Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Για πρωτη φορα στην ιστορια ο Ασωπος απεργει!!

οι επαγγελματιες του ασωπου ανταποκρινομενοι στο καλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ σημερα τεταρτη 19/10 συμμετεχουν στην πανελλαδικη απεργια εκδηλωνοντας την αντιθεση τους για τα νεα μετρα που σε συνδυασμο με αυτα του μεσοπροθεσμου οδηγουν τις μικρες επιχειρησεις και τους εργαζομενους σε αυτες, σε οικονομικη και κοινωνικη περιθωριοποιηση.

27 σχόλια:

τονια είπε...

Άντε, επιτέλους! Θα γίνει καμιά άλλη δράση την ημέρα της απεργίας? Κάποια εκδήλωση ή πορεία?

ΙΝΏ είπε...

Νιώθω σα να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή θα σπάσουν και τα σίδερα...(Ν.Καζαντζάκης)

Ανώνυμος είπε...

Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι !!!!

kats69 είπε...

φιλε ανωνυμε η φοραδα εχει χεσει μεσα στο σπιτι σου αλλα απ οτι φαινεται δεν το εχεις παρει χαμπαρι.δεν ειπαμε οτι θα ρθει αναποδα ο ντουνιας που λεει και ο μεγαλος βαρναλης επειδη απεργει ο ασωπος, αλλα καθε μορφη κινητοποιησης εχει την αξια της και θα πρεπει να σταματησουμε το μηδενισμο και την απαξιωση καθε τετοιας προσπαθειας γιατι βλεπω σιγα σιγα τα σπιτια μας να γινονται σταυλοι μιας και ανεφερες τη φοραδα!!

ο souks είπε...

Δεν απεργούσα όταν το λάδι κατρακυλούσε στα 2 ευρω, και τα πορτοκάλια απούλητα.
Δεν κινητοποιήθηκα οταν τα μισά έργα που έγιναν στην Λακωνία είναι ανώφελα(βλέπε δημ. Ασωπου,παράκαμψη βουτιάνων κ.α.)ενώ αυτά που χρειαζόμουν κατάρευσαν η έμειναν ατελείωτα(γήπεδο Ασωπού, δρόμοι, νοσοκομείο Μολάων κ.α.).
Απεργώ όμως σήμερα για να συνεχίσει ο οδηγός του τρένου να παίρνει 3000Ε για να πηγαινοφέρνει άδεια βαγόνια, ο δεητζής να παίρνει άλλα τόσα για να ξύνει την πλάτη του στις κολώνες και ο ταξιτζής να πουλάει την άδεια του τρισάθλειου βρώμικου αυτοκινήτου του 200 χαρτιά.
Ε όχι ρε φίλε μου δεν απεργώ σήμερα.

ΙΝΏ είπε...

Φιλε souks ισως θα επρεπε να απεργουσαμε οταν το λαδι κατρακυλουσε, οταν τα προιοντα μας εμεναν απουλητα, ισως να επρεπε να ειμαστε εναντια στα ανωφελα εργα κτλ κτλ. Ολα αυτα που λες με βρισκουν απολυτα συμφωνη. Το οτι δεν το καναμε όμως τοτε δε σημαινει οτι θα πρεπει για παντα να μενουμε απαθεις. Θα επρεπε να εχουμε μαθει πια. Αν νομιζεις οτι απεργεις για τους αλλους και οτι εσενα δε θα σε επηρρεασει τιποτα από αυτα τοτε εισαι απο τους λιγους τυχερους. Και νομιζω γενικα πως ειναι λαθος να κινητοποιουμαστε μονο οταν κατι μας ενοχλει μονο αμεσα.

Ανώνυμος είπε...

Την απεργια που την ειδατε ρε παιδια;

souks είπε...

"Και νομιζω γενικα πως ειναι λαθος να κινητοποιουμαστε μονο οταν κατι μας ενοχλει μονο αμεσα".
IN'Ω απεργία για το κοινό καλό δεν υπάρχει. Απεργίες γίνονται όταν θίγονται οικονομικά (κατά κύριο λόγο) συμφέροντα επαγγελατικών ομάδων. Τις εξαγγέλουν και τις πραγματοποιούν οι ίδιες οι ομάδες με συγκεκριμένα αιτήματα για να διορθωθούν κάποιες αδικίες αν αυτό είναι δυνατόν να γίνει.
Το να παραλύει ένα κράτος εναντίον μιας κυβέρνησης που είναι δεμένη χειροπόδαρα είναι ανώφελο.
Το να παραλύει ένα κράτος εναντίον των δανειστών μας που έχουν δέσει την κυβέρνηση χειροπόδαρα αυτό μπορεί να είναι ένα τεράστιο εθνικό ρίσκο.
Το καλό σενάριο θα ήταν οι ισχυρές κινητοποιήσεις να ξεσκεπάσουν την μπλόφα τους και να μειώσουν την πίεση που ασκούν.
Υπάρχει όμως και ένα κακό σενάριο που λέει ότι οι ξένοι ίσως να ψάχνουν αφορμή για να μας αφήσουν στο ελεός μας και να πετάξουν το κακό παιδί έξω από την παρέα τους.
Θα μου πείς τώρα γιατί αυτό θα είναι κακό αφού θα πεινάσουμε έτσι κι αλλιώς.
Αυτό είνα κάτι που θα πρέπει να αξιολογίσει ο καθένας μας ξεχωριστά σκεπτόμενος το μέλλον των παιδιών του και όχι συνεπαρμένος από το πάθος μιας εξέγερσης.

ΙΝΏ είπε...

Απεργιες λοιπον γινονται οταν θιγονται τα οικονομικα συμφεροντα καποιων επαγγελματικων ομαδων. Θα συμφωνησω απολυτα. Πλεον ομως δεν υπαρχει ομαδα που να μη θιγεται. Πονανε όλοι οι κλαδοι καθε μερα και περισσοτερο. Δημ. και ιδ. υπαλληλοι, συνταξιουχοι, ελευθεροι επαγγελματιες, φοιτητες και μαθητες. (Μονο αρχουσα ταξη δεν ποναει και ουτε προκειται...) Οταν ακους πως τα παιδακια στα σχολεια λιποθυμουσαν απο την πεινα υποθετω πως οι γονεις τους δεν ηταν μονο απο μια επαγγελματικη ομαδα, ετσι δεν ειναι? Θεωρω οτι την απραξια μας την τσεκαραμε και ειδαμε πως δε δουλεψε. Δεν πρεπει να δοκιμασουμε και κατι αλλο?

τονια είπε...

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών,
πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών... λέει το σύνθημα.
Υπάρχει κ η αλληλεγγύη φίλε souks!
Κ οι απεργοσπάστες καλό θα ήταν να ξανασκεφτούν τι χάνουν κ τι κερδίζουν με αυτή τους τη στάση κ επίσης τι προβλήματα δημιουργούν στους συναδέλφους τους κ συντοπίτες τους.

souks είπε...

Τόνια η απάντηση μου στο σχόλιο σου είναι ότι..για πολλούς και διάφορους λόγους δεν θα σου απαντήσω.

Ανώνυμος είπε...

-το θετικο του χωριου ειναι οτι εχει υπερβολικα υψηλο πνευματικο επιπεδο[αν δεν ειχε δεν θα εγραφα και εγω εδω,τις οποιες χαζομαρες μου,θα εγραφα συνθηματα στους τοιχους]αλλα αν υπηρχε μια ομονοια[κι οχι εγω ειμαι κι αλλος δεν ειναι] θα ειχαν κανει μεγαλα θαυματα.ασ ξεπεραστει το ζωτικο ψευδος οτι ειμαστε απογονοι της βασιλισσας ελισαβετ και να εισαστε σιγουροι οτι μπορει καποια στιγμη το χωριο να γινει πρωτευουσα του νομου.ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Ρε souks αν όλοι αυτοί που λες πιο πάνω δεν παίρνουν τα λεφτά έτσι όπως τα παίρνουν πως θα αγοράσουν JEEP να καίνε ένα σκασμό βενζίνη να και να έρχονται σε σένα να τους πουλάς τη νερωμένη;

souks είπε...

"Καλύτερα βενζίνη νερωμένη
παρά Ελλάδα νεκρωμένη."

Παλιά κινεζικη παροιμία.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε souks περίμενα μια πιο έξυπνη απάντηση από σένα. Με ξενέρωσες πραγματικά.

Μπρους Λι είπε...

Εμένα μου άρεσε πολύ η απάντηση του σε αντίθεση με τον κακοήθη προβληματισμό σου.

κοντοχωριανος είπε...

Φιλε souks υπαρχει μια παροιμια στα χωρια μας- αν την μετεφερω σωστα- που λεει "μην περιμενεις να πιασει φωτια και το σπιτι σου για να τρεξεις.." το θεμα δεν ειναι τι καναμε και τι δεν καναμε περσι.Η κατασταση νομιζω οτι μας αφορα ολους..

souks είπε...

Φίλε κοντοχωριανέ αν κατάλαβες από τα σχόλια μου ότι το θέμα δεν με αφορά μάλλον με παρεξήγησες.
Απλά πιστέυω ότι οι τέτοιου τύπου αγώνες δεν προσφέρουν πάντα την καλύτερη λύση στα προβλήματα.
Αν ήμουν παλιός ασφαλισμένος του ΙΚΑ και δεν συμμετήχα στις τότε μαζικές συγκεντρώσεις κατά τις ασφαλιστικής μεταρύθμισης Γιαννίτση πιθανόν να μου έλεγες το ίδιο πράγμα.
Οτι εμένα δεν με αφορά.
Η ιστορία έδειξε ότι οι τότε κινητοποιήσεις ήταν ένα τεράστιο λάθος.
Τα ίδια νιώθω ότι ισχύουν και σήμερα.
Τα Θέματα μας ξεπερνούν και δεν με ενδιαφέρει να πράτω για να έχω μόνο και μόνο την συνείδηση μου ήσηχη σκεπτόμενος ότι εγώ έκανα ότι μπορούσα.
Οταν πλακώνεις στο ξύλο τον μαλάκα καπετάνιο την στιγμή που το καράβι έχει αρχίσει και μπάζει νερά επειδή αυτός ο ανίκανος το οδήγησε πάνω στην ξέρα δεν βοηθάς την κατάσταση.
Αστον να κάνει ότι μπορεί και μετά πέτα τον στην θάλασσα.
Αυτα..

Όοοοχι άλλο κάρβουνοοο!!! είπε...

Καπτάν-Αντρέα, ύπαρχε Κουτσόγιωργα, μηχανικέ Πέέέτσοοοοο!!!
Τα ελατήρια κόλλησαν, δεν ανοίγουν,
ο ατμός δε μπορεί να ξεφύγει,
ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΩΡΕ;;;;;;;;;
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!!

κοντοχωριανος είπε...

souks δεν νομιζω οτι ολοι οσοι κινητοποιηθηκαν εχθες και προχθες το εκαναν μονο για την συνειδηση τους.και δεν αναφερομαι στους καταστηματαρχες της περιοχη μας μονο.για συνειδηση μιλησαν η Λουκα και η Βασω.το 50% που κατεβηκαν στην διαμαρτυρια ειχαν δει την ξερα απο πριν αλλα οι αγωνες τους κρινονταν και κατακρινονταν εξ αρχης απο το αλλο 49% που την ειδαν-την ξερα- λιγο αργοτερα.Δεν θα διαφωνησω οτι αυτοι οι αγωνες μπορει μα μην εχουν αποτελεσμα αφου τα πραγματα ειναι προκαθορισμενα.μην παραδοθουμε ετσι ομως απλα..αληθεια ομως με ποιον αλλον τροπο μπορουμε να αντιδρασουμε?Αλλα εχω μια ερωτηση να σου κανω.Αν η ομοσπονδια που ανηκεις αποφασισει απεργια θα συμμετασχεις?

souks είπε...

Ανάλογα το λόγο της απεργίας.
Κρίνω και αποφασίζω.Δεν είμαι πρόβατο να κάνω κάθα φορά ότι μου λέει η ομοσπονδία.
Αλλες φορές συμμετέχω, άλλες γίνομαι απεργοσπάστης (που λέει και η Τόνια).
Προχθές η ομοσπονδία συμμετήχε για λόγους αλληλεγγύης (που λέει και Τόνια).
Μια παλιότερη απεργία είχε εξαγγελθεί για να βάλουμε στα πρατήρια κάτι συστήματα προς πάταξη του λαθρεμπορίου λέγανε και στο τέλος αποδείχτηκε ότι τα χανε κάνει πλακάκια με μια εταιρία εισαγωγής για να πάρουνε μιζούλες από τις παραγγελίες.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να διασπαστεί η ομοσπονδία στα δύο.

κοντοχωριανος είπε...

Σπίτι του όποιος μένει, όταν αρχίζει ο αγώνας
κι αφήνει άλλους για την υπόθεσή του να παλέψουν,
πρέπει να ξέρει (για νά ’ναι προετοιμασμένος) ότι
όποιος δεν επήρε μέρος στον αγώνα
την ήττα αναγκαστικά θα μοιραστεί στο τέλος.


Και κάτι άλλο: ουδέποτε εν τέλει
αποφεύγει τον αγώνα
όποιος θέλει τον αγώνα ν’ αποφύγει –
καθώς
για του εχθρού του την υπόθεση θά ’χει παλέψει
όποιος για τη δική του δεν επάλεψε υπόθεση.
Απο μια σελιδα που υπαρχει δεξια στην σελιδα του συλλογου"κοκκινη κισσα¨"την οποια παρακολουθω ανελλιπως.αφιερωμενη στην ετοιμοτητα και γρηγοραδα της απαντησης σου souks.

Φου-Μουν-Τσάο είπε...

souks εγώ πάλι σου αφιερώνω ένα άλλο σοφό ρητό ενός συμπατριώτη μου:
Υπάρχουν δύο (2) κατηγορίες ευτυχισμένων ανθρώπων:
Οι παντρεμένες και οι εργένηδες.

Θα το συζητήσουμε διεξοδικά προσεχώς με ζυθοποσία.

Ανώνυμος είπε...

Ω Ελλάς! - ω πατρίς μου!
ελπίδων γλυκυτάτων
μήτηρ! σε βλέπω ακόμα
ζώσαν και μαχομένην,
και αναλαμβάνω.

(Α.ΚΑΛΒΟΣ-ΤΑ ΛΥΡΙΚΑ-Ωδή εβδόμη-Το Φάσμα)

Ανώνυμος είπε...

πριν το 80 οτι γινοταν περναγε στα κρυφα,κι ο κοσμακης δεν μπορουσε να εκδηλωθει.βγηκε ο ανδρεας το 81 με τους ψηφους εμας των αριστερων,και εμαθε τον κοσμο να περναει καλα.ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΤΟΥ.αλλα εκανε ενα σφαλμα,και ειναι κι ο λογος που απο το 96 σταματησα να ψηφιζω εκει.δεν εστειλε ολους τους αντιφρονουντες σε αγρους και σε στανες,να βαλει τους δικους του,και σιγα-σιγα να κανει μονοκομματικο κρατος,καταργωντας και τις εκλογες.αυτο ηταν το σφαλμα του και γιαυτο πρεπει να δικαστει απο την ιστορια.τα αλλα ειναι επακολουθα εως σημερα.

ΙΝΏ είπε...

Στην Αθήνα μες στο κεντρο
φύτρωσε καινουριο δέντρο,
έχει κόκκινα τα φύλλα
και ολόγλυκα τα μήλα.
Σε πεντ' έξι δεν αρέσει
το χτυπάνε για να πέσει,
μα εκείνο δε λυγάει
κι όλο φυλλωσιές πετάει.
Γύρω του λαός κι εργάτες
το φυλάνε με τις βάρδιες,
σε ένα χρόνο σε ένα μήνα
θα σκεπάσει την Αθήνα.

Ανώνυμος είπε...

O ΑΝΘΡΩΠΟς εγινε ΑΥΤΟΧΕΙΡΑς ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ 1988.αλλα εμειναν πολλα απο ΑΥΤΟΝ.--ω εποχη μου θυμιζεις τον καισαρα,κι οι μελλοθανατοι σε χαιρετουν,κι οσο γερναω μπουσουλω με τα τεσσερα,τα τροχοφορα να με προσπερνουν.--μια διαδηλωση δεκα μικροφωνα,και τα μεγαφωνα στη διαπασων,χιλιαδες διποδα με μαγνητοφωνα,κι εχουν λουστει με την ιδια λοσιον.--αλλαζεις συχνα καθε τοσο στολη,αλλαζεις σασι,αλλαζεις οσμη,και οι ελπιδες μας εχουν χαθει,σαν τον ντορη μες στο παχνι.--και θες να πετυχω με μια μπαταρια χιλια φλουρια,για να σου χαρισω μαντατα καλα,να'χεις αγαπη μου λεφτα.και μας εκτελουν με σφαιρες ντουμ-ντουμ,και μεις ξεπουλιωμαστε στο γιουσουρουμ,για ενα κουστουμ...


Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους