBE για να μην βλεπει ο κοσμος τα χαλια μας!! η ντροπη του νομου μας σε ολο της το μεγαλειο!! η αποτροπαια αυτη πραξη ακομα κι αν υποθεσουμε οτι εγινε για πλακα απο τους επιδοξους "κου κλουξ κλαν", δεν δεν παυει να δειχνει οτι ειναι αποτελεσμα της υπερσυντηρητικης κοινωνιας της Λακωνιας, του φοβου και του μισους που καλλιεργειται μεσα απο τις οικογενειες για τους μεταναστες.(βασικο στοιχειο της ακροδεξιας ιδεολογιας). που στο νομο μας περισευει και φαινεται αναγλυφα σε αυτο το βιντεο. να σημειωσω οτι τετοιου ειδους ρατσιστικη πραξη γινεται για πρωτη φορα στην ελλαδα.το γεγονος αυτο μου θυμισε την "ΛΕΥΚΗ ΚΟΡΔΕΛΑ".μια ταινια αυστριακης παραγωγης που ειδα προσφατα στο σινεμα και διαδραματιζεται στην γερμανια του Α παγκοσμιου πολεμου δειχνοντας πως γεννηθηκε η βια και ο φασισμος. σας προτρεπω να δειτε ολοι την ταινια και θα καταλαβετε οτι εχει αμεση σχεση με το θεμα της αναρτησης.

Περισσότερα...

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να τους χαίρονται οι κατά τα άλλα φιλήσυχοι, νομοταγείς και «για-μια-καλύτερη-Ελλάδα» γονείς τους. Παρακαλούμε να προβληθεί το βίντεο στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης και να τους καμαρώνουν οι καθώς-πρέπει μανάδες και πατεράδες, να δούνε τι τέρατα πλάθουν.
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

scripta manent είπε...

Αν η πράξη αυτή έγινε για πλάκα, τότε είναι ακόμα πιό ανησυχητική αυτή η συμπεριφορά. Φανταστείτε πού μπορούν να φτάσουν αργότερα αυτά τα παιδιά, αν σε αυτή την ηλικία προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες. Οι γονείς τους φέρουν τεράστια ευθύνη κατά τη γνώμη μου. Και επειδή η υποκρισία περισεύει, φαντάζομαι ότι οι "καθωσπρέπει" αυτοί πολίτες θα είναι υπέρμαχοι του "ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ".

Σας χαίρομαι είπε...

Βλέποντας το βίντεο, συνειδητοποιώ για μια ακόμη φορά τη μεγάλη συνεισφορά του πολιτιστικού μας συλλόγου στη μικροκοινωνία μας. Διδάσκει τι σημαίνει "ανθρωπιά" και αναπτύσσει την επικοινωνία μεταξύ μας που οδηγεί στην αμοιβαία κατανόηση και αποδοχή της "διαφορετικότητας".

Ανώνυμος είπε...

kats69 ακροτητες ειναι αυτα που γραφεις για το νομο σου και οχι αυτο που εκαναν τα παιδια.Διοτι κατι σαν και σενα φοβουμενοι να μην κατηγορηθουν για ρατσισμο χαϊδευουν και δινουν εδαφος στους μεταναστες να κανουν οτι κανουν.Τα παιδια καλα εκαναν.Δημοκρατια δε θελετε? Αρα λοιπον ο καθενας μπορει να κανει οτι θελει.Τελεια και παυλα.

ο φονιας είπε...

γραφτηκε το εξης! "Δημοκρατια δε θελετε? Αρα λοιπον ο καθενας μπορει να κανει οτι θελει.Τελεια και παυλα". πολύ στραβά νοείς την έννοια της δημοκρατίας! και δεν κατάλαβα σου κατηγόρησε τον νομό ή την ιδεολογία σου; ή και τα δυο; δηλαδή προτείνεις προτού μας βιάσουν, να τους βιάσουμε εμείς, προτού μας σκοτώσουν, να τους σκοτώσουμε εμείς! πολύ ζωώδες μου ακούγετε, εκτός και η κατάσταση σου είναι τέτοια! αν είσαι σε τέτοια κατάσταση, τότε να έρθω να σε σκοτώσω, για να γλιτώσουμε! ούτως ή άλλος όπως είπες, " ο καθενας μπορει να κανει οτι θελει "!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μην ανοίγεται κουβέντα με ψυχωσικούς. Αν είναι δυνατόν ο διαχειριστής να διαγράψει τα σχόλια τους. Είναι άρρωστοι και επικίνδυνοι

Ανώνυμος είπε...

Να μην μεινει ενας.

Ανώνυμος είπε...

http://news247.gr/a/4!122736 προς τονια

ο φονιας είπε...

προφανώς έχεις κάθε έννοιας της ειρωνείας χαμένη τελευταίε των ανωνύμων... το να πέφτεις χαμηλά για αναδείξεις το μεγάλο είναι αρχαιότατος τρόπος διαλόγου! αλλά ακόμα και οι ευτελείς χρειάζονται για να μπορείς να έχεις μέτρα σύγκρισης! τελικά ο νομός μας ίσως να είναι όπως λέει ο kats69... Υπερσυντηρητικός! άκου εκεί λογοκρισία σε σελίδα πολιτιστικού συλλόγου! το επόμενο είναι η άρση της πανεπιστημιακής ασυλίας! (με όποια έννοια αυτής)

Επώνυμη είπε...

Όπως καταλαβαίνετε η ευθύνη δε μπορεί να αποδοθεί μόνο στις οικογένειες. Γιατί αν ήταν έτσι θα ήμουν κάπως αισιόδοξη. Θα περίμενε δηλαδή κανείς το κενό στην ανατροφή των παιδιών να καλύπτεται από άλλους φορείς. Αλλά η κοινωνία πάντα είχε τα μέσα να δημιουργεί τους πολίτες που την εξυπηρετούν. Πολύ σωστός ο συσχετισμός με την ταινία «Λευκή Κορδέλα» η οποία αναδεικνύει τις ευθύνες του κάθε «φορέα κοινωνικοποίησης» και συγκεκριμένα «πόσο καταστροφικά παρεμβατικός ο ρόλος της εκκλησίας στον κοινωνικό αποπροσανατολισμό, πόσο καίριος ο ρόλος της οικονομίας στη μαζική βουβή αποδοχή και στο κουκούλωμα της βίας, πόσο αδύναμη η παιδεία να επιβληθεί της διαφθοράς. …Θύματα των ενήλικων εγκλημάτων και της μαζικής υποκρισίας, τα παιδιά που πίσω από την αψεγάδιαστα πειθαρχημένη, κόσμια συμπεριφορά τους, μέσα στο βλέμμα τους φορούν κάτι άλλο: μία αδιόρατη απειλή. Μία μακάβρια υπόσχεση ότι κάπου, κάποτε, το ξέσπασμά τους θα είναι αμείλικτο». Δανείστηκα τα λόγια από κριτική της ταινίας. Ίσως κανείς άλλος σκηνοθέτης δεν έχει μελετήσει τόσο βαθιά όσο ο Μίκαελ Χάνεκε τη βία και τη διαστροφή.

Όσο συνεχίζει η παιδεία να είναι μόνο παιδεία της γνώσης και όχι παιδεία με ευαισθησίες, παιδεία της αγάπης και της ελευθερίας θα έχουμε πάντα τα ίδια αποτελέσματα.
Να δώσουμε συγχαρητήρια λοιπόν, αγαπητέ «ανώνυμε», στα παιδιά αυτά γιατί δε φτάνει ο κοινωνικός αποκλεισμός των μεταναστών, δε φτάνει που πάνω από το κεφάλι τους περιφέρουμε καθημερινά την αποδιδόμενη σε αυτούς αναξιότητα και αχρηστία, δε φτάνει που τους καλλιεργούμε την κοινωνική απαισιοδοξία, τώρα πρέπει να τους καίμε και τα σπίτια!

Ανώνυμος είπε...

kats69 απο τους χρυσαυγητες λακωνιας θα το βρεις..

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ είπε...

Για μερικά φασιστόμουτρα πιο πάνω δεν σας περνά...κάτσετε καλά....

κοντοχωριανος είπε...

τον ρατσισμο τον εχουμε ολοι μεσα μας...και μην το αρνηθουμε..παραδειγμα:οταν ακουσουμε για καμια διαρηξη στα χωρια μας, αμεσως κατηγορουμε τους Ρουμανους τους Βουλγαρους κλπ κλπ..χωρις αποδειξεις....εμεις που ολοι εχουμε συγγενεις μεταναστες και που θα επρεπε να γνωριζουμε τις συνθηκες επιβιωσης τους...

τονια είπε...

Η ανάρτηση άργησε πάρα πολύ.... Το περιστατικό έχει γίνει ήδη πριν από ένα μήνα κ η εκδήλωση για την καταδίκασή του κ την ενημέρωση των πολιτών πριν 2 εβδομάδες! Στην οποία φαντάζομαι δεν καταφέρατε να παρευρεθείτε...

Δεν ξερω αν είδατε το link που έβαλα σχετικα με το θέμα στην προηγούμενη ανάρτηση, όπου διάβασα οτι: "το συμβάν καταγράφηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα ως «επεισόδιο που προέκυψε από προσωπικές διαφορές» ανάμεσα σε μαθητές και μετανάστες ως συνέχεια κάποιων αντεγκλήσεων προηγούμενων ημερών ενώ το σπίτι των μεταναστών έχει τεθεί σε διακριτική αστυνομική επιτήρηση".
Απ' ότι καταλαβαίνετε τα συγκεκριμένα παιδιά δεν είναι μια ατυχής εξαίρεση της κοινωνίας της Σπάρτης, αλλά δυστυχώς είναι ο κανόνας της. Η εξουσία για άλλη μια φορά κάνει τα στραβά μάτια κ προσπαθεί να συγκαλύψει κ στην ουσία να διαιωνίσει συμπεριφορές σαν κ αυτή. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της τρομοκρατίας, τότε ποιός είναι?

Ανώνυμε πηδήξου από το παράθυρο καλύτερα!!!!!!(Κατά προτίμηση πέμπτο όροφο κ πάνω). Θα ήθελα όμως πρώτα να σου κάνω μερικές ερωτήσεις γιατί πραγματικά είσαι ένα μοναδικό είδος ανθρώπου (θέλω να πιστεύω προς εξαφάνιση). Δέχεσαι?

ο souks είπε...

Τόνια θα ήθελα να ρωτήσω ειδικά εσένα που έχεις κάποια κοινά στοιχεία μ αυτά τα παιδιά (είσαι κοντά στην ηλικία τους και είσαι και εσύ Λάκωνας),
ποιό κατά την γνώμη σου θεωρείς οτί ήταν το κίνητρο για μια τέτοια ακραία συμπεριφορά?
Θεωρείς οτί αυτά τα παιδιά το έκαναν επειδή είχαν γίνει δέκτες μιας περιρρέουσας ρατσιστικής ατμόσφαιρας στην Σπάρτη η ότι υπήρχαν και άλλοι λόγοι εκτός από αυτό?

τονια είπε...

«Προτιμούμε να είμαστε κολλημένα μυαλά και να ζούμε στην καθαρή μας Σπάρτη. Στη Σπάρτη με τη μηδαμινή εγκληματικότητα που ξέραμε παλιά. Στη Σπάρτη που θεωρείται από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας και όχι σε αυτή που θέλετε να φτιάξετε, σε ένα εκτρωματικό υποβαθμισμένο γκέτο. Στη Σπάρτη με τις πόρτες ανοικτές, και όχι διπλοκλειδωμένες και με διπλά συστήματα συναγερμού! Στη Σπάρτη που δίνει τα μεροκάματα στα παιδιά της, και που τα χρήματα αυτά επιστρέφουν στις τοπικές επιχειρήσεις και δεν γίνονται σε χρόνο ρεκόρ συνάλλαγμα προς τρίτες χώρες».

Μάλλον κάτι τέτοιο είχαν στο μυαλό τους αυτά τα παιδιά. Αλλά καλύτερα αυτή την ερώτηση κάνε τη στο "φίλο" μας ανώνυμο που σίγουρα έχει περισσότερα κοινά μαζί τους!

wiz είπε...

Όταν ένας πολιτισμός (κοινωνικά-πολιτικά-οικονομικά) βρίσκεται σε τέλμα τότε είναι ιστορικά βεβαιωμένο ότι ο εθνικοσοσιαλισμούς ακμάζει! Δεν είναι θέμα ηλικίας, απλός ο νεότερος εκφράζετε ευκολότερα, και σαφώς πιο βίαια. Είναι εύκολο να ρίχνεις τα βάρη της κατάστασης σου στα χέρια διάφορων αποδιοπομπαίων τράγων (Εβραίοι-μετανάστες-μαύροι), παρά να δεχτείς ότι και εσύ με τις πράξης σου ή την απραξία σου, έφτασες όπου έφτασες! Στην Ελλάδα εν προκειμένου οι κυβερνήσεις δεν έλαβαν κανένα μέτρο προκειμένου να ελεγχθεί η προβλεπόμενη σημερινή κατάσταση του πολιτισμού μας! Κυβερνήσεις που ΕΣΥ ψήφισες. Οι επιλογές μας είναι αυτές που μας φέρνουν στις εκάστοτε συνθήκες! Εσύ που γίνεσαι ρουσφετολόγος, βολεψάκιας, αρπάχτρας, μιζαδόρος, καλοπερασάκιας, ωχουμανιστής, σταρχιδιαδόρος, παρτάκιας. Εσύ που μεταδίδεις το καλό αυτό παράδειγμα και στα παιδιά σου και στην συνέχεια στην κοινωνία! Και οι άρχοντες έρχονται μετά και σου ρίχνουν την σφαλιάρα, και την δέχεσαι γιατί είτε είσαι πρόβατο, ή όλα τα παραπάνω! Γιατί τέτοιους θέλουν!

Ανώνυμος είπε...

''παιδιά είναι,λάθη θα κάνουν.'' το νεαρο της ηλικίας συνάδει με τέτοιες συμπεριφορές,λόγω της παρορμητικότητας,η οποία οδηγεί κάποιες φορές σε δυσάρεστες και ακραίες συμπεριφορές. εφηβεία λέγεται αυτό,τα λεγόμενα χρόνια των συγκρούσεων,εσωτερικών και μη,τα χρόνια της ωρίμανσης. μην ξεχνατε εσείς οι μεγαλύτεροι και την δική σας εφηβεία,τις δικές σας αταξίες είτε στο σχολείο, ειτε στο σπιτι του γείτονα κτλ. επιπλέον,αν δεν είστε γόνεις καλό θα ήταν να μην είστε τοσο καταπέλτες σχετίκα με την ανατροφή και την παιδεία των παιδιών αυτών. είστε αγενείς και δήθεν ξερόλες. νομιζω,ότι είστε υπερβόλικοι,κυρίως αύτος που ανάρτησε το θέμα.
και τέλος,η αναφορά προς το νομό μας ηταν ολιγον εξωπραγματικη,''υπερσυντηρητικη'',''ακροδεξιά''. δεν έχω παρατηρήσει να εχουμε πρόβλημα με τους μετανάστες,ίσα ίσα που τους παρέχουμε και εργασία και σπίτι,στο χωριο αυτό έχω παρατηρήσει. το θεμα έγκειται περισσότερο στην προσωπική φυση του καθενός,τα διάφορα συμπλεγματα κατωτερώτητας,τις εμπειριες του,τις απογοητεύσεις,την ανεκτικοτητα,και ποσο ειναι ''ανοικτοι'' οι ''οριζοντες'' του. ο λογος που συμβαινει αυτος ειναι γιατι έχουν αλλαξει οι εποχές και έχουν πέρασει τα χρόνια της αγνοιας,του φόβου και της μη ενημέρωσης της πλειοψηφιας των ανρωπων. επομένως,ο καθένας εχει διαφοροποιηθει και εχει τη δική του ''φωνή''. για αυτό τον λόγο,δεν μπορουμε να χαρακτήριζουμε ετσι αυθαίρετα εναν ολοκληρο νομό με πολυποίκιλες κοινωνικές ομαδες και διαφορετίκους ανθώρώπους.

wiz είπε...

δηλαδή όλα είναι οκ! Α και που ανησύχησα τσάμπα! "έχουν περάσει τα χρόνια της άγνοιας,του φόβου και της μη ενημέρωσης της πλειοψηφίας των ανθρώπων"; Σοβαρά; Να υποθέσω ότι η πληροφόρηση γίνεται μέσω της τηλεόρασης και ραδιοφώνου, που είναι όλα αντικειμενικά και αμερόληπτα! Αν στο χωριό σου δεν έχεις παρατηρήσει τίποτα αυτό δεν λέει αυτόματος ότι είναι και ο γενικός κανόνας! Εγώ σε ρωτώ! Τι σπίτια τους παρέχεις? Κάτι σαπιοκάλυβα ή αν είναι τις προκοπής νοικιάζουμε κα8ε δωμάτιο χωριστά, με ένα WC! ΚΟΙΝΟΒΙΟ! Γιατί τους παρέχεις εργασία? Θυμάμαι μικρο παιδί, που τα παιδιά του λυκείου έβγαιναν στην πλατεία το σαββατοκύριακο και πήγαιναν μερόκαμα στα πορτοκάλια! Τώρα? τώρα είναι ντροπή! Το παιδί μου μερόκαμα? Αυτές είναι δουλείες για βούλγαρους! Δεν υπάρχει μεγαλύτερος ρατσισμός από την φράση "ΠΑΡΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟ"!! Από την στιγμή που ο καθένας έχει "διαφοροποιηθεί" και έχει "φωνή" και βιώματα, έχει πάσα δικαίωμά να χαρακτηρίσει ελεύθερα όπως θέλει έναν ολόκληρο νομό ακόμα και αν έχει(;) πολυποίκιλες κοινωνικές ομάδες και διαφορετικούς ανθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

στο τελευταιο σταθηκα και εγω... για αυτο ειπα την αποψη μου... αλλα μαλλον δεν εχεις και επιχειρηματα,εξου και οι ειρωνειες ο λεκτικος τονος... ή μαλλον σε εχει κατακλυσει το πνευμα του επαναστατη... συγγνωμη,αλλα οπως μου μιλουν θα μιλω...
αλλα χρονια τοτε,αλλα χρονια τωρα... αλλο το επιπεδο βιωσιμοτητας τοτε αλλο τωρα κτλ... για αυτο τα παιδια δεν πανε για πορτοκαλια αλλα πανε σχολειο... τοτε δεν πηγαιναν ολα τα παιδια σχολειο... τωρα πανε οι αλλοδαποι γιατι μερικοι αρεσκονται να καθονται στα καφενεια και να κριτικαρουν διχως να κοιτουν τη δικη τους καμπουρα... μια οπτικη και αυτη ειναι.. μια αλλη ειναι οτι οι αλλοδαποι χρειαζονται στο πλεον εργατικο δυναμικο..οι εκτασεις εχουν μεγαλωσει και η παραγωγη ειναι πιο μαζικη...
υπαρχει και το ιντερνετ..οχι μονο το ραδιοφωνο,η τηλεοραση και το ραδιοφωνο... οι περισσοτεροι εχουν πλεον προσβαση σ'αυτο... (κατι ασχετο..στο χωριο μας τι γινεται ακριβως με το ασυρματο ιντερνετ το οποιο βρισκεται στον αγροτικο συναιτερισμο; γιατι δεν επιτρεπεται η προσβαση σε social networking website..οχι σε ολα μονο στο facebook ενω πριν τα χριστουγεννα ηταν ολα μια χαρα; τωρα δεν ξερω,εχει αλλαξει κατι... τι εξυπηρετει αυτο το ασυρματο δικτυο και ποιους; απλες αποριες ειναι αυτες..γιατι δεν ξερω πραγματικα και θα ηθελα να μαθω για μην εχω λαθος εκτιμησεις)...
οσο για τις συνθηκες διαβιωσης των αλλοδαπων ειναι οντως αθλιες και τριτοκοσμικες... ειναι περιπλοκο το θεμα... εχει πολλες διαστασεις... αφορουν τοσο τους ανθρωπους διαφορετικων λαων(την ιδιοσυγκρασια τους,τη φυση τους,το μορφωτικο επιπεδο κτλ) οσο και την κυβερνηση (την οποια εμεις επιλεξαμε)... βαρυτητα ,βεβαιως,εχει η κυβερνηση... οι ανθρωποι για μια δευτεροι ευκαιρια ηρθαν στην ελλαδα...

wiz είπε...

μας κατηγορείς για αγενής και ξορόλες και θίγεσαι που είμαστε είρωνες? πρόσεχε άλλη φορά πως εκφράζεσαι αν δεν θες να σου επιτίθενται! προτιμώ το πνεύμα του επαναστάτη από του συμφιλιωμένου! επιχειρήματα για ποιο; για το δικαίωμα της έκφρασης? ή για το ότι δεν δέχομαι την ύπαρξη πολυποίκιλης κοινωνίας (το τι θεωρεί κανείς πολυποικιλία είναι σχετικό άρα υποκειμενικό)! άλλα χρόνια τότε άλλα τώρα? σαφώς! τότε είχε 1200 δραχμές το λάδι και τώρα έχει 750! τότε το ψωμί είχε 40 δρχ και τώρα 650! τότε η θειική είχε 1200 δρχ τώρα 3500!Η βενζίνη είχε 120 δρχ και τώρα 710! τότε όλοι ήταν στο καφενείο κερνώντας όλο το χωριό και τώρα δεν βγαίνει, γιατί δεν έχει! σαφώς και βιωσιμότητά ήταν ανώτερη από τώρα! αλλά ξέχασα σου "δώσανε" internet, κινητό, και armani! Ο κόσμος προχωράει δεν μένει στάσιμος... μόνο που πάει 1 βήμα μπρος και 2 πίσω!

ο souks είπε...

Προς satsok- τεχνικό συντηρητή του blog.
Το visitομετρο τα χει παίξει.
Φτιάξτο γιατί θα σου κόψουμε τον 14ο.

Ανώνυμος είπε...

giname rezili die8nos xaxaxa http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=1804&reftab=37&t=Nice-Sparta

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω οι φασίστες εδω μέσα να μην είναι απο το χωριό μας που έβγαλε Ηρωες όπως ο Σταθάκης Μανώλης και ο Μακρής ο Γιάννης, Υπολοχαγός του ΕΛΑΣ

kats69 είπε...

Εγώ πάντως για να τη γλυτώσω αυτοεξορίστηκα στα ιστορικά Καλάβρυτα!Εδώ οι άνθρωποι έχουν νιώσει πολύ καλά στο πετσί τους τι θα πει φασισμός...

Ανώνυμος είπε...

Οι φασίστες ας αναρτήσουν και τα ονοματακια τους.
Τα σπιτια τους θα τα βρουμε εμεις, δεν μας πειραζει που αυξηθηκε η τιμη της βενζινης. λιγοι ειστε.

Ανώνυμος είπε...

Εχετε γελιο παντως. Υπερβολικοι ειστε. Γιατι ετσι; Ποιοι φασιστες; Ολιγον, απο οτι διαβαζω, ολοι ειστε. Αρχισατε και τις απειλες. Ποιος ξερει γιατι....;!


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους