Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009

Νερό - Γράμμα από το 2070

Τι είναι η Ώρα της Γης
Η Ώρα της Γης (EARTH HOUR) ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Φέτος, στις 20.30 το Σάββατο 28 Μαρτίου, καλούμε τους πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης. Στόχος μας είναι να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις, και όλοι μαζί να αποδείξουμε πως είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2.2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα. Μόλις έναν χρόνο αργότερα η εκστρατεία μετατράπηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα με τη συμμετοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 35 χώρες. Παγκοσμίως γνωστά κτίρια και τοποθεσίες όπως η γέφυρα Golden Gate και το Κολοσσαίο, σκοτείνιασαν για μία ώρα και μετατράπηκαν σε σύμβολα ελπίδας για ένα πρόβλημα που γίνεται κάθε ώρα και πιο έντονο.

Η Ώρα της Γης 2009 απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη. Μας καλεί να δράσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον. Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους και θα ενώσουν για μία ώρα τις ζωές για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας.

Περισσότερες από 64 χώρες συμμετέχουν στην Ώρα της Γης 2009. Αυτός ο αριθμός μεγαλώνει καθημερινά, καθώς οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πως μία τόσο απλή ενέργεια, όπως το να σβήσουν τα φώτα τους, μπορεί να έχει τόσο μεγάλη συμβολή στην έλευση της αλλαγής.

Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης
Greece-Η Ώρα της Γης


10 σχόλια:

Satsok είπε...

http://cybergoulion.blogspot.com/2009/03/blog-post_24.html
λιγο γελιο!!!!!!!!!

ΣΟΓΟΛΟΚΙΟ είπε...

και εσύ ... χτενίζεσαι

τονια είπε...

Ωραία όλα αυτά κ καλά τα κατάφερε το Σίδνεϋ, όμως εδώ δεν είναι το ίδιο.
Πρέπει οι άνθρωποι που ηγούνται αυτής της προσπάθειας να εμπνέουν κ τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν. Δυστυχώς όμως αυτό δε συμβαίνει στην Ελλάδα κ συγκεκριμένα στην Αθήνα.
Δε γίνεται ο δήμαρχος της Αθήνας να μας καλεί όλους σε μια συμβολική πράξη για το καλό του πλανήτη ενώ ο ίδιος πριν ένα μήνα περίπου έδωσε εντολή να κοπούν όλα τα δέντρα από το παρκάκι στην Πατησίων.... Για να μη θυμηθώ την καούρα του για το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα που το φύλαγε καλύτερα από όλα τα δάση της Αθήνας μαζί.
Αυτό είναι τουλάχιστον υποκρισία κ χυδαιότητα!!! Δε νομίζω οτι θα κερδίσουμε τίποτα ακολουθώντας τυφλά τον καθε έναν που προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις εκμεταλλευόμενος εμάς κ τον πλανήτη μας.

ΑΡΑΧΝΗ είπε...

Πάρα πολύ καλό τό βιντεάκι.Νομαρχια, Δημος Ασωπου.ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ? Για το νερο,για το νερο..ρειιιιιιι

GELAME είπε...

ΑΡΑΧΝΗ.Φαινεται θα περιμενουν απο τον ΚΟΥΡΑΖΜΕΝΟ? Να λυσει το προβλυμα του νερου????

ΣΟΓΟΛΟΚΙΟ είπε...

Τόνια
συμφωνώ απόλυτα μαζι σου

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ είπε...

Κανεται λαθος Ιγειται WWF.Απλως το εκμεταλλευονται καποιοι ΚΗΦΗΝΕΣ.Για το νερο μιλησουμε?

kentri είπε...

Le PAPILON πολύ καλό τό βιντεο. Κυριε Νομαρχη,Κυριε Δημαρχε.Δεν θα απαντησετε για το νερο η θα απαντησει.Ο ΚΟΡΑΣΜΕΝΟ...

kats69 είπε...

προσοχη!!!μην δει αυτο το βιντεο ο τριχας γιατι θα παει 100ευρω την ωρα φετος!!!

εγώ πάντως είμαι σε διαφορετικό κόμα (ΔΕΞΙΟΣ) ή μήπως όχι; είπε...

Σοσιαλιστική τιμή !!!


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους