Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

η μπαλαντα του κουρασμενου πρωθυπουργου

(στο σκοπο του "κουραστηκα να σε κρατω πονε απο το χερι"
-
Κουραστηκα να σε κρατω Νου-Δου απο το χερι
το δρομο να βαδιζουμε σεμνα και ταπεινα.
Δελφινοι,γκαλοπ και tv κοπωση μου'χουν φερει,
να λεν πως τα θαλασσωσα,που μπηκα στα κοινα.

Κανε κορμι μου υπομονη
γυρνα και ξεκουρασου
στη φτωχικη βιλιτσα σου
στην οικογενεια σου.

Κουραστηκα στη διαδρομη Ραφηνα με Μαξιμου
η κριση και ο Αλμουνια με ποτισαν χολη.
Δεν ειναι σαν μονοπολη που'παιζα στο pc μου
και το'κλεινα αναγκαστικα να παω στη βουλη.

Κανε κορμι μου υπομονη
ξαπλωσε και κοιμησου
κι αραξε στη Ραφηνα σου
να σκασουν οι εχθροι σου.

"εμπρος της γης οι κουρασμενοι"

ΔιαΤηλ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Η ωρα της μισης γης


Αυριο το βραδι ολοι θα κλεισουμε τα φωτα μας και μερικοι δορυφοροι θα ελενξουν την συμμετοχη των χωρων με βαση την συσκοτηση που θα διαφανει απο ψηλα.
Οι χωρες με την μεγαλυτερη συμμετοχη θα αναγγελθουν ως οι πιο ευαισθητες οικολογικα.
Για να σας απαλαξουμε απο την αγωνια των αποτελεσματων, το blog θα σας αποκαλυψει απο τωρα τους νικητες.
ΓΚΑΝΑ-ΝΙΓΗΡΙΑ-ΣΟΥΔΑΝ-ΑΙΘΙΟΠΙΑ-ΣΟΜΑΛΙΑ-ΚΕΝΥΑ-ΚΟΝΓΚΟ-ΚΑΜΕΡΟΥΝ-ΑΓΚΟΛΑ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

εδω καραβια χανονται βαρκουλες αρμενιζουν


Εικαστικη παρεμβαση στη χαβουζα ασωπου.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ληστες τραπεζων

Ψαχνεις να βρεις την προσωπικη σου εξοδο απο την οικονομικη κριση?
Το blog μας θα σε βοηθησει.
Ταυλανδοι συνεργατες μας αναλαμβανουν εναντι πενιχρης αμοιβης να ληστεψουν για σενα οποια τραπεζα θες αποφευγοντας ετσι το κινδυνο της συλληψης.
Μερικες στιγμες της δρασης τους που ακολουθουν στο video θα σε πεισουν.

Νερό - Γράμμα από το 2070

Τι είναι η Ώρα της Γης
Η Ώρα της Γης (EARTH HOUR) ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Φέτος, στις 20.30 το Σάββατο 28 Μαρτίου, καλούμε τους πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης. Στόχος μας είναι να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις, και όλοι μαζί να αποδείξουμε πως είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2.2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα. Μόλις έναν χρόνο αργότερα η εκστρατεία μετατράπηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα με τη συμμετοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 35 χώρες. Παγκοσμίως γνωστά κτίρια και τοποθεσίες όπως η γέφυρα Golden Gate και το Κολοσσαίο, σκοτείνιασαν για μία ώρα και μετατράπηκαν σε σύμβολα ελπίδας για ένα πρόβλημα που γίνεται κάθε ώρα και πιο έντονο.

Η Ώρα της Γης 2009 απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη. Μας καλεί να δράσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον. Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους και θα ενώσουν για μία ώρα τις ζωές για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας.

Περισσότερες από 64 χώρες συμμετέχουν στην Ώρα της Γης 2009. Αυτός ο αριθμός μεγαλώνει καθημερινά, καθώς οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πως μία τόσο απλή ενέργεια, όπως το να σβήσουν τα φώτα τους, μπορεί να έχει τόσο μεγάλη συμβολή στην έλευση της αλλαγής.

Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης
Greece-Η Ώρα της Γης


Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Η τράτα





Ειναι αληθεια?

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πιστεύω ότι προτεραιότητά μας, θα πρέπει να είναι να ασκήσουμε πίεση από τη θέση αυτή, στη χώρα μας να προσαρμοστεί και να εφαρμόσει τουλάχιστον τις βασικές οδηγίες που μέχρι τώρα έχει αγνοήσει και αδιαφορεί για πρόστιμα που πληρώνονται η θα πληρωθούν εις βάρος των πολιτών. Μία από τις κυριότερες είναι η οδηγία για το νερό αλλά και η οδηγία για τα απορρίμματα, τους βιότοπους αλλά και ζητήματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα πρέπει να πιέσουμε την κυβέρνησή μας να λαμβάνει πιο σοβαρά υπ' όψη της την κοινωνία των πολιτών αλλά και να επιδιώκει την συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις αλλά και στην λειτουργία του κράτους. Θα πρέπει να ασκήσουμε πίεση ώστε να ανέβει το επίπεδο της ζωής των Ελλήνων, αναδεικνύοντας το πόσες αποφάσεις εδώ δεν τηρούνται, δεν εφαρμόζονται και εν τέλει λίγα λειτουργούν λόγω της διαφθοράς και της κακής διαχείρισης.
Φιλιππος Δραγουμης

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Ασωπός-Απουσίες


by gatosdk

ΧΡΥΣΗ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΤΑΓΕΡΑΚΙ ΣΟΥ

Με αφορμη την παγκοσμια ημερα καταναλωτη που 'γιορταζουμε' σημερα παραθετω ενα αρθρο που θα μας υπενθυμησει ποσο ελευθεροι ειμαστε.

Αποτελεί πικρή διαπίστωση...

απλών πολιτών αλλά και επιστημόνων της συμπεριφοράς και της κοινωνίας που χρειάζεται να αναδειχθεί ακριβώς επειδή τείνει να περνά απαρατήρητη, ότι η σύγχρονη Μαζική Κοινωνία ενώ μας αναλώνει την ίδια ακριβώς στιγμή μετουσιώνει σε υποκειμενική δικαίωση που γεμίζει τον μέσο άνθρωπο με ανείπωτη χαρά την ψευδαίσθηση – πόσο αφελείς μπορεί να είμαστε, αλήθεια – ότι υπάρχουμε επειδή… καταναλώνουμε!
Ωθούμεθα συστηματικά και μεθοδικά σε καθημερινή πλέον βάση προς στόχους καταναλωτικούς επειδή η Μαζική παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών υπαγορεύει αυτήν ακριβώς την συμπεριφορά ίσως μεταξύ άλλων και για να ισορροπήσει ικανοποιητικά την εξίσωση των συναδέλφων της Οικονομικής Επιστήμης που συνίσταται από τις καμπύλες της προσφοράς και της ζήτησης.
Κλασικές ψυχοκοινωνικές θεωρίες αλλά και πρόσφατες ερευνητικές προσπάθειες πιστοποιούν ότι ο σύγχρονος καταναλωτής συχνά, θα έλεγα εξοργιστικά πιο συχνά απ ΄ ότι θα υπαγόρευαν οι κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης, ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ όχι για να επιβιώσει ικανοποιώντας θεμελιακές ανθρώπινες ανάγκες αλλά για ψυχολογικούς λόγους αντιστάθμισης συναισθημάτων θλίψης, απογοήτευσης, χαμηλής αυτό-εκτίμησης ακόμη και σεξουαλικής αποτυχίας...
Όταν η καταναλωτική συμπεριφορά φτάνει στα ακραία όρια τότε μας προκύπτουν και καταναγκαστικά σύνδρομα που απολήγουν σε καταναλωτική μανία με στόχο να αντισταθμισθούν αρνητικές ψυχικές καταστάσεις. Συγκεκριμένα, ο ανασφαλής νεαρός χρειάζεται να αποκτήσει οπωσδήποτε το μαύρο πέτσινο με τα μεταλλικά κουμπιά, ο άνδρας που αγνοεί τα εσώτερα της υψηλής τεχνολογίας αλλά παρά ταύτα – με δανεικά χρήματα και αμέτρητες δόσεις - αποκτά τα πλέον σύγχρονα επιτεύγματά της που ΔΕΝ του χρειάζονται και η γυναίκα που επιτέλους κάνει προσωπικό της κτήμα μια σειρά από τσάντες και ασορτί γόβες έστω και αν δεν πρόκειται ποτέ να τα χρησιμοποιήσει.
Δεν θα έπρεπε, λοιπόν, ούτε να ακουστεί ως παράξενο ούτε και να μας ξαφνιάσει το γεγονός το ότι ήδη λειτουργούν 400 ειδικά Κέντρα στις ΗΠΑ με προεκτάσεις και στην Ευρώπη για την θεραπεία της καταναλωτικής μανίας που ναι μεν δεν σκοτώνει σώμα και ψυχή όπως τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ αλλά σίγουρα «τραυματίζει και μπορεί και να θανατώσει» την οικονομική υπόσταση του ατόμου βυθίζοντάς το στην ανεπιθύμητη χρεοκοπία!
Και καθώς η παγκόσμια οικονομική ύφεση εισήλθε προοδευτικά και στον δικό μας τον ελλαδικό χώρο το θέμα, ως ουσία προβληματισμού είναι: «Καταναλώνω άρα.. υπάρχω ή παρασύρομαι, υπέρ- καταναλώνω και... παύω να υπάρχω ενώ πιστεύω το ακριβώς αντίθετο;"
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Επίσκεψη στη 2η γιορτή λακωνικών προϊόντων

Από την επίσκεψη μας στη 2η γιορτή λακωνικών προϊόντων με τίτλο «Με σεβασμό στο περιβάλλον» την Πέμπτη 12/3 στο Σύνταγμα πήραμε αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από κάποιους εκθέτες της περιοχής μας, τις οποίες παραθέτω παρακάτω.





















Η μεγάλη αυτή λακωνική γιορτή διοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας και από την Τ.Ε.Δ.Κ Ν.Λακωνίας με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Επιμελητήριο Λακωνίας, το Σύνδεσμο διαχείρισης στερεών αποβλήτων Ν.Λακωνίας, τη Σελλασία και την Ένωση Αγροτικών Συν/σμών Λακωνίας.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές: «Η γιορτή των Λακωνικών προϊόντων είναι μια ευκαιρία προβολής, προώθησης και διαφήμισης των αγαθών της λακωνικής γης και ανάδειξης της λακωνικής ομορφιάς σε ένα ευρύ κοινό καταναλωτών και εμπόρων. Είναι μια διοργάνωση που δίνει το στίγμα του παραγωγικού και φυσικού μας πλούτου. Είναι μια ευκαιρία να μοιραστούμε μέσα σε έναν χώρο που συμβολίζει τη σύγχρονη οικονομική ανάπτυξη της πρωτεύουσας, τη λακωνική εμπειρία της ανάπτυξης με σεβασμό προς το οικοσύστημα και προς το παραδοσιακό οικιστικό περιβάλλον.»

Μπορούμε να πούμε ότι η έκθεση είχε μια αρκετά καλή οργάνωση και μια πολύ μεγάλη συμμετοχή παραγωγικών φορέων και ιδιωτών της περιοχής μας (53 εκθέτες), καθώς και ότι κατάφερε να «κεντρίσει» το ενδιαφέρον του κόσμου, ο οποίος γέμιζε το χώρο κάθε στιγμή της ημέρας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κάτι όμως που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η απουσία ενός από τους μεγαλύτερους (αν όχι ο μεγαλύτερος) παραγωγικούς φορείς της περιοχής, η Κ.Α.Σ.Ε.Λ.. Το ερώτημα βέβαια είναι αν αυτό οφείλετε σε εκούσια αδιαφορία της ίδιας ή σε παράλειψη πρόσκλησής της στην μεγάλη αυτή γιορτή.
Αν κάποιος νομίζει ότι μπορεί να μας δώσει μια εξήγηση ας το κάνει.


Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Δεν λες κουβεντα

(Στον σκοπό του γνωστού τραγουδιού)



Δεν λες κουβέντα.
Όλο μου στέλνεις sms και ινστρουμενταλ.
Κι ακούω μόνο
Τη μουσική των κινητών των τηλεφώνων.

R1
Βγες έξω στον κόσμο
Με τους φίλους σου αδράξτε τη ζωή
Άσε το κινητό σου
Είναι μια μηχανή χωρίς ψυχή.

Ψάχνεις παρέα
Σε μια οθόνη ,από μια απόμακρη κεραία
Και κουβεντιάζεις
Στα chat τα rooms ενώ στη μοναξιά βουλιάζεις.

R2
Βγες έξω στον κόσμο
Με τους φίλους σου αδράξτε τη ζωή
άσε το κομπιούτερ
είναι μια μηχανή χωρίς ψυχή.

Δες την αλήθεια
Δεν θα τη βρεις στα εικονικά τα παραμύθια.
Γνώρισε τόπους
Η ευτυχία είναι μέσα στους ανθρώπους.

R3
Βγες έξω στον κόσμο
Με τους φίλους σου χαρείτε τη ζωή
Πριν τα μηχανήματα
Σου πάρουνε και σκέψη και ψυχή.

Πες μια κουβέντα
Και στη ζωή ψάξε να βρεις τα ντοκουμέντα.





Από τον φίλο e-αναλφάβητος

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Ο ΥΠΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΣΣΣΣΣΣΣΤΤ....
Μην θορυβειτε!
Γιατι αν θορυβειτε θα μας ξυπνησετε!
Και αν μας ξυπνησετε θα σταματησουμε να ονειρευομαστε!
Γιατι οταν ονειρευομαστε.......
ΟΥΤΕ
οι περισσοτεροι στο τοπο μας ζουμε κατω απο το οριο της φτωχιας
ΟΥΤΕ
η μοιρολατρεια ειναι το βασικο μας επαγγελμα
ΟΥΤΕ
στο μελλον στα χωρια μας θα κυκλοφορουν μονο γεροι,γριες και κοτες
ΟΥΤΕ
ειμαστε καλα μονο και μονο επειδη ο διπλανος μας ειναι χειροτερα
ΟΥΤΕ
αντλουμε ευχαριστηση απο τον πονο του αλλου μιας και στις δικες μας τις ζωες δεν συμβαινουν και πολλα πραγματα
ΟΥΤΕ
οι ποδοσφαιροκυνηγομετεωρολογικες μας αναλυσεις ειναι οτι πιο σοβαρο μπορουμε να συζηταμε
ΟΥΤΕ
το "να διεκδικουμε" ειναι μαλλον καποιο τροπικο φρουτο
ΟΥΤΕ
τα τραστ των μεγαλομικρων εμπορολαμογιων μας πιανουνε συνεχως κοροιδα(και οπου τους βρουμε τους κερναμε κιολας!)
ΟΥΤΕ
ψηφιζουμε με βαση την οικογενιακη παραδοση λες και το μεγαλυτερο συνταγματικο μας δικαιωμα ειναι συνταγη του μουσακα
ΟΥΤΕ
οι πολιτικοι που εκλεγουμε δεν μας αφηνουν να ξεχασουμε τελειως τις φατσες τους γιατι μας επισκεπτοναι μια φορα την τετραετια
ΟΥΤΕ
το ΕΓΩ και το ΤΩΡΑ θα ειναι στοιχεια που θα καθοριζουν ολες τις αποφασεις μας.

Γι αυτο....

ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΤΤΤ.......

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Λακωνικά προϊόντα

Σήμερα εγκαινιάστηκε η 2η γιορτή λακωνικών προϊόντων στην πλατεία του Συντάγματος.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευη 13/3 κ θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 9π.μ μέχρι τις 10μ.μ.
Μια από αυτές τις μέρες θα αναρτήσω κ φωτογραφικό υλικό...

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Ημερα της Γυναικας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Οι γυναίκες όλων των χωρών του κόσμου, 8 Μαρτίου, θα γιορτάσουν και πάλι την ημέρα τους. Τη Διεθνή ημέρα της γυναίκας. Η γιορτή αυτή καθιερώθηκε το 1910 από τη Διεθνή Γυναικεία Διάσκεψη της Κοπεγχάγης, ύστερα από πρόταση της μεγάλης φεμινίστριας Κλάρας Τσέτκιν.
Σκοπός της ήταν να διατηρηθεί η ανάμνηση της πρώτης διαδήλωσης των Αμερικανίδων, που είχε γίνει 53 χρόνια νωρίτερα, το 1857. Από τότε η μέρα αυτή δεν έπαψε να συμβολίζει τους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους και τη διεθνή αγωνιστική αλληλεγγύη τους. Έτσι επί 100 σχεδόν χρόνια η 8η Μαρτίου δίνει την ευκαιρία στις γυναίκες όλων των χωρών μαζί και κάθε χώρας χωριστά να προβάλουν τις γενικές και τις ιδιαίτερες διεκδικήσεις τους και να σφυρηλατούν τους δεσμούς της φιλίας και της αλληλεγγύης τους, στον αγώνα για ένα ευτυχέστερο μέλλον.
Αυτό το οποίο χαρακτηρίζει το γυναικείο κίνημα στη διάρκεια των 100 περίπου χρόνων του είναι το γεγονός ότι το ευρύ αυτό κίνημα έπαψε να είναι ξεκομμένο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά προοδευτικά κινήματα, και ότι διοχετεύτηκε μέσα στο μεγάλο κανάλι των λαϊκών και εθνικών αγώνων, αλλά και αυτών για την υπεράσπιση της Παγκόσμιας Ειρήνης, για την αποτροπή του πυρηνικού αφανισμού.
Από το 1910 μέχρι σήμερα η 8η Μαρτίου αποτελεί ακριβώς το σύμβολο αυτής της πάλης. Δεν είναι ημέρα κούφιων πανηγυρισμών, αλλά ημέρα αγώνων δράσης και προβολής των γενικών και ειδικών γυναικείων αιτημάτων. Ας θυμηθούμε μερικά χαρακτηριστικά γεγονότα:
8 Μαρτίου 1911: Τον πρώτο χρόνο μετά την καθιέρωση της γιορτής, οι γυναίκες της Αμερικής και της Γερμανίας, διαδηλώνουν διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.
8 Μαρτίου 1913: Οι γυναίκες της Τσαρικής Ρωσίας ξεσηκώνονται με την κραυγή «Κάτω η πείνα – Κάτω ο πόλεμος». Τον επόμενο ακριβώς χρόνο οι γυναίκες των λαϊκών συνοικιών του Παρισιού κάνουν διαδηλώσεις και απαιτούν να ελευθερωθεί η επαναστάτρια Ρόζα Λούξεμπουργκ, που είχε συλληφθεί στη Γερμανία για τους αγώνες της κατά του επερχόμενου πολέμου.
• 8 Μαρτίου 1917: Οι εργάτριες της Πετρούπολης, του σημερινού Λένιγκραντ, εχύνονται στους δρόμους και ζητούν Ειρήνη και Ψωμί.
• 8 Μαρτίου 1923: Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος έχει τελειώσει, 5 χρόνια πριν. Αλλά η κατάληξη του Ρούρ απειλεί να ανάψει νέα πολεμική φωτιά. Δύο χιλιάδες Γαλλίδες συγκεντρώνονται και απαιτούν: «Όχι άλλο πόλεμο» .
• 8 Μαρτίου 1936: Ενώ οι γυναίκες της Ισπανίας διαδηλώνουν στη Μαδρίτη κατά του φασισμού, στη Γερμανία η χιτλερική τρομοκρατία οργιάζει. Χιλιάδες γυναίκες ρίχνονται στις φυλακές. Ο παγκόσμιος πόλεμος προετοιμάζεται για δεύτερη φορά στον ίδιο αιώνα, από τους Γερμανούς μιλιταριστές. Πολλές γυναικείες οργανώσεις τάσσονται στο πλευρό εκείνων που αγωνίζονται να σώσουν την Ειρήνη. Ο πόλεμος, όμως, ξεσπά για να προκαλέσει στην ανθρωπότητα αμέτρητη καταστροφή και τελικά να καταλήξει στην ήττα των χιτλερικών υποκινητών του.
Το νικηφόρο τέρμα του πολέμου βρίσκει τις γυναίκες αποφασισμένες να μην επιτρέψουν άλλη φορά το ξέσπασμα πολέμου. Το Νοέμβριο του 1945 ιδρύεται η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Γυναικών, που θα συσπειρώσει γύρω της 80 εκατομμύρια γυναίκες και θα γίνει κυριότερος εκφραστής των πόθων τους για την ισότητα των δύο φύλων και για την Παγκόσμια Ειρήνη.
Ιδιαιτερότητα παρουσίασε ο γιορτασμός της Παγκοσμίου Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου 1946. Η Παγκόσμια Οργάνωση Δημοκρατικών Γυναικών κάλεσε τις γυναίκες να υπερασπιστούν τα παιδιά θύματα του πολέμου. Την ίδια ημέρα οι Αμερικανίδες διακήρυτταν: «Αναλάβαμε την υποχρέωση να οικοδομήσουμε, μαζί με τις γυναίκες των άλλων ηπείρων, έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας».
Γίνεται στην Αθήνα μεγάλη συγκέντρωση γυναικών, με πρωτοβουλία της Π.Ε.Γ. και αποφασίζεται η μόνιμη συνεργασία των Γυναικείων Οργανώσεων. Ιδρύεται έτσι, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Γυναικών. Και οι δύο όμως αυτοί σύλλογοι διαλύθηκαν στα 1947-1948 και τα αρχεία τους καταστράφηκαν. ΄Έτσι χάθηκαν και για μας πολύτιμα ιστορικά στοιχεία.
Μετά τον εμφύλιο πόλεμο επιβίωσαν μόνο τα συνεργαζόμενα από το 1948 Σωματεία, που η λαίλαπα του εμφύλιου πολέμου δε διέλυσε, όπως είναι το Λύκειο Ελληνίδων, ο Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, η Χ.Ε.Ν., ο Σύλλογος Ελληνίδων Επιστημόνων και μερικά ίσως άλλα.
Το δικαίωμα των γυναικών, όχι μόνο να εκλέγουν αλλά και να εκλέγονται στις Δημοτικές Εκλογές δόθηκε το 1950 και 1952 το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται στις βουλευτικές εκλογές. Τα δικαιώματα όμως αυτά δόθηκαν κάτω από διεθνή επίδραση. Το Ελληνικό Κράτος χρειάστηκε να επικυρώσει, ύστερα από τη διακήρυξη του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών τη Συνθήκη της Ρώμης, και ύστερα πάλι από διεθνείς υποχρεώσεις και κυρίως με την επικύρωση της Διεθνούς Σύμβασης της Νέας Υόρκης "Περί πολιτικών δικαιωμάτων των γυναικών" καταργήθηκαν και στην Ελλάδα μερικές κραυγαλέες θεσμοθετημένες διακρίσεις σε βάρος των γυναικών και αρχίζουν να ανοίγονται οι δρόμοι τους για τη δημόσια ζωή.
Στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 και ειδικότερα το 1964 ιδρύεται η Πανελλήνια ΄Ένωση Γυναικών (Π.Ε.Γ.) που εκδίδει το περιοδικό "Δελτίο". Οι κύριοι στόχοι της είναι : ίση αμοιβή για ίση εργασία, προστασία της μητρότητας και του παιδιού και άλλους στόχους που μερικοί από αυτούς αποτελούν και σήμερα επιδιώξεις των Γυναικείων Οργανώσεων.
Μετά το 1974 το Γυναικείο Κίνημα μπαίνει σε νέα φάση, εμφανίζεται πιο έντονο συνδέεται με τις γενικότερες πολιτικό-οικονομικές διεκδικήσεις και αποκτά πολιτικό χαρακτήρα.Πολλοί Γυναικείοι Σύλλογοι δημιουργούνται, διεκδικώντας ουσιαστική ισότητα για τη γυναίκα και προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν την πλατιά λαϊκή μάζα.
Ιδρύονται νέες Γυναικείες Οργανώσεις : "Κίνηση Δημοκρατικών Γυναικών", "Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας", (ΟΓΕ), "΄Ένωση Γυναικών Ελλάδας(Ε.Γ.Ε.), "Κίνηση για την απελευθέρωση των Γυναικών" (Κ.Α.Γ.) "Γυναίκες στην Αντίσταση", "Προοδευτική ΄Ένωση Μητέρων", "Σύλλογος Ελληνίδας Νοικοκυράς", κ.α.
Το 1976 ιδρύεται από τις Γυναικείες Οργανώσεις η "Συντονιστική Επιτροπή Γυναικών Εκπροσώπων Γυναικείων Σωματείων" (Σ.Ε.Γ.Ε.Σ.) ένα άτυπο συντονιστικό όργανο, που διεκδικεί με αίτημα την τροποποίηση και προώθηση του Οικογενειακού Δικαίου και του προβλήματος της στράτευσης των γυναικών.
Από αυτή τη σύντομη ιστορική αναδρομή φαίνεται καθαρά, ότι οι σοβαρές κινητοποιήσεις της Ελληνίδας συνέπεσαν πάντοτε με την ακμή του λαϊκού κινήματος και συρρικνώθηκαν μαζί του κάτω από τις δυνάμεις της αντίδρασης.Το Γυναικείο Κίνημα συνεχίζει σήμερα δραστήρια, τους αγώνες τους, διεκδικώντας την πλήρη ένταξη της γυναίκας με ισότητα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου.

(Η Επιλογή του κειμένου έγινε από αφιερώματα στο διαδίκτυο).


Απο τη φιλη Μ.Κ

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

αγωνας μπαραζ

Αθλητική Ένωση Δήμου Ασωπού

Αγώνας μπαράζ

ΑΕΔΑ –Δόξα Πακίων 2-1

Τα γκολ για την ΑΕΔΑ Βλαχάκης Κων/νος 1-0
>> Δημήτρης 2-0







by tsats

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Κιλελερ



Σαν σημερα οι αγροτες τοτε ξεσηκωθηκαν!!!!

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

καρναβαλι 2009












ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΩΠΟΥ


Άλλο ένα καρναβάλι διοργανώθηκε εφέτος από τον Σύλλογο μας .
Άλλη μια εβδομάδα πυρετώδους προετοιμασίας και άγχους για τα μέλη του Δ.Σ και κάποιους άλλους που αγωνιστήκαν για να παρέχουν στους συμμετέχοντες την υποδομή για να εκφράσουν τις ιδέες και την σάτιρα τους .
Πιστεύουμε ότι πετύχαμε.
Πιστεύουμε εμείς αλλά και συμπεραίνουμε από τα σχόλια πολλών από τους θεατές ότι και εφέτος δικαιώσαμε τις προσδοκίες όσων συμμετείχαν αλλά και των επισκεπτών που μας τίμησαν με την παρουσία τους .
Εδώ θα θέλαμε να πούμε ότι στόχος μας δεν είναι να διοργανώσουμε ένα καρναβάλι εντυπωσιασμού για τους επισκέπτες .Δηλαδή μια παρέλαση εντυπωσιακών κατασκευών που θα μείνουν μόνο σε κάποιο φωτογραφικό αρχείο αλλά στη μνήμη κανενός .
Στόχος μας είναι η διαδικασία και η δημιουργία αποκριάτικου κλίματος στο χωριό .
Στόχος μας είναι να ξυπνήσουμε τις μνήμες και να βάλουμε τους παλαιότερους σε αυτό το κλίμα
Στόχος μας είναι να παρακινήσουμε τους νεότερους να δοκιμάσουν την χαρά και την διασκέδαση που τους προσφέρει η έκφραση και η δημιουργία.
Ελπίζουμε να πετύχαμε ως ένα σημείο το στόχο μας.
Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε.








by gatosdk & tsats

Ανωνυμια στο δικτυο


Και εγω που φοβομουν οτι θα πεθανω ασημος.

Ευχαριστουμε


Ερχομαστε να ευχαριστησουμε τον συντοπιτη μας για την προσφορα του στο συλλογο,και κατ'επεκταση σε ολο το χωριο.Δεν ειναι μονο το υλικο(που ειναι βασικο και απαραιτητο)αλλα ο δρομος που ανοιγεται μεσα απο αυτη.
Πιστευουμε οτι οι δυο φορητοι υπολογιστες που ο Χ.Ρ προσεφερε στο χωριο μεσω του Πολιτιστικου Συλλογου
με αποτερο στοχο την δυνατοτητα δωρεαν και απεριοτιστης προσβασης στο δυαδικτυο ολων οσων το χρειαστουν ειναι μια χειρονομια που ανοιγει αλλους οριζοντες στην πληροφορηση και την σκεψη.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Ουρες!!!!

Τι να πει κανεις?εδω και εδω

Τα πνευματικά δικαιώματα για εικόνες ,φωτογραφίες ,κείμενα και βίντεο ,πού αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο,ανήκουν αποκλειστικά στούς δημιουργούς τους