Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

«Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης»

Η τρισδιάστατη ταινία με τίτλο «Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης» παρουσιάζεται στη «Θόλο», το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου», από το Νοέμβριο του 2011. Η ταινία υπόσχεται ένα περιπετειώδες ταξίδι ανακάλυψης της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας μέσα από τα μάτια του Δαρβίνου.

Στη Βικτοριανή εποχή πολλά φυσικά φαινόμενα είχαν ήδη ανακαλυφθεί και περιγραφεί με βάση φυσικούς νόμους, έλειπε όμως μια πιο πειστική αναπαράσταση του θεμελιώδους μηχανισμού της ζωής. Με ποια διαδικασία εμφανίζονται νέα είδη για να αντικαταστήσουν αυτά που εκλείπουν; Ήταν πλέον η κατάλληλη στιγμή για μια συνολική ερμηνεία που θα «ξεκλείδωνε» το μυστήριο των μυστηρίων: την ίδια τη ζωή.

Οι θεωρίες του Δαρβίνου για τη φυσική επιλογή και την προέλευση των ειδών -συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου- παρουσιάζονται στην ταινία με τρόπο εντυπωσιακό αλλά και εύληπτο. Αποκαλύπτεται σε όλο το του το μεγαλείο το υπέροχο τοπίο της φύσης και αποκαθίστανται βήμα βήμα τα κομμάτια του επιστημονικού αυτού αινίγματος. Παράλληλα, νέα ερωτήματα δημιουργούνται, που αφήνουν περιθώρια για καινούριες ερμηνείες.

Τα εντυπωσιακά γραφικά στην 360° οθόνη της «Θόλου», η μουσική από τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης και η αφήγηση του ηθοποιού Γιάννη Μπέζου, εγγυώνται ότι η ταινία «Δαρβίνος. Το μυστήριο της φύσης» θα «μαγέψει» μικρούς και μεγάλους. Από 11 Νοεμβρίου 2011 στη «Θόλο» (διάρκεια 40 λεπτά).


ΠΗΓΗ tholos254

4 σχόλια:

Μπελεγρης Πανα.ς είπε...

Αποδεικνύεται και επιστημονικά, ότι το ισχυρότερο είδος μιάς και είναι το επικρατέστερο μέχρι σήμερα, είναι ο Homo Afragus; Ω επιστήμη, σε μισώ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πειραιώς Σεραφείμ με επιστολή του στην «εξοχωτάτη κ. Παπαρήγα» τη συγχαίρει για τη στάση της στη Βουλή (νομοσχέδια για ρατσισμό, ναρκωτικά) και την καλεί κοντά στο Θεό. Ζούμε πραγματικά μεγάλες στιγμές και δεν τις απολαμβάνουμε όπως πρέπει.......

Ανώνυμος είπε...

-αρκει να εισαι καλος στις συναλλαγες σου και στον κοσμο,το τι πιστευει κανεις η δεν πιστευει ειναι προσωπικο του.υπαρχουν και θρησκευομενοι κομμουνιστες και αθεοι δεξιοι.κλπ

anonimi είπε...

Ξεχάστε και την Αυστραλία !!!! Την κυκλώνει η κρίση.. Ανεβαίνει η ανεργία.. σε ένα μήνα 30.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δαυλιά τους.....Κατά τα άλλα κάποιοι στη χώρα μας έχουν την λύση στο τσεπάκι!!!


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους