Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Σήμερα 43 χρόνια μετά...



Η Δεξιά παράταξη παρέδωσε χάος στην οικονομία.....και συνεχίζουμε......
Σαν σήμερα πριν 43 χρόνια η πατρίδα μας έμπαινε στο ''γύψο'' της αμερικανοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών.
Ακολούθησε η γνωστή επταετία...
Σήμερα 43 χρόνια μετά η πατρίδα μας μπαίνει στο "γύψο"του Ευρωπαϊκού Ταμείου και αμερικανικού ΔΝΤ...
43 χρόνια αγώνων... και πάλι απ' την αρχή...
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ (Λαοί χωρίς μνήμη,δεν έχουν μέλλον)

ΠΗΓΗ-σιβυλλα-sibilla-Ελεύθερη Πένα

6 σχόλια:

τονια είπε...

Δυστυχώς το χειρότερο απ' όλα είναι οτι έκτος από την οικονομική μας κατάντια έχουμε κ άλλες ομοιότητες που μας συνδέουν με εκείνη την περίοδο.
Μάλλον θα έπρεπε να ξεκινήσουμε από εκεί αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι... Η οικονομία είναι απλά το αποτέλεσμα.

Ανώνυμος είπε...

Οχι Τόνια μου, η οικονομία είναι γενεσιουργός αιτία σε κάθε χρονική περίοδο ανάπτυξης του συστήματος και όχι αποτέλεσμα

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Η 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ALLOSANFAN είπε...

Όχι κακοδιαβασμένε μου μαρξιστή η οικονομία μπορεί να είναι και αίτιο και αποτέλεσμα. Η έννοια της διαλεκτικής βάσης–εποικοδομήματος, αυτό σημαίνει. Ένα μόνο παράδειγμα: το βιβλίο του Μαξ Βέμπερ «Η προτεσταντική ηθική και το πνεύμα του καπιταλισμού»

Επίσης ανώνυμε 2,
Ζήτω το ΕΑΤ-ΕΣΑ η Μπουμπουλίνας και τα βασανιστήρια
Ζήτω η Γυάρος και οι υπόλοιποι τόποι εξορίας
Ζήτω οι δολοφονίες των αντιστασιακών
Ζήτω τα ψυχωσικά παραληρήματα του Παπαδόπουλου

κλπ κλπ

Ανώνυμος είπε...

Τον καιρό εκείνο ήταν άλλες εποχές, που οι περισσότερες χώρες του κόσμου ζούσαν υπο καθεστώς χούντας. Κατάλοιπα των παγκοσμίων πολέμων ήταν οι χούντες.
Με τα δεδομένα εκείνης της εποχής το σημερινό οικονομικό κι όχι πολιτικό αδιέξοδο της χώρας μας θα κατέληγε σε πραξικόπημα πάλι τη χώρα. Αυτή τη φορά όμως στην εξορία δε θα πήγαιναν κουμουνιστές, αλλά τα λαμόγια που μας έφεραν σ'αυτή την κατάσταση. Εδώ μάλιστα, κολλάει το "που 'σαι ρε Παπαδόπουλε!".
Η "απειλήν απ' τον κουμουνισμόν" για να μας πάει πιθανόν με κανα ανατολικό μπλοκ, δεν υπάρχει. Η κύρια απειλή για την Ελλάδα μας σήμερα, είναι οι ίδιοι οι πολίτες/ψηφοφόροι της.
Ζωτοκραυγάζω σίγουρα το "ζήτω η δημοκρατία!", μα αναρωτιέμαι ποια τελικά είναι η δημοκρατία που κερδίσαμε; Ποιοι είναι οι περισσότεροι; Τα λαμόγια που πλούτισαν σε 7 χρόνια μαζί τότε ή αυτά για κάθε 1 έτος σήμερα;
Αναρωτιέμαι ακόμα κι αν έπρεπε τότε να γίνει η χούντα. Σίγουρα πάντως όχι με φυλακές, βασανιστήρια και 7 γεμάτα χρόνια. Αρκούσαν 2-3 χρόνια δικτατορίας. Ίσα ίσα για να γίνουν τα έργα στα ξεχασμένα χωριά, να πάρουν οι 3τεκνες οικογένειες επίδομα, να κατεβάσουν τα πόδια από το τραπέζι μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι, να πάρουν οι αγρότες τρακτέρ κτλ γνωστά και ξεχασμένα σήμερα. Αυτά η χούντα έτσι κι αλλιώς, ούτε 2 χρόνια δε χρειάστηκε για να τα πράξει. Έφταναν.
Ζήτω η δημοκρατία λοιπόν, που μου δίνει το δικαίωμα κι εμένα να γράψω τη γνώμη μου εδώ, ανάμεσά σας, αλλά επίσης "ζήτω η ελευθερία" (χωρίς κρατικά νταβατζιλίκια, κρατήσεις, κόψιμο συντάξεων, 500€ ΤΕΒΕ, 21% ΦΠΑ, λεηλασίες, χουλιγκανισμό κ.ά. κλπ κτλ) αλλά και "ζήτω η αξιοκρατία" (χωρίς 50 πλούσιους και 8.000.000 πεινασμένους)!
Molaitis

υ.γ. Η δημοκρατία του διαδικτύου προσφέρει βέβαια το να βρίσει κάποιος, όποιον έχει αντίθετες απόψεις από αυτόν. Περιμένω.
Επίσης περιμένω να μου πείτε πως δεν έγραψα τώρα 30 ή 40 σειρές αλλά μία που έλεγε "...έπρεπε τότε να γίνει η χούντα" και "που 'σαι ρε Παπαδόπουλε!". Γνωστό για μερικούς

τονια είπε...

Δηλαδή θες να πεις οτι θα πήγαινε φυλακή κ ο Εφραίμ??? Γιατί εγώ απ' όσο ξέρω κράτος κ χούντα ήταν κώλος κ βρακί τότε.... Όπως είναι κ τώρα βέβαια.
Έστω όμως οτι όλα αυτά που λες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν, εσύ θα μπορούσες να θυσιάσεις την ελευθερία σου μόνο κ μόνο για να τιμωρηθεί μια φουρνιά λαμογιών? Κ μετα τί? Πάλι τα ίδια....
Γιατί πιστεύω να καταλαβαίνεις οτι το θέμα δεν είναι απλός να τιμωρηθούν οι τωρινοί κλέφτες αλλά με την κατάλληλη παιδεία να συνηδειτοποιήσουμε όλοι οτι εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Δε χρειαζόμαστε κανέναν Παπαδόπουλο για να απαιτήσουμε κ να κερδίσουμε τα δικαιώματα μας.
Ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω άλλη χούντα.... Μου φτάνει αυτή!


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους