Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Σχολείο για τα φαρμακευτικά φυτά


Ισχυρό πλην όμως αναξιοποίητο χαρτί αποτελεί για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας μας η καλλιέργεια φαρμακευτικών φυτών, η οποία θα μπορούσε να προσφέρει διέξοδο σε εγκλωβισμένους στις παραδοσιακές καλλιέργειες και επιδοτήσεις έλληνες αγρότες. Διαθέτοντας εκπληκτική βιοποικιλότητα και ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει και στις διεθνείς αγορές.

Το φασκόμηλο, η μέντα, το δενδρολίβανο, το χαμομήλι, η καλέντουλα και εκατοντάδες άλλα φυτά που χαρακτηρίζουν την ελληνική ύπαιθρο θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με συστηματική καλλιέργεια και να προσφέρουν ικανοποιητικά εισοδήματα στους παραγωγούς. Ωστόσο, σήμερα, αν και το ενδιαφέρον βαίνει αυξανόμενο, το ποσοστό που καταλαμβάνουν τα φαρμακευτικά φυτά στις συνολικές καλλιεργούμενες εκτάσεις είναι πολύ μικρό.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

2 σχόλια:

Μπελεγρης Πανα.ς είπε...

Το γεγονός ότι μονοπωλείς τώρα τελευταία την ιστοσελίδα του POLSILAS
ίσως πρέπει να σε κάνει να σκεφτείς ότι δεν χωράς πλέον σε αυτή και ότι πρέπει να κινηθείς σε ευρύτερο χώρο, που πραγματικά έχει ανάγκη από τέτοιες παρεμβάσεις. Αξιόλογη προσπάθεια με οικονομική προοπτικη, που χρειάζεται διαρκή υποστήριξη και πρακτική εφαρμογή. Θα εύρισκα θετική την ενημέρωση για τις δυνατότητες της δικής μας περιοχής στην παραγωγή φαρμακευτικών φυτών και όχι μόνο.Ελπίζω η γενικότερη αδιαφορία να μην σταθεί εμπόδιο στην ελπιδοφόρα προσπάθειά σου.

ΙΝΏ είπε...

Αρχικά να ευχηθώ να έχουμε μια καλή δηνιουργική χρονιά όσο αυτό είναι δυνατόν! Τις γιορτές χαθήκαμε όλοι αλλά ελπίζω να επανέλθουμε δριμύτεροι...
Όσο για τα φαρμακευτικά φυτά πέραν του οτι μου μοιάζει πολύ καλη ιδέα μου φέρνει και υπέροχες θύμησες όταν με τον αγαπημένο μου παππού μαζευαμε χαμομηλακι! Τέλειο!
Το θέμα είναι πως αν τελικά μου την "δώσει" και το κάνω πού θα τα πουλήσω?
Υπάρχουν έμποροι ή θα πρέπει μόνη μου να βρω άγορά?


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους