Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

οι αντιδράσεις τών ελλήνων φοβίζουν τήν ευρώπη

Φουντώνουν οι αμφιβολίες για την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα. Αναφορές των διεθνών ΜΜΕ στις αντιδράσεις του ελληνικού λαού. "Τραυμαπλάστ" χαρακτηρίζεται η καταβολή της 6ης δόσης Οι περισσότεροι οικονομολόγοι και τραπεζίτες πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι αφερέγγυα. Πιστεύουν ότι η κρίση στην Ελλάδα παραμένει άλυτη. Σε σημερινό άρθρο του BBC που υπογράφει ο Gavin Hewitt με τίτλο, Η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη "το σκληρό χαρτί" της Ελλάδας, ο Βρετανός δημοσιογράφος προβληματίζεται για την πιθανή άρνηση των Ελλήνων στα σχέδια της Ευρώπης μετά από τις διαδηλώσεις και απεργίες των τελευταίων ημερών.

"Όταν οι υπουργοί Οικονομικών των G20 συγκεντρωθούν στο Παρίσι, θα αντιμετωπίσουν μια σκληρή πραγματικότητα:

Ότι σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά που μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, η κρίση παραμένει άλυτη. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κληθούν για άλλη μια φορά να απαντήσουν τι πρόκειται να κάνουν με το θέμα της Ελλάδας".

Και μετά την 6η δόση τι;

Ο αρθρογράφος στη συνέχεια αναφέρει ότι η χώρα φαίνεται πλέον βέβαιη ότι θα λάβει και την άλλη δόση των χρημάτων τον επόμενο μήνα. Το απίστευτο ποσό των 8 δις ευρώ.

Αλλά αυτό είναι ακόμα ένα τραυμαπλάστ και ο καθένας το ξέρει. Γιατί από τον Μάιο του 2010 η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί και το βουνό του χρέους της έχει αυξηθεί. Το επόμενο έτος ο δείκτης του χρέους προς το ΑΕΠ μπορεί να φθάσει 172%".

Οι πολίτες στους δρόμους

Ο Hewitt υποστηρίζει ότι είναι πιθανό ο ελληνικός λαός απλώς να αρνηθεί να συμπορευθεί με τα σχέδια λιτότητας που απαιτούνται από τους ξένους, τους πιστωτές τους υπογραμμίζοντας τις πρόσφατες αντιδράσεις για το "χαράτσι" στους λογαριασμούς στη ΔΕΗ και την κατάληψη των εργαζομένων στα γραφεία εκτύπωσης των λογαριασμών.

Αναφέρει επίσης ένα δημοσίευμα του Reuters το οποία αναφέρει ότι "οι δικηγόροι αρνήθηκαν να εμφανιστούν στο δικαστήριο, οι γιατροί κάνουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ μια ομάδα ασθενών που πάσχει από καρκίνο των νεφρών συσπειρώθηκε έξω από το υπουργείο Οικονομικών το οποίο είχε καταληφθεί από υπαλλήλους του ".

Ο αρθρογράφος εκφράζει την ανησυχία του ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι πιθανό να μην μπορέσει να εφαρμόσει τα μέτρα και καταλήγει γράφοντας ότι "υπάρχουν οι συναντήσεις κορυφής αλλά υπάρχουν και οι... δρόμοι".

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι πολιτικοι στην ελλαδα δεν ειναι σοβαροι δυστηχως.και τα δυο μεγαλα κομματα το εχουν αποδειξη πολλακις.αλλα μηπως ειναι σοβαρος..ο ελληνικος λαος.

satso.K είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=4y3X2VFruLM&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

-τελη 60 αρχες 70 φτιαχτηκε ενα μαγαζι που ονομαστηκε ευρωπαικη ενωση.με την προυποθεση και το στοχο να γινει πολυμετοχικο [σαν τον παναθηναικο λχ]αρχες του 80 ειχε 10 συνεταιρους,και καμμια 30ρια πελατες.αρχες 2010 εφτασε τους 27 συνεταιρους,καιοι πελατες λιγοστεψαν.στην ουσια εμειναν καποιοι..των επιδοματων.και συνεπως το μαγαζι αργα η γρηγορα θα παει..για λουκετο.

ΙΝΏ είπε...

Ο ελληνικος λαος προσπαθει να ανταπεξελθει και να επιβιωσει με αυτα τα χαρατσια όχι για να αποπληρωσει το χρεος της πατριδας του(όπως και όποιοι κι αν το δημιουργησαν τελικα) αλλα για να σιγουρεψει οτι αυτη η πατριδα θα μπορεσει να συνεχισει να δανειζεται!!! Και τελικα οι "ειδημονες" να συνεχιζουν τη καταχρηση σε βαρος των πολιτων. Ειμαι τοσο λάθος που απλά δεν μπορει να το χωρεσει η λογικη μου???


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους