Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Επίσκεψη στη 2η γιορτή λακωνικών προϊόντων

Από την επίσκεψη μας στη 2η γιορτή λακωνικών προϊόντων με τίτλο «Με σεβασμό στο περιβάλλον» την Πέμπτη 12/3 στο Σύνταγμα πήραμε αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από κάποιους εκθέτες της περιοχής μας, τις οποίες παραθέτω παρακάτω.





















Η μεγάλη αυτή λακωνική γιορτή διοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας και από την Τ.Ε.Δ.Κ Ν.Λακωνίας με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Επιμελητήριο Λακωνίας, το Σύνδεσμο διαχείρισης στερεών αποβλήτων Ν.Λακωνίας, τη Σελλασία και την Ένωση Αγροτικών Συν/σμών Λακωνίας.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές: «Η γιορτή των Λακωνικών προϊόντων είναι μια ευκαιρία προβολής, προώθησης και διαφήμισης των αγαθών της λακωνικής γης και ανάδειξης της λακωνικής ομορφιάς σε ένα ευρύ κοινό καταναλωτών και εμπόρων. Είναι μια διοργάνωση που δίνει το στίγμα του παραγωγικού και φυσικού μας πλούτου. Είναι μια ευκαιρία να μοιραστούμε μέσα σε έναν χώρο που συμβολίζει τη σύγχρονη οικονομική ανάπτυξη της πρωτεύουσας, τη λακωνική εμπειρία της ανάπτυξης με σεβασμό προς το οικοσύστημα και προς το παραδοσιακό οικιστικό περιβάλλον.»

Μπορούμε να πούμε ότι η έκθεση είχε μια αρκετά καλή οργάνωση και μια πολύ μεγάλη συμμετοχή παραγωγικών φορέων και ιδιωτών της περιοχής μας (53 εκθέτες), καθώς και ότι κατάφερε να «κεντρίσει» το ενδιαφέρον του κόσμου, ο οποίος γέμιζε το χώρο κάθε στιγμή της ημέρας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κάτι όμως που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η απουσία ενός από τους μεγαλύτερους (αν όχι ο μεγαλύτερος) παραγωγικούς φορείς της περιοχής, η Κ.Α.Σ.Ε.Λ.. Το ερώτημα βέβαια είναι αν αυτό οφείλετε σε εκούσια αδιαφορία της ίδιας ή σε παράλειψη πρόσκλησής της στην μεγάλη αυτή γιορτή.
Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να μας δώσει μια εξήγηση ας το κάνει.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΥΠΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΣΣΣΣΣΣΤ....
Μην θορυβείτε.
Γιατί αν θορυβείτε θα τους ξυπνήσετε!

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ...ΤΙ.. ?

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι τωρα ηταν γνωστο το:
(Πλην Λακεδαιμονιων) του Μεγαλου Αλεξανδρου.


Τωρα ισχυει το:
(Λακεδαιμονιων πλην συνεταιρισμων Επιδαυρου Λιμηρας)

και ο νοων νοειτω......


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους